فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 6 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سارا کشکر، مهوش نوربخش، سمیه قائم پناه صفحات 10-20
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه محتوای ورزشی دو خبرگزاری ایرنا و بی بی سی در نیمه دوم سال 2013 صورت گرفت و جهت گردآوری داده ها در مجموع 3802 خبر، در دو روز ثابت هفته شامل 1818 خبر از خبرگزاری بی بی سی و 1984 خبر از خبرگزاری ایرنا مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها یک برگه کدگذاری بود که برای تحلیل محتوای خبرهای خبرگزاری ها استفاده گردید و روایی صوری و محتوایی آن توسط جمعی از صاحب نظران حوزه مدیریت ورزش و ارتباطات مورد تایید قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین دو خبرگزاری ایرنا و بی بی سی به لحاظ پوشش ورزش معلولین، مطالب علمی ورزشی، اخبار بانوان، گروه های سنی و سطح ورزشی از نظر پوشش اخبار ملی و بین المللی تفاوت معنی داری وجود داشت و در تمام متغیرهای تحقیق به استثنای پوشش اخبار ورزش ملی، خبرگزاری ایرنا در مقایسه با خبرگزاری بی بی سی در سطحی پایین تر قرار داشت. ظاهرا هدف اصلی بی بی سی انتشار اخبار در سطح بین الملل است و به همین دلیل کمتر به اخبار داخلی می پردازد، اما ماموریت خبرگزاری ایرنا در جهت توسعه اخبار در سطح کشور تدوین شده است و کمتر به پوشش اخبار در سطح جهان توجه دارد. ولی از آنجا که توجه به نیاز اقشار مختلف جامعه در توسعه ورزش اهمیت دارد، لازم است تا خبرگزاری ایرنا در پوشش اخبار ورزشی خود به اقشار مختلف جامعه توجه داشته باشد تا بدین وسیله زمینه مناسبی را در ایجاد گرایش عمومی به سمت ورزش فراهم آورد.
    کلیدواژگان: محتوای ورزشی، خبرگزاری، ایرنا، بی بی سی
  • آیدین عباسی، فرزام فرزان، بهنام زائر صفحات 21-29
    هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر عوامل فردی در بروز انواع سوء رفتارهای علمی است. روش این تحقیق، توصیفی، از نظر اجرا، پیمایشی و از نظر هدف کاربردی بود. داده های این تحقیق با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. روایی آن به وسیله جمعی از استادان مدیریت ورزشی تایید گردید و پایایی آن با آلفای کرونباخ 87/0 محاسبه شد. این پرسشنامه با مقیاس 5 ارزشی طیف لیکرت طراحی شده بود. جامعه آماری شامل دانشجویان تربیت بدنی کل کشور بود. براساس مناطق جغرافیایی کشور، پنج دانشگاه از شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز کشور انتخاب شدند که دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته تربیت بدنی داشتند. نمونه آماری تحقیق شامل دانشجویان تربیت بدنی تحصیلات تکمیلی دانشگاه های تهران، شیراز، کردستان، مازندران و مشهد بود. انتخاب نمونه ها با روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی در دسترس بود. حجم نمونه آماری در پنج دانشکده، براساس تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی این پنج دانشکده و با استفاده از جدول مورگان تعیین شد. یافته ها نشان از اهمیت زیاد عوامل فردی به خصوص عامل مدیریت ضعیف زمان (عدم استفاده مناسب، هدر دادن زمان) توسط دانشجو در بروز سوء رفتارهای علمی داشت. برای مقابله با انواع سوء رفتارهای علمی، باید توجه ویژه ای از طرف ضابطین امر به عوامل فردی به خصوص عامل مدیریت زمان به عنوان یک عامل تاثیرگذار در بروز سوء رفتارهای علمی اتخاذ گردد.
    کلیدواژگان: سوء رفتار علمی، دانشگاه، عوامل فردی
  • احمد حیدریان میرزایی، شوکت آتشبار، فاطمه ازم، مسعود نادریان جهرمی، محمد سلطان حسینی صفحات 30-40
    هدف این مقاله بررسی و مقایسه برنامه های ورزشی شبکه های تلویزیونی استانی از نظر شکلی و محتوایی است. روش پژوهش از نظر استراتژی توصیفی، مسیر اجرا تحلیل محتوا و هدف کاربردی می باشد. جامعه مورد بررسی برنامه های ورزشی تلویزیونی سیمای استان های لرستان، اصفهان و مرکزی در سال 1393 بود. سه شبکه استانی در طول یک ماه و در نهایت یک هفته به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات براساس برگه کدگذاری محقق ساخته و با توجه به دستورالعمل کدگذاری صورت پذیرفت. همچنین از آزمون خی دو برای مقایسه ها و برای کدگذاری صحیح و ارزیابی دقیق مراحل تحلیل از نرم افزار SPSS19 استفاده و سطح معناداری داده ها p<0/05 در نظر گرفته شد. براساس یافته های حاصل از تحقیق، شبکه استانی لرستان بالاترین حجم برنامه های ورزشی را از لحاظ تعداد و مدت زمان برنامه ها به خود اختصاص داده است و در رتبه اول قرار دارد و بعد از آن شبکه های اصفهان و مرکزی قرار دارند. مولفه ورزشی قهرمانی با 50.2 درصد در رتبه اول و مولفه ترکیبی و همگانی با تفاوت زیادی در رتبه های بعدی قرار دارند و به مولفه تربیتی و حرفه ای در برنامه ها هیچگونه اشاره نداشته اند. بیشترین میزان حجم برنامه ها مربوط به رشته ورزشی فوتبال و ورزش همگانی است. رشته های کشتی و والیبال در رتبه های بعدی قرار دارند و به دیگر رشته های ورزشی به صورت جداگانه توجه کمتری شده است.
    کلیدواژگان: برنامه های ورزشی، شبکه های تلویزیونی، تحلیل محتوا
  • حدیث فاعلی، رضا صابونچی، حمید قاسمی صفحات 41-48
    هدف از تحقیق حاضر تعیین وضعیت کتب درسی مدیریت اوقات فراغت و ورزش های تفریحی در دانشگاه های ایران تا پایان سال 1393 از نظر ساختار، محتوا و صوری بود. روش تحقیق، توصیفی تحلیل محتوا و جامعه آماری شامل 34 کتاب مدیریت اوقات فراغت و ورزش های تفریحی منتشر شده تا پایان پاییز 1393 بود. با توجه به معدود بودن جامعه آماری، نمونه آماری را 18 کتاب اوقات فراغت و ورزش های تفریحی منتشر شده تا پایان پاییز 1393 را تشکیل داد. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و نمونه گیری در دسترس بود. ابزار جمع آوری اطلاعات را برگه کدگذاری شده محقق ساخته دو بخشی شامل مشخصات عمومی کتاب و مقوله ها یا واحدهای تحلیل تشکیل داد. پس از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل آنها با استفاده از آمار توصیفی شامل میانگین، انحراف استاندارد، جداول فراوانی مطلق و نسبی و در آمار استنباطی از آزمون تی تک نمونه ای بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که کتب مدیریت اوقات فراغت و ورزش های تفریحی از دیدگاه اساتید در بعد محتوایی به طور معنی داری نامناسب است اما از دیدگاه دانشجویان به طور معنی داری مناسب نیستند. از دیگر نتایج تحقیق این بود که کتب مدیریت اوقات فراغت و ورزش های تفریحی از دیدگاه اساتید، در بعد ظاهری به طور معنی داری مناسب نیستند درحالی که از دیدگاه دانشجویان این کتاب ها در بعد ظاهری به طور معنی داری نامناسب هستند.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، ورزش های تفریحی، تحلیل محتوا، دانشگاه های ایران
  • محبوبه جعفرزاده زرندی، محمد ابراهیم رزاقی، اسماعیل شریفیان صفحات 49-58
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی پیمایشی بوده و به لحاظ هدف در جمله تحقیقات کاربردی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش را کارآفرینان ورزشی در سراسر ایران تشکیل می دادند (300N=) که نمونه آماری با توجه به ملاک حداقل حجم نمونه لازم برای گردآوری داده ها در تحلیل عاملی انتخاب شد، بنابراین 169 نفر حجم نمونه تحقیق را تشکیل دادند. ابزار اندازه گیری داده ها پرسشنامه 28 سوالی هیستریچ و پیتر (2002) بود که روایی صوری ابزار توسط خبرگان دانشگاهی و کارآفرینان تایید و در نهایت با استفاده از سیگمای شمارشی، روایی محتوایی آن 85/0 بدست آمد، سپس روایی سازه آن از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد ارزیابی قرار گرفت. پایایی ابزار به وسیله آلفای کرونباخ در شاخص خلق اندیشه کسب و کار در ورزش (0.71α=)، امکان سنجی نسبت به ایجاد کسب و کار ورزشی (0.82α=)، شروع کسب و کار جدید ورزشی (0.82α=) و ارزیابی و توسعه کسب و کار موجود ورزشی (0.89α=) محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده از آزمون های تحلیل عاملی تاییدی در محیط نرم افزار های آماری SPSS20و Lisrel8.50 استفاده شد. یافته های تحلیل عاملی تاییدی و مدل برازش شده تحقیق نشان داد که براساس میزان (t) همه سوالات پژوهش رابطه معناداری با عامل خود داشتند. پرسشنامه نقش فناوری اطلاعات در توسعه فرصت های کارآفرینی در ورزش از اطمینان مناسب و معتبری برخوردار است که می تواند به عنوان ابزاری مناسب برای تحقیقات مرتبط با حوزه کارآفرینی ورزشی به کار رود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، ورزش، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • محمد علیمردانی، علی جعفری صفحات 59-65
    نقد کتب در قالب مقاله های علمی در کشور کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این در حالی است که نقد در نشان دادن کاستی ها و گشودن راه های تازه به نویسندگان کمک شایانی می کند. این پژوهش از نوع تحلیل محتوا و از حیث اجرا انتقادی کاربردی است. بدین منظور کتاب قاسمی، حمید؛ کشکر، سارا و همکاران. نظام های اطلاعات مدیریت در ورزش. تهران: انتشارات حتمی. 1393. ص: 308. شابک 3-99-6904-600-978 انتخاب و مورد نقد قرار گرفت. یافته ها در قالب، درباره نویسندگان، محورهای اصلی اثر، بررسی آثار مشابه و بررسی محتوایی، نگارشی و ظاهری کتاب بیان شد. در بررسی محتوایی، نگارشی و ظاهری کتاب، نکاتی درباره ویژگی های مهم و بارز کتاب و همچنین کاستی های کتاب با بیان پیشنهادهایی بیان شد. از آنجا که این کتاب به عنوان اولین کتاب در زمینه سیستم های اطلاعات مدیریت در ورزش می باشد، امید است که نقد حاضر در رفع کاستی ها و ارتقاء این اثر در چاپ های بعدی و همچنین تالیف کتب مشابه توسط نویسندگان موثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: نقد، نظام های اطلاعات مدیریت، ورزش
  • رسول آزادی، بهرام یوسفی، حسین عیدی صفحات 66-75
    تحقیق حاضر با هدف ارزیابی نقش تبلیغات رسانه ای بر ارزش ویژه برند، در صنعت پوشاک ورزشی کشور صورت گرفته است. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان و فارغ التحصیلان تربیت بدنی کل کشور تشکیل دادند که 805 نفر آنها بر اساس روش نمونه گیری تصادفی با استفاده از پرسشنامه حضوری و اینترنتی از کل کشور جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل8.80 انجام شده است. نتایج تحلیل معادلات ساختاری بر روی مدل پیشنهادی پژوهش نشان داد که مدل از برازش خوب و قابل قبولی برخوردار است. یافته ها نشان داد، تبلیغات رسانه ای تاثیر مثبت و معناداری بر روی ارزش ویژه برند می گذارد و این اثرگذاری به صورت غیر مستقیم و از طریق تقویت آگاهی و تداعی برند و ایجاد رضایت در مشتری می گردد. اما تاثیر معناداری بر کیفیت ادراک شده مشاهده نگردید. به تولیدکنندگان داخلی توصیه می شود از صرف هزینه های گزاف در تبلیغات نهراسند و سعی کنند با تبلیغاتی جذاب و به یاد ماندنی که اثر طولانی در ذهن مشتریان دارد خرید برندهای ورزشی ایرانی را برای مردم به صورت نوعی عادت درآورند؛ که کاهش تقاضا و ورود بی رویه برندهای خارجی به داخل کشور را به همراه دارد.
    کلیدواژگان: برند، ارزش ویژه برند، تبلیغات رسانه ای، پوشاک ورزشی، دانشجویان و فارغ التحصیلان تربیت بدنی
|
  • Sara Keshkar, Mehrnoosh Noor Bakhsh, Somayeh Ghaem Panah Pages 10-20
    The purpose of the research was to analyze the content of sport news of B.B.C and IRNA news agencies. The research population was the whole news of two agencies in two fixed days of weeks in second half of 2013(N=3802) and whole news of these days were considered in research (N1=1818, N2=1984). Research tool was a coding sheet which its validity approved by 14 sport management and communication experts. The results showed that there were significant differences between two agencies in the rate of sexuality, disables, age levels, scientific sport, national and international sport news and in all variables except for national and international news, IRNA was in low rates in contrast to B.B.C. it seemed that the mission of B.B.C was based on international broadcasting while IRNA focused on national news and it's why this agency broadcast national news more than international ones. To enclose, considering all groups of society in broadcasting sport news can attract them to sport and it's very important if IRNA considers this reality.
    Keywords: sport content, news agency, IRNA, B.B.C
  • Aidin Abbasy, Behnam Zaer Pages 21-29
    The purpose of the present study is to examine the influence of individual factors on the incidence of different types of academic misconduct.The method of this study was descriptive, in terms of implementation, it was a survey, and in terms of purpose it was practical. Data for this study were collected using a researcher-constructed questionnaire. Its validity was confirmed by a number of sports management faculty and its reliability calculated 0.87 with Cronbach's alpha. The questionnaire was designed with a Likert scale of 5 values. The participants of the study included physical education students all over the country. Based on geographic regions of the country, five universities selected from the North, South, East, West and the center of the country all of which were graduate students of physical education. The statistical sample of the study included graduate students of Physical Education in Tehran, Shiraz, Kurdistan, Mazandaran and Mashhad Universities. The selection of sample was available by stratified- Stochastic sampling method. Sample size in five colleges determined, based on the number of graduate students of this five faculty, using Morgan table. The findings showed the importance of individual factors, especially the poor management of time (improper use, waste of time) by a student in occurring academic misconduct.In order to deal with all kinds of academic misconduct, the directors of the affair should give special attention to the individual factors, especially the time management as an affecting factor in the incidence of academic misconducts.
    Keywords: academic misconduct, University, Individual factors
  • Shokat Atashbar, Fatemeh Azm, Masood Naderian, Mohammad Soltan Pages 30-40
    To compare the sports program in terms of form and content provincial television networks. The study followed descriptive strategy, running track and target content analysis. Society Sports Television program were reviewed in Lorestan and the Central Province, Iran in 1393. Three networks over a month and finally a week were randomly selected and examined. Collected information on the coding sheet made by the researcher coding was done according to instructions. Also Khy Dv was employed to compare and test for proper coding and accurate assessment, SPSS 19.00 was used as a software analysis, data showed a significantm level of p
    Keywords: sports, television, content analysis
  • Hadis Faeli, Reza Saboonchi, Hamid Ghasemi Pages 41-48
    The purpose of this study was to evaluate the management of leisure and recreational sports curriculum at universities in Iran until the end of 1393, the structure, content and formal. The research is descriptive content analysis. The population consisted of 34 leisure and recreational sports management book published in 1393 until the end of autumn. Due to the small population samples of 18 books published in leisure and recreational sports fall of 1393 until the end of the form. Purposeful sampling and sampling was available. Data were coded to form a self-made two-part contains general characteristics of the categories or units of the formation. After collecting the data, analyze it using descriptive statistics such as mean, standard deviation, absolute and relative frequency tables and inferential statistics, one-sample t-tests were performed using SPSS version 21. The results showed the management of leisure and recreational sports from the perspective of teachers in post were inappropriate in content significantly and disrupted the student’s perspective. The results of the study was that the books of leisure and recreational sports management from the perspective of teachers, were not suitable for cosmetic significantly. While the student’s perspective on the appearance of the books were significantly inappropriate.
    Keywords: leisure, sports, entertainment, content analysis, Iranian universities
  • Mahboubeh Jafarzadeh Zarandi, Mohammad Ebrahim Razaghi, Esmaeil Sharifian Pages 49-58
    The research is correlation- experimental and in terms of objective, it is pragmatic. The population under study encompassed all manufacturers of sport accessories in Iran (N=300) out of which 169 cases are selected based on having the least amount of population, using Morgan table. Khosrovani’s standard questionnaire (2012) was employed based on that of Histrich and Peter, accompanied with confirmed reliability and stability for data collection, with its formal validity being confirmed by university scholars as well as professional entrepreneurs. Finally, using the numerical sigma, the formal validity is counted to be 0.85 and then the structure validity was calculated by confirmatory factor analysis. The devise stability calculated and confirmed by Cronbach’s alpha in creation of sports business concept, feasibility of sports business, startup of new sports businesses to be α= 0.71, α= 0.82, α=0.82 and α =0.89, respectively. Factor analysis results were confirmatory. The fitting model of the study has shown that based on (t) score all the questions posed within the study had meaningful relationship with their factors. The questionnaire of the role of information and communication technology in developing entrepreneurial opportunities in sports was of high validity. Hence, it can be used as an appropriate tool for researches related to the sports entrepreneurship domain.
    Keywords: entrepreneurship, sports, Information, Communication Technology
  • Mohammad Alimardani, Ali Jafari Pages 59-65
    Despite the fact that book reviews help authors significantly in identifying drawbacks and opening new paths, little attention is given to reviewing books in academic journals.This is a content-analysis study with a critical-applied methodology. In this regard, Ghasemi Hamid, Keshkar Sara and their colleagues book. Management information systems in Sport. Tehran: Hatmi publication. 1393. 308 pages. 978-600-6904-99-3 ISBN was selected and analyzed. Findings were reported about the authors, main subjects of the book, studying similar writings and analysing the content, text and morphological features. In this study content, text and morphological features and findings were shown about the main and significant features of the book and its drawbacks.Recommendation were provided as well. Since this is the first book in management information systems in sport, it is hoped that the present review is useful for eliminating the defects and improving this book in future publications and in writing similar books by authors.
    Keywords: review, management information systems, sport
  • Rasoul Azadi, Bahram Yousefi, Hossein Eydi Pages 66-75
    The present study aims to evaluate the role of media advertising, the brand equity in the sports apparel industry has been done. The Tvsyfy_Pymayshy research method based on the structural equation model has been employed. The population of this study were the students and graduates of Physical Education in the country, 805 of whom were selected based on random sampling, using the questionnaire both in person and online. Data were analyzed using structural equation modeling with LISREL 8.80 software. Structural equation analysis on the proposed model showed that the model fit was good and acceptable. Results showed a significant positive impact on media advertising, brand equity shares, and this influenced indirectly, through strengthened awareness and brand associations, and creating customer satisfaction. But there was no significant influence on perceived quality. The domestic manufacturers recommended, the high costs of advertising and try not to fear the result of a long campaign appealing and memorable in the minds of customers buying Iranian sports brands for people to get a raise, which reduced demand and entry indiscriminate foreign brands to bring into the country.
    Keywords: brand, brand equity, advertising media, sports apparel, physical education students, graduates