فهرست مطالب

نشریه پژوهش ملل
پیاپی 32 (امرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن آیینه وند * صفحه 1
    ایالات متحده آمریکا در طول تاریخ خود همواره با تکیه بر گزاره های واقع گرایانه خواهان ایجاد نظام تک قطبی مبتنی بر هژمونی آمریکایی بوده که براساس دو محور یکجانبه گرایی و مداخله گرایی قوام می یابد. این مهم، در اندیشه نظم نوین آمریکایی که پیوسته بعنوان دال مرکزی اهداف تمامی روسای جمهور آمریکا پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تا امروز قرار داشته مورد تاکید بوده است. بر این اساس سیاست نفوذ در مناطق راهبردی قدرت های رقیب از مهمترین اهداف سیاست خارجی آمریکا در این دوران بود که از مهمترین این مناطق، اوراسیا است. روسیه و چین دو کشور اوراسیایی در بیش از دو دهه اخیر توانمندی های خود را در این منطقه در راستای ایجاد اتحاد استراتژیک و جلوگیری از مداخله قدرت خارجی در امور منطقه بکار گرفتهاند. یافته ها نشان می دهد که دو کشور خواهان باز توزیع قدرت در نظام بین المللی بوده و حاضر به پیروی از اصول رهبری آمریکا در مناسبات منطقه ای و جهانی بخصوص در اوراسیا نیستند. قدرت یابی روسیه و چین در عرصه های مختلف و تاثیرگذاری آنان بر نظام بین الملل و پیرو آن تقابل با هژمونگرایی آمریکا منجر به طرح این سوال شده است که روسیه و چین در اوراسیا چگونه و با چه ابزارهایی با سیاست های یکجانبه گرایی هژمون به مقابله پرداخته و آیا محور اتحاد دو کشور در برابر هژمون امکان پذیر خواهد بود؟ فرضیه مقاله این است که سیاست های روسیه و چین در قبال آمریکا در اوراسیا، به ترتیب در بعد موازنه سخت و موازنه نرم قوام یافته و باتوجه به منافع نسبی هرکدام در حوزه های ژئوپلیتیکی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اقتصادی نتوانسته مسیر یکنواختی را سپری کند.
    کلیدواژگان: هژمون، نظم نوین جهانی، موازنه سخت و نرم، روسیه، ایالات متحده آمریکا
  • حمید جهان آرا * صفحه 2
    خلیج فارس بعنوان یکی از منابع اصلی تامین انرژی همواره مورد توجه قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای بوده است. از اینرو، امنیت خلیج فارس علاوه بر ابعاد منطقه ای دارای اهمیت و ابعاد بین المللی نیز است. در این شرایط، شناخت سیاست های امنیتی جمهوری اسلامی ایران بعنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه و دلایل اتخاذ این سیاستها اهمیت مضاعفی می یابد. پرسش این مقاله معطوف به شناخت سیاست های امنیتی جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس و سپس دلایل اتخاذ این سیاست ها است. سیاست های امنیتی ایران در خلیج فارس عبارتند از: تاکید بر نظم منطقهای و حذف دولتهای غیرساحلی از ترتیبات امنیتی خلیج فارس، حمایت از جنبش ها و گروه های شیعی در منطقه و افزایش قدرت نظامی و تسلیحاتی. این سیاستها بر دو پایه؛ برتری قدرت ایران در منطقه و سمت گیری سیاست خارجی آن مبنی بر تغییر وضع موجود شکل گرفته است. روش این پژوهش براساس ماهیت تحقیق تبیینی و داده ها و اطلاعات مورد نیاز با روش کتابخانه ای گردآوری شده است.
    کلیدواژگان: امنیت، ایران، قدرت، سمتگیری سیاست خارجی، خلیج فارس
  • روحاله ترکی * صفحه 3
    اسلام بعنوان کاملترین دین الهی همواره بر بکارگرفتن اندیشه های روشنگرانه و آگاهیبخش و همچنین بیان حقایق تاکید داشته و یکی از راه های رسیدن به اتحاد و محبت و مهرورزی به یکدیگر را در این امور میداند. از جمله عوامل خارجی و درونی اتحاد و انسجام، اموری هستند که مشخصا در قرآن ذکر شده است. بطور مثال در جای جای قرآن کریم، انسانها امت واحده خوانده شده اند که این امر دلالت بر اهمیت اتحاد و همبستگی دارد. قرآن، موضوع پذیرش کامل دین اسلام را بعنوان یک عامل مهم و حیاتی اتحاد و انسجام بر میشمارد و در مقابل، عدم پیوستگی درونی انسانها را جزء اصلیترین موانع اتحاد و انسجام میداند. پژوهش حاضر با هدف بررسی آیات و روایات اسلامی درخصوص اتحاد و انسجام اسلامی و آثار و پیامدهای وجود وحدت اسلامی در میان امت مسلمان، انجام گرفته است. رویکرد در پیش گرفته شده مبتنی بر بررسی منابع کتابخانه ای و اسنادی است که در آن منابع موردنظر مورد کاوش قرار گرفته تا یافته های تحقیق که حکایت از اهمیت بسیار بالای اتحاد و انسجام اسلامی داشت، بدست آید.
    کلیدواژگان: اتحاد ملی، انسجام اسلامی، آیات و روایات اسلامی
  • سامان سعیدی * صفحه 4
    پژوهش پیشرو با عنوان مطالعه تطبیقی تدابیر واکنشی و پیشگیری از جرم قاچاق کالا در حقوق جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا میباشد چرا که زمانی که در انجام یک کار به مشکل بر میخوریم باید راهحلی ارائه کنیم که بتوانیم از این وضعیت خارج شویم و صرف خارج شدن از وضعیت کفایت نمیکند بلکه راهحل باید آینده را هم در برگیرد. در نتیجه باید راه های علمی و با برنامه دقیق انجام شود تا ثمربخش باشد و راه هایی که با مطالعه تحقیق تفحص باشد راه مقابله با هر جرم مجازات نیست. به جای اینکه دنبال مجازات مجرم باشیم به دنبال علت جرم باشیم چرا این شخص جرم را انجام میدهد و در چه وضعیتی قرار گرفته که این جرم را مرتکب شده است؟ زمینه های وقوع این جرم چه چیزی بوده است. در این مقاله عوامل موثر بر قاچاق کالا و راه های مبارزه و همچنین سیاستهای کیفری با کیفرزدایی و جرمزدایی در مورد این جرم بررسی کرده و در ادامه رویه معمول در مورد پرونده قاچاق کالا در مراجع تعزیرات حکومتی خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: جرم قاچاق، قاچاق کالا، ایران، آمریکا
  • سید محمد شهیدی * صفحه 5
    پژوهش پیشرو تحت عنوان «مسئله ولایت فقیه در طول تاریخ غیبت» میباشد. چرا که بحثی که گاها مطرح می شود این است که ولایت فقیه چیزی جدید الحداث است و در زمانهای قبل نبوده و در زمانه الان انقلاب اسلامی مطرح شده و تحکیم یافته است ولی در این مبحث و مقاله حاضر قصد بر آن است تا به روش توصیفی-تحلیلی اشارهای به ریشه تاریخی داشته باشیم که بحث ولایت فقیه نه تنها بحث جدیدی نیست بلکه قدمتاش در طول تاریخ اسلام است و بعد از غیبت حضرت ولی عصر (عج) بصورت جدیتر مطرح است و زمینه حکومتی آن برقرار نشده بود تا زمانه انقلاب اسلامی که زمینه حکومتی ولایت فقیه جلوه مینماید. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بحث ولایت و سرپرستی و حاکمیت بر مردم مخصوص خداوند متعال بوده و خداوند به پیامبرش تنفیذ نموده و تمامی مسلمانان موظف به اطاعت بوده و حق تمرد و تخلف از دستورات او را ندارند.
    کلیدواژگان: ولایت فقیه، بعد از غیبت، جانشین امام، حق حکومت
  • علیرضا دادمان * صفحه 6
    جمهوری اسلامی ایران نیز مانند بسیاری از کشورها، پس از فروپاشی شوروی و اعلام استقلال جمهوری های آن از جمله گرجستان، حاکمیت و استقلال گرجستان را به رسمیت شناخت. از زمان فروپاشی شوروی و اعلام استقلال گرجستان، روابط تهران- تفلیس معمولا در سطح مطلوبی قرار داشته است. در واقع، بهرغم وجود برخی فرصتها برای ارتقای سطح روابط دو کشور، عوامل چالشزا عملا محدودیت فراروی روابط تهران و تفلیس را افزایش داده است. این پژوهش با اشارهای کوتاه به پیشینه روابط ایران و گرجستان، فرصتها و چالش های روابط بین دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار میدهد. از اینرو سوال اصلی در این مقاله آن است که مهمترین عوامل تاثیرگذار ایجاد چالشها و فرصتها در روابط میان ایران و گرجستان کدام است؟ فرضیه و پاسخ احتمالی نیز این است که رویکرد امنیتمحور سیاست خارجی ایران و رویکرد غربگرای سیاست خارجی گرجستان چالش اصلی روابط بین دو کشور میباشد. از نتایج تحقیق این است که عواملی مانند برخورداری از اشتراکات تاریخی و فرهنگی و وجود پتانسیلهای موجود برای همکاری های اقتصادی بعنوان محرکی برای گسترش روابط دو طرف به حساب میآید. اما در عین حال این روابط با موانع و عوامل بازدارندهای از قبیل: رویکرد غربمحور گرجستان، رابطه ناتو و گرجستان، روابط با رژیم اسرائیل و آمریکا و پیوستن به ناتو و... از جانب گرجستان روبرو است. این پژوهش به صورت کتابخانه ای و به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است.
    کلیدواژگان: ایران، گرجستان، روابط سیاسی، چالش، فرصت
  • فاتح مرادی * صفحه 7
    روابط واحدهای سیاسی بر دامنه ای از محور هژمونی- سلطه قرار دارد. در مقایسه با سلطه، هژمونی با احتمال بیشتری بر اعتماد نسبی طرفین و قدرت نرم استوار است، لذا از سلطه متفاوت است. تجربه نشان داده است واحدهای سیاسی و کشورهایی که روابطشان را براساس معیارهای هژمونیک مبنی بر رضایت نسبی طرفین بنیان نهاده اند، موفق تر عمل کرده اند و هزینه های چندبعدی و جبران ناپذیر در روابط سیاسی شان را با نسبت قابل توجهی کاهش داده اند. بهنظر می رسد، در این میان با بررسی معیارهای گوناگون و سیر تاریخی روابط ج. ا. ایران با اقلیم کردستان همواره بر بعدی غیرهژمونیک و متمایل به سلطه استوار بوده است. گستره سیاست، بویژه تحولات منطقه ای در دو دهه اخیر تغییرات زیادی داشته است. درک نامناسب این تغییرات شرایط را بحرانی تر و ناکارآمد خواهد کرد. تحولات اقلیم کردستان قبل از هر چیز زائیده واقعیت های منطقه و ماهیت چندبعدی آن است. در حالیکه، برخورد با این واقعیت در روابط ایران همواره با فراز و نشیب هایی همراه بوده است و در مجموع بر دامنه غیرهژمونیک روابط این دو بیشتر دامن زده است. بررسی چگونگی سیر تاریخی این وضعیت و چشم انداز احتمالی از این روابط در متن حاضر به بررسی گذاشته شده است با این هدف که به زوایای مختلف آن پرتو بیشتری بیافکند. بنابراین پژوهش حاضر در پی روشن کردن ماهیت هژمونی- سلطه روابط موجود از زوایای مختلف است.
    کلیدواژگان: اقلیم کردستان، ج، ا، ایران، هژمونی، سلطه
  • محسن اسلامی، محمدعلی جمالی پور صفحه 8
    عرصه روابط بین الملل و سیاست خارجی کشورها از دیدگاه اسلام ناب محمدی (ص) دور نمانده و یکی از مهمترین بخشهای این آئین محسوب میگردد. امام علی (ع) به همراه کتاب منحصر به فرد خود که از اسلام و قرآن کریم نشات گرفته شده، ادامه دهنده شیوه و آئین حکومتداری در اسلام هستند. ایشان که در سختترین شرایط دوران امامت خود نمونه بارزی از سیاستهای داخلی و خارجی را نسبت به مردم و دول دیگر عرضه داشت؛ با جمعآوری تمامی این عملکردها و آداب و رسوم در نهجالبلاغه، الگویی برای سردمداران حکومتهای اسلامی و غیراسلامی حال حاضر مطرح میکند. اصول مکتوب انقلاب اسلامی ایران نمونه بارزی از شیوه حکومتداری اسلامی چه در سطح داخلی و چه در سطح خارجی بوده است. در این مقاله سعی نگارنده بر این بوده است؛ تا با استفاده از روش های کتابخانه ای و منابع اینترنتی و با استفاده از سخنان امام علی (ع) و تاکید بر قاعده نفی سبیل و نظریه رئالیسم تدافعی به بررسی مقوله امنیت در سیاست خارجی اسلامی از دیدگاه نهجالبلاغه با تاکید بر انقلاب اسلامی ایران بپردازیم. فرضیه مقاله این است که، نهجالبلاغه با الهام از شیوه حکومتداری امام علی (ع) میتواند به ارائه الگویی برتر در زمینه امنیت در عرصه سیاست خارجی اسلامی بپردازد.
    کلیدواژگان: نهج البلاغه، روابط بین الملل، انقلاب اسلامی ایران، حکومت اسلامی، امنیت
  • مهدی رحیمی * صفحه 9
    در محیط پرچالش هزاره جدید و در عرصه رقابت میان سازمانها، یکی از عوامل مهم موفقیت سازمانها، تامین سیستمهای اطلاعاتی مناسب جهت اخذ تصمیمات مدیریتی سریع، دقیق و صحیح میباشد، چراکه اولین قدم در اجرای وظایف مدیریتی تصمیمگیری میباشد و باتوجه به اینکه تصمیمگیری بدون وجود اطلاعات امکانپذیر نیست، لذا پایه اجرایی چنین وظیفهای تامین اطلاعات لازم برای مدیریت است. تکنولوژی اطلاعاتی موجب سادهتر شدن ارتباطات در درون سازمانها شده است و موجب شده به کارکنان اختیارات بیشتری داده شود تا آنها بتوانند به اطلاعات کاملتری دست یابند که در نتیجه، کارها با سرعت بیشتری انجام گیرد و تصمیمگیری باتوجه به محیط خارجی پویا از سرعت لازم برخوردار گردد. این تکنولوژی بر روی ساختار سازمانها تاثیر گذاشته و باعث افقی شدن ساختار سازمانها گردیده است. آنارشیسمهای اطلاعاتی بر ابعاد گوناگونی از سازمان میباشد که در این مقاله سعی شده به اثرات رفتاری این سیستمها پرداخته شود. این آثار بر رفتارهای فردی از لحاظ اخلاق و امور شخصی و بر رفتارهای گروهی از لحاظ تصمیمگیری، ارتباطات سازمانی و رهبری مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع میتوان گفت سیستمهای اطلاعاتی موجب سادهتر شدن ارتباطات در درون سازمانها شده است و موجب شده به کارکنان اختیارات بیشتری داده شود تا آنها بتوانند به اطلاعات کاملتری دست یابند که در نتیجه، کارها با سرعت بیشتری انجام گیرد و تصمیمگیری باتوجه به محیط خارجی پویا از سرعت لازم برخوردار گردد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعاتی، سیستمهای اطلاعاتی، اثرات رفتاری سیستمها و فناوری اطلاعاتی
  • میترا حاجیان * صفحه 10
    رسالت دین مبین اسلام، تامین سعادت دنیوی، اخروی و آرامش انسان می باشد. رسیدن به این هدف الزاماتی دارد؛ از جمله آنها پذیرش صلح و امنیت در روابط اجتماعی و بین المللی بعنوان اصل اولیه است. پذیرش این اصل بدان معنا است که هر عامل برهم زننده صلح ممنوع می شود. در این میان عوامل مختلفی میتواند امنیت انسانها را به مخاطره بیندازد که تولید، انباشت و استفاده از تسلیحات هستهای باتوجه به آثار و خطرات فراواناش به صورت جدی مورد توجه همگان قرار گرفته است. سوال این است که باتوجه به ادله مختلف شرعی حکم فقهی تولید، انباشت و استفاده از سلاحهای هستهای چیست؟ یافته های تحقیق بیانگر آن است که هر فعالیتی پیرامون این تسلیحات نه تنها با تفکرات اسلامی ناسازگار است، بلکه رفتاری غیرعقلانی و فاقد منافع احتمالی است. از نظر منابع فقهی، تولید، انباشت و استفاده از این نوع سلاحها هیچ توجیهی جزء بازدارندگی ندارد؛ و این در حالی است که سلاحهای هستهای امروزه نقش دیگری غیر از بازدارندگی پیدا کردهاند و زمینه بر هم زدن صلح و امنیت جهانی را به دنبال دارند.
    کلیدواژگان: سلاح های هسته ای، حکم شرعی، صلح و امنیت، منفعت جمعی
|
  • Hassan Aeenehvand * Page 1
    The United States throughout its history by relying on the realistic propositions has sought to create a United States-based hegemonic unipolar system based on two axes of unilateralism and interventionism. This important issue has been emphasized in the thought of the new American order, which has consistently been the central axis of all American president's goals since the collapse of the Soviet Union till now. Accordingly, the policy of influence in the strategic regions of the competitor powers was one of the most important goals of USA foreign policy during this period; one of the most important of which is Eurasia; a strategic supercontinent in the world, where the United States crossed with other powers. Russia and China are two Eurasian countries that have been developing their capabilities in this region over the past two decades with the aim of establishing a strategic alliance and preventing foreign power intervention in the region. The results show that the two powers are seeking redistribution of power in the international system and they don’t obey the principles of American leadership in regional and global relations, specifically in Eurasia. The power of Russia and China in various fields as well as their influence on the international system; as a result of that, their opposition to American hegemony has raised this question: How Russia and China in Eurasia deal with the hegemonic unilateralist policies? And also is it possible to unite the two countries against hegemony? The hypothesis of the research is that Russia's and China's policies toward the United States in Eurasia have been settled in terms of soft balance and tough balance respectively. According to the relative interests of each country in the geopolitical, political, security, cultural, and economic arenas, they have not been able to pass a monotonous path.
    Keywords: Hegemony, Modern World Order, Soft, Though Balance, Russia, The U
  • Hamid Jahanara * Page 2
    The Persian Gulf as one of the main sources of energy is considered by the regional and trans-regional world’s powers. Hence, the security of The Persian Gulf, more than regional dimensions is important in international as well. In this context, it has additional importance to understand both the security policies of the Islamic Republic of Iran as a major actor in the region and the reasons for adopting this Policies. This article’s question focuses on understanding the security policies of the Islamic Republic of Iran in the Persian Gulf and the reasons for adopting these policies. Security policies in the Persian Gulf includes: Emphasizing on regional’s order and oppose with the presence of foreign powers in the Persian Gulf, Supporting the movements and Shia groups in the region and increasing the power of military and arms. this Policies is formed based on the superiority of Iranian power in the region and the orientation of its foreign policy to change the status of current situation. The method in this research is based on the nature of explanatory research and the data and information needed are collected in library.
    Keywords: Security, Iran, Power, Orientation of Foreign Policy, Persian Gulf
  • Ruhollah Torki * Page 3
    Islam as the most complete divine religion has always emphasized the use of enlightening and informative thoughts, as well as the expression of truth; believing that they are one of the ways to achieve unity, kindness and having much affection for each other. There are issues among the external and internal factors of unity and integrity specifically mentioned in the Quran. For example, in the Quran, humans are considered to be united, which implies the importance of unity and integrity. The Quran considers the fully acceptance of Islam as a significant and vital component of unity and solidarity, whereas, the internal inconsistency of human beings as one of the main obstacles to them. The present study aims to study the verses and Islamic narratives about Islamic unity and solidarity as well as the effects and consequences of their existence among the Muslims. The applied approach is based on reviewing library resources and documents in which the intended resources were explored to obtain the results of the study indicating the high importance of Islamic unity and solidarity.
    Keywords: National Unity, Islamic Solidarity, Verses, Islamic Narratives
  • Saman Saeedi * Page 4
    The topic of the present study is "The comparative study of reactive tact and prevention of the goods smuggling in the Islamic Republic of Iran and the United States of America's Laws ". The reason behind that is upon facing a problem we need to come up with a solution to get out of the situation. Moreover, getting out of the situation is not enough, but the solution must cover the future. Therefore, scientific solutions must be made with the precise plan to be productive. The solutions based on studying and researches are not the ways to deal with any offense. Instead of punishing a criminal, we must seek the cause of the crime. Why does this person commit a crime and in what situation has he committed the crime? What has been the context of this crime? In the present study, the factors affecting smuggling of goods and the ways of fighting them as well as the criminal policy with decriminalization of the crime will be studied and then we will continue to follow the usual procedure for the goods smuggling case in government agencies.
    Keywords: Smuggling, Goods Smuggling, Iran, America
  • S. Mohammad Shahidi * Page 5
    The present study is entitled "The Issue of Velayat-e-Faghih during the History of Occultation". Since the argument occasionally raises, is that Velayat-e-Faghih is something new, and it has not existed in the past and has been emerged and consolidated in the time of the Islamic Revolution. The present study by applying Descriptive-analytical method aims to mention the historical root in which the discussion of Velayat-e-Faghih is not only a new argument, but its antiquity backs to the history of Islam. It has been more seriously raised after the occultation of the Imam Vali Asr and the governmental basis of it was not established until the time of the Islamic Revolution in which it is manifested. The results of the research indicate that the guardianship and sovereignty over the people belong to Allah Almighty and he authorized his Prophet. All Muslims are obliged to obey him and do not have the right to disobey and violate his commands.
    Keywords: Velayat, e, Faghih, After Occultation, Imam's Successor, Government Right
  • Alireza Dadman * Page 6
    The Islamic Republic of Iran, same as many other countries, recognized the sovereignty and independence of Georgia after the collapse of the Soviet Union and the independence of its republics including Georgia. Since the collapse of the Soviet Union and Georgia's declaration of independence, the relations between Tehran and Tbilisi have generally been at a favorable level. Indeed, in spite of some opportunities for improving the level of relations between the two countries, the challenging factors have actually increased the restriction on the relations between Tehran and Tbilisi. The present study while briefly referring to the history of Iran-Georgia relations, discusses the opportunities and challenges in two countries relation. Therefore, the main question in this study is that what are the most significant factors in creation of the challenges and opportunities in the relations between Iran and Georgia? The hypothesis and the possible answer is that the security-oriented approach of Iran's foreign policy and the western-oriented approach of Georgia's foreign policy is a major challenge for relations between the two countries. The results of the research show that the factors such as having historical and cultural connectivity and the existing potential for the economic cooperation are considered as a stimulus for the expansion of relations between the two countries. However, at the same time, there are obstacles and factors such as the West-oriented approach of Georgia, the NATO-Georgia relationship, Georgia's relations with the Israeli and America's regime and joining NATO and so on in front of these relations. The present study was done by using library and descriptive-analytical method.
    Keywords: Islamic Republic of Iran, Georgia, Political Relations, Challenge, Opportunity
  • Fateh Moradi * Page 7
    The relations of political units are on the domain of the hegemonic-dominant axis. Compared to domination, hegemony is more likely to be based on the relative reliability of the parties and soft power; therefore, it is different from domination. According to the experience, political units and countries that have established their relationship based on hegemonic criteria on the basis of the relative satisfaction of the parties have been successful and have significantly reduced the multidimensional and irreversible costs of their political relations. In the meantime, by studying the various criteria and the history, it seems that the relations between Islamic republic of Iran and the Kurdistan region have always been based on non-hegemonic and dominant dimension. The scope of politics, especially regional developments, has undergone many changes over the past two decades. Inappropriate understanding of these changes will make the situation more critical and inefficient. The developments in the Kurdish region first of all are the results of the realities of the region and its multidimensional nature. Whereas dealing with this fact in the relation with Iran has always been accompanied by ups and downs, and has generally increased the neo-hegemonic domain of the relations between two parties. The present study surveys the history of this situation and the possible perspective of these relationships. Therefore, the aim of it is clarifying the nature of hegemony-domination of the relationships from different aspects.
    Keywords: Islamic Republic of Iran, Kurdistan Region, Hegemony, Domination
  • Mohsen Islami, Mohammad A. Jamalipour Page 8
    Islam is a complete religion which has systematic and precise plans for all aspects of human life, ranging from the smallest personal issues to the planning of the largest social and political resources and organizations. Nevertheless, the subject of the international relations and foreign policy of the countries has not been neglected by the pure Mohammadi Islam (PBUH), whereas, it is considered as one of the most important parts of it. Imam Ali (PBUH), with his unique book, originated from Islam and the Holy Quran, continued the way of ruling in Islam. He, as the person who, presented an explicit example of domestic and foreign policies toward his people and other governments in the most difficult situation of his Imamate periods; provided a pattern for the leaders of Islamic and non-Islamic governments by collecting all these functions and customs in a valuable book called Nahj-ol-Balagha. The written principles of the glorious Islamic Revolution of Iran have been a prominent example of Islamic governance both at the national and international levels. In the present study, by using library methods and Internet resources as well as the precious words of Imam Ali (PBUH) by focusing on the rule of Al-Ghade Nafi-e-Sabil and the theory of defensive realism, the author has tried to survey the issue of security in Islamic foreign policy from Nahj-ol-Balagh's point of view, with emphasis on the Islamic Revolution of Iran. The hypothesis of the study is that Nahj-ol-Balaghah can provide a superior model in the field of security in the Islamic foreign policy with the inspiration of the Imam Ali (PBUH) governance.
    Keywords: Nahj, ol, Balaghah, International Relations, Islamic Revolution of Iran, Islamic Government, Security
  • Mahdi Rahimi * Page 9
    In the challenging new millennium as well as the competition among organizations, one of the significant factors for the organizations success is supplying the appropriate information systems aiming at fast, accurate and correct managerial decision making; as it is the initial step in the implementation of managerial decision-making tasks. Since it is impossible to make decision without the information, the executive basis for such tasks is providing the necessary information for the management. Information technology has led to easy communication within organizations and more authority for employees so that they can get more complete information and consequently the tasks are done quickly and decisions are made with the required speed according to the dynamic external environment. This technology has affected the structure of the organizations and formed it in horizontal shape. Information anarchism is based on various aspects of the organization. The present study aims to investigate the behavioral effects of these systems. The effects have been studied on individual behaviors in terms of ethics and personal affairs and on group behaviors in terms of decision making, organizational communication and leadership. In fact, it can be said that information technology has led to easy communication within organizations and more authority for employees so that they can get more complete information and consequently the tasks are done quickly and decisions are made with the required speed according to the dynamic external environment.
    Keywords: Information Technology, Information Systems, Behavioral Effects of Systems, Information Technology
  • Mitra Hajian * Page 10
    The mission of Islam is to provide worldly and otherworldly prosperity as well as human tranquility. Achieving this goal needs some requirements including the acceptance of peace and security in social and international relations as a primary principle. Accepting this principle means that any disruptive factor to peace is prohibited. Among the various factors could endanger the safety of humans, the production, accumulation and use of nuclear weapons have been seriously addressed by the public according to their many effects and dangers. The question is this, what is jurisprudential sentence of the production, accumulation and use of nuclear weapons, given the different legal arguments? The results of the research indicate that any activity regarding such weapons is not only incompatible with Islamic thoughts, but is irrational and lacks probable interests. In terms of jurisprudential sources; production, accumulation and use of these types of weapons has no justification but prohibitory, while, nowadays they have a role other than prohibitory and pave the way for disturbing global peace and security.
    Keywords: Nuclear Weapons, Religious Sentence, Peace, Security, Public Interest