فهرست مطالب

Health Literacy - Volume:2 Issue: 2, 2017

Journal of Health Literacy
Volume:2 Issue: 2, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مطالعه پژوهشی
  • امین زارع، صالح رحیمی، کیکاووس صوفی صفحات 63-72
    زمینه و هدف
    دسترسی‫پذیر ساختن اطلاعات علمی و توجه به فرایند اطلاع‫یابی در حوزه بهداشت و سلامت، می‫تواند شرایط را برای افزایش و ارتقای سطح سواد سلامت و نیز سلامت افراد در جامعه امروزی فراهم نماید. مطالعه حاضر با هدف بررسی رفتار اطلاع‫یابی سواد سلامت در میان دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به روش پیمایشی صورت گرفته است. جامعه آماری مطالعه حاضر را دانشجویان دانشگاه رازی شهر کرمانشاه تشکیل می‫دهند که بر اساس جدول تعیین حجم نمونه، 374 نفر انتخاب شده‫اند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته و برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون‫های آماری و نرم افزار SPSS استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که دانشجویان دانشگاه رازی به ترتیب با هدف «اطلاع از روش‫های درمان بیماری»، «اطلاع از نوع بیماری»، «اطلاع از روش‫های پیشگیری از بیماری» و «اطلاع از وضعیت بهداشتی خود» اقدام به اطلاع یابی سواد سلامت می‫کنند. همچنین پزشکان متخصص و فوق تخصص، کتاب، تلویزیون، وب‫سایت‫ها و نیز شبکه اجتماعی تلگرام با بالاترین میانگین‫ها، به عنوان مهم‫ترین مجاری کسب اطلاعات سلامت شناسایی شده‫اند.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که مجاری و منابع کسب اطلاعات بهداشتی و سلامت در ارتقای سواد سلامت دانشجویان مورد بررسی تاثیرگذار بوده است، می‫توان با آموزش جستجوی منابع اطلاعاتی و نیز تقویت فرایند اطلاع‫یابی آنها، به ارتقای سواد سلامت و به تبع آن سطح سلامت افراد کمک فراوانی نمود.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، رفتار اطلاع یابی، دانشجویان
  • هادی شریف مقدم، الهام شکیبا، مریم سلامی صفحات 73-80
    زمینه و هدف
    سواد سلامت بیانگر ظرفیت فرد در دستیابی، تفسیر و درک اطلاعات ضروری برای خدمات مورد نیاز و تصمیم گیری های مناسب در زمینه سلامت است. سواد سلامت شامل مجموعه ای از مهارت های خواندن، شنیدن، تجزیه و تحلیل، تصمیم گیری و توانایی به کارگیری این مهارت ها در موقعیت های سلامتی است که الزاما به سالهای تحصیل یا توانایی خواندن عمومی برنمی گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین سطح سواد سلامت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی و به روش پیمایشی (مقطعی) است. تعداد 139 نفر از دانشجویان دندانپزشکی و 143 نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که جمعا 282 نفر، مورد بررسی قرار گرفتند. روش نمونه گیری به شیوه طبقه ای تصادفی انجام شده است. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سواد سلامت که توسط منتظری و همکاران(HELIA) استفاده گردید. اطلاعات پرسشنامه پس از جمع آوری و کد گذاری به ترتیب وارد نرم افزار آماری SPSS شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان دندانپزشکی (3/49 ± 28/22 ) سال و میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان پزشکی ( 2/56 ± 22/16) سال بود. آزمون آماری تی مستقل اختلاف معنی داری بین میانگین سنی دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی نشان نداد (0/742=p). در ارزیابی ابعاد سواد سلامت در دانشجویان رشته های دندانپزشکی و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیشترین میانگین ابعاد سواد سلامت در هر دو رشته مربوط به بعد تصمیم گیری و رفتار و کمترین میانگین در رشته دندانپزشکی مربوط به بعد ارزیابی (2/46± 14/45) و در رشته پزشکی مربوط به بعد خواندن (3/00 ± 14/99) می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد دانشجویان پزشکی میانگین نمرات بالاتری را نسبت به دانشجویان دندانپزشکی در ابعاد سواد سلامت کسب کرده اند. در بررسی ابعاد سواد سلامت بیشترین میانگین در هر دو رشته مربوط به بعد تصمیم گیری و رفتار بود و کمترین میانگین در دندانپزشکی مربوط به بعد ارزیابی و رشته پزشکی مربوط به بعد خواندن می باشد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، دانشجویان دندانپزشکی، دانشجویان پزشکی
  • الهه باوندپور، زهرا اعظمی، مریم باوندپور، امید افسرده، علی دل پیشه صفحات 81-87
    زمینه و هدف
    سواد سلامت به عنوان ظرفیت افراد در درک، تفسیر اطلاعات اولیه و خدمات سلامت که برای تصمیم گیری متناسب لازم است تعریف می شود. افراد با سواد سلامت ناکافی، با احتمال کمتری اطلاعات نوشتاری و گفتاری ارایه شده توسط متخصصان سلامتی را درک می کنند در نتیجه امروزه سواد سلامت ناکافی به عنوان یک تهدید جهانی به شمار می آید. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت سوادسلامت و شناسایی عوامل مرتبط و تاثیر گذار بر سواد سلامت ساکنان شهرستان کرمانشاه در سال 1395انجام شد .
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی است، ابزار مورد استفاده دراین مطالعه پرسشنامه روا و پایای سواد سلامت بزرگسالان بود. پس از جمع آوری داده ها وارد نرم افزار16SPSS شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آزمونهای آماری ANOVA، تی مستقل و رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل ازاین بررسی نشان دادکه درمجموع میانگین نمره سوادسلامت افراد مورد مطالعه 51.93 با انحراف معیار 6.31 است. براساس یافته های حاصل رابطه سواد سلامت با تحصیلات(0/05>p)، منطقه سکونت (0/05>p) و بعدخانوار (0/05>p) رابطه معنی دار داشت و با سن (1/02=p)، وضعیت تاهل (6/31=p) جنس (0/5=p) و شغل (6/31=p) رابطه معنی دار نبود. (0/05>p).
    نتیجه گیری
    : بر اساس این مطالعه میانگین سواد سلامت افراد متوسط محاسبه شد. توصیه می شود با تغییرات در سطح کلان در آموزش و پژوهش در این حیطه سواد سلامت را افزایش دهیم.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، ارتقای سلامت، رفتار سلامت
  • عبدالرضا شفیعی، پرویز عضدی، نیلوفر معتمد صفحات 88-95
    زمینه و هدف
    احیای قلبی ریوی، فرآیندی حیاتی جهت نجات جان بیماران می باشد که می توان با آموزش به افراد جامعه، بر میزان موفقیت آن افزود. با توجه به نقش موثر معلمان در آموزش جامعه، این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر آموزش احیاء قلبی ریوی مقدماتی به روش چند رسانه ای و سخنرانی بر آگاهی معلمان مقطع دبستان شهر بوشهر در سال 1395 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی آموزشی تصادفی شده، مدارس به روش در دسترس و تخصیص تصادفی به دو گروه چند رسانه ای و سخنرانی تقسیم شدند. حجم نمونه شامل 100 نفر از معلمان آموزشی دبستان شهر بوشهر بود. در دو گروه پیش آزمون انجام گردید و پس از یک ماه مداخله، پس آزمون (بلافاصله و یک ماه بعد) انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل ، تی زوجی، آزمون دقیق فیشر ، من ویتنی و آنالیز واریانس یک طرفه ، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در نمره آگاهی دو گروه قبل از مداخله مشاهده نگردید (0/134p=) ولی نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی، در هر گروه از قبل تا بعد از آموزش، افزایش یافته است(0/111p=). مقایسه تغییرات میانگین نمره آگاهی در مراحل پس آزمون میان دو گروه، تفاوت معنی داری نشان نداد (0/212p=).
    نتیجه گیری
    هر چند نتایج بیانگر موثر بودن آموزش و اثربخشی یکسان هر دو شیوه سخنرانی و چند رسانه ای است، ولی در شرایطی که امکان سخنرانی وجود ندارد می توان از شیوه چند رسانه ای استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آموزش، احیاء قلبی ریوی مقدماتی، چند رسانه ای، سخنرانی، معلمان
  • زهرا کمالی، زهرا عابدیان، آلا صابرمحمد، زهرا محبی دهنوی صفحات 96-106
    زمینه و هدف
    سواد سلامت عبارت است از میزان ظرفیت فرد برای کسب و تفسیر اطلاعات. تهوع و استفراغ بارداری، شایعترین عارضه پزشکی در سه ماهه اول بارداری، میتواند برای زن باردارو خانواده وی تنش زا باشد. از طرفی نقش مهم سواد سلامت در درک مخاطرات قبل از تولد توسط مادران باردار، این مطالعه با هدف«تعیین سواد سلامت در زنان با تهوع واستفراغ بارداری» انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ای مقطعی، برروی 100 نفر از زنان با تهوع و استفراغ بارداری و مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان نیشابور در سال 1395، به شیوه نمونه گیری آسان، انجام شد. ابزار گرده اوری داده ها، نسخه کوتاه پرسشنامه سواد سلامت عملکردی در بزرگسالانSTOFHLA و پرسشنامه تعدیل شده کمی تهوع و استفراغ بارداری modified-PUQE بود که بعد از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با نرم افزارSPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    طبق یافته های پرسشنامه میانگین سنی شرکت کنندگان 8/25 سال بود. 70/81% خانه دار، 21/70% زیر دیپلم و47% دارای سطح درآمد متوسط بودند. 45/80% سواد سلامت ناکافی، 35/60% سواد سلامت مرزی و 18/60%سواد سلامت کافی داشتند. براساس آزمون آماری کای دو میان سواد سلامت با سالهای تحصیل افراد و سن ارتباطی معنی دار مشاهده شد(0/05>p). آزمون اماری پیرسون نیز، ارتباط معنی داری را بین سواد سلامت و شدت تهوع و استفراغ نشان داد (0/001>p). همچنین کارکنان بهداشتی(77/10%)، مهمترین منبع کسب اطلاعات بهداشتی برای پاسخگویان بوده اند.
    نتیجه گیری
    : بیش از نیمی از افراد تحت مطالعه، سوادسلامت ناکافی یا مرزی داشتند. از طرفی ادراک مادران از خطر، ممکن است بر اشتیاق آنها برای پیروی از توصیه های دوران بارداری تاثیر بگذارد. لذا بایستی سواد سلامت را به خصوص در زنان باردار با سطح تحصیلات پایین تر و حالت تهوع شدیدتر مورد توجه قرار داد.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، تهوع، استفراغ، بارداری
  • فاطمه استبصاری، محمدحسین تقدیسی، زهرا رحیمی خلیفه کندی، آغا فاطمه حسینی صفحات 107-116
    زمینه و هدف
    امروزه بازیافت به عنوان یک روش موثر در مدیریت مواد زائد مورد توجه بوده است. آموزش بازیافت برای دانش آموزان به دلیل نقش مهم این گروه در جلب مشارکت والدین ، دارای اهمیت بسزایی است. این مطالعه به بررسی تاثیر آموزش بازیافت توسط دانش آموزان در عملکرد والدین می پردازد
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، از بین کل مدارس ابتدایی، 2 مدرسه به عنوان گروه ازمون و گروه کنترل به روش تصادفی انتخاب شدند. که از والدین دانش آموزان انتخاب شده تعداد 100 نفر (50 نفر گروه آزمون و 50 نفر گروه کنترل) در مطالعه شرکت داده شدند. بعد از نیاز سنجی توسط پرسشنامه محقق ساخته شامل مشخصات دموگرافیک، آگاهی ،نگرش، عملکرد و مشارکت بود، یک جلسه بحث و گفتگو با والدین جهت جلب مشارکت و همکاریشان با دانش آموزان و همچنین برنامه اموزشی مدونی در زمینه تفکیک زباله برای دانش اموزان اجرا شد. سپس تاثیر مداخله آموزشی بر روی والدین ، یک ماه و سه ماه بعد از مداخله در هر دو گروه توسط پرسشنامه سنجیده شد و اطلاعات حاصل با نرم افزار spss16 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از اجرای مداخله آموزشی، جداسازی زباله های قابل بازیافت از غیرقابل بازیافت با 58% بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد و همچنین میانگین نمرات آگاهی ، نگرش، مشارکت و عملکرد والدین پروهش مداخله تغییرات معنی داری مشاهده گردید شد(0/001>p)
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان دهنده تاثیر مثبت دانش آموزان بر مشارکت والدین در زمینه بازیافت از مبدا بود.
    کلیدواژگان: آموزش، بازیافت، دانش آموزان، والدین، مشارکت
  • معصومه ضابطی آرانی، آناهیتا خدابخشی کولایی صفحات 117-126
    زمینه و هدف
    سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است و توجه به مشکلات و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. از جمله مشکلات رایج در این دوره نقص در حافظه و عدم شادکامی به دلیل کمبود فعالیتهای اجتماعی است. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تهیه و ساخت آلبوم های خانوادگی بر حافظه سرگذشتی و شادکامی سالمندان می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، تحقیقی نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش سالمندان سازمان بازنشستگی شهرداری تهران در سال 1395- 1394بود.30 سالمند بر اساس ملاک های ورود انتخاب و در دو گروه آزمایشی (15n = ) و کنترل (15n = ) تخصیص تصادفی شدند.گروه آزمایش روش تهیه و ساخت آلبوم های عکس خانوادگی را در طول 10 جلسه (هفته ای یک جلسه و هر جلسه 90 دقیقه) دریافت کردند. برای جمع آوری اطلاعات پژوهش از آزمونهای معاینه مختصر وضعیت روانی(M.M.S.E) ، پرسشنامه شادکامی آکسفورد(OHI) و مصاحبه حافظه سرگذشتی (AMI) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 انجام شد..
    یافته ها
    نتایج نشان داد که، تفاوت معناداری بین نمرات حافظه سرگذشتی سالمندان قبل و بعد از تهیه و ساخت آلبوم های عکس خانوادگی وجود داشت(001/0p<) همچنین ، بین نمرات شادکامی سالمندان قبل و بعد از تهیه و ساخت آلبوم های عکس خانوادگی در گروه آزمایش تفاوت معناداری مشاهده شد(0/001p<).
    نتیجه گیری
    تهیه و ساخت آلبوم های عکس خانوادگی تاثیر مثبت معناداری بر روی حافظه سرگذشتی و شادکامی دارند. لذا روانشناسان می توانند این روش را به عنوان رویکرد درمانی در کنار درمان های موجود در مراکز سالمندان و کانون های بازنشستگی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: حافظه سرگذشتی، شادکامی، سالمندان
|
  • Amin Zare, Saleh Rahimi, Keikavous Soofi Pages 63-72
    Background And Objective
    Making accessible knowledge and information and attention to health information seeking can increase level of health literacy and provide level of health among people in society. This study aimed to information seeking of health literacy among student of Razi university of Kermanshah.
    Methods
    This is applied-Survey study. Statistical population includes all students from Razi University of Kermanshah that 374 of them selected based on Morgan's sample table. We use self-questionnaire to collect and use SPSS to analysis data.
    Results
    Findings show that Students of Razi University worked out health literacy information seeking with the aim of "getting information about methods treatment of ", "getting information about disease ", "getting information about Prevention of disease" and "their health status". Also we funded that specialist and doctor, books, TV, websites and Telegram (social network) with highest average recognized as most important health information channels.
    Conclusion
    According to positive effecting of health information resources and channels on student's health literacy improvement, we can help to increase of health literacy level's and health status levels of people by educating of information resource searching and support of their information seeking.
    Keywords: Health Literacy, Information Behavior, Students
  • Hadi Sharif Moghadam, Elham Shakiba, Maryam Salami Pages 73-80
    Background And Objective
    Health literacy represents an individual's capacity to acquire, interpret and understand the information necessary for the required services and make proper decisions in the field of health. Health literacy includes a set of skills reading, listening, analysis, decision-making and the ability to apply these skills in health situations that do not necessarily lead to years of schooling or public reading ability. Present study is aimed to determine the level of health literacy among medical and dental students in university of science in Rafsanjani.
    Methods
    this is a measurement study. A number of 282medical and dental students I university of science in Rafsanjan were studied. To collect data the questioner of health literacy was applied which had been designed and psychometric by Montezari and et al (HELIA). And then data was analyzed.
    Results
    The findings showed that mean and standard deviation of dentistry students (22.88 ± 3.49) years and mean and standard deviation of medical students were (22.16±2.5) years. Independent t-test did not show a significant difference between the mean age of medical students and dentistry students (p=0.742). In evaluating the dimensions of health literacy among dental and medical students of Rafsanjan University of Medical Sciences The highest mean of health literacy dimensions in both fields related to the decision-making and behavioral dimension and the lowest mean in the field of dentistry was related to the assessment dimension (14.45 ± 2.46) and in the reading-related medicine category (14.99±3/00).
    Conclusion
    findings suggested that the medical students have obtained higher average scores than dental student in term of health literacy. In aspects of health literacy highest average in both disciplines related to the decision-making and behavior related to the assessment and the lowest in dentistry and medicine are related to reading.
    Keywords: Health Literacy, Students Dental, Students Medical
  • Elahe Bavandpour, Zahra Azami, Maryam Bavandpour, Omid Afsordeh, Ali Delpisheh Pages 81-87
    Background And Objective
    Health literacy is defined as ‘one’s capacity to understand and interpret the basic health information and services needed to make appropriate health decisions’. In addition, those with insufficient health literacy are less likely to understand the written and oral information presented by health specialists. Hence, insufficient health literacy is considered a global threat nowadays, the present study aimed to investigate the health literacy status among the visitors to the specialized clinics based in Kermanshah, Iran, in 2016.
    Methods
    The current study was a descriptive cross-sectional study. To collect the required data, the valid and reliable test of functional health literacy in adults (TOFHFLA) was employed. After data collection, the data were entered into the SPSS Statistics 16 Software. In addition, for data analysis, the descriptive statistics and the statistical tests of analysis of variance (ANOVA), Independent t-test and regression analysis were used.
    Results
    The mean score of health literacy among the subjects under study was 51.93 ±6.31. Further, the results revealed that the relationship between health literacy and each of the variables of education (P
    Conclusion
    This study showed that average health literacy in the population is estimated to be average. Recommended with changes at the macro level of society in terms of education and research increased health literacy.
    Keywords: Health Literacy, Health Promotion, Health Behavior
  • Abdolreza Shafiei, Parviz Azodi, Niloofar Motamed Pages 88-95
    Background And Objective
    cardiopulmonary resuscitation is a critical process to save the lives of patients which can be more successful by training people. With regard to the role of teachers in education, this study aimed to compare the effect of cardiopulmonary resuscitation introductory lectures on knowledge of multimedia and primary school teachers was conducted in Bushehr in 2015.
    Methods
    In this Randomized educational trial training, schools with the method of available and randomly were divided in two groups of multimedia and lectures. The sample consisted of 100 teachers of elementary schools in Bushehr. The pretest in two groups was conducted and after one month of intervention, the post-test (immediately and a month later) was conducted. Data were analyzed with using independent t test , t test, Fisher's exact test, Mann-Whitney and ANOVA.
    Results
    The results showed that average score of knowledge in each group from before up to after training increased (p=0.111). The results showed, significant differences before of intervention, in knowledge score in two groups were not observed (p = 0.134). Comparing of the change in the mean knowledge score between the two groups on post-test scores, showed no significant difference (p = 0.212).
    Conclusion
    Although the results showed the effectiveness of teaching and similar efficacy in two groups of multimedia and lectures but in situations where there is no possibility of lectures can be used multimedia techniques.
    Keywords: Education, Lecture, Multimedia, Introductory cardiopulmonary resuscitation, Teacher
  • Zahra Kamali, Zahra Abedian, Ala Sabermohamad, Reza Mazlom Pages 96-106
    Background And Objective
    The health literacy includes person's capacity to learn and interpret information. Nausea and vomiting in pregnancy is the most common medical condition in pregnancy first three months that can be stressful for pregnant women and the family. The important role of health literacy in understands the risks before birth by mothers. The objective of this study was determining the health literacy of women with nausea and vomiting in pregnancy.
    Methods
    In a cross-sectional study, 100pregnant women who referred to treatment centers in Neishabur County in year 2015 were investigated using the short test of functional health literacy and modified-PUQE. After confirming the validity and reliability were used. Data were analyzed using SPSS software.
    Results
    According to the findings, the age average of participants was25.80%, 81.7%of samples were housewife,21.7%below high school diploma,and47%had average income.45.8 %of subjects had inadequate literacy level,35.6%border health literacy and18.6%had enough health literacy. Health literacy had significant association with Chi-Square Tests with, mother’s education level and age (p
    Conclusion
    The present study indicated that the limited health literacy. The may affect mother's perception of risk and their desire to follow the recommendations pregnancy. So should considered health literacy especially in pregnant women with lower levels of education and severe nausea.
    Keywords: Health Literacy, Nausea, Vomiting, Pregnancy
  • Fatemeh Estebsari, Mohammad Hossein Taghdisi, Zahra Rahimikhalifeh Kandi, Agha Fatemeh Hosseini Pages 107-116
    Background And Objective
    Nowadays, recycling has attracted interest as an effective method in waste management. Teaching recycling to students is of great importance due to the important role this group plays in the participation of parents. This research dealt the effects of recycling educator students on operation of parents in the separation of waste.
    Methods
    In this quasi-experimental study, a school as the experimental group and a school as the controls group were randomly selected. The parents of students selected, 100 Person (50 in the experimental group and 50 than the control group) participated in the study. After the needs assessment by researcher, a questionnaire was developed that included question on demographic, awareness, attitude, performance, and participation of the parents. One session of discussion with these parents was held to attract their cooperation with the students and also Educational program for students in the field of waste separation was performed. Then The effect of education on parents, one month and three months after intervention in both groups were assessed by questionnaire and data analyzed in spss16 with using descriptive and analytical statistics.
    Results
    The results showed that, after the educational intervention, Separation of recyclable waste from non-recyclable, with 58%, was the highest scores. Also, after the intervention in the experimental group mean on awareness, attitude, performance, and participation of the parent’s changes were significant (P
    Conclusion
    Findings of this research showed the positive effects of the students on their parents’ participation in recycling at source.
    Keywords: Education, Recycle, Students, Parents, Participation
  • Masomeh Zabeti Arani, Anahita Anahita Khodabakhshi-Koolaee Pages 117-126
    Background And Objective
    Aging is a sensitive period of human life and attention to the problems and needs of this stage is a social necessity. Among the common problems in this period, insufficiency in their memory performance and lack of happiness due to lack of social activities .Therefore, the aim of current research is to evaluate the effectiveness of making and collection of family albums on autobiographical memory and happiness in elderly.
    Methods
    The current study is a semi-experimental study with pre-test and post-test with group control. The population of study was old employees who are member of Retirement organization of Tehran Municipality during 2015-2016. 30 older selected based on the inclusion criteria and they were randomly assigned to the control (n= 15) and experimental group (n=15).The experimental group received techniques of making and collection of family photo albums for 10 session (90 minutes, one session per week). The research instruments were Mini Mental State Examination (M.M.S.E), Oxford Happiness Inventory (OHI) and Autobiography Memory Interview (AMI). For Statistical analysis used analysis of covariance and data was analyzed by SPSS software 23 version.
    Results
    The finding of the covariance analysis indicated that there is a significantly difference in scores of autobiographical memory among older adults in pre and post-test (p
    Conclusion
    Making and collection of family albums have meaningful position effects on autobiographical memory and happiness in elderly. Hence, this method could be considered by psychologist in nursing homes and retirement centers, as a treatment approach to existing therapies.
    Keywords: Autobiographical Memory, happiness, elderly