فهرست مطالب

Health Literacy - Volume:1 Issue: 3, 2016

Journal of Health Literacy
Volume:1 Issue: 3, 2016

  • 62 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1395/09/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نامه به سردبیر
  • هادی طهرانی صفحات 141-146
    زمینه و هدف
    بسیاری از افراد موافق این هستند که رسانه ها بزرگترین آموزش دهنده در جوامع امروزی هستند .یک فرد در جوامع امروزی بعد از خواب بیشترین وقت خود را صرف دیدن رسانه ها می کند . بنا براین محتوی این رسانه ها بایستی در حوزه های مختلف بویژه سلامت مورد توجه قرار گیرد.
    سواد رسانه ای را می توان تقویت تجارب رسانه ای دانست. از سوی دیگر برخی سواد رسانه ای را چنین تعریف کرده اند: توانایی دسترسی، تحلیل، ارزیابی و برقراری ارتباط با پیام های رسانه ای در اشکال مختلف. به بیان دیگر سواد رسانه ای مجموعه ای از چشم اندازهاست که ما به طور فعالانه برای قرارگرفتن در معرض رسانه از آن ها بهره برداری می کنیم تا معنای پیام هایی که با آنها مواجه می شویم را تفسیر کنیم. از اینرو این مقاله با هدف تبیین مفهوم سواد رسانه ای سلامت نگاسته شده است
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای سلامت، ارتقای سلامت، عدالت اجتماعی
  • مطالعه پژوهشی
  • سیامک محبی، معصومه محمدی زواره، فاطمه زمانی، ذبیح الله قارلی پور، حسین حیدری صفحات 147-154
    زمینه و هدف
    امروزه اهدا و پیوند اعضا در بسیاری از موارد نارسایی پیشرفته ارگانهای بدن، نقش مهمی در تداوم حیات بیماران نیازمند بازی می کند. در این بین اهدای عضو در جامعه تحت تاثیر عوامل گوناگون فرهنگی، اجتماعی و مذهبی قرار گرفته و قصد و تمایل افراد را نسبت به اهدا عضو پس از مرگ مغزی را تحت الشعاع قرار می دهد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر در قصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص اهدای عضو بر اساس مدل قصد رفتاری صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی صورت گرفت و 304 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی قم به روش نمونه گیری چند مرحله در مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه روا و پایای محقق ساخته بود که مشتمل بر سئوالات مشخصات فردی، آگاهی، نگرش، هنجارهای انتزاعی و قصد بود. داده ها توسط نرم افزار SPSS 18 توسط شاخصهای آمار مرکزی توصیف و توسط آزمونهای T مستقل و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 تحلیل شد.
    یافته ها
    83/12% از دانشجویان مورد بررسی دارای کارت اهدا عضو پس از مرگ مغزی و 17/87% فاقد این کارت بودند. میانگین نمره آگاهی در خصوص اهدا عضو 87/5 نمره و میانگین نمره سازه های نگرش، هنجارهای انتزاعی و قصد به ترتیب 25/49، 11/16 و 27/1 نمره بود. نتایج نشان داد بین دو گروه عضو و غیر عضو بانک اهدا عضو از حیث آگاهی، نگرش، هنجارهای انتزاعی و قصد اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0>P). همچنین بین آگاهی، نگرش و هنجارهای انتزاعی در خصوص اهدا عضو با قصد در این خصوص همبستگی مستقیم معنی داری وجود داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بخش اعظم دانشجویان مورد بررسی عضو بانک اهدای عضو پس از مرگ مغزی نیستند. وضعیت آگاهی و سازه های مدل قصد رفتاری هم در حد متوسطی قرار داشت. سازه های آگاهی، نگرش و هنجارهای انتزاعی توانستند در این مطالعه 31% تغییرات قصد اهدا عضو را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: اهدا عضو، مدل قصد رفتاری، دانشجویان
  • آناهیتا خدابخشی کولایی صفحات 155-163
    زمینه و هدف
    بیماری های دوران سالمندی تاثیر ات فراوانی بر زنان سالمند و خانواده های آنان دارد. تحقیقات پیشین نشان داده است سواد سلامتی و سبک زندگی سلامت مدار بر پیشگیری از بیماری در سالمندان موثر است. از این رو، هدف پژوهش حاضر مقایسه سواد سلامتی و سبک زند گی سلامت مدار در زنان سالمند خانه دار و بازنشسته می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی - مقایسه ای است. 80 زن سالمند بازنشسته به روش نمونه گیری هدف دار و 80 زن سالمند خانه دار به روش نمونه گیری تصادفی ساده در شهر تهران در سال 9413 انتخاب شدند و و از نظر سن، میزان تحصیلات و سطح اقتصادی خانواده با گروه بازنشسته همتاسازی گروهی شدند. ابزار اندازه گیری شامل مقیاس سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامتی(HPLP II) و مقیاس سواد سلامتی (HELIA ) می باشد. داده ها با استفاده از تی مستقل و SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تفاوت معناداری بین سبک زندگی (0.001p<، 158=df،-6/46 =t) و سواد سلامتی (0.001p< ، 158=df،-6/59 =t) و خرده مقیاس های این دو متغیر در بین زنان بازنشسته و خانه دار سالمند وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد سطح سواد سلامتی و سبک زندگی زنان سالمند خانه دار پایین تر از زنان سالمند بازنشسته است. از این رو، لازم است برنامه های آموزشی در جهت بهبود و ارتقا سواد سلامتی و سبک زندگی این گروه مدنظر قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سواد سلامتی، زنان سالمند بازنشسته، زنان سالمند خانه دار
  • عالیه زرین کلاه، فروزنده دشتی، حیدرعلی عابدی، سید محمد مسعودی صفحات 164-171
    زمینه و هدف
    سواد سلامت، مسئله ای جهانی است و طبق بیانیه سازمان جهانی بهداشت نقشی محوری در تعیین نابرابری های سلامت، چه در کشورهای غنی و چه در کشورهای ضعیف دارد. هدف کلی این پژوهش«تعیین بررسی سطح سواد سلامت بلوغ در دختران 16-14 ساله پایه اول دبیرستان های بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کمی- توصیفی که بر روی 186 نفر ازدختران (16-14) سال و نمونه گیری تصادفی طبقه ای به منظور دستیابی اطلاعات مورد نیاز، از 5 پرسش نامه محقق ساخته پس از تایید روایی و پایایی پرسشنامه نیز از ضریب آلفای کرونباخ و با ضریب پایایی. (81/0r=) و جهت تجزیه و تحلیل از (18SPSS (V. استفاده گردیده است.
    یافته ها
    سطح سواد سلامت درک خواندن مطالب مربوط به کلیات دوران بلوغ در حد مرزی، پوست و مو و بهداشت ناحیه تناسلی وپستان، در حد کافی، سلامت قاعدگی،در حد ناکافی و سواد سلامت در عملکرد و محاسبات مربوط به کلیات دوران بلوغ، پوست و مو و بهداشت ناحیه تناسلی وپستان در حد مرزی و سلامت قاعدگی، در حد ناکافی بود. عملکرد و محاسبات مربوط به کلیات دوران بلوغ در دانش آموزان مستقل از درک خواندن مطالب بود و بین درک خواندن مطالب و عملکرد و محاسبات سلامت قاعدگی، پوست و مو، بهداشت ناحیه تناسلی، ارتباط مستقیم و معنی داری با (05/0 P <)وجود داشت.
    نتیجه گیری
    پژوهش سطح سواد سلامت بلوغ دختران نوجوان شهرستان اقلید را مرزی ارزیابی نمود و دختران نوجوان به علت سطح سواد سلامت مرزی بلوغ می توانند دچار مشکلات جسمی و روحی بسیاری گردند که در سلامت باروری و رشد اجتماعی آنان در آینده موثر باشدو باید در مدارس آموزش مناسب درباره بلوغ انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، بلوغ دختران
  • خیرمحمد جدگال، ایرج ضاربان، رضا فاریابی، مریم رفیعی، هادی علیزاده سیوکی صفحات 172-181
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایعترین نوع سرطان در بین زنان است درصورت تشخیص بموقع بیش از 90 درصد مبتلایان درمان می شوند. این مطالعه با هدف تاثیرآموزش مبتنی بر مدل باور سلامتی در ایجاد رفتار های خودآزمایی از پستان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که برروی 180 نفراز زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تربت حیدریه انجام گرفت که 90 نفر در گروه مداخله و 90 نفر در گروه شاهد قرار گرفتند. قبل از انجام مداخله آموزشی پرسشنامه طراحی شده براساس الگوی اعتقاد بهداشتی توسط واحدهای مورد پژوهش تکمیل شد، سپس مداخله آموزشی در گروه مداخله با استفاده از روش سخنرانی، پرسش و پاسخ اجرا گردید. دو ماه بعد از مداخله، آزمون ثانویه با استفاده ازهمان پرسشنامه اولیه انجام شد و داده ها با استفاده از نرم افزار spss 18 و آزمون t-test مستقل، paired t-test و کای دو آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه در گروه مداخله و شاهد به ترتیب 66/29 و46/27سال بود آزمون T-Test مستقل نشان داد که قبل از مداخله تفاوت میانگین نمرات آگاهی و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی بین دو گروه مداخله و شاهد از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد. در صورتیکه بعد از مداخله این تفاوت معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش بهداشت طراحی شده براساس الگوی اعتقاد بهداشتی در ایجاد رفتار خودآزمایی پستان تاثیر داشته است. لذا پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی مبتنی بر الگو اعتقاد بهداشتی به منظور ارتقاء عملکرد زنان در زمینه خودآزمایی پستان طراحی و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد بهداشتی، خودآزمایی پستان، آموزش بهداشت
  • آرش ضیاءپور، ندا کیانی پور صفحات 182-190
    زمینه و هدف
    سواد سلامت یک پیامد کلیدی اقدامات آموزش بهداشت است که باید در مفهوم وسیع تر ارتقای سلامت قرار گیرد. این مطالعه با هدف پیش بینی ابعاد سواد سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1395: نقش متغیرهای جمعیت شناختی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی همبستگی است که بر روی 350 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی بود. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه سواد سلامت منتظری و همکاران استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS 23 و با به کارگیری آزمون های آماری تی، آنوا و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره کلی سطح سواد سلامت در دانشجویان 43/0 ± 04/4. بود. آزمون تی و آنالیز واریانس یک طرفه بین سطح سواد سلامت با جنس، سن، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و محل سکونت رابطه معنی داری را نشان داد. ضریب همبستگی پیرسون بین اجزای سواد سلامت در نمونه های پژوهش همبستگی بالایی را نشان داد و از لحاظ آماری معنی دار بود(001/0P<).
    نتیجه گیری
    اهمیت و ضرورت توجه به سواد سلامت دانشجویان برای ارتقای سلامت به عنوان عامل تاثیر گذار و ضروری به نظر می رسد. پیشنهاد می شود سیاستگذاران و مجریان برنامه های آموزشی دانشگاه با فراهم آوردن محتوا و محیط آموزشی مناسب و با گنجاندن واحد درسی یا دوره های آموزشی در دوره تحصیل، سواد سلامت دانشجویان را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: دانشجویان، سواد سلامت، آموزش بهداشت
  • مرضیه معراجی، هوشنگ رفعت پناه، ساناز سادات محمودیان، عطیه داعیان صفحات 191-197
    زمینه و هدف
    ظهور آنفولانزای A جدید H1N1 موجب نگرانی در رابطه با همه گیری آن می باشد. دانشجویان به عنوان جمعیت وسیع موسسات آموزش عالی، در جهت مدیریت بیماری آنفولانزا می توانند نقشی حیاتی در کنترل بیماری داشته باشند. لذا این مطالعه، با هدف بررسی سطح سواد سلامت دانشجویان دانشکده علوم پیراپزشکی نسبت به بیماری آنفولانزا انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی توصیفی در بهمن ماه 1394 انجام شد. جامعه پژوهش دانشجویان رشته های مدارک پزشکی، فیزیوتراپی، رادیولوژی، فناوری اطلاعات سلامت، گفتاردرمانی و بینائی سنجی در دانشکده علوم پیراپزشکی بوده است، پس از توزیع پرسشنامه تعداد 139 پرسشنامه از دانشجویان دانشکده گردآوری گردید. برای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه پیمایش پاندمیک آنفولانزا استفاده گردید که توسط پژوهشگران به فارسی برگردان و بومی سازی شده است. در بخش اول پرسشنامه اطلاعات هویتی پاسخ دهندگان و در بخش دوم منبع اطلاعاتی، سطح دانش، درک پاسخ دهندگان از آنفولانزا و نیز نقش دولت و رسانه در مدیریت بیماری آنفولانزا سلامت مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی دانش پاسخ دهندگان درباره آنفولانزا نشان داد که بیش از نیمی از پاسخ دهندگان علائم آنفولانزا (تب 95.1 درصد، درد بدن 51.2 درصد، سرفه 46.3 درصد و سردرد 43.9 درصد) را به درستی شناخته اند. 87.8 درصد پاسخ دهندگان انتقال از یک فرد به فرد دیگر و 68.3 درصد تماس با به اشیا آلوده را به عنوان عامل انتقال شناسایی کردند. در انجام اقدامات پیشگیری و انجام احتیاطات لازم، پوشاندن دهان و بینی (87.8 درصد)، شستشوی دست با آب و صابون (80.5 درصد)، دور انداختن دستمال در سطل (39 درصد) مطرح گردید. در ضمن، 48.6 درصد پاسخ دهندگان معتقد بودند؛ آنفولانزا کشنده نیست و در مقابل 88.9 درصد آنفولانزا را یک بیماری جدی می دانستند. در بررسی نقش دولت و رسانه، 39 درصد معتقد بودند وزارت بهداشت، متولیان سلامتی برنامه خوبی برای کنترل آنفولانزا داشته اند؛ 51.4 درصد اطلاع رسانی در خصوص اقدامات لازم در حین بروز آنفولانزا را شفاف دانسته اند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که دانشجویان اطلاعات موثری در خصوص آنفولانزا دارند و به سواد سلامت مناسبی در این خصوص دست یافته اند. مطلوب است که نحوه انتقال، گروه های در معرض خطر و اقدامات احتیاطی بیشتر اطلاع رسانی گردد و رسانه ها نیز نقش موثرتری در این زمینه ایفا نمایند.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، آنفولانزا، دانشجویان
|
  • Hadi Tehrani Pages 141-146
    Background And Objective
    Many people agree that media are the biggest trainer in modern societies. People in the modern societies spend most of their time to seeing the Medias after sleeping. Therefore the content of the media should be the consideration in various fields, especially in public health.
    Media literacy attributed to the strengthening of media experiences. Some researchers have been defined media literacy as follows: The ability to access, analyze, evaluate and communicate with media messages in various forms. In other words, media literacy is perspective that we actively use it for media exposure to interpret the meaning of the messages that we encountered. Thus, this study aims to explain the concept of media literacy
    Keywords: Media Health Literacy, Health education, social justice
  • Saimak Mohebi, Masomeh Mohammadi, Zavareh, Fatemeh Zamani, Zabihollah Gharlipor, Hosein Heidary Pages 147-154
    Background And Objective
    Today, organ donation and transplantation play a critical role in saving patients with the advanced deficiencies of body organs. In the meantime, organ donation is influenced by a variety of cultural, social, and religious factors. They have an impact on individuals’ intention (tendency) to donate organs after brain death. This study examined factors affecting Qom Medical School students’ intention regarding organ donation. The examination was carried out based on behavioral intention model.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 304 medical students. They were selected by multiple-stage sampling technique from Qom Medical School. The research data was collected by a validated reliable questionnaire. It comprised questions regarding personal specifications, awareness, attitude, abstract norms, and intention. The collected data was analyzed by SPSS 18. Results were described by central statistical indices and analyzed using independent sample T-test, Pearson correlation coefficient, and linear regression (P
    Results
    Among participants, %12.83 of the students had donation card after brain death yet not the other %87.17. Mean organ donation awareness score was 5.87. Mean construct scores were 49.25, 16.11, and 1.27 respectively for attitude, abstract norms, and intention. Results indicated that there is a significant difference between two organ donation bank member and non-member groups in terms of awareness, attitude, abstract norms, and intention (P
    Conclusion
    most of the students under study were not a member of after-brain-death organ donation bank. Awareness and behavioral intention model constructs were moderate. Here, the constructs including awareness, attitude, and abstract norms could not predict %31 of variations in organ donation intention.
    Keywords: Behavioral Intention Model, Organ Donation, Students
  • Anahita Khodabakhshi, Koolaee* Pages 155-163
    Background And Objective
    The diseases during old age have an enormous impact on women elderly and their families. The previous study indicated that health literacy and lifestyle play a crucial role in prevention of diseases in elderly. Therefore, the aim of current study is to compare the health literacy and lifestyle among retired and homemaker older adults’ women.
    Methods
    This study is a descriptive comparative research. The 80 retired women and 80 homemakers were chosen through purposive sampling and sample random sampling respectively in Tehran in 2015. Then, they equalized in aspect of age, education, and economic family status with retired older adults’ women. The measuring instruments are Health- Promoting Lifestyle Profile (HELLA) and Health Literacy for Iranian Adults (HPLP II). Data was analyzed utilizing t independent and spss20.
    Results
    The results showed that there is the significant difference between the lifestyle (t=-6.46, df=158, p=0.001) and health literacy (t=-6.59, df= 158, p= 0.001) and the subscales of these variables among retired women and housewives (p
    Conclusion
    These findings indicated that the level of health literacy and lifestyle in homemaker is lower than retire older adult’s women. Hence, it should be considered the educational program to enhance and improve the health literacy and lifestyle in homemaker women’s elderly adults.
    Keywords: Lifestyle, Health Literacy, Retired Elderly Women, Housewife Elderly Women
  • Aliyeh Zarrinkolah, Forouzandeh Dashti, Heidarali Abedi, Seyed Mohammad Masoudi Pages 164-171
    Background And Objective
    Health literacy is a global issue, according world health organization’s statement health literacy is central role in determining the health inequality. The overall aim of this study was to" Maturity level of health literacy in 14-16 year girls in first grade of high school.
    Methods
    This descriptive is a quantitative study on 186 girls (14-16 years old) who attend high school in first grade. Sampling method based and designed on a stratified random sample of Morgan. In the course of the study, in order to achieve the desired data, was used from the 5 questionnaire that verification and face and content validity and for reliability of data analysis used from SPSS software (V.18).
    Results
    Overall, this study related to the general level of health literacy and reading understanding puberty (the borderline), skin and hair, genital health (adequate), health, menstruation (far enough) and functional health literacy calculation of the overview of puberty, the skin and hair, genital health (the borderline) healthy menstruation (far enough) and suggests that health literacy on health promotion programs. Calculation of the overall performance of the students in adulthood, independent of reading comprehension and reading comprehension performance and computation between menstrual health, skin and hair, genital health, a significant correlation (P=
    Conclusion
    Adolescent girl's has health literacy level of the borderline city of Eghlid.
    Teenage girls in puberty due to cross-border health literacy can have many physical and emotional problems that may affect their future health and social reproduction
    Keywords: Health literacy, girl adulthood, puberty
  • Kheirmohammad Jadgal, Iraj Zareban, Reza Faryabi, Maryam Rafie, Hadi Aizadehsiuki Pages 172-181
    Background And Objective
    Breast cancer is the most common cancer among women .More than 90 percent of patients are treated if diagnosed early. This study has been done to investigate the impact of Health Belief Model based training in the creation of the BSE behavior
    Methods
    This study is a controlled intervention one performed on 180 women referred to health centers Torbat Heydaryieh which 90 people were in the intervention group and 90 people were in the control group. Before doing intervention training, a questionnaire designed based on HBM was completed by the investigating units. Then intervention training was carried out in intervention group using lecture, questions, and answers. Two month after the intervention, post tests were given using the same questionnaire. The data was analyzed by using spss 18 software, independent t-test, paired t-test and chi-square and was considered significant
    Results
    Independent T-Test showed that before intervention, the difference between mean scores of knowledge and HBM structures of control and intervention groups was not statistically significant. But this difference was significant after the intervention
    Conclusion
    It seems that, a training program designed based on HBM is effective to create the behavior of BSE. It is suggested educational programs Implemented on based Health Belief Model In order to improve the performance of women.
    Keywords: Health Education, Health Belief Model, Brest Self, Exam
  • Arash Ziapoor, Neda Kianipoor Pages 182-190
    Background And Objective
    Health literacy is a key outcome measures of health education that should be in the context of broader health promotion. This study aims to predict the health literacy of students in Kermanshah University of Medical Sciences in 1395: the role of demographic variables was performed.
    Methods
    A descriptive correlational study on 350 students of Kermanshah University of Medical Sciences was done. Sampling was random. Data collection was conducted through a questionnaire of health literacy Montazeri et al. Information collected through software SPSS 23 and using t-tests, ANOVA and Pearson correlation coefficient were analyzed.
    Results
    The mean (SD) total score of health literacy in students was 4.04 ± 0.43. T-test and ANOVA between health literacy by gender, age, profession, education level and location have a significant relationship. Pearson correlation coefficient between the components of health literacy in research samples showed high correlation was statistically significant (P
    Conclusion
    The importance and need for attention to student's health literacy for health promotion as an essential factor in the impact-transition seems to be.
    Keywords: Students, Health Literacy, Health Education
  • Marzieh Meraji, Hooshang Rafat, Panah, Sanazalsadat Mahmoodian, Atieh Daeyan Pages 191-197
    Background And Objective
    Outbreak of influenza A/H1N1 become serious concern. Student in academic institutions can play effective role in prevention and control of influenza. Here paramedical faculty student health literacy toward Influenza was assessed.
    Methods
    A cross sectional-descriptive study was conducted among 139 students in Medical Records, Physiotherapy, Radiology, Health Information Technology, Speech Therapy and Optometry discipline at paramedical faculty of Mashhad medical university in 2016. A pandemic influenza questionnaire was translated and edited. Demographic characteristics of student, level of knowledge and perception toward influenza and perception toward government and media were collected.
    Results
    More than half of student correctly identified influenza symptoms as fever 95/1%, body ache 51/2%, cough 46/3% and headaches 43/9%.person to person transmission and contact with infected objects were recognized by 87/8% and 68/3% of student as a mode of transmission. Students Covering identified nose and mouth 87/8%, hand washing with soap and water 80/5% and throwing tissues in rubbish bin as precutions.48/6% of student believed that influenza is not fatal; despite 88/9% of student perceived influenza as serious disease. In Government and media assessment, 39% of student agreed health department and other health authorities had a good control plan, 51/4% of student agreed with transparency of necessary intervention during flu outbreak.
    Conclusion
    This study shows that paramedical faculty student has appropriate influenza health literacy. Delivering more information about mode of transmission, high risk group and precaution intervention and playing more effective role by media is recommended.
    Keywords: Health Literacy, Influenza, Students