فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 5 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسکندر حسین پور، مرادعلی نیازی پور، سید محمد کاشف، قدرت الله باقری، یوسف منگشتی جونی صفحات 10-17
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رسانه های اجتماعی بر توسعه خشونت و رفتارهای اوباشگرایانه تماشاگران فوتبال می باشد. جامعه آماری شامل تماشاگران آشوبگر فوتبال لیگ برتر و جام حذفی در سال 90 و 91 بود. نمونه آماری با توجه به شرایط خاص و محدودیت های موجود، در دسترسی به اطلاعات، از بین افرادی که چندین بار در خشونت های مرتبط با ورزش در ورزشگاه ها از طرف پلیس دستگیر شده بودند، 100 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده گردید که روایی آن توسط استادان مجرب رشته های علوم انتطامی، تربیت بدنی و کارشناسان خبره در حیطه ی رسانه بررسی و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 0.91=r محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونKMO ، جهت مناسب بودن عناصر برای عامل فرایند اجتماعی شدن و از آزمون گاما و ضریب توافق جهت تعیین رابطه استفاده گردید. با توجه به معنی دارشدن آزمون گاما و ضریب توافق، ارتباط بین تحریک رسانه های جمعی بر بروز رفتارهای اوباشگرایانه تماشاگران آشوبگر فوتبال مورد تایید قرارگرفت (0.05>p). بنابراین هرچه تحریک تماشاگران از طریق رسانه ها افزایش یابد، رفتارهای اوباشگرانه نیز افزایش خواهد یافت؛ لذا تجدید نظر در محتوای برنامه های ورزشی رسانه ها برای پیشگیری از اوباشگری و خشونت ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فوتبال، تماشاگران، رفتارهای اوباشگرایانه، رسانه ها، تحریک
  • ندا بزرگ زاده، سارا کشکر، حسین سپاسی صفحات 18-26
    هدف از انجام این پژوهش مقایسه وضعیت به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات از دیدگاه دانشجویان تربیت بدنی و غیر تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بود.روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان رشته های علوم انسانی دانشگاه آزاد کرج بود که در مجموع تعداد 14062 نفر (1250 نفرتربیت بدنی، 12812 نفرغیرتربیت بدنی) بودند .برای برآورد حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد که طبق آن 375 نفر از دانشجویان غیر تربیت بدنی ازطریق نمونه گیری خوشه ایو برای دانشجویان تربیت بدنی 297 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند.برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد که آلفای کرونباخ آن 0.81 بدست آمد. یافته های پژوهش نشان داد که بین دانشجویان تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی در متغیرهای میزان استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین امکان یادگیری فناوری و نیز نوع ابزار مورد استفاده و مکان استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات تفاوت وجود ندارد. اما در متغیرهای علل استفاده، میزان مفهوم و درک ارتباطات، میزان تاثیر استفاده، میزان ارتباط دانشجویان با دیگران یا دیگر مراکز از طریق فن آوری اطلاعات و ارتباطات تفاوت وجود دارد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، دانشجویان، تربیت بدنی
  • نرگس بکتاش، طیبه بزرگر، سید حمیدقاسمی صفحات 27-35
    پژوهش حاضر به بررسی نقش صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بر بازاریابی محصولات ورزشی ایران با تاکید بر آمیخته بازاریابی ورزشی (4P) پرداخته است. مولفه های آمیخته بازاریابی ورزشی شامل محصول، قیمت، ترویج و توزیع می باشد. نوع تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه خبرنگاران ورزشی، کارشناسان ورزشی و تولیدکنندگان ورزشی می باشد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه بوده است. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با کمک نرم افزارSPSS انجام شده است. بررسی نتایج نشان داد که بین وضعیت موجود و مطلوب مولفه های محصولات، قیمت و توزیع تفاوت معناداری وجود دارد و تنها برای مولفه ترویج بین وضعیت موجود و مطلوب تفاوت معناداری وجود نداشته است.
    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی محصولات ورزشی، آمیخته بازاریابی ورزشی، صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران
  • سیده فاطمه رضوانی، سعادت الله صالحی صفحات 36-41
    هدف از این تحقیق ارزیابی نقش های چهارگانه برنامه تلویزیونی نود از دیدگاه مردم شهر اصفهان است. جامعه آماری این پژوهش شامل مردم شهر اصفهان است که به تماشای برنامه نود می پردازند. طبق جدول مورگان و از طریق نمونه گیری هدفمند 384 نفر از شهروندان اصفهانی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این تحقیق برای اندازه گیری نقش های چهارگانه برنامه تلویزیونی نود از پرسشنامه محقق ساخته ای استفاده شد. این پرسش نامه شامل 42 سوال در 4 مولفه اطلاع رسانی، آموزشی، فرهنگ سازی و مشارکت اجتماعی است. روایی صوری و محتوای با استفاده از نظر صاحب نظران مورد تایید قرار گرفت و در یک مطالعه مقدماتی روی 30 نفر از جامعه آماری، پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ 0.90 بدست آمد. در این تحقیق از دو روش آمار توصیفی و آمار استنباطی (آلفای کرونباخ، t تک نمونه ای، t مستقل و پیرسون) با استفاده از نرم افزارSPSS در سطح معناداری 0.05>p استفاده شد. یافته ها نشان می دهد که بیشترین میانگین در بین متغیرها مربوط به فرهنگ سازی و سپس به ترتیب مربوط به نقش آموزش، اطلاع رسانی و مشارکت اجتماعی است و بین نقش های چهارگانه برنامه نود همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، وضعیت مشاهده شده نقش های چهارگانه برنامه تلویزیونی نود تفاوت معناداری با وضعیت مورد انتظار دارد و نشان می دهد که برنامه نود توانسته است نقش های خود را در قبال جامعه به خوبی انجام دهد و توجه بینندگان خود را جلب نماید. علاوه براین، بین نقش های مشارکت اجتماعی، نقش آموزش و نقش فرهنگ سازی بر اساس جنسیت تفاوت معناداری وجود دارد. با این حال، بین نقش اطلاع رسانی بر اساس جنسیت تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: برنامه نود، اطلاع رسانی، مشارکت اجتماعی، آموزش، فرهنگ سازی
  • حسین عیدی، رسول آزادی، جواد خسروی صفحات 42-50
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی کارکردهای رسانه ها در ترویج ورزش همگانی شهر کرمانشاه است. روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارشناسان رسانه ای، اساتید تربیت بدنی و شرکت کنندگان در ورزش همگانی شهر کرمانشاه بود که از روش نمونه گیری غیرتصادفی استفاده و 174 نفر به پرسشنامه پژوهش پاسخ دادند. از پرسشنامه بازبینی شده مرادی و همکاران (1390) استفاده شد که روایی آن توسط خبرگان و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ ( 79/0=α) تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی، آزمون کروسکال والیس و آزمون فریدمن استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که از دیدگاه هر سه گروه فرهنگ سازی بالاترین میانگین و آموزش پایین ترین میانگین را در توسعه ورزش همگانی داشت. نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد که تفاوت معناداری بین دیدگاه سه گروه درمورد کارکردهای رسانه های جمعی در توسعه ورزش همگانی وجود نداشت. نتیجه گیری می شود که تمرکز هیات ورزش همگانی، اداره ورزش و جوانان بر فرهنگ سازی ورزش همگانی، آموزش، اطلاع رسانی و مشارکت اجتماعی به مثابه مهم ترین کارکردهای رسانه های جمعی در توسعه ورزش همگانی شهر کرمانشاه باشند.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، فرهنگ سازی، آموزش، اطلاع رسانی، مشارکت اجتماعی، رسانه
  • رسول نظری، مجید طحانی صفحات 51-58
    هدف پژوهش بررسی رابطه بین خلاقیت و مهارت های ارتباطی مدیران ورزشی می باشد. پژوهش از نوع توصیفی، همبستگی بود که به روش میدانی انجام شد. جامعه آماری شامل مدیران ورزشی شهرستان اصفهان به تعداد 200 نفر بود. تعداد 127 نفر از مدیران با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس فرمول کوهن(2000) به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های خلاقیت و مهارت های ارتباطی بود. میزان پایایی از طریق آزمون مجدد و با ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب (0.81 و 0.82) محاسبه شد. روایی صوری توسط کارشناسان سنجیده و روایی محتوایی پرسشنامه ها طبق نظر10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی بر اساس ضریب توافق 85/0 مورد تایید قرار گرفت. یافته های با آزمون های ضریب همبستگی، tمستقل، F و t تک نمونه ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از این است که خلاقیت و مهارت های ارتباطی در بین مدیران ورزشی در سطح متوسط می باشد. ضمن اینکه بین خلاقیت مدیران با مهارت های کلامی، شنودی و بازخوردی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از این رو به نظر می رسد خلاقیت بالا و مهارت های ارتباطی مناسب به عنوان شاخصه های شرایط احراز موقعیت های مدیریت در نظر گرفته شود تا مدیرانی کارا و موثر سازمان های ورزشی را مدیریت نمایند.
    کلیدواژگان: اصفهان، خلاقیت، سازمان های ورزشی، مدیران، مهارت های ارتباطی
  • عباس اسدی، مرتضی رضایی صوفی صفحات 59-63
    با توجه به نقش بسزای رسانه های جمعی در توسعه ورزش، پژوهش حاضر درصدد است تا به بررسی وضعیت موجود و مطلوب نقش رسانه های جمعی در توسعه رشته ورزشی والیبال در دانشجویان علوم ورزشی بپردازد. نمونه مورد مطالعه پژوهش حاضر 76 دانشجوی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی بودند که بصورت داوطلبانه در پژوهش حاضر شرکت کردند و به پرسشنامه مربوطه که حاوی 16 سوال پیرامون توسعه ورزش والیبال بود، پاسخ دادند. نتایج نشان داد، نقش رسانه بویژه تلویزیون در توسعه والیبال هم در وضعیت موجود و هم در وضعیت مطلوب قابل توجه بوده و همچنین نسبت به سایر رسانه ها نقش موثرتری دارد. همچنین، بین وضعیت موجود و مطلوب رسانه ها در توسعه والیبال تفاوت معناداری وجود داشت که این مسئله باید مورد توجه اهالی رسانه و کارشناسان و علی الخصوص کارشناسان رسانه های ورزشی قرار گیرد تا از این بستر مناسب جهت توسعه و پیشبرد اهداف برای رشته والیبال بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: والیبال، رسانه های جمعی، رادیو و تلویزیون، مطبوعات
|
  • Eskandar Hoseinpoor, Morad Ali Niazipoor, Seyed Mohammad Kashef, Godratolah Bagarei, Yosef Mangashti Pages 10-17
    The present study concerns the impact of social media on violence and hooliganism in Iranian first class football league and FA Cup spectators in the 2011 and 2012. At first, the instrument was validated by the experts and its reliability was also calculated in a pilot study with 25 subjects (r =0.91). Because of special conditions and limitations, a total of 100 football fans who had at least one previous sport hooliganism history (everybody were arrested more than once by the Police was) were randomly selected from among those who answered the questionnaire. The KMO test was used to investigate the suitability of elements for socialization process which was followed by the GAMA test and C coefficient to assess the likely correlations. The results showed a significant correlation between the degree of media impact on spectators and the hooligan behavior (0.05>p).
    .... .
    Keywords: Football, fans, mob behavior towards, media, stimulation
  • Neda Bozorgzadeh, Sara Keshkar, Hossein Sepasi Pages 18-26
    The aim of this study was to compare the use of information and communication technology among physical education and Non-Physical education students of Islamic Azad University of Karaj. The Method of research was descriptive-survey, the research population concluded of all the physical education students (N1= 1250) and other students of the university (N2=12812). The sample size according to Morgan sampling table was respectively(n1=297 , n2= 375). The clustering sampling method was used for non-physical education students and for physical education students the convenience method was used.The research tool was a questionnaire which was prepared by the researchers which it's reliability was approved (α=0.81) and its validity was approved by experts and also analyzing factors method used for this case. The Results showed that there was no significant differences between two groups of students in the amount of ICT use, the possibility of learning through ICT, and the place and tools of applying ICT. But there was significant differences between the groups in reasons for using ICT, understanding the concept of communication through using ICT, the rate of communication among the students and other organizations.
    Keywords: ICT, Students, physical education
  • Nargas Baktash, Taeabah Barzagar Pages 27-35
    The present study examined the role of IRIB on the marketing of sports goods with an emphasis on sports mix marketing (P4). The components were sports marketing of products, price, promotion and place. Research type was a descriptive-survey. Populations were sports journalists, experts and all sports manufacturers. The instrument was a questionnaire. The analysis of the data collected with the help of SPSS software. The results showed that there was a significant difference between the existing situation and the desired situation of components, products, price and there was not any significant difference distribution existing status for desired promotion.
    Keywords: marketing, sports marketing, sports goods, IRIB
  • Sayedeh Fatemeh Rezvani, Saadat Allah Salehi Pages 36-41
    This study concerns evaluating informative roles, social participation, education and culturization of Navad TV program from the viewpoint of Isfahan people. The population of this study comprised those Esfhani people watching Navad program. Based on Morgan table, 384 subjects were selected by purpose-based method. A researcher-composed questionnaire was employed as the instrument of the study. The given questionnaire was consisted of 42 questions in 4 factors such as Informative Roles, social participation, education and culturization. The expert panel approved the content validity of the questionnaire. A pilot study was conducted to determine the reliability of the study by means of Cronbach's Alpha. It was 0.90. SPSS software was employed to conduct both descriptive and inferential statistics of the research with a significance level of 0.05>p. ..... .
    Keywords: 90 TV program, informing, social participation, education, improving the culture
  • Hossein Aedi, Rasoul Azadi Pages 42-50
    The aim of the present was a survey of mass media position in the development of sport for all in Kermanshah city. The research method was descriptive and type of survey. Research society was all physical education faculty members, media experts and sport for all participation of Kermanshah city. Sampling method was non randomization and 174 individual responded to the questionnaire of Moradi and et al (2011). The validity of the questionnaires was approved from the viewpoint of expert's and reliability with Cronbach's alpha (α = 0/79) was approved. To analyze the data, descriptive, Friedman test and kurskalvalis was used. The findings showed that according to mean culture building was highest rank and teaching was lowest rank. Also, result of kurskalvalis test showed that no significant difference between viewpoint of tree groups about mass media place in development of sport for all. It has been concluded that sport and office and sport for all organization of Kermanshah city focus on culture building, teaching, inform and social participation as the most important role of mass media in the development of sport.
    Keywords: Sport for all, Culture building, Teaching, Inform, Social Participation, media
  • Rasool Nazari, Majid Tahami Pages 51-58
    The aim of this study was to investigate the relationship between creativity and communication skills of athletic directors. Therefore, this descriptive and correlation field study has been conducted. The statistical population was 2000 people of sports managers from Isfahan city and it was based on Cohen (2000) table’s that 322 students were selected by stratified random sampling. In order to collect information two questionnaires such as creative and communication skills were used. The test-retest reliability study tools with Cronbach's alpha coefficients; were computed as 0.81 and 0.82, respectively. Face validity and content validity of the questionnaires were assessed by ten experts in sport management. Accordingly, the questionnaires were approved by a coefficient of 0.85. The results of the correlation coefficient, independent t-test, one sample t and F test were analyzed. The results showed that creativity and communication skills among athletic directors was in the average level. In contrast, director's creative verbal skills and auditory feedback were positive and significant. It seems creativity and good communication skills as indicators of qualifying conditions to be considered in management positions to efficiently and effectively executive's management sport organizations.
    Keywords: Isfahan, Creativity, sports organizations, executives, communication skills
  • Abbas Asadi, Morteza Rezaei Soufi Pages 59-63
    With regard to critical role of mass media on sport development, the current study wanted to examine the current and optimal status of role of mass media on the development of volleyball in sport sciences students. The participants were 76 physical education and sport sciences students who volunteered to participate in this study and responded to questionnaire which included 16 questions about the volleyball development. The results indicated that, the role of the media especially television in developing of volleyball in both current and optimal status were remarkable, likewise the role of television was higher than other mass media in the development of volleyball sport. Also, there were significant differences between current and optimal status of mass media in the development of volleyball sport which this note must be kept in media expertise especially in sport media expertise for using this suitable situation to improve and development of volleyball sport.
    Keywords: Volleyball, Mass media, TV, Radio, Journals