فهرست مطالب

مجله مدیریت اراضی
سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علمی ترویجی
  • هوشنگ قمرنیا *، نرگس سلطانی صفحات 1-11
    زعفران جزء محصولات سالم و ارگانیک کشور است. این محصول با برنامه ریزی مدون و ایجاد زیرساخت ها می تواند سهم مهمی در صادرات بخش کشاورزی کشور داشته باشد.زعفران جزء محصولاتی است که به آب کمی نیاز داشته و برای استفاده بهینه از منابع آب وخاک و جایگزینی با گیاهان دارای مصرف بالای آب پیشنهاد می شود. هدف اصلی این پژوهش، تعیین نواحی مستعد کشت زعفران در استان کرمانشاه با توجه به برخی پارامترهای اصلی موثر در آن است. در این پژوهش از آمار و اطلاعات 20 ساله ایستگاه های هواشناسی استان در دوره 1994 تا 2013 برای تعیین پارامترهای اقلیمی شامل میانگین دما، بارش، تعداد روزهای یخبندان استفاده شد. به منظور ارتقاء دقت نقشه های پهنه بندی استان از آمار و اطلاعات سه ایستگاه هواشناسی سنندج، قروه و ایلام در شمال و جنوب استان نیز استفاده گردید. نقشه سطوح ارتفاعی استان کرمانشاه (DEM)، شیب، استعداد اراضی تهیه و برای تشکیل یک پایگاه اطلاعات مکانی برای منطقه مورد مطالعه استفاده شد. نقشه های مورد نیاز وارد محیط نرم افزار ArcGIS 10شده سپس اطلاعات توصیفی نقشه به آن ها اضافه شد. بر اساس شرایط مورد نیاز برای هر کدام از پارامتر ها، با توجه به منابع مورد استفاده در این پژوهش و روش تحلیل سلسله مراتبی، AHP وزن دهی به لایه ها و کلاسه بندی نقشه ها انجام شد. درنهایت، هم پوشانی لایه ها در محیط ArcGIS10انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که 80/20 درصد شامل7/5082 کیلومتر مربع از مساحت استان، مناطقی شامل کرمانشاه، ماهیدشت، اسلام آباد، نواحی جنوبی شهرستان جوانرود، روانسر، کنگاور، بخش هایی از شهرستان صحنه، گیلان غرب و سرپل ذهاب برای کشت زعفران شرایط مناسبی دارند، همچنین 3/13درصد مساحت استان شامل 2/3258 کیلومتر مربع در استان کرمانشاه شرایط نامناسبی برای کشت زعفران دارند.
    کلیدواژگان: پارامتر های اقلیمی، کرمانشاه، مکان یابی
  • مراد سپهوند*، شهرام امیدواری، فاطمه پرویزی صفحات 13-20
    به منظور بررسی تاثیر استفاده بلندمدت از رسوبات رودخانه ای در کشت خیار بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک ها، دو قطعه زمین مشابه از فیزیوگرافی تراس های رودخانه ای اطراف رودخانه کشکان (واقع در جنوب استان لرستان) انتخاب گردید. در یک قطعه زمین تاکنون کشت شنی خیار انجام نشده (شاهد) و در دیگری بیش از 30 سال کشت شنی خیار انجام شده بود. دو قطعه زمین به عنوان دو جامعه آماری برای نمونه برداری در نظر گرفته شدند. برای اندازه گیری و مقایسه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک دو قطعه زمین، تعداد 10 نمونه خاک از عمق 0 تا 30 سانتی متری از نقاط مختلف هر قطعه زمین تهیه و تحویل آزمایشگاه گردید.برای مقایسه میانگین پارامترهای مختلف فیزیکی و شیمیایی خاک در دو قطعه زمین، از آزمون t (برای مشاهدات جفت نشده) استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان داد که اثر استفاده بلند مدت از رسوبات رودخانه ای در کشت خیار بر درصد ذرات خاک (شن، لای و رس)، درصد رطوبت اشباع، درصد رطوبت ظرفیت زراعی، درصد رطوبت نقطه پژمردگی دائم، شدت نفوذ سطحی، هدایت الکتریکی عصاره اشباع، کربن آلی ، فسفر قابل جذب، آهن قابل جذب، بور قابل جذب، کاتیون های محلول (سدیم، کلسیم و منیزیم) و آنیون بی کربنات در سطح یک درصد معنی دار شده است. اثر این شیوه بهره داری از اراضی (کشت شنی خیار) بر ساختمان خاک (میانگین وزنی قطر خاکدانه ها) و درصد سنگریزه (ذرات با قطر بزرگتر از دو میلی متر) در سطح پنج درصد معنی دار بود.در اثر استفاده بلند مدت از رسوبات رودخانه ای در کشت شنی خیار میزان شن خاک از 4/27به 2/65 درصد،میزان لای خاک از6/41به 21درصد،میزان رس خاک از 31 به 8/13 درصد، میزان سنگریزه خاک از 8/19 به 9/26 درصد، رطوبت اشباع از 6/38 به29 درصد و رطوبت ظرفیت زراعی از12/20به 96/12درصد تغییر یافته بود. اثر بلند مدت استفاده از رسوبات رودخانه ای در کشت خیار بر اسیدیته، درصد آهک، پتاسیم قابل جذب، روی و منگنز و مس قابل جذب، آنیون ها (سولفات، کلر و کربنات) و وزن مخصوص ظاهری خاک معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: کشت شنی خیار، خصوصیات خاک
  • صالح سنجری* صفحات 21-31
    درحالحاضر،تغییراتکاربریاراضی بهیکمشکلعمده زیست محیطیتبدیلشدهزیرابدون برنامه ریزی اصولی وباتوجهاندکبهاثرات مخربزیست محیطیآن هاصورتمی گیرد. ازآن جاکهتغییراتدرکاربریاراضیدرسطوح وسیعوگستردهصورتمی گیرد،بنابراینتکنولوژیسنجشازراهدورابزاریضروری برایارزیابیوسعتومیزانتغییراتپوششاراضیاست. در تحقیق حاضر تغییرات کاربری اراضی منطقه بم در یک دوره زمانی 18 ساله مورد ارزیابی قرار گرفت. برای انجام تحقیق از تصاویر سنجنده TM (Thematic Mapper) ماهواره لندست سال 1987 و همچنین تصاویر سنجنده ETM+ (Enhancement Thematic Mapper Plus) سال 2005 استفاده شد. پس از اقدامات مورد نیاز در مرحله پیش پردازش، با طبقه بندی نظارتشده در محیط نرم افزار ENVI 4.3نقشه آشکار سازی تغییرات تهیه و نتایج نهایی ارائه گردید. به طور کلی نتایج نشان می دهد که گرایش غالب روند تغییرات کاربری اراضی منطقه بم افزایش سه درصدی باغات خرما می باشد. صحت کلی نقشه سال 2005،برابر 98/99 درصد و ضریب کاپای آن 86/99 درصد ارزیابی گردید. بر مبنای یافته های این پژوهش می توان اذعان داشت که هر چه توان تولید و یا ارزش اقتصادی یک محصول افزایش یابد تمایل به استفاده از آن بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: تغییرات کاربری اراضی، سنجش از دور، ENVI 4، 3، بم
  • هوشنگ خسروی* صفحات 33-45
    ایران در یکی از مناطق خشک و نیمه خشک جهان واقع شده است و با توجه به وجود املاح زیاد و شوری موجود در منابع خاک و اب، ارائه راهکارهای مدیریتی در جهت مقابله با این شرایط محدود کننده حاکم بر کشاورزی ضروری می باشد. اتیلن هورمون گیاهی مهم برای رشد و نمو طبیعی گیاه است. اما در غلظت های زیاد از جمله در شرایط تنش همانند شوری و خشکی موجب بروز مشکل در رشد گیاه می شود. بعضی از باکتری های محرک رشد گیاه دارای آنزیمی به نام ACC دآمیناز هستند که قادر است پیش ماده اتیلن یعنی 1-آمینوسیکلوپروپان-1-کربوکسیلات (ACC) را به آمونیاک و آلفاکتوبوتیرات تبدیل و از این طریق موجب کاهش مقدار اتیلن ایجاد شده در اثر تنش در گیاه شود. غربالگری باکتری های بومی خاک های مناطق تحت تنش خشکی و شوری از نظر فعالیت آنزیمACC دآمیناز، انتقال ژن مذکور به باکتری هایی که دارای سایر خصوصیات منسوب به محرک رشد هستند و همچنین ایجاد گیاهان تراریخته با ژن ACC دآمیناز از مهمترین اقدامات پیشنهادی برای توسعه پژوهش در این زمینه است. وجود منابع غنی از باکتری ها در ریزوسفر گیاهان مناطق خشک و شور و توسعه تحصیلات تکمیلی و تعداد قابل توجه علاقه مندان به این گرایش، چشم انداز روشنی فرا روی تحقیقات در این زمینه قرار می دهد.
    کلیدواژگان: ACCدآمیناز، کود زیستی، آنزیم
  • محمدرضا نایینی*، محمد هادی میرزاپور صفحات 45-55
    استفاده از برخی کودهای زیستی نیتروژنی، علاوه بر تثبیت نیتروژن و تولید هورمون های محرک رشد توسط ریزجانداران موجود در این کودها که منجر به افزایش رشد و عملکرد محصولات زراعی می شود با تعدیلمصرف کودهای شیمیایی نیتروژنه، مسایل و مشکلات محیطی را نیزکاهش می دهد. کود های زیستی، حاوی مجموعه ای از فعال ترین سویه های باکتری های تثبیت کننده ی نیتروژن از جنس ازتوباکتر وآزوسپیریلوماست. به منظور بررسی اثر کودهاینیتروژنه و کود زیستی و نیز اثر توام آن ها بر عملکرد و تجمع نیترات در اسفناج، این آزمایش در پاییز 1391 و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش به این قرار بودند: 1- کود زیستی به صورت بذرمال 2- کود زیستی در آب آبیاری 3-کود زیستیبه شکل بذرمال+ کود زیستی در آب آبیاری 4-کود زیستی بذرمال+ 46 کیلوگرم نیتروژن در هکتار (معادل 100 کیلوگرم اوره در هکتار) 5-کود زیستی بذرمال+92 کیلوگرم نیتروژن در هکتار (معادل 200 کیلوگرم اوره در هکتار) 6-مصرف 92 کیلوگرم نیتروژن در هکتار (معادل 200 کیلوگرم اوره در هکتار) 7–مصرف 276 کیلوگرم نیتروژن در هکتار (برابر عرف زارع و معادل 600 کیلوگرم اوره در هکتار) و8- شاهد (عدم مصرف کود زیستی و کود نیتروژنه). نتایج نشان داد بین تیمارها از لحاظ عملکرد ماده تر و خشک اندام هوایی و ریشه و نیز غلظت نیترات اندام هوایی اختلاف معنی داری در سطح 5% آزمون دانکن وجود داشت. بالاترین مقادیر ویژگی های فوق در تیمار عرف زارع و پایین ترین آن در تیمار شاهد به دست آمد. مصرف توامان کود زیستی و اوره باعث افزایش معنی دار عملکرد تر تیمارها نسبت به شاهد و یا مصرف تنهای کود زیستی شد. با افزایش مصرف اوره، عملکرد ماده تر و خشک اندام هوایی و غلظت نیترات اندام هوایی افزایش یافت، این در حالی است که تیمارهای کود زیستیتنها، نتوانست عملکرد ماده تر و خشک اسفناج را به اندازه تیمارهای کود اوره افزایش دهد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، اگرچه به علت کوپذیری بالای اسفناج، بالاترین عملکرد تر و خشک اسفناج در تیمار عرف زارع بود ولی پیشنهاد می شود با توجه به اثرهای زیان بار احتمالی مصرف این میزان اوره، طی آزمایش هایی، اثر مقادیر پایین تر کود اوره و نسبت های دیگری از کود زیستی نیتروژنی مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسفناج، نیتروژن، نیترات، کود زیستی، بذرمال
  • زهرا منعمی زاده*، محسن قاسمی، رضا صدرآبادی حقیقی صفحات 55-78
    زعفران(Crocus sativus L.) گران ترین محصول کشاورزی و دارویی است و فراهمی تعادل عناصر غذایی نقش بسیار مهمی در گل انگیزی و بهبود رشد بنه های آن ایفاء می کند. مصرف کودهای آلی علاوه بر کاهش آلودگی های زیست محیطی و حفظ تنوع زیستی خاک، به دلیل آزادسازی تدریجی عناصر غذایی نقش مثبتی بر بهبود خصوصیات رشدی و عملکرد این گیاه دارد. با توجه به اهمیت اثر مدیریت حاصلخیزی خاک بر عملکرد گل این گیاه ارزشمند، مطالعات فراوانی درمورد موضوعات کودی و تغذیه ای آن انجام شده است. در این نوشتار سعی شده است با نگاهی به پژوهش های کودی و تغذیه ای زعفران در گذشته و حال حاضر، مطالعه جامعی در خصوص بررسی اثرات کوتاه مدت و طولانی مدت سطوح مختلف کودهای آلی و دامی بر عملکرد، وضعیت رشد بنه ها و عملکرد زعفران صورت پذیرد. آنچه در این پژوهش سعی در دستیابی به آن را داریم جمع بندی توصیه های کودی مناسب متشکل از انواع مرسوم و جدید منابع کودی است که مبتنی بر پژوهش های انجام شده به منظور اعمال مدیریت پایدار منابع زیستی و اقتصادی ایران باشد. از آنجا که در مناطق کاشت زعفران بویژه در ایران معمولا محتوی ذخیره رطوبتی خاک نسبتا پایین است و تنش رطوبتی رخ می دهد، می توان از طریق مصرف کود دامی باعث بهبود ذخیره رطوبتی خاک و کارایی مصرف نهاده ها شده و عملکرد را بهبود بخشید و با تولید زعفرانی سالم و ارگانیک در بازار جهانی، سهم کشور را در این تجارت عظیم افزایش داد.
    کلیدواژگان: زعفران، تنش رطوبتی، کود دامی، کود شیمیایی، کشاورزی پایدار، مدیریت کودی و تغذیه ای
  • حمایت عسگری لجایر*، نصرت الله نجفی، ابراهیم مقیسه صفحات 79-96
    منابع تامین مواد آلی و آب برای خاک های زیر کشت ایران محدود بوده و جوابگوی نیاز روزافزون بخش کشاورزی به کودهایآلی و آب نیست. بنابراین، به دلیل کمبود این منابع، استفاده از لجن فاضلاب و پساب پیشنهاد شده است. پساب، فاضلاب و لجن فاضلاب بسته به منشا آن ها دارای انواع آلودگی های میکروبی، آلی و معدنی بوده، لذا استفاده از روش های نوین گندزدایی و تصفیه آن ها پیش از مصرف ضروری است. یکی از این شیوه ها استفاده از روش پرتوتابی برای گندزدایی پساب و لجن فاضلاب می باشد. امکان استفاده از پرتوهای غیریون ساز ماورای بنفش(UV) و یون ساز گاما و بیم الکترون برای گندزدایی پساب وجود دارد. سازوکار متفاوت گندزدایی پرتو یون ساز (تشکیل رادیکال های آزاد هیدروکسیل، هیدروژن، الکترونهیدراته و غیره) و غیریون ساز (آسیب مستقیم به DNA ریزجانداران و تشکیل ترکیب های نوری مانند دیمر پیریمیدین) باعث شده روش پرتوهای غیریون ساز UVبه عوامل محیطی مانند مقدار جامدات معلق،موادآلی و معدنی قابل اکسایش، اکسیژن محلول، pH، دما و غیره وابسته باشد.از معایب دیگر UV در مقایسه با پرتوهای یون ساز می توان به محدودیت استفاده از آن صرفا برای گندزدایی پساب ثانویه، امکان رشد مجدد ریزجانداران غیرفعال شده با آن و تغییرات فصلی بازده گندزدایی اشاره نمود. برای گندزدایی لجن فاضلاب فقط می توان از پرتوهای یون ساز استفاده کرد. در بین پرتوهای یون ساز، پرتو گاما نسبت به بیم الکترون مزایایی مانند قدرت نفوذ عالی، امکانپرتودهیسطحمقطعضخیم ترازلجن، دز کشنده پایین برای حذف عوامل بیماری زا و غیره داشته که باعث استفاده گسترده تری از آن می شود. با توجه به نتایج رضایت بخش استفاده از پرتوهای یون ساز در تصفیه و گندزدایی پساب، فاضلاب و لجن فاضلاب در نقاط مختلف دنیا، نتایج بررسی حاضر می تواند تاکیدی بر امکان استفاده از روش پرتوتابی یون ساز در گندزدایی پساب، فاضلاب و لجن فاضلاب در ایران باشد.
    کلیدواژگان: پرتوهای یون ساز، پساب، فن آوری هسته ای، لجن فاضلاب، گاما
|
  • H. Ghamarniya*, N. Soltani Pages 1-11
    Saffron is a healthy and organic product. Regular planning and ordered infrastructure can play an important role in the terms of exportation of agricultural products. Saffron is a low water consumer plant and highly recommended for water consumption optimization. It can be replaced by the plants with high water consumption. The main aim of this study was to identify suitable areas to saffron harvesting in Kermanshah province with regard to some of the main effective factors. Twenty years of meteorology data (1994-2013) from Applied Meteorology Research Center of Kermanshah including temperature, precipitation, number of frost days was used for this investigation. Also information of three meteorological stations in Sanandaj and Qorveh, In the North of Kermanshah and Ilam in the south of Kermanshah were used to enhance the accuracy of the zoning maps. Digital Elevation Map (DEM) of Kermanshah, slope and vegetation of land cover were prepared as the inputs of ArcGIS10 to draw a spatial data base of the studies area. At the end, the descriptive information was added to the map. Based on the requirements for each parameter, regard to the sources used in this study and using AHP method, the weighting procedure was done in different layers and classifying maps. Finally, overlapping layers in the ArcGIS10 were provided. The results showed that in some areas of Kermanshah, Mahidasht, Islamabad, the southern part of Javanrood, Rawansar, Kangavar, Gilan-e-Gharb and Sarpol-ezahab were favorable conditions for saffron cultivation in Kermansah province. Additionally the results of this investigation showed that about 13.3% equal 3258.2 km2 in Kemanshah province were unsuitable for saffron cultivation.
    Keywords: locating, Saffron, geographic information systems, climate parameters, Kermanshah
  • M. Sepahvand*, Sh Omidvari, F. Parvizi Pages 13-20
    To study effects of long term application of river sediments in cucumber cultivation on some physical and chemical soil properties, two similar sites of Kashkan river terraces (Lorestan province) were selected. One site (control) was never under sand treated cucumber cultivation but in the other one, river sediments were applied for more than 30 years. The sites were studied as two independent statistical populations. To compare the mean quantities of different soil properties of two sites, 10 surface soil samples were selected and in laboratory analyzed. The means were compared statistically using t-test. Results showed that the effect of long term application of river sediments on texture ,soil particles, infiltration, %SP, %FC, %PWP, EC, organic carbon, available P, available B, cations (Ca, Mg , Na) and HCO3- anion was significant (p=0.99). The Effect of river sediments on soil structure (MWD index) and gravel percentage was also significant (P=0.95). The effect of river sediments on pH, lime percentage, available K, available Zn, available Mn, available Cu, anions (SO42-, Cl-, CO32-) and bulk density was not significant.
    Keywords: Sand application, Cucumber cultivation, Soil physical, chemical properties
  • S. Sanjeri* Pages 21-31
    Presently, unplanned changes of land use have become a major problem. Most land use changes occur without a clear and logical planning with little attention to their environmental impacts. Since the land use changes are being happened at large areas, remote sensing technology can be used as an essential tool for detecting the land use changes. Current research evaluated land use change in Bam region for two scenarios during an 18-years period. Thematic Mercator landsat (1987) and Enhancement Thematic Mapper Plus (2005) image sensor were used. After measures required pre-processing, with supervised classification software, environmental change detection maps obtained and the final results were presented. The results indicate that palm plantation area increased 3 percent during this period and there is tendency to increase garden area in the region. The overall map accuracy of dates in Bam region in 2005 was 99.98 percent and kappa coefficient was 99.86 percent. Based on the findings of this study, increase in production and economic value of a product can increase the tendency to its use.
    Keywords: Land use change, Remote Sensing, ENVI 4.3, Bam
  • H. Khosravi* Pages 33-45
    A wide range of Iranian agricultural lands are located in arid and semi-arid regions and they are facing to saline and drought stresses condition. So, finding an approach to increase tolerance of plant under this condition is highly valuable. Ethylene is an important hormone for normal growth and development of plants. However, high concentration of this hormone due to the environmental stresses such as drought and salinity prevent plant growth. Some of the plant growth rhizobacteria contain ACC deaminase enzyme that is capable to convert 1-aminocyclopropane-1-carboxylate, the precursor of ethylene in plants to α-ketobutyrate and ammonia and decrease ethylene level under stress condition. Plant growth promoting rhizobacteria or PGPR can stimulate the plants growth by different mechanisms. The previous investigations revealed that using natural or recombinant bacteria that containing ACC deaminase genes are capable to eliminate the stress ethylene in drought and salinity conditions. The most important practical research program that can be offered are screening of ACC deaminase producing bacteria native to dry and saline soils of Iran, transformation of other indigenous PGPRs and production of transgenic plants with ACC deaminase genes. Growing trend in higher education and existing of reach sources of bacteria in the rhizosphere of plants are hopefully approach for overcoming to drought and salinity stress.
    Keywords: ACC deaminase, Biofertilizer, Enzyme
  • Mr Naeini*, Mh Mirzapuor Pages 45-55
    Using of some nitrogen bio-fertilizers,beside of nitrogen fixation and increasing of yield and growth of cropsaccording to producing of growth plant regulators by microorganisms that exist in this fertilizers, reduce environmental problems by balancing use of nitrogen as chemical fertilizers. Bio-fertilizersare containing of nitrogen fixation bacteria from genus of azotobacter and azospirillum. In order to study effect of chemical and biological N fertilizer and as well as coincide use of both of them on yield and nitrate concentration in spinach, this examination was conducted in fall of 2012 in a randomized complete blocks design with 8 treatments and 3 replication. Treatments included of: 1- applying of bio-fertilizer in seed priming 2- applying of bio-fertilizer in irrigation water 3- applying of bio-fertilizer in seed priming applying of bio-fertilizer irrigation water 4- applying of bio-fertilizer in seed priming applying of 46 kg.ha-1 nitrogen (equal 100 kg.ha-1urea) 5- applying of bio-fertilizer in seed priming applying of 92 kg.ha-1 nitrogen (equal 200 kg.ha-1urea) 6- applying of 92 kg.ha-1 nitrogen (equal 200 kg.ha-1urea) 7- applying of 276 kg.ha-1 nitrogen (equal 600 kg.ha-1urea) (conventional condition) and 8- control (no fertilizer use). The results showed that there was a significant difference among treatments in fresh and dry yield of shoot and root and as well as nitrate concentration in shoot at 5% dunkan test. The highest and lowest amounts of above traits was obtained in conventional condition and control respectively. Integrated use of biological fertilizer and urea increased wet yield significantly compared to the control and/or a single use of the biological fertilizer.By raising urea application, fresh and dry yield and nitrate concentration increased, whereas in treatments of bio-fertilizer solely, these traits could not be increased as urea application. Base on this experiment results, although, according to high Fertilization Efficiency of spinach, the highest spinach wet and dry yield was obtained in conventional condition (600 kg.ha-1 urea), but according to the probable destructive effect of applying of this amount of urea, it’s suggested that in another trial, effect of lower rates of urea and bio-fertilizer should studied.
    Keywords: Spinach, Nitrogen, Nitrate, Bio, fertilizer, Seed Priming
  • Z. Monamizade*, M. Ghasemi, R. Sadrabadi Pages 55-78
    Saffron (Crocus sativus L.) is the most expensive spice and nutrient balance availability plays important role in the flower induction and its corms growth improvement. Besides consumption of organic fertilizers in reducing environmental contamination and soil biodiversity conservation, due to gradual release of nutrients play a positive role in improving the growth characteristics and yield of this plant. Considering the importance of soil fertility management effects on flower yield of this valuable plant, numerous studies have been done on fertilizer and nutritional issues. In this article we have tried to look at the fertilizer and nutrition researches of saffron in the past and present, a comprehensive study done on short-term and long-term effects of different levels of organic fertilizers and manure on yield and corms growth of saffron. What this study, we have tried to achieve the conclusion of appropriate fertilizer recommendations of new and conventional types of fertilizer sources based on researches carried out in order to enforce sustainable management of biological and economic resources in Iran. The fact that in saffron cultivation areas, particularly in Iran usually soil moisture storage content is relatively low and water stress occurs, via manure consumption can be increased soil moisture storage content and inputs consumption efficiency. Consequntly, through producing healthy and organic saffron Iran’s share in the global market will be increased.
    Keywords: Saffron, Water stress, Manure fertilizers, Sustainable agriculture, Nutritional management
  • H. Asgari*, N. Najafi, E. Moghise Pages 79-96
    Organic matter and water resources are limited for agricultural soil cultivation in Iran. Thus, according to the shortage of these resources, application of sewage sludge and effluent has been suggested. Wastewater, sewage and sewage sludge depending on the source have a variety of microbial, organic and inorganic contaminations. So, using of modern methods for their disinfection and purification is necessary before their application. One of these methods is application of radiation to disinfect wastewater and sewage sludge. Possibility of using non-ionization ultraviolet (UV) and ionization of electron beam and gamma radiation exists for effluent disinfection. Different disinfection mechanisms of ionizing radiation (formation of hydroxyl, hydrogen, hydrated electrons free radicals and etc.) and non-ionization (directly attacks to the DNA of microorganisms and formation of photoproducts such as pyrimidine dimers) have caused that the non-ionization UV method depend on environmental factors such as suspended solids, oxidizable organic and inorganic substances, dissolved oxygen, pH, temperature and etc. The another disadvantages of UV compared to ionizing radiation could be mentioned as limitation of its using only for disinfection of secondary effluent, possibility microorganism’s regrowth inactivation and seasonal changes of disinfection efficiency. Sewage sludge can be disinfected only by using of ionizing radiation. Among ionizing radiations, gamma rays compare of electron beam have more benefits such as better penetration power, allowing thicker layers of sludge to be irradiated, and low lethal dose to remove pathogens which makes extensive use of it. Due to satisfactory results, use of ionizing radiation for the treatment and disinfection of wastewater, sewage effluent and sludge in worldwide, the results of this study emphasize on possibility of ionizing radiation application in the disinfection of wastewater, sewage effluent and sludge in Iran.
    Keywords: Effluent, Gamma, Ionizing radiation, Nuclear technology, Sewage sludge