فهرست مطالب

پیشگیری و سلامت - پیاپی 4 (تابستان 1395)

فصلنامه پیشگیری و سلامت
پیاپی 4 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راضیه بروجردی، سیامک محبی، شهرام ارسنگ، داود شجاعی زاده * صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    فرزندان حاصل از ازدواج های فامیلی با شیوع بیشتری نسبت به جمعیت عمومی دچار ناهنجاری های مادرزادی و ژنتیکی می شوند و اکثر ناهنجاری های مادرزادی و ژنتیکی با دادن آگاهی و آموزش های قبل و حین ازدواج به راحتی قابل پیشگیری هستند. این مطالعه به بررسی نیازهای آموزشی زوجین در خصوص نقش مشاوره ژنتیک در پیشگیری از معلولیت های ارثی و ژنتیکی پرداخت.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی بوده و 250 نفر از زوجین در آستانه ازدواج استان قم به صورت در دسترس در مطالعه شرکت کردند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 3 قسمت مشخصات دموگرافیک، سوالات آگاهی و سوالات نگرش استفاده شد که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود. دادها توسط نرم افزار SPSS در سطح معنی داری کمتر از 1/0 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نوع ازدواج 5/66 درصد از زوجین ازدواج غریبه و 5/33 درصد ازدواج فامیلی بود. میانگین و انحراف معیار آگاهی افراد مورد بررسی برابر 27/10± 62/50 از 100 نمره و میانگین و انحراف معیار نگرش افراد مورد بررسی برابر 66/7 ± 55/54 از 100 نمره بود. در این مطالعه همبستگی مثبت و معنی داری بین میزان آگاهی و سن (143/0=r) وجود داشت. در این مطالعه آگاهی افراد با ازدواج فامیلی و غیر فامیلی (092/0=P) اختلاف معنی داری داشت. بین میانگین نگرش و اقدام به مشاوره هم ارتباط وجود داشت (002/0=P).
    نتیجه گیری
    آگاهی و نگرش افراد تحت مطالعه شرایط مطلوبی نداشت. لازم است دستگاه های بهداشتی به شیوه های مختلف ازجمله استفاده از مدل های مختلف آموزش بهداشت برای افزایش آگاهی و نگرش خانواده ها اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: مشاوره ژنتیک، معلولیت ارثی و ژنتیکی، نیاز آموزشی، زوجین
  • سوده نوروزی، رضوان حکیم زاده، رضا داورنیا *، محمد جلال محمودی، امین براتیان صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    وجدان تحصیلی از متغیرهای مهم و تاثیرگذار درزمینهٔ بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان است و توجه به آن و یافتن شیوه هایی در جهت افزایش آن در دانش آموزان به پیشرفت تحصیلی آنان کمک بسیاری می نماید. پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر مداخله شناختی رفتاری به شیوه گروهی در ارتقاء وجدان تحصیلی دانش آموزان طراحی شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش نیمه تجربی و با بهره گیری از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه پژوهش متشکل از تمامی دانش آموزان دختر پایه اول دبیرستان های شهر اراک در سال تحصیلی 92-1391 بودند. 34 دانش آموز که کمترین نمرات را در پرسشنامه پژوهش کسب نموده بودند، انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گردآوری داده ها با استفاده از مقیاس وجدان تحصیلی McIlroy و Bunting انجام گرفت. پس از اخذ پیش آزمون از هر دو گروه، مداخله شناختی رفتاری در 8 جلسه برای آزمودنی های گروه آزمایش اجرا شد اما گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 و آزمون آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که مداخله شناختی- رفتاری به طور معناداری موجب ارتقاء وجدان تحصیلی آزمودنی ها در گروه آزمایش شده است (p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن بود که مداخله شناختی- رفتاری به طور معناداری موجب ارتقاء وجدان تحصیلی آزمودنی ها در گروه آزمایش شده است. در گروه کنترل تغییر معناداری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: وجدان تحصیلی، مداخله شناختی رفتاری، دانش آموزان
  • صبا حسنوندی، رقیه نوری پور لیاولی *، غلامعلی افروز، مهدی دهستانی صفحات 20-31
    زمینه و هدف
    توجه به سلامت روان زنان ازجمله مشخصه های مهم کاربرد روان شناسی در حوزه بهداشت روانی است. هدف این مطالعه اثربخشی مشاوره گروهی به روش زن محور بر نشانگان پیش از قاعدگی و بهزیستی روان شناختی دانشجویان دختر مبتلابه نشانگان پیش از قاعدگی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. بدین منظور، از میان دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی 288 نفر به صورت در دسترس فرم ثبت روزانه را تکمیل نمودند. پس از غربال گری و مصاحبه با شرکت کنندگان، 40 نفر از آن ها به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارش شدند. شرکت کنندگان در این مطالعه فرم ثبت روزانه شدت مشکلات (DRSP) و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی را تکمیل نمودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مشاوره گروهی زن محور در کاهش نشانگان پیش از قاعدگی 27 001/0 > p و 27/333 (F) و افزایش بهزیستی روان شناختی 001/0 > p و 37/381(F) دختران موثر است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این مطالعه می تواند به مشاوران و متخصصان در افزایش سلامت روان دانشجویان دارای علائم پیش از قاعدگی و کارآمدی فردی و تحصیلی آن ها مفید باشد.
    کلیدواژگان: مشاوره، دانشجو، نشانگان پیش از قاعدگی
  • آناهیتا خدابخشی کولایی *، نرگس رجایی اصل صفحات 32-43
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی یکی از مهم ترین نشانه های سلامتی است که در مادران دارای کودک مبتلابه اوتیسم به طور معناداری کاهش پیدا می کند. از سوی دیگر، یکی از عمده ترین مشکلات در این خانواده ها، مشکلات مرتبط باکیفیت رابطه والد- فرزندی می باشد. ازاین رو، هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی امید درمانی گروهی بر کیفیت زندگی و رابطه ولی – فرزندی در مادران با کودک اوتیسم بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، از نوع تحقیق نیمه آزمایشی با پیش و پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش مادران دارای کودک مبتلابه اوتیسم شهر تهران در سال 1394 بود. 30 مادر بر اساس ملاک های ورود انتخاب شدند. آن ها در دو گروه مداخله (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تخصیص تصادفی شدند. گروه مداخله امید درمانی را در طول هشت جلسه (هفته ای یک جلسه، هر جلسه به طور متوسط 90 دقیقه) دریافت کردند. در این تحقیق از پرسشنامه فرم کوتاه کیفیت زندگی و مقیاس رابطه والد و کودک Fine و همکاران استفاده شد. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کوواریانس انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که تفاوت معناداری بین کیفیت زندگی در مادران دارای کودک مبتلابه اوتیسم (002/0= P، 189/11=F)، قبل و بعد از امید درمانی گروهی وجود داشت (05/0>p). همچنین، تفاوت معناداری بین کیفیت رابطه والد-کودک (030/0= P، 014/4=F)، قبل و بعد از امید درمانی گروهی (05/0>p) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    امید درمانی گروهی تاثیر مثبت معناداری در کیفیت رابطه والد-کودک و کیفیت زندگی مادران دارای کودک مبتلابه اوتیسم دارد. لذا، امید درمانی گروهی می تواند توسط روانشناسان به عنوان رویکرد درمانی برای کاهش مشکلات رابطه والد- کودک و کیفیت زندگی در میان مادران دارای کودک مبتلابه اوتیسم موردتوجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: امید درمانی گروهی، کیفیت رابطه والد، کودک، کیفیت زندگی، اختلال اوتیسم، مادران
  • علیرضا حیدری *، محمد جواد کبیر، ناهید جعفری، اشرفی بابازاده گشتی، محمدرضا هنرور، منصوره لطفی، مریم ایری صفحات 44-53
    زمینه و هدف
    رضایت شغلی عبارت از احساس عاطفی مفید و مثبتی است که پس از انجام کار در فرد حاصل می شود. شناسایی عوامل موثر بر رضایت شغلی می تواند در پیامد و بهره وری سازمان و حتی زندگی فرد نقش بارزی ایفا کند. هدف از انجام مطالعه تعیین عوامل اجتماعی، اقتصادی و شغلی مرتبط با رضایت شغلی بهورزان استان گلستان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 1141 بهورز استان گلستان در مطالعه شرکت نمودند. روش نمونه گیری سرشماری و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن به تایید رسید. داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSS نسخه 18 وارد گردید و با استفاده از رگرسیون لجستیک چند متغیره در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شد.
    یافته ها
    فقط 1/3% بهورزان از شغلشان رضایت داشتند. رضایت شغلی با شهرستان تابعه (001/0> p)، رضایت از درآمد (001/0> p)، علاقه به شغل (001/0> p)، شرایط فیزیکی محیط کاری بهورزان (001/0> p)، امکانات موجود در محیط کار (001/0> p)، پرداخت مبلغ قبوض آب، برق و گاز خانه بهداشت (029/0= p) و در اختیار داشتن موتورسیکلت برای بهورز (021/0= p) ازنظر آماری ارتباط معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نسبت پایین بهورزانی که از شغلشان رضایت داشتند، توجه بیشتر به وضعیت درآمدی، امکانات و شرایط محیط کار می تواند رضایت بیشتر بهورزان را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، عوامل شغلی، رضایت شغلی، بهورز
  • مریم پورمیرزایی *، مسعود باقری، ریحانه حاج محمدی صفحات 54-62
    زمینه و هدف
    خلاقیت هیجانی و سبک های دفاعی نقش مهمی در گرایش به اعتیاددارند؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی اثر مولفه های خلاقیت هیجانی بر آمادگی به اعتیاد با نقش واسطه سبک های دفاعی بود.
    روش بررسی
    نوع مطالعه، مقطعی با رویکرد توصیفی - تحلیلی از نوع هم بستگی بود. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1394 بودند که 384 نفر از آن ها با استفاده از جدول کرجسی مورگان و با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند و به پرسش نامه های سبک های دفاعی Andrews، خلاقیت هیجانی Averill &Knowles و آمادگی به اعتیاد Weed & Butcher پاسخ دادند. از نرم افزار SPSS20 برای تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون های آمار استنباطی (رگرسیون سلسله مراتبی) استفاده شد.
    یافته ها
    بین مولفه های خلاقیت هیجانی (به غیراز نوآوری) با آمادگی به اعتیاد هم بستگی وجود دارد و سبک های دفاعی (به غیراز سبک دفاعی رشدنیافته) در رابطه بین مولفه های خلاقیت هیجانی و آمادگی به اعتیاد نقش واسطه ای داشتند.
    نتیجه گیری
    رابطه بین خلاقیت هیجانی و آمادگی به اعتیاد، خطی و ساده نیست و متغیرهایی مثل سبک های دفاعی در این رابطه نقش واسطه ای جزئی دارند.
    کلیدواژگان: خلاقیت هیجانی، سبک دفاعی، امادگی به اعتیاد
  • سید کمال میرکریمی، محمد آریایی، رحمان بردی اوزونی دوجی، محمد جواد کبیر، مریم ایری *، شهناز غریب شیرنگی صفحات 63-71
    زمینه و هدف
    از آنجایی که در هر نظام آموزشی پیشرفت تحصیلی به عنوان مهمترین شاخص موفقیت در فعالیت های علمی و آموزشی محسوب می شود، بررسی عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از اهمیت خاصی برخوردار است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط باورهای خودکارآمدی و حمایت اجتماعی درک شده با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی شهر علی آباد کتول استان گلستان در سال 1393 انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی با رویکرد توصیفی-تحلیلی بود که بر روی 460 دانش آموز دبیرستانی مقطع دوم و سوم (230 دختر و 230 پسر) در شهرستان علی آباد کتول انجام شد. به منظور جمع آوری اطلاعات از روش نمونه گیری خوشه ایو پرسشنامه های استاندارد حمایت از سوی والدین، معلمان و دوستان و خودکارآمدی استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری استنباطی همبستگی و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مجموع، 460 دانش آموز (230 نفر پسر و 230 نفر دختر) در مطالعه کنونی شرکت نمودند. اغلب شرکت کنندگان در مقطع دوم دبیرستان و سن 17 سال (7/51 درصد) 238 نفر قرار داشتند. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین ادراک حمایت از سوی خانواده(0.001>p)، معلمان (0.016>p)، دوستان (0.015>p) و باورهای خودکارآمدی با پیشرفت تحصیلی(0.001>p) رابطه معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه حاضر، حمایت دریافت شده از طریق خانواده، مهمترین عامل پیش بینی کننده پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود، بنابراین اجرای مداخلات مبتنی بر خانواده در جهت حمایت بیشتر از دانش آموزان به منظور پیشرفت تحصیلی بیشتر می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، وضعیت آموزشی، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی، دانش آموزان
  • طاهره رمضانی، زهرا دشتی، محمد حضوری، سیامک محبی * صفحات 72-81
    زمینه و هدف
    فشارخون بالا یکی از خطرات جدی برای سلامت عمومی جامعه بوده و متاسفانه شیوع آن در زنان به خصوص زنان یائسه بالاست. از طرفی خودکارآمدی یکی از عوامل دخیل در خودمراقبتی بیماران مبتلابه بیماری های مزمن می باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط خودکارآمدی درک شده با پیروی از رژیم غذایی توصیه شده در زنان یائسه مبتلابه فشارخون بالای شهر قم بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تحلیلی مقطعی با جامعه پژوهش شامل زنان یائسه مبتلابه فشارخون بالای شهر قم در سال 1393 بود که از بین این افراد 211 نفر به صورت نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیک، چک لیست شاخص های تن سنجی و پرسشنامه محقق ساخته خودکارآمدی، بعد از تایید روایی و پایایی از طریق مصاحبه سازمان یافته جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و با آزمون آماری تی مستقل در سطح معناداری 05/0 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن زنان یائسه 9/8 ±6/60 سال بوده است. میانگین مدت ابتلا به پرفشاری خون 5/5±2/6 سال بود. میانگین خودکارآمدی زنان یائسه 4/24 نمره در دامنه قابل اکتساب 40-8 نمره بود. نتایج ارتباط معناداری را بین خودکارآمدی و پیروی از رژیم غذایی توصیه شده نشان داد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که وضعیت خودکارآمدی تغذیه ای زنان یائسه مبتلابه فشارخون بالا مطلوب نیست، لذا جهت تقویت این موضوع باید در برنامه های آموزشی بر آن تاکید خاصی گردد.
    کلیدواژگان: فشارخون بالا، زنان یائسه، خودکارآمدی درک شده، رژیم غذائی توصیه شده
|
  • Razieh Boroojerdy, Siamak Mohebi, Shahram Arsang, Davood Shojaezadeh* Pages 1-9
    Background And Aim
    The prevalence of genetic and congenital anomalies is higher in consanguineous marriage than that of non consanguineous. Since the majority of these diseases can be preventable through education before marriage, we aimed to evaluate the couple's educational needs about the role of genetic counseling in prevention of genetic and inherited disabilities.
    Methods
    This descriptive- analytic study was conducted on 250 couples who was about to marry. The instrument was a research made questionnaire, including three parts of demographic characteristics, questions about knowledge and attitude, whose content validity and reliability have been confirmed. The data was analyzed by SPSS software with the P-Value of less than 0.1.
    Findings: sixty- six point five percent have unconsanguinous and 33.5% consanguineous marriage. The mean and SD of knowledge and attitude were 50.62±10.27, 54.55±7.66 of 100 respectively. There was Significant correlation between knowledge and age (r=0.143). There was significant relation between knowledge and consanguineous marriage (p=0.092). In addition there was correlation between genetic counseling with attitude (P=0.002).
    Conclusion
    In order to increase the family knowledge and attitude, health system should use different models of health education for couples.
    Keywords: Genetic Counseling, Genetic, Inherited Disorder, Educational Need, Couples
  • Soude Noroozi, Rezvan Hakimzadeh, Reza Davarniya *, Mohammad Jalal Mahmudi, Amin Baratian Pages 10-19
    Background And Aim
    Conscience is one of the most important and an effective variable in improving students’ academic performance. It is important to pay attention and find some methods for enhancing this point. This study aimed to investigate the effect of cognitive-behavioral therapy on promoting students’ academic conscience.
    Methods
    This pre-experimental pretest-posttest study was conducted on 34 first grade high school students with the lowest score of research questionnaire in Arak, 2012-2013. They were randomly assigned into two groups of experimental and control. The instrument was Mc-Ilroy& Bunting, academic conscience scale. After performing pretest for both groups, 8 one-hour sessions of group cognitive behavior therapy were performed weekly for just experimental one. The data was analyzed by univariate analysis of covariance in SPSS 20.
    Findings:The results showed that the cognitive behavioral intervention has improved thee academic-conscience in the experimental group (P
    Conclusion
    Due to the effectiveness of cognitive behavioral training on increasing student's academic conscience, this approach can be used along the formal school programs.
    Keywords: Academic Conscience, Cognitive Behavioral Intervention, Students
  • Saba Hasanvandi, Roghieh Nooripour *, Gholamali Afrooz Pages 20-31
    Background And Aim
    Attention to women's mental health shows the importance psychology in the field of mental health. This study aimed to investigate the effect of woman-centered group counseling on premenstrual syndrome and cognitive well-being of the students suffering from premenstrual syndrome.
    Methods
    This pre experimental pretest-posttest with control group study was conducted on 288 dormitorie's students selected by convenient sampling in Shahid Beheshti University. After Screening and interviewing, 40 of them were randomly assigned to two experimental and control groups. The instruments were daily record of severity of problems (DRSP) and psychological well-being questionnaires.
    Findings: The results showed that women-centered group psychotherapy was effective in reducing the symptoms of premenstrual Syndrome (F=333.27, P
    Conclusion
    The results of this study can be helpful for the counselors and health expert in improving mental health of students with premenstrual symptoms, and also for enhancing their self-efficacy and academic achievement.
    Keywords: Counseling, Student, Premenstrual Syndrome
  • Anahita Khodabakhshi, Koolaee *, Narges Rajaee, Asl Pages 32-43
    Background And Aim
    Life quality is an important health indicator decreased significantly in mothers with autistic children. One of the major problems in these families is the problems related to quality of parent-child relationship. Thus, we aimed to investigate the efficacy of hope-oriented group therapy on quality of life and parent-child relations in mothers with autistic children
    Methods
    This semi-experimental pretest posttest study with control was conducted on the mothers with autistic children in Tehran, 2015. Thirty eligible mothers were assigned randomly to experimental (n=15) and control (n=15) groups. The experimental group received hope-oriented group therapy for eight treatment sessions (90 minutes, one session per week). The instruments were Quality of life (WHOQOL- BREF) and parent-child relations questionnaire Fine et al. Data analysis was carried out by covariance
    Findings: The results indicated that there is a significantly difference in life quality (F=11.189, p=0.002) between before and after treatment (p= 0.05). Also, it was observed a significant difference between quality of parent-child relations (F=4.014, p= 0.030) in pre and post -tests (p= 0.05).
    Con
    Conclusion
    Hope-oriented group therapy has moderate positive effects on life quality and quality of parent-child relationship in mothers with autistic children. Hence, it could be considered by psychologists, as a therapeutic approach, for the families with autistic children.
    Keywords: Hope Group Therapy, Quality of Life, Parent, Child Relations, Autistic Disorders, Mothers
  • Alireza Heidari *, Mohammad Javad Kabir, Nahid Jafari, Ashrafi I. Babazadeh Gasht, Mohammad Reza Honarvar, Mansoureh Lotfi, Maryam Eri Pages 44-53
    Background And Aim
    Job satisfaction is the beneficial sentiment that person will be achieved after doing the job. Identifying the effective factors on job satisfaction can plays a significant role in outcome, organizational productivity and one's life. The purpose of this study was to determine socioeconomic and job factors related to job satisfaction of health workers in Golestan province
    Methods
    In this cross-sectional study, 1141 health workers participated in the study. The data was collected by a questionnaire, whose validity and reliability was confirmed, and analyzed by SPSS software using Multinomial Logistic Regression in significant level 0.05.
    Findings: Only 3.1 percent of the health workers were satisfied with their job. There were significant relationships between the job satisfaction and city (p
    Conclusion
    Due to the low number of the health workers who were satisfied with their jobs, more attention to the health worker revenue, facilities and working environment can improve job satisfaction.
    Keywords: Social Factors, Economic Factors, Workplace Factors, Job Satisfaction, Health Workers
  • Maryam Poormirzaei *, Masoud Bagheri, Reyhane Hajmohammadi Pages 54-62
    Background And Aim
    Emotional creativity and defensive style have an important role in the tendency to addiction, this study aimed to investigate the effect of emotional creativity component on the addiction potential with mediatingrole of defensive style.
    Methods
    This correlation study was conducted on 384 students selected by simple random sampling in Shahid Bahonar university of Kerman, 2015. The instruments were Andrews’s defense stylesscale, Averill & Knowles’s emotional creativity, and Weed & Butchers’ addiction potential questionnaires. Using SPSS 20, descriptive statistics (mean, standard deviation and test t) and inferential statistics (stepwise regression) were used.
    Findings:The results showed that there was a correlation between emotional creativity components (exception of innovation) and addiction potential. Defensive styles (exception of immature defense style) had a mediating role between emotional creativity components and addiction potential.
    Conclusion
    The relationship between emotional creativity components and addiction potential is not simple and linear in that the variables such as defense styles have mediating role in this relationship
    Keywords: Emotional Creativity, Defense Style, Addiction Potential
  • Seyyed Kamal Mirkarimi, Mohammad Aryaie, Rahmanberdi Ozouni, Davaji, Mohammad Javad Kabir, Maryam Eri *, Shahnaz Gharib, Shirangi Pages 63-71
    Background And Aim
    In all educational systems, the academic achievement is the most important indicator of success for the scientific and educational activities; therefore, the present survey was aimed to study the relationship between self-efficacy beliefs and perceived social support with academic achievement in high school students in Ali Abad-e- Katoul city of Golestan province.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 460 first and second year high-school students (230 male and 230 female) using cluster sampling technique. The data was collected by three standardized questionnaires (support from parents, teachers and friends and self-efficacy) and analyzed using descriptive and inferential statistics including Pearson correlation and Multivariate Regression model. Significant level was considered significant as pFindings:The majority of them 238 (51.7%) were in the second year of high-school with the age of 17. Based on Pearson coefficient, there is a significant relationship between perceived support from family (p
    Conclusion
    According to the present results, a family-based intervention appears likely more beneficial to provide more support for students to achieve higher academic.
    Keywords: Achievement, Educational Status, Self, efficacy, Social Support, Students
  • Tahereh Ramezani, Zahra Dashti, Dr Mohammad Hozoori, Dr Siamak Mohebi * Pages 72-81
    Background And Aim
    Hypertension, which is a real hazard for the health of our society, is unfortunately prevalent among women especially menopausal women. Since self-efficacy is a mediator for self-care among patients with chronic diseases, we aimed to determine the relationship between perceived Self-efficacy with complying the recommended diet in menopausal women with Hypertension in Qom city.
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted on 211 menopausal women with hypertension selected through multi-stage sampling in Qom city, 2014. The instruments were demographic questionnaire, anthropometric check list and research-made self-efficacy questionnaire Confirmed through an organized interview. Using SPSS16 software, the data was analyzed by independent T-test (p≤ 0.05).
    Findings: The mean and standard deviation in menopausal women was 60.6±8.9 years. The mean duration of hypertension was 6.2±5.5 years. The mean of self-efficacy in menopausal women was 24.4 in an accessible range of 8-40. The results showed that there was a significant relation between self- efficacy and complying of the recommended diet (P
    Conclusion
    Given that the nutritional self-efficacy of menopausal women with hypertension is not at the desirable level, the health officials should consider enhancing their self-efficacy via special educational programs.
    Keywords: Hypertension, Menopausal Women, Perceived Self, efficacy, Recommended Diet