فهرست مطالب

پژوهش سلامت - پیاپی 3 (بهار 1395)

نشریه پژوهش سلامت
پیاپی 3 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدیه رئیس زاده *، سعید برنجیان صفحات 133-141
    مقدمه
    استفاده از آنتی بیوتیک قبل و بعد از عمل جراحی یکی از عوامل موثر بر کاهش بروز عفونت های بعد از عمل، در محل جراحی است. مطالعه حاضر باهدف بررسی مصرف آنتی بیوتیک ها قبل و بعد از عمل جراحی و مقایسه با دستورالعمل استاندارد انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه کاربردی و به صورت توصیفی – تحلیلی بر روی بیماران تحت عمل جراحی در بیمارستان امیرالمومنین شهرستان اصفهان انجام گرفت. نمونه مطالعه 279 نفر از این بیماران بودند که به روش سهمیه ای انتخاب شد.
    نتایج
    میانگین مدت زمان بستری با نوع جراحی انجام شده با استاندارد مطابقت کامل داشته به صورتی که در کلیه بیماران رعایت شده بود (100 درصد). تجویز آنتی بیوتیک خوراکی بعد از ترخیص کمترین مطابقت را با استاندارد نشان می دهد (1/49 درصد). در نظر گرفتن تجویز یک نوع آنتی بیوتیک (9/78 درصد)، نوع آنتی بیوتیک مناسب تجویزشده (8/68 درصد)، تناسب آنتی بیوتیک تجویزشده با سن (6/99 درصد)، وزن (8/97 درصد)، روش مصرف (3/99 درصد)، زمان تجویز به موقع قبل از عمل (4/86 درصد) و زمان مناسب تجویز آنتی بیوتیک بعد از عمل (3/56 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    برقراری یک سیستم نظارت بر رعایت الگوی تجویز مطابق با روش های استاندارد می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، جراحی، دستورالعمل
  • مهران فرهادی، نرگس زمانی * صفحات 143-152
    مقدمه
    نظریه هولاندر براساس پنجمین معیار طبقه بندی انجمن روانپزشکی آمریکا تدوین شده است که در 3 گروه طبقه بندی شده است. لذا این پژوهش، با هدف بررسی و مقایسه میزان تکانشگری در بیماران طیف پیشنهادی هولاندر انجام گرفت.
    مواد روش ها
    داده های جامعه تحقیق شامل بیماران مبتلا به اختلالات بدشکلی بدن، بی اشتهایی عصبی، خودبیمارانگاری، اختلال کنترل تکانه، اختلال کندن مو و پوست، اعتیاد جنسی و گروه سالم مراجعه کننده به کلینیک های سلامت روان و روانشناختی شهر همدان بوده است؛ از جامعه91 مراجعه کننده 13 نفر در هر گروه بیمار و 13 نفر هم در گروه سالم وارد شدند. ابزار مورد استفاده پژوهش پرسشنامه تکانشگری بارات (1994) بود که داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک سویه تحلیل شدند.
    نتایج
    بیشترین میزان تکانشگری به ترتیب در گروه های بدشکلی بدن با 982/2 ±67/29 بودند و گروه بی اشتهایی عصبی و خودبیمارانگاری و مبتلایان به اختلال اعتیاد جنسی با میانگین 34/29 در رده دوم قرار گرفتند، گروه کنترل تکانه با 598/2±28 و گروه اختلالات کندن مو و پوست نیز با 465/2±67/26 کمترین میزان تکانشگری را درتقسیم بندی نظریه هولاندر دارد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج پژوهش می توان گفت، ماهیت به وجود آمدن این اختلالات همانطور که هولاندر معرفی میکند تا حد زیادی اختلالات مخاطره آمیز از جمله رفتارهای تکانشی در بعد تکانشکری حرکتی، شناختی و بی برنامگی است.
    کلیدواژگان: تکانشگری حرکتی، تکانشگری شناختی، تستهای روانپزشکی
  • حسن رضا علی پور عبدلی، هرمز سنایی نسب *، فیروز ولی پور، مجتبی سپندی صفحات 153-160
    مقدمه
    استفاده طولانی مدت از رایانه می تواند منجر به آسیب های بینایی و اسکلتی – عضلانی در کاربران رایانه شود. هدف از این مطالعه تعیین عوامل پیش بینی کننده وضعیت ارگونومیک کاربران رایانه بر اساس مدل فرا نظری در کاربران رایانه شاغل در بیمارستان بقیه الله (عج) تهران بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی، روی 102 نفر از کاربران رایانه با بیش از 20 ساعت کار هفتگی با رایانه انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سوالات دمو گرافیک و سوالات روا و پایا مدل فرا نظری استفاده شد. داده ها با نرم افزار spss16 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین مراحل تغییر نمونه های موردبررسی 7/2 بود و ازنظر سازه های مدل فرا نظری 50 درصد نمونه ها خودکارآمدی آن ها در حد خوب و تعادل و توازن در تصمیم گیری، مراحل تغییر و فرآیند تغییر آن ها در حد متوسط و ضعیف بود.
    نتیجه گیری
    مداخلات آموزشی بر اساس چارچوب سازه های مدل فرا نظری می تواند بر بهبود وضعیت ارگونومیک کاربران رایانه تاثیرگذار باشد
    کلیدواژگان: ارگونومی، کاربران رایانه، مدل فرانظری
  • نرگس زمانی، امیرحسین جهانگیر *، سیما نوحی، نوشین نیکدل تیموری صفحات 161-169
    مقدمه
    خودکشی به عنوان یک اورژانس روانپزشکی یکی از معضلات بزرگ بشری است. لذا هدف از این مطالعه اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیک بر کاهش افکار خودکشی در اقدام کنندگان به خودکشی با سابقه خودکشی قبلی بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی، با دو گروه آزمایش و گروه گواه می باشد، و جامعه آماری مشتمل بر کلیه بیماران اقدام کننده به خودکشی بود، که در پاییز و زمستان سال 1391 به مراکز درمانی خصوصی مراجعه کردند. نمونه پژوهش شامل 32 زن اقدام کننده به خودکشی بود که بر اساس اکتساب نمره یک انحراف معیار بالاتر از میانگین آزمون افکار خودکشی ، حداقل تحصیلات راهنمایی، دامنه سنی و سابقه اقدام به خودکشی و جنس زن انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش مصاحبه تشخیصی ساختار یافته و آزمون افکار خودکشی بک و آموزش رفتاردرمانگری دیالکتیکی بود که به صورت گروهی 4 ماه (هر هفته 1 جلسه 2 تا 2/30 ساعته گروهی) انجام گرفت. نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس در spss تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد رفتاردرمانگری دیالکتیکی در کاهش میزان گرایش به خودکشی و کاهش نمره در گروه آزمایش معنی دار بوده است (P<0.29).
    بحث و نتیجه گیری
    افکار خودکشی می تواند منجر به اقدام به خودکشی شود. در حوزه درمان افکارخودکشی و افرادی که در حالت بحران به سر می برند، رفتاردرمانی دیالکتیکی با توجه به ماهیت آن، بسیار کارا و نوید بخش به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیک، خودکشی، افکار خودکشی
  • فیروز ولی پور، محمد سید محمدیان، الهام یحیی، ثنا شکری، عمران احمدی * صفحات 171-177
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی عضلانی در حال حاضر ازجمله آسیب های گسترده شغلی در جهان است. این اختلالات نماینده یک سوم از صدمات کاری است که این صدمات اثرات سوء اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی دارند. عوامل ایجادکننده این اختلالات بسیار متنوع هستند که یکی از مهم ترین آن ها، پوسچر کاری نامناسب در حین انجام کار است. بدین منظور مطالعه حاضر باهدف بررسی پوسچر کاری کارکنان با استفاده از روش های REBA، ROSA در یک بیمارستان نظامی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی و مقطعی از بین کل کارکنان بخش های مختلف بیمارستان، تعداد 57 نفر به صورت تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. برای ارزیابی پوسچر کاری کارکنان اداری از روش ROSA و برای سایر بخش ها از روش REBA استفاده شد.
    نتایج
    با توجه به نتایج به دست آمده از روش REBA، 45 درصد کارکنان دارای سطح ریسک بالا هستند و 48 درصد دارای سطح ریسک متوسط می باشند. نتایج حاصل از روش ROSA نشان داد که 43 درصد کارکنان اداری دارای سطح ریسک بالا و 57 درصد دارای سطح ریسک ایمن می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که سطح ریسک در میان کارکنان بخش اداری و همچنین سایر بخش ها بالا است و توصیه می شود برنامه های پیشگیری و آموزشی در جهت کاهش شیوع اختلالات اسکلتی – عضلانی در میان کارکنان بیمارستان برگزار شود.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، کارکنان، بیمارستان
  • ابوذر علیدادی، احمد عامریون، مجتبی سپندی، سید مرتضی حسینی شکوه، رزاق عابدی، لیلا زیبادل، آرمان ضربی زاده، نوید مقیم * صفحات 179-191
    مقدمه
    اگرچه سرعت و ضرورت اجرای این طرح، فرصت خیلی از این زمینه سازی ها را از مجریان طرح گرفت، اما به هر صورت ادامه اجرای این طرح مستلزم شناخت فرصت ها و چالش های پیش روی متولیان اجرای این طرح است. نظام سلامت همانند هر طرح دیگری در اجرا با مشکلاتی روبرو بوده است بنابراین هدف از این مطالعه شناسایی فرصت ها و چالش های مجریان طرح تحول نظام سلامت می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق نوع کاربردی است و به صورت کیفی با مصاحبه نیمه ساختاریافته از مدیران و صاحبنظران عرصه سلامت در بیمارستان های دانشگاهی منتخب با روش نمونه گیری هدفمند انجام شده است. اطلاعات به دست آمده وارد نرم افزار MAXQDA شده سپس از طریق رویکرد تحلیل محتوی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج این پژوهش درباره فرصت ها ، چالش ها و عوامل تهدید کننده و راهکارهای بهبود وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت منجر به شکل گیری و شناسایی 369 کد اولیه، 13 طبقه و 3 تم یا درونمایه فرصت ها، چالش ها و راهکارهای ارتقاء شد.
    نتیجه گیری
    امید است نتایج این پژوهش بتواند با شناسایی فرصت ها و چالش ها، گامی هر چند کوچک در جهت فراهم کردن چارچوبی مناسب برای پایش و ارزشیابی طرح تحول سلامت و راهگشای مناسبی برای سیاست گذاران و برنامه ریزان در مراحل مختلف طرح تحول نظام سلامت بردارد.
    کلیدواژگان: نظام سلامت، طرح تحول سلامت، مطالعه کیفی
  • فتانه قدیریان *، شهرزاد غیاثوندیان صفحات 193-204
    مقدمه
    شبیه سازها با قدرت تقلید بالا در عرصه آموزش از جمله تکنولوژی های پرهزینه محسوب می گردند. با دیدگاهی هزینه اثر بخش اگر به این مقوله بنگریم، تنها زمانی این تکنولوژی می تواند به عنوان یک گزینه مطلوب و مکمل در آموزش بالینی و نظری پرستاری مطرح گردد که بتواند اثراتی موثر و عمیق بر فراگیران داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات روانی- عاطفی شبیه سازها بر دانشجویان کارشناسی پرستاری به روش بررسی مروری نظام مند صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    به منظور اطمینان از عدم تکراری بودن مطالعه، در پایگاه اطلاعاتی Cochrane Library جستجو انجام شد. پس از اطمینان، استراتژی جستجو به جستجوی مطالعات به زبان انگلیسی و در دهه اخیر، از سال 2015-2002 محدود شد. پایگاه های اطلاعاتی CINHAL، Cochrane Database و MEDLINE و ژورنال Clinical Simulation in Nursing جستجو شدند و در گام آخر نیز ژورنال شبیه سازی در مراقبت سلامتی (Journal of the Society for Simulation in Health Care) بصورت دستی مورد بررسی قرار گرفت. از 197 مطالعه یافت شده با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج در نهایت 14 مطالعه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته های مطالعه مروری حاضر نشان داد که استفاده از شبیه سازهای با قدرت تقلید بالا، می تواند در اضطراب، اعتماد بنفس یا خودکارآمدی و رضایتمندی دانشجویان موثر واقع شود.
    نتیجه گیری
    عوامل روانی- عاطفی ناشی از آموزش می تواند فاکتور مهمی در درگیر کردن فعال فراگیران با فرایند یادگیری و کسب برایندهای موفق باشد، بنابراین بایستی به این حیطه توجه بیشتری گردد.
    کلیدواژگان: شبیه ساز، شبیه سازهای با قدرت تقلید بالا، پرستاری، دانشجویان پرستاری، آموزش پرستاری، حیطه روانی، عاطفی
|
  • Dr Mahdieh Raeeszadeh *, Saeed Berenjian Pages 133-141
    Introduction
    Due to the rapidity and necessity of implanting this plan, the authors did not have enough time to run some preparations. To continue the plan, we need to an understanding of the opportunities and challenges being faced to organizers. Implementation of a healthcare reform, like other plans, had particular problems. Therefore, the aim of this study was to identify the opportunities and challenges of healthcare reform organizers.
    Method and Materials: this was an applied research. For collecting the qualitative data, semi-structured interviews with healthcare managers and experts in university hospitals were performed. Sampling was based on purposive method. Data obtained was entered into MAXQDA software and then was analyzed by content analysis approach.
    Results
    The results of the study, which was on opportunities, challenges, threats and strategies to improve the Ministry of Health in the implementation of the health reform plan, led to the formation and identification of 369 primary codes, 13 classes and 3 themes.
    Conclusions
    It is hoped that the results of the study, through identification of opportunities and challenges, can be a useful step in order to provide a framework for monitoring and evaluating the healthcare reform plan as well as being helpful for policy makers and planners in various stages of healthcare reform.
    Keywords: Antibiotic Prophylaxis, surgery, Guideline
  • Mehran Farhadi, Narges Zamani* Pages 143-152
    Introduction
    Hollander theory was developed by America's fifth classification criteria Psychiatric Association classified in three groups. Therefore, this study aimed to investigate and compare the impulsivity in patients Hollander was recommended range.
    Material and
    Methods
    Data population consisted of patients with body dimorphic disorder, anorexia nervosa and hypochondriasis, impaired Impulse control disorder, impaired removal of hair and skin, sexual addiction and healthy group referred to clinics, mental health and psychosocial city of Hamadan, from the society 91 patients (each 13 people) were selected to the approach, tools used Barratt impulsiveness questionnaire (1994), the data were analyzed using ANOVA.
    Results
    The results of this study indicate that there are differences in impulsivity, cognitive and non-planning in patients with body dimorphic disorder, anorexia nervosa and hypochondriasis, Impulse control disorder, hair and skin picking disorder, sexual addiction and healthy, and the results can be said, the group offers a wide range of high impulsivity Hollander. So that most of impulsivity were on Body Dimorphic with 982/2 ± 67/29 And anorexia nervosa and hypochondriasis and sexual addiction disorder were second with an average of 34/29,Momentum with 598/2 ± 28 disturbances in the control group and pulling hair and skin with a 465/2 ± 67/26 lowest Hollander’s theory of impulsivity.
    Conclusion
    According to the results we conclude that the nature of these disorders; as Hollander was introduced; are risky behaviors including impulsive behaviors in all impulsivity, cognitive and non-planning dimensions.
    Keywords: motor impulsivity, cognitive impulsivity, Psychological Tests
  • Hassan Reza Alipour Abdoli, Hormoz Sanai Nasab *, Firouz Valipou, Sepandi Sepandi Pages 153-160
    Introduction
    Long-term work with computer can lead to damage of vision and musculoskeletal disorder on the computer users. The aim of this study was to determine the predictors of ergonomic computer users based on the Trans theoretical model of computer users working in Baqiyatallah hospital (Aj) in Tehran.
    Material and
    Methods
    This descriptive study - an analysis on 102 computer users with up to 20-hour work per week was done with computer. To collect demographic questions and questions valid and reliable questionnaire was used the Trans theoretical model. The data descriptive and analytical statistics were spss software at a significance level 0/05.
    Results
    The mean stage of change the samples studied was 2.7. And the Trans theoretical model structures efficacy was good and 50% of the balance in the decision making process change and change process in the moderate and low.
    Conclusion
    Educational interventions based on the Trans theoretical model structures can improve ergonomic knowledge for computer users.
    Keywords: ergonomics, computer users, transtheoretical model
  • Narges Zamani, Amir Hosein Jahangir*, Sima Noohi, Nushin Nikdel Teimouri Pages 161-169
    Introduction
    Suicide as a psychiatric emergency is one of the greatest problems of today’s societies. The aim of this study was to investigate the efficacy of dialectical behavior therapy in reducing suicidal thoughts (suicidal ideations) in suicide attempters with a history of previous suicide.
    Materials And Methods
    The method of this study was a quasi-experimental study with two groups; experimental group and control group. The study population consisted of all patients that had attempted suicide, and were refered to priviate medical centers during fall and winter of 2012. The sample consisted of 32 females, who had attempted suicide with a score of one standard deviation above the average test grades of suicidal thoughts, had at least intermediate level of education, and history of suicide attempt. Beck’s diagnostic interview and structured interviews were performed for all participants. Dialectical behavior therapy for groups, during a four-month period (2 to 2.30 hours per week) was performed. Data were analyzed using analysis of variance with the SPSS software.
    Results
    The results showed that dialectical behavior therapy significantly reduced the rate of suicide and the score of the experimental group (P=0.029).
    Conclusion
    Suicidal thoughts can lead to suicide attempts. In the field of treatment of suicidal ideation and those who are living in a state of crisis, dialectical behavior therapy due to its nature, seems to be very efficient and promising.
    Keywords: Dialectical behavior therapy, Suicide, Suicidal ideations (suicidal thoughts)
  • Firouz Valipour, Mohammad Seyed Mohammadian, Elham Yahyayi, Sana Shokri, Omran Ahmadi* Pages 171-177
    Introduction
    Today, musculoskeletal disorders are of extensive occupational injuries around the world. These disorders represent one-third of all the occupational injuries, which have significant economic and social worth effects. The causes of these disorders are very different; but one of the most important ones is awkward working postures. For this purpose, this study was carried out to survey work postures in hospital staff using Rapid Entire Body Assessment (REBA) and Rapid Office Strain Assessment (ROSA) methods.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 57 employees were randomly selected from all the hospital staff working in different wards. ROSA was used to assess working postures in the administrative personnel, and REBA was applied for the rest of the staff.
    Results
    According to the results of REBA, the final risk scores of 45% of employees were in the high level range and 48% were in the medium level. The results of ROSA indicated that in 43% and 57% of the administrative personnel, the final risk scores were in high and safe levels, respectively.
    Conclusion
    The results indicated that the risk of musculoskeletal disorders among administrative staff as well as the rest of the hospital personnel was high. In order to diminish the prevalence of musculoskeletal disorders, prevention and educational programs must be arranged for all the staff in every department of the hospital.
    Keywords: Musculoskeletal Diseases, Personnel, Hospital
  • Abouzar Alidadi, Ahmad Amerioun, Mojtaba Sepandi, Sayyed Morteza Hosseini Shokouh, Razzagh Abedi, Leila Zibadel, Arman Zarbizadeh, Navid Moghim * Pages 179-191
    Introduction
    Due to the rapidity and necessity of implanting this plan, the authors did not have enough time to run some preparations. To continue the plan, we need to an understanding of the opportunities and challenges being faced to organizers. Implementation of a healthcare reform, like other plans, had particular problems. Therefore, the aim of this study was to identify the opportunities and challenges of healthcare reform organizers.
    Material and
    Methods
    this was an applied research. For collecting the qualitative data, semi-structured interviews with healthcare managers and experts in university hospitals were performed. Sampling was based on purposive method. Data obtained was entered into MAXQDA software and then was analyzed by content analysis approach.
    Results
    The results of the study, which was on opportunities, challenges, threats and strategies to improve the Ministry of Health in the implementation of the health reform plan, led to the formation and identification of 369 primary codes, 13 classes and 3 themes.
    Conclusions
    It is hoped that the results of the study, through identification of opportunities and challenges, can be a useful step in order to provide a framework for monitoring and evaluating the healthcare reform plan as well as being helpful for policy makers and planners in various stages of healthcare reform.
    Keywords: Healthcare System, Healthcare Reform Plan, Qualitative Study
  • Fataneh Ghadirian *, Shahrzad Ghiyasvandiyan Pages 193-204
    Introduction
    High-Fidelity simulators are considered as costly educational technologies. With a cost-effective view, if this technology can be an effective and profound impact on learners may be considered as a good alternative and complementary option to theoretical and clinical nursing education. But if the effects of this technology haven’t appropriate depth, it should paid special attention to the advantages and disadvantages of its use in nursing education. This study was conducted to examine the psychological - emotional effects of using simulators in undergraduate nursing education using a systematic review.
    Materials And Methods
    In order to ensure no duplicate study, search the Cochrane Library databases were conducted. Search strategy was limited to search for English-language studies in the last decade, the years 2002-2015. CINHAL, Cochrane Database and the MEDLINE and journal Clinical Simulation in Nursing were searched. In the last step, Journal of the Society for Simulation in Health Care manually assessed. One hundred and ninety-seven studies were found. According to Inclusion criteria, finally it was selected 10 studies.
    Results
    Review findings revealed that the use of High-Fidelity simulators can be effective on anxiety, self-confidence or self-efficacy and satisfaction of nursing students.
    Conclusion
    Psychological – emotional factors due to education can be an important factor in the actively engage of learners and successful outcomes in learning process. So it should pay more attention to this area.
    Keywords: Simulation, High, Fidelity simulators, Nursing, Nursing student, Nursing education, Psychological, Emotional