فهرست مطالب

Health Literacy - Volume:3 Issue: 2, 2018

Journal of Health Literacy
Volume:3 Issue: 2, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/06/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • الهام چارقچیان خراسانی، محمد واحدیان شاهرودی * صفحات 77-81
    زمینه و هدف

    دنیای امروز علاوه بر درگیری با حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله، هر روز شاهد بلایای ساخته دست بشر مانند جنگ است. اگر چه درک خطر، ارزیابی ذهنی از خطر است و از فردی به فردی دیگر و از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است، اما شکل گیری ارتباط خطر صحیح در زمان این حوادث، وظیفه کارشناسان سلامت است. ارتباط خطر یک تعامل دوطرفه و پویا است که در آن، دو طرف درباره ماهیت، اهمیت و کنترل خطر با یکدیگر تبادل اطلاعات می کنند. این مقاله با هدف آشنایی درک خطر، سلامت عمومی و برقراری ارتباط خطر نگاشته شده است.
  • نسیم شربتیان، سید ابوالحسن نقیبی *، علیرضا قائمی، فرزانه افخمی نیا صفحات 82-91
    سابقه و هدف

    عادات غذایی در زمان کودکی و به ویژه نوجوانی شکل می گیرد. مادران از موثرترین افراد در زمینه ترویج عادات غذایی می باشد. سواد سلامت مادران در مورد تغذیه از عوامل موثر بر وزن و قد کودکان می باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سواد سلامت مادران در مورد عادات غذایی با شاخص های تن سنجی دانش آموزان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع همبستگی، روی 211 دانش آموز دوره ابتدائی شهر ساری انجام شد. سواد سلامت مادران در مورد عادات غذایی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی شد. قد و وزن دانش آموزان توسط افراد آموزش دیده ثبت و شاخص های تن سنجی توسط نرم افزار4 WHO AnthroPlusو با توجه به معیار سازمان جهانی بهداشت (WHO 2007) محاسبه شد. برای آنالیز داده ها از نرم افزار20 SPSS و روش های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون ناپارامتری من ویتنی و کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن) استفاده گردید.

    یافته ها

    سواد سلامت 71/4% از مادران در سطح متوسط و 26/2% از آنان خوب بود. شیوع اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان به ترتیب 22/3% و 16/1% بوده و 4/6% از دانش آموزان کم وزنی و 2/3% دانش آموزان کوتاه قدی داشتند. بین سواد سلامت مادران با وزن برای سن، قد برای سن و شاخص توده بدنی برای سن دانش آموزان همبستگی مثبت مشاهده شد که از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    با توجه به متوسط بودن سطح سواد سلامت مادران و شیوع نسبتا زیاد اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان، لزوم مداخله همه جانبه و توانمند سازی دانش آموزان، خانواده ها و مشارکت عوامل اجرایی در انتخاب عادات غذایی سالم ضروری است.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، عادات غذایی، تن سنجی، مادر، دانش آموز
  • محسن ادیب حاج باقری *، زینب حکیم زاده، محمد احسان ادیب صفحات 92-103
    زمینه و هدف

    در حالی که بیماری های قلبی-عروقی در راس مشکلات سلامت در ایران قرار دارند، مطالعات معدودی به بررسی سواد سلامت این بیماران پرداخته اند. لذا، این مطالعه به منظور بررسی سطح سواد سلامت و عوامل مرتبط با آن در بیماران ایسکمیک قلبی اجرا شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1396 بر روی 317 بیمار مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب در بیمارستان آموزشی-درمانی شهید بهشتی کاشان، انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه سواد سلامت ایرانیان (HELIA) بود. داده ها با شاخصهای آماری توصیفی و آزمونهای تی مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری در همه آزمون ها کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین (انحراف معیار) سن شرکت کنندگان 57/89 (12/07) سال بود. درمجموع، 5/3 درصد از بیماران دارای سواد سلامت مطلوب، 81/8 درصد دارای سواد سلامت متوسط و 13 درصد دارای سواد سلامت ضعیف بودند. بین میانگین درصد نمرات سواد سلامت با محل سکونت، سن، سابقه آموزش درباره بیماری، مدت ابتلا به بیماری، ابتلا به بیماری زمینه ای دیگری، سطح تحصیلات، بعد خانوار، و منبع کسب اطلاعات سلامت ارتباط وجود داشت (0/05>P). تحلیل رگرسیونی نشان داد که از بین همه عوامل، متغیر های سن، سطح تحصیلات، منبع کسب اطلاعات مربوط به سلامت و بیماری، مدت ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی، و ابتلا همزمان به سایر بیماری ها، توانستند رابطه پیشگویی کننده معنی داری با سواد سلامت داشته باشند.

    نتیجه گیری

    سواد سلامت بیماران ایسکمیک قلب در حد مطلوب نبود. پرستاران و سایر متولیان سلامت باید تلاش کنند تا در برنامه های مراقبتی خود زمان خاصی را به ارزیابی سواد سلامت و نیز برنامه ریزی برای ارتقای آن در بیماران ایسکمیک قلبی، تخصیص دهند.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، سواد، بیماران ایسکمیک قلبی، سلامت
  • شهاب بهرامی* صفحات 104-112
    زمینه و اهداف

    هدف اصلی پژوهش حاضر مطالعه آموزش سواد رسانه ای بر نگرش ورزشکاران درباره مصرف مکمل های ورزشی می باشد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری این پژوهش را کلیه ورزشکاران استفاده کننده از باشگاه های بدنسازی شهر کرمانشاه تشکیل دادند (20000 نفر) که نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران تعداد 376 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته نگرش درباره مصرف مکمل ورزشی و پرسشنامه سواد رسانه ای صلحی و همکاران (1394) استفاده شد و پایایی آنها در یک مطالعه مقدماتی به ترتیب (0/78، 0/76) به دست آمد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بیانگر این بود که آموزش سواد رسانه ای بر نگرش ورزشکاران اثر مستقیم و معنی داری دارد. لذا بالا بودن سواد رسانه ای یک جامعه می تواند باعث ارتقای سلامتی، شادابی و نشاط در جامعه شود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که سواد رسانه ای و مولفه های آن شامل آگاهی مدیریت رسانه ای، تفکر انتقادی و تجزیه و تحلیل رسانه ای ارتباط مثبت و معناداری با نگرش درباره مصرف مکمل ورزشی دارند.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، نگرش ورزشکاران، مکمل ورزشی، مدیریت رسانه ای
  • معصومه معصومی *، زینب جوکار، سودابه حامدی، افسانه رئیسی فر، فاطمه زراعت پیشه، فرحناز قائدی صفحات 113-123
    زمینه و اهداف

    سواد سلامت مادران عامل کلیدی و مهمی در تضمین انجام مراقبت های دوران بارداری، سلامتی دوران بارداری و پیامدهای موفقیت آمیز این دوران می باشد. با توجه به اهمیت بالای سواد سلامت در دوران بارداری و تاثیر مستقیم آن بر روی جنبن، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سطح سواد سلامت مادری با مراقبت های دوران بارداری در زنان باردار انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی – تحلیلی به روش مقطعی در سال 1396بر روی 130 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان بوشهر جهت انجام مراقبت های معمول دوران بارداری انجام شد. افراد به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه سواد سلامت و نتایج بارداری (MHLAPQ) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری استنباطی تی مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون انجام شد. سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین (انحراف معیار) سواد سلامت در مادران باردار 5/88 (13/2) بود و ارتباط معنی داری بین سواد سلامت مادران با سطح تحصیلات، شغل و تعداد بارداری وجود داشت (0/05>P). ضریب همبستگی پیرسون بین سواد سلامت با مراقبت های دوران بارداری و نتیجه بارداری ارتباط مثبت معنی داری نشان داد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت سواد سلامت در سلامت مادران و نوزادان و به منظور ارتقای سواد سلامت و به تبع آن بهبود مراقبتهای دوران بارداری و نتیجه بارداری، لازم است مسئولین بهداشتی کشور، برنامه های آموزشی بیشتری جهت ارتقای سطح سواد سلامت و توانمند سازی این قشر تدوین کنند.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، مراقبت های دوران بارداری، زنان باردار، مراکز بهداشتی
  • علیرضا جعفری، نوشین پیمان* صفحات 124-136
    زمینه و هدف

    سواد سلامت یکی از بزرگترین و مهم ترین تعیین کننده های امر سلامتی در جهان می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی مطالعات انجام شده مبتنی بر الگو ها/ نظریه های آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در تحقیقات سواد سلامت، به شیوه نظامند انجام شده است.

    مواد و روش ها

    به منظور دستیابی به مستندات فارسی و انگلیسی مرتبط بانکهای اطلاعاتی داخلی (SID, Iranmedex, Magiran, IranDoc) ، خارجی (ProQuest, Scopus, Web of Science, Medlib, PubMed) و همچنین موتور جستجو گر Google Scholar بدون محدودیت زمانی بر اساس بیانیه PRISMA جستجو انجام شد. برای جلوگیری از سوگرایی در مطالعه، جستجو، انتخاب مطالعات، ارزیابی کیفی و استخراج داده ها توسط دو نفر از پژوهشگران به صورت مستقل از هم انجام گرفت. هرگونه اختلاف نظر بین دو پژوهشگر توسط نفر سوم مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت 14 مقاله دارای معیار ورود به مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این پژوهش، سه مطالعه انجام شده از نوع نیمه تجربی قبل و بعد بودند. نتایج نشان داد بعد از مداخله آموزشی میانگین نمره سواد سلامت بر اساس الگو ها/ نظریه در گروه آزمون به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری پیدا کرده است. 11 مطالعه دیگر به صورت مقطعی قدرت پیشگویی کنندگی سواد سلامت را در الگو ها/ نظریه مورد بررسی قرار داده بودند که نتایج نشان داد سواد سلامت باعث افزایش قدرت پیشگویی کنندگی سازه های الگو ها/ نظریه در پیشگویی انجام رفتار خواهد شد. مطالعات در گروه هدف های مختلفی از قبیل بیماران، دانش آموزان، پرستاران، داوطلبان سلامت و افراد جامعه انجام شده بود و طیف متفاوتی از افراد را در نظر گرفته بودند. یکی از پر کاربرد ترین الگو ها/ نظریه در مطالعات مورد بررسی مربوط به نظریه خود کارآمدی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد استفاده از الگو ها/ نظریه های مختلف به همراه سواد سلامت می تواند تاثیر مثبتی در انجام رفتار های سلامت داشته باشند و بسته به هدف مطالعه الگو ها/ نظریه های متفاوتی مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس نتایج بدست آمده نظریه خود کارآمدی و سازه خود کارآمدی (یکی از سازه های سایر مدل ها/ الگو ها) در بیشتر مطالعات به عنوان مهم ترین و قوی ترین متغیر معرفی شده بودند و نقش مهمی را در اتخاذ رفتار سلامت توسط افراد ایفا می کردند. بنابراین لازم است تا در مطالعات مداخلاتی پیش رو، این سازه/نظریه بیشتر مورد توجه قرار گیرد و از استراتژی مناسب و کار آمدی برای افزایش میزان خود کار آمدی افراد استفاده شود.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، الگو، نظریه، آموزش بهداشت، ارتقای سلامت
  • محمد مهرتک، امیر همتی، آرمان بخش زاده * صفحات 137-144
    زمینه و اهداف

    در زمینه کنترل دیابت، تبعیت بیماران از رژیم دارویی و رژیم غذایی و ورزش نقش اساسی دارد و سواد سلامت عاملی تعیین کننده در تبعیت بیماران از رژیم درمانی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین سواد سلامت و ارتباط آن با تبعیت از رژیم دارویی، تغذیه ای و ورزشی در بیماران مبتلا به دیابت نوع انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی روی 241 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اردبیل در سال 1396 به روش نمونه گیری ساده تصادفی انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های سواد سلامت عملکردی بزرگسالان (TOFHLA) ، تبعیت دارویی موریسکی (MMAS-8) و تبعیت از رژیم غذایی و ورزش بود. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های توصیفی (میانگین، انحراف معیار، توزیع فراوانی) و آزمون های تحلیلی (T مستقل، واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون) در نرم افزار SPSS استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین (انحراف معیار) سنی بیماران مورد مطالعه 55/79 (10/15) بود. نمره کلی سواد سلامت و تبعیت از رژیم دارویی و تبعیت از رژیم غذایی و ورزش به ترتیب52/51 (17/60) ، 2/96 (1/89) و 57/15 (14/35) بود. 128نفر از بیماران (53/1 درصد) سواد سلامت ناکافی داشتند. سواد سلامت با تبعیت دارویی و نیز تبعیت از رژیم غذایی و ورزش ارتباط معنی داری داشت (0/05> p).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه میزان سواد سلامت روی تبعیت مناسب از رژیم دارویی، تغذیه و ورزش در بیماران موثر است. توجه به آموزش و ارتقا سواد سلامت از سوی رسانه های آموزش جمعی و سیاستگذاران امری ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سواد سلامت، تبعیت دارویی، دیابت نوع دو
|
  • Elham Charoghchian Khorasani, Mohammad Vahedian, Shahroodi * Pages 77-81
    Background and objective
    The world today, in addition to dealing with natural disasters such as flood and earthquake, is witnessing humanitarian disasters like war. Although perceived risk is a subjective risk assessment and it varies from person to person and from region to region, but the formation of a proper risk communication at the time of these events is a task for health experts. Risk communication is a two-way, dynamic interaction in which both sides exchange information about the nature, importance and control of the risk. This article was written to understand risk, public health and risk communication.
    Keywords: Risk perception, Public health, Risk communication
  • Nasim Sharbatian, Seyed Abolhassan Naghibi *, Alireza Ghaemi, Farzane Afkhaminia Pages 82-91
    Background and objective

    Nutritional habits are formed during childhood, especially adolescents. Mothers play the most influential role in this regard. Maternal health literacy affects the weight and height of children. The aim of this study was to determine Mothers’ health literacy about nutritional habits and anthropometric indices in primary school students in Sari in 2017.

    Materials and Methods

    This correlation study was performed on 211 elementary school students in Sari. Mothers' health literacy was assessed by using researcher-made questionnaire. Students' height and weight were recorded by instructed subjects and anthropometric indices were calculated by WHO AnthroPlus software 4 and according to the World Health Organization (WHO 2007). Data analysis was performed with SPSS 20 software and the descriptive and inferential statistical methods was used (Mann-Whitney and Kruskal-Wallis test and Spearman correlation coefficient).

    Results

    Findings showed that 71.4% of mothers had a good level of health literacy and 26.2% of them had good health literacy. The prevalence of overweight and obesity among students was in sequence 22.3% and 16.1%. In addition, 4.6% of students had mild to severe underweight and 2.3% of students had mild to severe stunting. There was a positive correlation between maternal health literacy for age, height for age and body mass index for age of students, which was not statistically significant.

    Conclusion

    With Consideration of the moderate level of maternal health literacy and the relatively high prevalence of overweight and obesity in students, it is essential the comprehensive intervention and empowerment of students, families and the participation of decision-makers in choosing healthy eating habits.

    Keywords: Health Literacy, Nutritional habits, Anthropometry, Mother, Student
  • Mohsen Adib, Hajbaghery *, Zeynab Hakimzadeh, Mohammad, Ehsan Adib Pages 92-103
    Background and objective

    Although cardiovascular diseases are at the head of health problems in Iran, few studies examined the health literacy of patients with ischemic heart diseases (IHD). Therefore, this study was conducted to evaluate the level of health literacy and its related factors in patients with IHD.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in 2017 on 317 patients with IHD who were hospitalized in Shahid Beheshti Hospital in Kashan in 2017. The data collection tool was a questionnaire including demographic characteristics and Iranian health literacy questionnaire (HELIA). Data were analyzed using descriptive statistics, independent t-test, analysis of variance, Pearson correlation coefficient and regression. The level of significance in all testes was selected as

    Results

    The mean(SD) age of participants was 57.99 (12.07) years. Overall, 5.3% of patients had good health literacy, 81.8% had moderate health literacy and 13% had poor health literacy. There was a correlation between the mean percentage of acquired literacy score and variables such as location, age, history of receiving training about illness, duration of illness, having other underlying illness, education level, family size, and source of health information (P <0.05). Regression analysis showed that among all factors, only age, education level, the source of information about health and disease, the duration of ischemic heart disease and co-morbidity could predict health literacy in patients with ischemic heart disease.

    Conclusion

    The health literacy of patients with ischemic heart disease was not optimal. Nurses and other health care providers should try to allocate time in their care programs to assess the health literacy of patients with ischemic heart disease and create plans for promoting it.

    Keywords: Health Literacy, Literacy, Ischemic Heart Disease, Health
  • Shahab Bahrami * Pages 104-112
    Background and objective

    The main purpose of this study is to study the education of media literacy on the attitude of athletes about the use of supplements.

    Methods

    The statistical population of this study was all the athletes using fitness clubs in Kermanshah (N = 20000). The sample was 376 people using the Cochran formula. To collect data, a researcher-made questionnaire on Attitude about the use of supplementary exercise was used and the media literacy questionnaire was used by Solhi et al. (1394) and their reliability was obtained in a preliminary study (0.78, 0.76), respectively. Data were analyzed using SPSS software.

    Results

    The results of this study showed that media literacy and its components included knowledge of media management; critical thinking and media analysis have a positive and significant relationship with the attitude toward sport supplementation.

    Conclusion

    The findings of this study indicate the importance of the correct information role for correct use of supplements and preventing the arbitrary use of supplements. Therefore, the high level of media literacy in a society can promote the health, vitality and vitality of the community.

    Keywords: media literacy, athlete's attitude, sports supplement, media management
  • Masoumeh Masoumy *, Zeinab Jokar, Soudabeh Hamedi, Afsaneh Raissifar, Fatemeh Zeratpisheh, Farahnaz Ghaedi Pages 113-123
    Background and objective

    Maternal health literacy is a key and important factor in ensuring prenatal cares, prenatal health, and the successful outcomes of this period. Due to the high significance of health literacy during pregnancy and its direct effect on fetus, the present research was conducted to determine the relationship between maternal health literacy with prenatal cares in pregnant women.

    Methods

    This descriptive – analytical and cross- sectional study was performed in 2017 on 130 pregnant women referred to centers and comprehensive health service bases of Bushehr city to perform prenatal care. The sample were selected by simple randomized method. Data was collected by using Maternal Health Literacy and Pregnancy Outcome Questionnaire (MHLAPQ). Data was analyzed by SPSS software (version 15) and inferential statistics, independent t test, ANOVA, and Pearson correlation.

    Results

    The mean score of maternal health literacy was 88.5±13.2. There was significant relationship between maternal health literacy and educational level, job, number of pregnancy (P<0.05). Pearson correlation coefficient showed significantly positive relation between health literacy with prenatal cares and pregnancy outcomes (P<0.05).

    Conclusion

    Because of the importance of health literacy in mother and newborn health and for promoting health literacy and consequently prenatal care and pregnancy outcomes it is necessary for national health authorities to develop more plans to improve health literacy and empowerment of this group.

    Keywords: Health Literacy, prenatal care, Pregnant Women, health center
  • Alireza Jafari, Nooshin Peyman * Pages 124-136
    Background and objective

    Health literacy is one of the biggest and most important determinants of health in the world. The purpose of this study was to investigate studies based on models / theories of health education and health promotion in health literacy research in a systematic way.

    Methods

    In order to obtain Persian and English related documentation of internal databases (SID, Iranmedex, Magiran, IranDoc), foreign (ProQuest, Scopus, Web of Science, Medlib, PubMed) as well as Google Scholar search engine without restrictions based on PRISMA guideline for systematic reviews study. To avoid bias in the study, the search, selection of studies, qualitative evaluation and data extraction were done independently by two researchers. Any disagreement between the two researchers was examined by the third person and in the end, 14 articles with inclusion criteria were studied.

    Results

    In this study, three studies were done before and after the semi-experience. The results showed that after the intervention, the mean of health literacy score based on the patterns / theory in the experimental group significantly increased compared to the control group. Another 11 cross-sectional studies examined the predictive power of health literacy in patterns / theories. The results showed that health literacy increases the predictive power of pattern/ theory constructs in predicting the behavior. The studies were conducted in a variety of target groups such as patients, students, nurses, health volunteers and community members, and considered a different range of people. One of the most popular patterns/ theories in the studies was the self-efficacy theory.

    Conclusion

    The results showed that the use of different patterns/ theories along with health literacy can have a positive effect on health behaviors and depending on the purpose of the study, different patterns/ theories should be used. Based on the results obtained from all the patterns/ theories, one of the constructs and theories that were presented in most studies as the most important and strongest construct was the self-efficacy construct/theory that played an important role in the adoption of human health behavior. Therefore, it is necessary to use this construct in future intervention studies and to use an appropriate and effective strategy to increase the self-efficacy in individuals.

    Keywords: Health Literacy, pattern, theory, health education, health promotion
  • Mohammad Mehrtak, Amir Hemmati, Arman Bakhshzadeh * Pages 137-144
    Background and objective

    Medical, dietary adherence and exercise plays a key role in the control of diabetes, and health literacy is a decisive factor in patient's adherence. The aim of this study was to determine the health literacy and its relation with medical, dietary Adherence and exercise in Patients with Type II Diabetes mellitus.

    Methods

    This analytical- descriptive study was conducted on 241 patients with type II diabetes referred to Imam Khomeini Hospital of Ardabil city in 2017 who were selected by simple sampling method. Tools for data collection was demographic Test of functional health literacy of adults (TOFHLA), Morisky 8-Item Medication Adherence (MMAS-8) and dietary Adherence and exercise, questionnaires. For data analysis, descriptive statistics (mean, standard deviation and frequency distribution) and analytical statistics (one-way variance, independent t test and Pearson correlation) by SPSS were used.

    Results

    The mean(SD) age of patients was 55.17 (10.15). The overall score of health literacy, medical adherence and adherence to diet and exercise were 52.51 (17.60), 2.96 (1.89) and 57.15 (14.35), respectively. 128 patients (53.1%) had inadequate health literacy. Health literacy was significantly correlated with medical, dietary Adherence and exercise(p< 0.05).

    Conclusion

    Health literacy is effective on medical, dietary Adherence and exercise of patients. Therefore, it seems to be essential to pay attention to education and promotion of health literacy by Mass media and healthcare custodians.

    Keywords: Health Literacy, medical Adherence, Type II diabetes mellitus