فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 2 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رسول نظری*، ایرج دادخواه، مظفر یکتایار صفحات 9-13
    این تحقیق با هدف بررسی رابطه بین مهارت های ارتباطی با سبک های رهبری انجام شد. روش تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی بود و به صورت میدانی اجرا شد. 165 نفر از مدیران رسانه های ورزشی استان اصفهان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی موردبررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه استاندارد چندعاملی رهبری MLQ-X5 و پرسشنامه مهارت های ارتباطی بارتون جی ای مورد استفاده قرار گرفت. از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس اندازه های تکراری برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که 58/5% از گروه نمونه داری سبک رهبری تحول گرا، 40% سبک رهبری عمل گرا و تنها 1/5% دارای سبک رهبری عدم مداخله بودند. آزمون تحلیل واریانس اندازه های تکراری نشان داد که بین میانگین سه سبک رهبری تفاوت معنادار وجود دارد و کارشناسان از سبک های رهبری تحول گرا و عمل گرا به طور معنا داری بیشتر از سبک رهبری عدم مداخله استفاده می کنند. همچنین بین سبک رهبری تحول گرا و مبادله ای با مهارت های ارتباطی رابطه مستقیم و معنا داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، سبک های رهبری، مدیران رسانه های ورزشی
  • سردار محمدی صفحات 14-22
    رایانه و نفوذ گسترده آن در عصر حاضر باعث شده که هر کسی به نحوی با این فن آوری درگیر شده و با آن سروکار داشته باشد. این تقاضای روبه گسترش برای بسیاری از افراد با اضطراب و استرس همراه است. لذا به منظور بررسی میزان اضطراب رایانه در سازمان های ورزشی ایران تحقیقی از نوع همبستگی اجرا و تعداد574 نفر از مدیران و کارشناسان با استفاده از نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه استاندارد اضطراب رایانه هاینس، گلاس و نایت(1987)بود که روایی صوری و محتوایی آن را گروهی از متخصصین صاحب نظر دانشگاهی مورد تایید قرار دادند. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی، t مستقل، ضرایب همبستگی دو رشته - نقطه ای (rPbis) و رشته ای کلی (rser)، تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد. یافته ها نشان دادند بین سن(821/0≤P) و جنس(599/0≤P) با اضطراب رایانه رابطه معنی داری وجود ندارد اما این رابطه در سطح تحصیلات(025/0≥P)، پست سازمانی(035/0≥P)، سابقه کار(037/0≥P) و میزان تجربه(004/0≥P) با رایانه معنی داری بود. بین اضطراب رایانه در سازمان تربیت بدنی، فدراسیون های ورزشی و اداره کل تربیت بدنی مدارس تفاوت معنی داری بدست آمد(037/0≥P، 339/3= F2،347). درنهایت می توان گفت اضطراب ناشی از رایانه، فرآیندی پویا و چند سویه است، ابعاد گوناگون و پیچیدگی قابل توجهی دارد که نباید به طور ساده به آن نگاه و موردمطالعه قرار داد.
    کلیدواژگان: اضطراب رایانه، سازمان های ورزشی، ویژگی های فردی
  • حمید قاسمی، ابوالفضل فراهانی، زهرا شاکرمی، سید سعید حسینی صفحه 23
    هدف از این تحقیق بررسی و مقایسه برنامه های ورزشی سیمای استان ها از نظر شکلی و محتوایی با تاکید بر پاسخ به این پرسش است که وضعیت محتوای برنامه های ورزشی سیمای استان ها تا چه اندازه منعکس کننده ورزش های بانوان می باشند؟ و آیا تفاوتی بین شبکه های مورد بررسی در زمینه پوشش ورزش بانوان و جنسیت وجود دارد؟ و در نهایت تصویری جامع از شیوه پرداختن به ورزش بانوان در شبکه های استانی بدست آید. روش پژوهش از نظر استراتژی توصیفی، مسیر اجرا تحلیل محتوا و هدف کاربردی می باشد. جامعه مورد بررسی برنامه های ورزشی تلویزیونی سیمای استان های لرستان، تهران، کرمانشاه و مرکزی در سال 1391 بود. چهار شبکه استانی در طول یک فصل،سپس یک ماه و در نهایت یک هفته بصورت تصادفی از تاریخ 16/10/91 تا 22/10/91 انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. جمع آوری اطلاعات بر اساس برگه کدگذاری محقق ساخته و با توجه به دستور العمل کدگذاری صورت پذیرفت. بر اساس یافته های حاصل از تحقیق، 9/57% کل برنامه ها بدون جانب داری جنسیتی تنها در قالب بخش خبر ورزشی نمایش برنامه داشته اند، استان لرستان با 8/16% برنامه ورزشی در مورد آقایان و استان کرمانشاه با 2/23% برنامه ورزشی بدون جانب داری جنسیتی در رتبه اول قرار دارند، و هیچکدام از شبکه های استانی در برنامه های خود پوششی از ورزش بانوان به نمایش نگذاشتند. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که شبکه های تلویزیونی استانی از یک نظام جامع و هماهنگ با افق رسانه ملی در پوشش برنامه های ورزشی بانوان استفاده نمی کنند و لازم است عدالت طلبی در پوشش جنسیت در برنامه های ورزشی سرلوحه شبکه های استانی قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: ورزش بانوان، شبکه های تلویزیونی، تحلیل محتوا، رسانه های ورزشی
  • بهرام یوسفی، علی اشرف خزایی، اکرم قبادی یگانه صفحات 31-39
    بازی های ویدیویی ورزشی به عنوان بازاری بزرگ از بعد مجازی مصرف ورزش شناخته شده اند. هدف از پژوهش حاضر اولویت بندی فاکتورهای انگیزشی در مصرف مجازی ورزش فوتبال در بین نوجوانان پسر ایرانی بود. جامعه آماری 30هزار پسر (13 تا 18 سال) بود که در مسابقات جام دیجیتال 2013 شرکت کرده بودند و نمونه آماری شامل 384 نوجوان بود که به طور داوطلبانه با محقق همکاری کردند. طرح تحقیق مقطعی بود. به منظور جمع آوری داده ها، پرسشنامه انگیزه مصرف مجازی ورزش تهیه و مورد آزمون قرار گرفت. نتایج تحلیل عامل اکتشافی 9 عامل را برای انگیزه در مصرف مجازی ورزش آشکار ساخت. این عوامل شامل هواداری، همانندسازی تیمی،سرگرمی، گذران وقت، یادگیری، بالیدگی، اجتماعی شدن، انگیزه رهایی و مالکیت بودند. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد که رتبه عوامل در بین نوجوانان تفاوت معنا داری دارد و به ترتیب سه عامل هواداری، همانندسازی تیمی و سرگرمی انگیزه های مهم تری برای مصرف مجازی ورزش بودند. این نتایج بیانگر آن است که بازار مصرف مجازی ورزش مرتبط با متغیرهایی مشابهی است که بر بازار مصرف حقیقی آن (تماشای رویداد ها) موثر است. به عبارت دیگر انگیزه هواداری و همانندسازی تیمی دارای بالاترین اهمیت در بین سایر انگیزه ها می باشند؛ بنابراین فعالیت های بازاریابی در زمینه مصرف مجازی ورزش باید بر این عوامل تمرکز داشته باشد.
    کلیدواژگان: انگیزه، بازی ویدیویی، فوتبال
  • محمد علی قره، نگار قلی پور، زینب آنت صفحات 40-47
    با توجه به اثر ورزش بر ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی و اهمیت توسعه آن در مقیاس های ملی و نقش میانجی رسانه ها، در این زمینه پژوهش حاضر درصدد برآمده تا نقش رسانه های جمعی را در گرایش دانشجویان دانشگاه الزهرا به ورزش همگانی مورد بررسی قرار دهد. جامعه آماری تحقیق را جمعیت 7000 نفره از دانشجویان دانشگاه الزهرا تشکیل می دهند. با استفاده از جدول کرجسی مورگان و نمونه گیری تصادفی-طبقه ای 364 نفر به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی – پیمایشی مقطعی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه صادقیان (1390) با پایایی 841/0 بوده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از آزمون تی تک دامنه و با کمک نرم افزار spss و در سطح معناداری 0/05=α استفاده گردید. نتایج نشان داد، نقش رسانه بر آگاه سازی درباره ی فواید ورزش همگانی مطلوب بود ولی اطلاع رسانی رسانه در مورد مکان های مناسب و همایش های ورزش همگانی نامطلوب بود. همچنین میزان نقش رسانه، در ایجاد نگرش مثبت و تغییر مثبت رفتار نسبت به ورزش همگانی نامطلوب ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، رسانه های جمعی، رادیو و تلویزیون، نشریات
  • محمد خالدیان، فردین مصطفایی، مهران صمدی، فرخ کیا صفحات 48-55
    عصر حاضر را «عصر ارتباطات» نامیده اند یعنی در این عصر به دلیل وجود کاربرد وسایل ارتباط جمعی که وسعت، نفوذ و تاثیرات آن ها بسیار زیاد است، ارتباطات جمعی شکل نوینی یافته و تحولات جامعه بشری را تحت الشعاع قرار داده است. رسانه ها به عنوان بخشی از ساختار نوین جامعه و یکی از دستگاه های فراگیر و گسترده در دسترس همگانی، در تمامی کشورها نقش حساس و مهمی را در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی – اجتماعی، اقتصادی و... ایفا می کنند.
    این تحقیق که از نوع پژوهش های توصیفی- تحلیلی بوده، به بررسی نقش رسانه های جمعی در گسترش و توسعه ورزش در جامعه می پردازد. تحلیل نظریات و مبانی پژوهش نشان می دهد رسانه های جمعی به مثابه بزرگراه های اطلاعاتی و پل ارتباطی تاثیرگذار بر افکار عمومی نقش مهمی در فرایند اطلاع رسانی، گفتمان سازی، آموزش، مشارکت اجتماعی و فرهنگ سازی ورزشی در جامعه و اعتلای ورزش کشور و توسعه و فراگیر نمودن آن بر عهده دارند.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، ورزش های همگانی، رادیو و تلویزیون، مطبوعات
  • حمید قاسمی، بهمن عسگری صفحات 56-62
    هدف از این تحقیق، بررسی عدالت در پوشش رسانه ای مدال آوری رشته کشتی و والیبال در مقایسه با رشته فوتبال در نیم صفحه اول روزنامه های ورزشی است. با استفاده از نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس، 8 روزنامه ورزشی در روزهای پس از کسب مدال در مسابقات قهرمانی جهان 2013 در رشته کشتی و قهرمانی آسیا 2013 در رشته والیبال به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند (درمجموع 48 روزنامه ورزشی). ابزار مورد استفاده در این تحقیق برگه کدگذاری بود که واحد آن تعداد تیترهای خبری و تعداد تصاویر است. روایی این ابزار به وسیله 4 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی در زمینه تحلیل محتوا مورد تایید قرار گرفت. داده ها از طریق آمار توصیفی و استنباطی (آزمون کلوموگروف اسمیرنوف و یو من وایتنی) و نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها نشان داد که تفاوت معناداری بین تعداد تیترهای خبری و تصاویر مربوط به کسب مدال توسط تیم های ملی کشتی و والیبال در مقایسه به تیترهای خبری و تصاویر مربوط به رشته فوتبال در نیم صفحه اول روزنامه های منتخب وجود دارد. درنهایت پیشنهاد می شود که مسئولان روزنامه های ورزشی حداقل در زمانی که رشته هایی ازجمله کشتی و والیبال موفق به کسب موفقیت در میادین ورزشی جهانی و بین المللی می شوند، نیم صفحه اول روزنامه را به این رشته ها اختصاص دهند و این افتخارآفرینی را در سایه خبرها و تصاویر مربوط به حواشی فوتبال کم ارزش ننمایند.
    کلیدواژگان: پوشش رسانه ای، روزنامه های ورزشی، نیم صفحه اول روزنامه
  • حامد نظرویسی صفحات 63-69
    مقاله حاضر به رویکرد برنامه های ورزشی شبکه های تلویزیونی استانی منتخب نسبت به پوشش ورزش زنان پرداخته است و سعی شده است تا تصویر جامعی از شیوه پرداختن به ورزش بانوان و مقایسه آن با ورزش مردان در سیمای استان ها مورد بررسی قرار گیرد. روش تحقیق در این پژوهش ازنظر استراتژی توصیفی، ازنظر مسیر اجرا، تحلیل محتوا و ازنظر هدف کاربردی می باشد. برنامه های ورزشی شبکه های تلویزیونی استانی منتخب تهران، خوزستان، کردستان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی به صورت تصادفی انتخاب و درمجموع برنامه های هر شبکه به مدت سه هفته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد، سهم بانوان از تعداد 327 برنامه ورزشی پخش شده در مقابل مردان صفر است. به عبارت دیگر در مدت چهار ماه تحقیق هیچ پوشش اختصاصی ورزش بانوان در برنامه های ورزشی شبکه های تلویزیونی استانی منتخب صورت نگرفته است. پوشش برنامه های ورزشی مردان 6/70 درصد و ترکیبی (بدون جانب داری جنسیت) 4/29 درصد را به خود اختصاص داده است. رسانه های جمعی نقش تاثیر گذاری در توسعه ورزش بانوان دارند؛ اما با توجه به نتایج به دست آمده این نقش به دلایلی، به درستی ایفا نمی شود. استفاده بهینه از کارکردهای رسانه های جمعی به ویژه تلویزیون استانی به عنوان یک رسانه محلی و قابل اعتماد، برای اعتلای ورزش بانوان در سطح جامعه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، شبکه های تلویزیونی استانی، ورزش بانوان، برنامه های ورزشی
|
  • Rasool Nazari*, Eraj Dadkhah, Mozafar Yektayar Pages 9-13
    This study aimed to find the relationship between communication skills and leadership styles. The methodology of this field study was descriptive-correlation. A sample of sixty five Isfahan’s Media managers who were chosen randomly participated in this study. The standard multi-factor leadership questionnaire and communication skills questionnaire were used to collect data. The collected data was analyzed using Pearson’s correlation test and repeated measures ANOVA. The results showed that 58.5 percent of the sample had transformational leadership style, 40 percent had pragmatic leadership style, and only 1.5 percent had Laissez-Faire leadership style. Repeated measures ANOVA showed a significant difference between the means of the three styles. It also showed that experts’ use of transformational and pragmatic leadership styles was significantly higher than their use of Laissez-Faire leadership style. Transformational and transactional leadership styles also had significantly positive relationship with communication skills.
    Keywords: communication skills, Leadership styles, Sport media managers
  • Sardar Mohammadi Pages 14-22
    Todays, computer and its widespread influence have caused anyone involved with the technology, and it is dealing.The growing demand of expansion is associated with anxiety and stress for many people.Therefore; researcher performs a correlation study in order to study computer anxiety in sport organizations and was selected 574 of managers and experts by using a random sampling. Standard instrument was computer anxiety questionnaire from Heinz, Glass and Knight (1987) that a group of University experts confirmed it.For the analysis of data, confirmatory factor analysis, t independent, correlation coefficients of two series - the point (rPbis) and (rser), one-way analysis of variance was used the.Results showed that there is no significant relationship between age (P≥0.821) and sex (P≥0.599) with computer anxiety but the relationship between level of education (P≤0.025), organizational post (P≤0.035), experience (P≤ 0.004) with computer anxiety was significantly.There is significant difference between computer anxiety in the physical education organization, sport federations and Physical Education in schools (F2,37 =3.339, P≤0.037). Finally, computer anxiety is a dynamic process and has different dimensions and complexity that should not simply look at it and studied.
    Keywords: Computer Anxiety, sport organizations, Individual characteristics
  • Hamid Ghasemi, Abolfazl Farahani, Zahra Shakarami, Seyed Saeid Hoseini Page 23
    The purpose of this study was to compare the sports television networks in terms of mind content, within emphasis on answering the question that the content to television programs, sporting status to what extent they reflect women's sports? And the difference between a network of women and gender in sports coverarge? Finally, a comprehensive picture of how to deal with women's sports the provincial network is achieved. Methods of descriptive strategies, content purpose of his application is running.The face of television sports programs, Lorestan, Tehran, Kermanshah and Central Provinces were in1391. Four provincial networks during as easonthana month and finally a week from 10.16.91 to 22.10.91were randomly selected and examined. According to data collected by the researcher coding sheet and coding was done according to the instruction. Based on the findings of the study, 57.9% of the programs you not have sex only in the context to sports news show program, The province of Lorestan with 16.8% men and province of Kermanshah with 23.2% of the exercise program, fitness program, without the gender you a rein the first place, And any of the provincial network sin their coverage of women's sports programs did not show. According to the results, we can conclude that a comprehensive and coordinated system of provincial television networks horizon national media coverage of women's sports programs do not use and the coverage of gender justice in the provincial television sports programs should be prioritized.
    Keywords: women's sports, TV networks, content analysis, Sportꞌs media
  • Bahram Yousefi, Ali Ashraf Khazaei, Akram Ghobadi Yeganeh Pages 31-39
    Soccer video games market is known as a virtual and important dimension of sport consumption. The aim of the present study was to identify and ranking motivation factors in virtual soccer consumption among Iranian adolescent boys. Research method was cross-sectional. Study populations were 30 thousand boys (13-18 yr.)Who participated in the 2013 FA Cup Digital and as ample of them (n=384) voluntarily completed virtual sport consumption motivation questionnaire. Explanatory factor analysis conducted to identify motivation factors in virtual soccer consumption. Eleven factors including, fandom, team identification, entertainment, bragging right, ownership, learning, escape, pass time, socialization were emerged. Friedman test indicated that fan motivation and team identification, among other motivators, has more importance. So fan of the sport can be considered as the most in fluently factor on sport consumer motivation, therefore the marketer should focus their activities on this factor.
    Keywords: motivation, Video game, soccer
  • Mohammadali Ghareh, Negar Gholipour, Zeinab Anet Pages 40-47
    Considering the effect of sport on different dimensions of personal and social life, importance of its development atnational scale and mediator role of media in this regard. This study surveyed the role of mass media to attitudestosport for all in students of ALzahra university. The statistical population created from 7000 students, including 364 people who have been selected by Krejcie and Morgan’s table. Method of this study was cross-sectional survey and data were based on Sadeghiyan questionnaire. Its reliability has been determined as 0.841. Data analysis was performed using t-test, single domain and software SPSS16 with significant (p
    Keywords: Sport for all, Mass media, TV, Radio, Publications
  • Mohammad Khaledian, Fardin Mostafaei, Mehran Samadi, Farokh Kia Pages 48-55
    Nowadays, the"age of communication" that is called in the evening due to the wide use of media, their impactis enormous, with new forms of mass communicationand the development of human society has been affected. As part of the new structure of community media devices available and widespread public and critical role in all major countries in various fields of political, socio-cultural, economic, and ...Play. This research is a descriptive study-an analysis of the role of mass media in the developmentof sport in society. The results showed that mass media information, such as highways and bridges affect public opinion plays an important role in Notification process, rhetoric of education, social and cultural participation in sports, community sports development, comprehensive development of the country and are in charge.
    Keywords: Mass Medias, sports of Public, Radio, TV, Press
  • Hamid Ghasemi, Bahman Asgari Pages 56-62
    Purpose of this study was media coverage of achievement medals in wrestling and volleyball compared with football in half front page of sports newspapers. With using non-random sampling available, 8 sports newspapers as the samples were considered in the days after achievement medals in the 2013 World wrestling Championship and 2013 Asian volleyball Championship (in total, 48 sports newspapers). The instrument used in this study was a coding sheet that its unit was number of headlines and images. Validity of this instrument has been approved by 4 people of sports management expert in the field of content analysis. Data analysis bydescriptive andinferential (Kolmogorov Smirnov and Mann-Whitney U tests) statisticalin software SPSS. The results showed that there were significant differences between the number of headlines and images related to achievement medals by national teams of wrestling and volleyballcompared to the headlines and images related to football in half front page of selected newspapers. Finally, it is recommended that Authorities of sports newspapers at least once disciplines such as wrestling and volleyball to success in global and international sporting events, half front page of newspapers devoted to these disciplines and this proud do not undervalued in light of the football marginal news and images.
    Keywords: Media coverage, Sport newspapers, Halffrontpage of newspapers
  • Hamed Nazarveysi Pages 63-69
    This study was descriptive in terms of research strategy, the execution path, and the purpose of content analysis. Television sports programs in selected provinces of Tehran, Khuzestan, Kurdistan, Sistan and Baluchestan, Khorasane Razavi were randomly selected and a total of three weeks each network application has been investigated. The results showed that the proportion of women versus men played sports program number 327 is zero. In other words, the four-month investigation no specific women's sport coverage in television sports programs in selected provinces has been done. Men's sports coverage 70.6 percent mix (gender neutral) 29.4 percent is accounted for. The mass media's role in influencing the development of women's sport, but according to the results of these reasons, it is not playing correctly. Efficient use of mass media, especially television, provincial functions as a trusted local media to promote women's sport at the community level seems necessary.
    Keywords: media, Provincial television networks, Women's sport, Sport programs