فهرست مطالب

جغرافیای اجتماعی شهری - پیاپی 11 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه جغرافیای اجتماعی شهری
پیاپی 11 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد پوراحمد *، ابراهیم عمو، محمد حاجیان، اصغر رئوفی صفحات 1-22
    بهبود کیفیت زندگی در یک مکان خاص یا برای اشخاص و گروه های خاص همواره کانون اصلی توجه برنامه ریزان بوده است. در واقع بهبود کیفیت زندگی در هر جامعه ای، یکی از مهم ترین اهداف سیاست های عمومی آن جامعه می باشد. در سال های اخیر مطالعات پیرامون کیفیت زندگی به طور عمده بر ماهیت شهری تمرکز کرده و بحث بر روی کیفیت زندگی شهری در میان تحقیقات و مطالعات تجربی رواج یافته است. امروزه با افزایش مهاجران به شهرهای بزرگ جهت دستیابی به شغل و وضعیت بهتر اقتصادی و به دلیل عدم توانایی اسکان در بخش های رسمی شهری به قسمت های حاشیه ای شهرها و سکونتگاه های غیررسمی متوسل می شوند. در این قسمت از شهرها زیرساخت های لازم شهری فراهم نبوده و ساکنان این مناطق از کیفیت زندگی مطلوبی برخوردار نیستند این مشکل در کلان شهر تهران هم در محلات مختلف وجود دارد؛ بنابراین، ضروری است در این سکونتگاه ها میزان رضایت از کیفیت زندگی مورد بررسی قرار گرفته و مهم ترین عوامل نارضایتی شناسایی شده و برای برطرف کردن این موارد اقدام گردد. در این تحقیق از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون t تک نمونه ای و رگرسیون چند خطی بهره برده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بیشترین نارضایتی از عوامل اقتصادی و امنیتی در محله مورد نظر می باشد؛ همچنین، تحلیل ها نشان می دهد که عوامل کالبدی و خدمات و دسترسی بیشترین تاثیر ذهنی را بر کیفیت زندگی می گذارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سکونتگاه غیررسمی، سنجش، اسلام آباد
  • حسین حاتمی نژاد *، اصغر حیدری، اسماعیل نجفی، وحید عباسی فلاح صفحات 23-45
    کیفیت زندگی مفهومی است که برای ترسیم توسعه رفاه جامعه بکار می رود و ارتقاء کیفیت زندگی یکی از مهم ترین اهداف حکومت ها و دولت های مختلف در سطح دنیا محسوب می شود. بنابراین هدف اصلی این تحقیق بررسی ابعاد مختلف کیفیت زندگی در محدوده سکونتگاه غیررسمی محله اسلام آباد تهران می باشد. روش پژوهش حاضر توصیفی – تحلیلی و همبستگی مبتنی بر داده های اولیه می باشد که جمع آوری اطلاعات اولیه، به صورت اسنادی و پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه انجام گرفته است. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS مورد پردازش قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان دهنده آن است که کیفیت زندگی بر اساس نتایج آزمون T در سکونتگاه غیررسمی اسلام آباد تهران با میانگین 2. 33 در طیف لیکرت در سطح پایینی قرار دارد. همچنین بر اساس نتایج حاصل از مدل سازی مسیر PLS و آزمون رگرسیون چند متغیره، عوامل و شاخص های اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و خدمات و دسترسی به ترتیب دارای تاثیر بیشتر و شاخص امنیت دارای تاثیر کمتری بر میزان رضایتمندی از زندگی در سکونتگاه غیررسمی اسلام آباد می باشند که با برنامه ریزی در راستای ارتقاء و ساماندهی این مولفه ها می توان سطح رضایت مندی از زندگی در این محدوده را بالا برد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سکونتگاه غیررسمی، مدل سازی مسیری PLS، محله اسلام آباد
  • رسول حیدری سورشجانی *، یونس غلامی، مهدی موسوی صفحات 47-68
    فقر شهری یکی از چالش های اصلی در بافت های فرسوده می باشد که در ابعاد مختلفی چون محرومیتهای اجتماعی- فرهنگی و کالبدی-فضایی، ظهور یافته است. بنابراین در بررسی ساختار فضایی بافت های فرسوده بایستی به بررسی جنبه های مختلف تاثیر گذار بر فرآیند فقر شهری پرداخت، در این راستا بافت های قدیمی شهر کاشان از منظر کالبدشناسی ساختاری و عملکردی نشان دهنده ی تجلی مشکلاتی نظیر تعارض با ساختار کلی شهر، افول اقتصادی، افول کیفیت کالبدی، شرایط نامطلوب زیست محیطی می باشد. بنابراین پژوهش حاضر به بررسی مهمترین ابعاد فقر شهری محلات قدیمی سلطان میراحمد و درب اصفهان در شهر کاشان پرداخته و تاثیرات این عوامل را بر وضعیت کالبدی و فضایی محلات ارزیابی می کند. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی است و ابزار اصلی گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته می باشد. جهت تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از پرسشنامه از روش های مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) با استفاده از نرم افزار Amos و همچنین روش کای اسکوئر (خی دو) از طریق نرم افزار SPSS و برای بدست آوردن نقشه های مورد نیاز از نرم افزار ArcGIS استفاده شده است. در نهایت تاثیرات زیرشاخص های اقتصادی بر زیرشاخص های کالبدی با استفاده از الگوی معادلات ساختاری (SEM) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت، که نتایج نشان می دهد افت شاخص های اقتصادی باعث افزایش نارسایی کالبدی در سطح محلات می شود. همچنین بر اساس مدل کای اسکوئر علت سکونت ساکنان در کنار یکدیگر مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که علت اصلی سکونت ساکنین در انتخاب این محله برای سکونت، هم سطح بودن با سایر همسایگان از نظر مالی و اقتصادی می باشد.
    کلیدواژگان: فقرشهری، بافت فرسوده، الگوی معادلات ساختاری، کاشان
  • کرامت الله زیاری *، احمد حاتمی، سحر مصباحی صفحات 69-86
    پژوهش حاضر با هدف شناخت عوامل موثر بر مشارکت اجتماعی با تاکید بر احساس تعلق محله ای در شهر نورآباد دلفان انجام گرفت. روش تحقیق توصیفی– تحلیلی و با استفاده از ابزار پرسشنامه بوده است حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نمونه برآورد شد. روش انتخاب نمونه ها به استناد به طرح جامع سال1390 شهر نورآباد که این شهر را به 3 ناحیه و 14 محله تقسیم کرده، از هر ناحیه 2 محله و جمعا 6 محله به صورت تصادفی ساده بوده است. پرسشنامه ها به صورت مساوی بین این محلات تقسیم شد. پس از جمع آوری اطلاعات، اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین متغیرهای زمینه ای شامل (جنسیت، سن، تحصیلات، شغل، میزان درآمد، مدت زمان سکونت در محله) با آمادگی برای مشارکت رابطه معنادار وجود دارد. به این صورت که تحصیلات بالاتر افراد برابر است با درک بالاتر افراد از مزایای مشارکت و پایگاه شغلی بهتر برابر است با انگیزه بالاتر افراد در فرآیند مشارکت، میزان درآمد بالاتر برابر است با قدرت مانور بیشتر افراد در فرآیند مشارکت و سال های سکونت بیشتر برابر است با احساس هویت محله ای بیشتر و آمادگی بالاتر برای مشارکت، و هم چنین بین متغیرهای اصلی پژوهش (احساس تعلق محله ای، احساس امنیت محله ای) با آمادگی برای مشارکت رابطه معنادار وجود داشت و حس تعلق به محله موجب مسئولیت پذیری افراد و در نهایت آمادگی برای فعالیت های مشارکتی می شود.
    کلیدواژگان: مشارکت اجتماعی، احساس تعلق محله ای، احساس امنیت محله ای، شهر نورآباد
  • رودابه فرهادی *، سرورالدین همتی گشتاسب صفحات 87-101
    امروزه انتخاب مکان مناسب جهت احداث مکان های مسکونی، صنعتی و… در زمره مسائل بسیار مهم در برنامه ریزی شهری می باشد. با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش مکان گزینی و استقرار پروژه مسکن مهر در شهر کازرون از دیدگاه برنامه ریزی شهری مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نوع پژوهش، کاربردی و روش انجام آن توصیفی– تحلیلی است. تکنیک مورد استفاده، فرایند تحلیل سلسله مراتبی تحلیل ها در محیط نرم افزاری ArcGIS صورت پذیرفته است. بر همین اساس، فرضیه پژوهش بیان می دارد که مکان گزینی و استقرار این پروژه در شهر کازرون با معیارهای برنامه ریزی شهری مطابقت دارد. برای انجام پژوهش ابتدا سایت ها و گزینه های 16گانه پیشنهادی برای اجرای پروژه در این شهر بر روی نقشه مشخص شدند. سپس معیارها و زیرمعیارهای مکانیابی مسکونی با استفاده از نظرات متخصصان، تعیین و وزن دهی شدند. پس از مقایسه هر یک از سایت های 16 گانه بر اساس معیارهای وزن داده شده، وزن هر یک از سایت ها محاسبه شد. سپس وزن اولویت ترکیبی هر یک از سایت ها به دست آمد و در نهایت، امتیاز نهایی هر یک از آنها حساب شد. به این ترتیب سایت هایی که بیشترین امتیاز را از نظر برنامه ریزی شهری کسب کردند، شناسایی شدند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که سایت های شماره ده (اراضی دشتک) و همچنین دوازده (اراضی جنب دانشکده) دارای بیشترین امتیاز، جهت احداث مسکن مهر کازرون می باشند.
    کلیدواژگان: فرایند تحلیل سلسله مراتبی، مکان گزینی مسکونی، مسکن مهر، کازرون
  • جمال محمدی، علی باقری کشکولی * صفحات 103-128
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین فقر و گسترش انواع مختلف خشونت های شهری در سطح محله های شهر یزد است. با توجه به اهداف تحقیق، نوع تحقیق کاربردی و روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری، افراد مجرم در43 محله شهر یزد است. شاخص های تحقیق شامل: شاخص های فقر به عنوان متغیرهای مستقل و شاخص های خشونت شهری به عنوان متغیرهای وابسته می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی ارتباط بین متغیرهای تحقیق، از آزمون های آمار استنباطی مانند: ضریب رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر و همچنین از شاخص نزدیکترین همسایه و مدل ویکور برای رتبه بندی میزان خشونت در محله های شهر یزد استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد اکثر محله هایی که دارای بیشترین میزان فقر هستند؛ غالبا نقاط داغ خشونت نیز در همان محله ها بیشتر است. در این ارتباط، بر اساس مدل تحلیل مسیر، شاخص پایین بودن میزان درآمد و بیکاری دارای بیشترین تاثیر و دسترسی به خدمات، دارای کمترین تاثیر در افزایش فقر و خشونت شهری می باشند. همچنین در مورد اثر مستقیم، مولفه سطح سواد دارای کمترین اثر و مولفه میزان بیکاری دارای بیشترین اثر در افزایش خشونت های شهری بوده است که ضریب همبستگی چندگانه با مقدار 0/741 رابطه بین گسترش میزان فقر و افزایش میزان خشونت و کاهش احساس امنیت در سطح محله های شهر یزد را تایید می نماید. در نهایت راهکارهایی جهت از بین بردن فقر و کاهش خشونت شهری در سطح محله های شهر یزد ارائه شده است.
    کلیدواژگان: فقر، خشونت شهری، بی نظمی اجتماعی، شکاف اجتماعی و اقتصادی، محله های شهر یزد
  • ابوالفضل مشکینی، علیرضا گروسی *، مصطفی توکلی نغمه صفحات 129-149
    مسکن اجتماعی به نوعی خاصی از تامین مسکن اطلاق می شود که اساسا توسط دولت ملی یا محلی و با هدف خانه دار کردن گروه های کم درآمد صورت می گیرد. شهر قم یکی از شهرهای بزرگ ایران است که با توجه به جمعیت بالای آن نیاز به توجه در بخش مسکن دارد. یکی از مهم ترین عوامل در ایجاد و ساخت پروژه های مسکونی، مکان یابی بهینه آن می باشد. یکی از روش های تصمیم گیری، از طریق وزن دهی به معیارها روش سلسله مراتبی است. با استفاده از این روش، معیارها و زیرمعیارها رتبه بندی شده و گزینه های مناسب برای اتخاب مکان بهینه مشخص می شوند. این پژوهش به صورت کاربردی و به روش توصیفی– تحلیلی و با تکیه بر منابع کتابخانه ای صورت گرفته است. معیارها و ریزمعیارهای موثر در مکان یابی فضاهای مسکونی معرفی و درخت سلسله مراتبی معیارها ترسیم شده است. این معیارها در قالب پرسشنامه ای تنطیم و در بین کارشناسان شهری و مسکن شهرداری قم توزیع شد و برای محاسبه میانگین وزن های داده شده هر معیار و زیرمعیار، از مقایسه زوجی استفاده شده است. پس از انجام محاسبات مربوطه در فرایند تحلیل سلسله مراتبی، نتایج و خروجی مدل به گونه ای بود که منطقه 8 مناسب ترین منطقه برای احداث پروژه مسکن اجتماعی تشخیص داده شد. مناطق 2 و 3 نیز پس از منطقه 8 در اولویت های بعدی قرار می گیرند. در همین راستا، مناطق 5 و 6 و 7 نامناسب ترین مناطق در مکان یابی و احداث این پروژه می باشند.
    کلیدواژگان: مسکن اجتماعی، تحلیل سلسله مراتبی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، شهر قم
  • الیاس مودت *، سعید ملکی، کورش مومنی صفحات 151-175
    رشد هر شهر به صورت یک فرآیند دوگانه نظام فضایی و گسترش فیزیکی می باشد. هر کدام از این دو روش می تواند کالبد متفاوت و جداگانه ای از دیگری ایجاد کند. لذا رشد بی رویه شهرنشینی و افزایش جمعیت شهرنشین لزوم توجه به مسائل شهری را برای برنامه ریزان و دست اندرکاران امور شهری ضروری ساخته است. پژوهش حاضر با روش های توصیفی، اسنادی و تحلیلی با هدف سنجش ساختار فیزیکی - اجتماعی شهر یزد به بررسی موضوع پرداخته است. جهت بررسی خزش شهری و شناخت نظام فضایی شهر مورد نظر از روش های آماری هلدرن و آنتروپی شانون و تحلیل توزیع و تراکم جمعیت شهری در دوره های مختلف استفاده شده است. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و ترسیم نقشه ها از نرم افزارهای ArcGIS، SPSS، Grafer و Excel استفاده گردیده است. نتایج تحقیق نشان داده است بنای اولیه شهر یزد در قسمت های شمالی محله فهادان بوده است. از نظر گروه بندی ساختار فضایی شهرهای استان منظم نبوده و در فواصل بین طبقه اول و طبقه آخر ماتریس هیچ نقطه شهری وجود ندارد. حتی با ضریب آنتروپی، استان یزد در سال های 1390-1375 نشان می دهد که تعادل فضایی شهرها در طبقات شهری دارای نوسان بوده بطوری که ضریب آنتروپی در سال 1375 (0. 37-) و در سال 1390 (0. 23-) به دست آمده است. در نهایت با مدل هلدرن مشخص گردید در شهر یزد تنها 8/54 درصد رشد شهر در فاصله سال های 1345-1385 مربوط به رشد جمعیت بوده و 45 درصد از رشد شهر مربوط به گسترش کالبدی و فیزیکی شهر می باشد.
    کلیدواژگان: ساختار فضایی، خزش شهری، شهر یزد
|
  • Ahmad Pourahmad *, Ebrahim Amoo, Mohammad Hajian, Ashgar Raoufi Pages 1-22
    Improving the quality of life in a particular place or for individuals and groups has always been the focus of planners'''' attention. In recent years, studies on quality of life have focused mainly on urban nature, and the debate on the quality of urban life has become widespread among empirical research and studies. Today, with the increase of immigrants to major cities, they are resorting to the marginal areas of cities and informal settlements in order to achieve a better job and a better economic situation due to the inability to reside in formal urban areas. In this part of the cities, there is no necessary urban infrastructure and residents of these areas do not have a good quality of life. This problem exists in the metropolis of Tehran in different places. Therefore, in these settlements, the quality of life satisfaction has been investigated and the most important causes of dissatisfaction have been identified and addressed to resolve these issues. In this research, a descriptive-analytic method has been used. For data analysis, SPSS software has been used using one-sample t-test and Chen linear regression. The results of the research show that the most dissatisfaction with the economic and security factors in the neighborhood is. Analyzes also show that physical, service and access factors have the greatest mental impact on quality of life.
    Keywords: Quality of Life, Informal Settlement, Measurement, Islamabad
  • Hossien Hataminezhad *, Asghar Heydari, Smaeil Najafi, Vahid Abbasifallah Pages 23-45
    Quality of life is a concept used to chart the welfare of the community, and promoting quality of life is one of the most important goals of governments and governments around the world. Therefore, the main objective of this research is to examine the different dimensions of quality of life within the unofficial tribal area of the Islamabad neighborhood of Tehran. The research method is descriptive-analytic and correlation based on the primary data. Initial information gathering was done by survey and using a questionnaire. Collected data was processed using SPSS and Smart PLS software. The results of this study indicate that quality of life is based on the results of the T test in the unofficial settlement of Islamabad, Tehran, at an average of 2.33 in the Likert scale. Also, based on the results of PLS path modeling and multivariate regression test, the factors and indicators of social, economic, physical, and services are more effective and security index has less effect on the level of satisfaction of life in non-resident The official Islamabad is that with the planning in order to upgrade these components, you can increase the level of satisfaction with life in this area.
    Keywords: Quality of Life, Informal Settlement, PLS Path Modeling, Islamabad Neighborhood
  • Rasol Heidary *, Yones Gholami, Mehdi Mousavi Pages 47-68
    The method used in this research is descriptive and analytical approach to the use of library and documentary studies and field surveys is. The population studied old local resident Sultan Mir Ahmad and drab-e-Esfahan in the Old Textures Kashan. In this regard, a total of 150 questionnaires among residents of these areas in order to identify problems and socioeconomic problems and effects on skeletal state - space tissue distribution. To analyze the results of the questionnaire Structural equation modeling (SEM) techniques with the use of software Amos and chi-square method (chi Tow) through the SPSS software and to get the required maps from GIS software is used. In this context, the purpose of the study also examined the hypothesis that the first hypothesis seeks to answer the question of whether poverty has increased residents in Quarters with spatial failure? Based on the assumption that effects of income and economic sub-criteria and sub physical space were analyzed using structural equation model The results show that the loss of income and economic indicators increased physical failure and the space Quarters level. The second hypothesis is trying to investigate the cause of settlement residents together a hypothesis based on Chi-square analysis was one-way The results show that the main reason for people to live in the Quarters, with other neighbors in terms of the level of financial and economic.
    Keywords: Urban Poverty, Obsolete Tissues, Structural Equation Model (SEM), Kashan
  • Karamatollah Ziari *, Ahmad Hatami, Sahar Mesbahi Pages 69-86
    In this regard, this study aimed to identify the factors affecting social participation with an emphasis on neighborhood belonging sense in Nourabad Delfan. This was descriptive-analytical research. A questionnaire was used for collecting the data. Using Cochran formula, the sample size was estimated to be 384. Based on comprehensive plan for 2011, the Nourabad was divided into 3 districts and 14 neighborhoods. Using simple random sampling method, 2 neighborhoods from each district and totally 6 neighborhoods were selected as sample. The questionnaires were equally distributed among participants in these neighborhoods. Then, the data were analyzed using SPSS software. The findings showed that there was significant correlation between demographic variables (gender, age, education, occupation, income, and duration of residence in neighborhood) and willingness to participate. There was also a significant relationship between sense of belonging to neighborhood, neighborhood security, and willingness to participate; the sense of belonging to neighborhood makes people responsible and ultimately, ready for participation.
    Keywords: Social Participation, Sense of Belonging to Neighborhood, Sense of Neighborhood Security, Nourabad
  • Roudabeh Farhadi *, Sarvaraddin Hemmati Goshtasb Pages 87-101
    Locating and selecting sites for residential, industrial, and other places is basically an issue related to urban planning. In this study, the site selection and establishment of the Mehr Housing Project in Kazerun city was reviewed and analyzed from urban planning perspective. The research hypothesis states that the site selection and establishment of this project in Kazerun city conforms to the criteria of urban planning. Research type is applied and its method is descriptive-analytical using hierarchical analysis process (AHP). To do this study, first, the 16 sites proposed for project implementation were specified on the map. Then criteria and sub criteria of residential locations were identified and weighted using specialists’ opinions. After comparing each of the 16 sites based on weighted criteria, the weight of each sites were calculated. Then the combined priority weight of each site was obtained respectively, and finally, the final score was calculated for each of the sites. Thus, the sites that obtained the most score in terms of urban planning were identified. These include sites number 10 (Dashtak lands) and 12 (the lands next to the College).
    Keywords: Analysis of Hierarchical Process, Residential Site-Selection, Housing Mehr, Kazeroun City
  • Jamal Mohamadi, Ali Bagheri Kashkooli * Pages 103-128
    The purpose of this study is to examine the relationship between poverty and the spread of various types of urban violence in the neighborhoods of the city of Yazd. According to the objectives of the research, it is a practical research and its method is descriptive- analytical. The statistical population is 43 criminals convicted in the neighborhood of the city of Yazd. Research indices included seven indicators of poverty as independent variables and 12 indicators of urban violence as dependent variables. To analyze the data and evaluate the relationship between variables of inferential statistical tests such as multivariate regression coefficient and path analysis, as well as the nearest neighbors’ index were used to rank the level of violence in Yazd city Neighborhoods. The findings show that most neighborhoods that have the highest poverty rates often have more violent hotspots. In this regard, based on the path analysis model, it was also clear that in this relationship indicators of income rate and education level are most effective and the indicator of access to services is the least effective impact. In connection with direct effect, component of literacy level has the least effect and the component of unemployment rate has the greatest effect in the increase of urban violence, and the multiple correlation coefficient with value of 0/741 confirms the relationship between the spread of poverty and increase in the level of violence and reducing the rate of the feeling of security in the Yazd neighborhood. Finally, some strategies for the elimination of poverty and reduction of urban violence in the neighborhoods of Yazd are presented.
    Keywords: Poverty, Urban violence, Social disorganization, Social, economic gaps, Yazd City Neighborhoods
  • Abolfazl Meshkini, Alireza Garrosi *, Mostafa Tavakkoli Naghmeh Pages 129-149
    Social housing refers to a particular type of housing mainly build by national or local government in order to provide houses for low-income groups. Qom, one of Iran's major cities need attention in the housing sector due to its high population one of the most important factors in the development and construction of residential projects is the optimized site. One of the methods of decision-making through weighting to the criteria is hierarchical method of AHP. Based on this method, criteria and sub-criteria are ranked and options for selection of optimized locations are specified. This applied study is a descriptive – analytical research and relies on library resources. Effective criteria and sub- criteria in locating the residential areas are introduced and the hierarchical tree is drawn. These criteria are set in the form of a questionnaire and distributed among urban and housing experts in the municipality of Qom and in order to calculate the average weight given to each criteria and sub criteria paired comparisons have been used. After doing the calculations in the analytic hierarchy process, the output results were in such a way that District 8 is the most suitable area for the construction of social housing. Districts 2 and 3 are a priority after district 8. In this regard, districts, 5, 6 and 7 of the most improper areas in locating and constructing of the project.
    Keywords: Social Housing, AHP, GIS, Qom City
  • Elias Mavedat *, Saeed Maleki, Korosh Momeni Pages 151-175
    The growth of the city as a dual process of spatial and physical development. Each of these two methods can be different and separate from the body of another cause. The urban population growth, urbanization and increased attention to urban issues for urban planners and personnel is essential. This research is descriptive and analytical the subject is discussed. To study the subject in statistical methods Holdern and Shannon entropy analysis of the distribution and density of the urban population has been used in different periods in order to analyze the and mapping of the software GIS, SPSS, Grafer and Excel use. The results show that the basic structure of city of Yazd in the northern part of the neighborhood has been Fahadan. Space systems are not organized grouping of cities and urban spaces on the first floor and top floor, there is no point matrix Even with the entropy index, Yazd province in the years 1996-2011 shows that the balance of cities in the urban middle classes, so that the entropy index has fluctuated in 1996 (-0.37) and in 2011 (-0.23) is obtained. Finally, the model was determined Holdern. The city is only 8/54 of the growth in population growth between the years 1966 to 2006 and 45% of physical development and physical growth of the city.
    Keywords: Spatial Structure, Urban Creep, Yazd City