فهرست مطالب

پژوهش در ورزش تربیتی - پیاپی 12 (بهار و تابستان 1396)

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 12 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن وحدانی، مهرزاد حمیدی، محمد خبیری، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 17-36
    هدف از این پژوهش، تدوین نقشه استراتژی تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش با تلفیق الگوهای ساختاری تفسیری و کارت امتیاز متوازن بود. روش پژوهش توصیفی پیمایشی و کاربردی بود. جامعه آماری شامل 14 نفر از مدیران و صاحب نظران دفتر تربیت بدنی و فعالیت های ورزشی وزارت آموزش و پرورش بودند. اهداف استراتژیک دفتر در جلسات شورای راهبری معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش مشتمل بر ده هدف تعیین و در جدولی ماتریسی به صورت پرسشنامه تنظیم شد و در اختیار نمونه پژوهش قرار گرفت. برای طراحی نقشه استراتژی از روش مدل سازی ساختاری تفسیری و مدل کارت امتیاز متوازن استفاده شد. مدل نهایی چگونگی ارتباط بین اهداف استراتژیک را در پنج سطح و چهار منظر رشد و یادگیری، فرایندها، بهره وری و توسعه اجتماعی نشان داد. این نقشه تسهیل گر پیاده سازی استراتژی ها برای دستیابی به توسعه سواد حرکتی و سبک زندگی سالم و فعال در دانش آموزان خواهد بود.
    کلیدواژگان: نقشه استراتژی، تربیت بدنی، فعالیت های ورزشی، کارت امتیاز متوازن
  • اسفندیار خسروی زاده، کریم زهره وندیان صفحات 37-60
    هدف این پژوهش ارزیابی کیفیت خدمات گروه علوم ورزشی دانشگاه اراک بر اساس رویکرد ترکیبی سروکوال، کانو و گسترش عملکرد کیفیت بود. این پژوهش از نوع پژوهش‏های توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان گروه علوم ورزشی دانشگاه اراک بودند که 108 نفر از آنها به صورت تصادفی سهمی های به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه‏ سروکوال برای بررسی ادراکات (92/0=α) و انتظارات (96/0=α) دانشجویان از کیفیت خدمات و نیز از پرسشنامه کانو (96/0= α) که مبتنی بر پرسشنامه‏ سروکوال است برای شناسایی نیازهای دانشجویان استفاده شد. همچنین، از شیوه گسترش عملکرد کیفیت (QFD) برای تعیین ویژگی های خدمات استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون‏های ویلکاکسون و فریدمن تحلیل شدند. نتایج نشان داد که از نظر دانشجویان کیفیت خدمات گروه در سطح متوسط بود و تفاوت آماری معناداری (شکاف منفی کیفیت) بین ادراکات و انتظارات دانشجویان در تمام شش مولفه‏ کیفیت خدمات وجود داشت. بیشترین شکاف کیفیت در مولفه‏ موارد ملموس و کمترین شکاف کیفیت در مولفه قابلیت اعتبار وجود داشت. در نهایت، 20 نیاز مهم دانشجویان از جمله اماکن و فضاهای ورزشی مناسب، اماکن و فضاهای آموزشی و اداری، آزمایشگاه مناسب و نیز 12 ویژگی فنی کیفیت خدمات از جمله پاسخ دهی مناسب کارکنان، اماکن و فضاهای فیزیکی کافی و مناسب و وجود ملزومات مناسب تکنولوژی اطلاعات برای بهبود کیفیت خدمات تعیین شدند. در مجموع، دانشجویان از کیفیت خدمات گروه علوم ورزشی رضایت نداشتند. به نظر می‏رسد اجرای یافته های پژوهش ‏بتواند بهبود کیفیت خدمات و در نتیجه رضایت دانشجویان را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: الگوی سروکوال، الگوی کانو، علوم ورزشی، کیفیت خدمات، گسترش عملکرد کیفیت
  • زهرا سادات میرزازاده، کیانوش شجیع صفحات 61-78
    هدف از انجام این پژوهش، طراحی و تدوین راهبرد توسعه ورزش در اداره کل تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد بود. نمونه آماری این پژوهش 33 نفر از مدیران، معاونان، کارشناسان و همین طور خبرگان تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد بودند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن را چند تن از متخصصان مدیریت ورزشی تایید کردند و پایایی آن با آلفای کرونباخ 85/0 محاسبه شد. پرسشنامه شامل 53 گویه رتبه بندی شده در زمینه قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای اداره کل تربیت بدنی دانشگاه فردوسی بود. پس از تجزیه وتحلیل قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها و تشکیل ماتریس ارزیابی هر یک از عوامل داخلی و خارجی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه فردوسی، محرز شد که اداره کل تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد باید از راهبرد محافظه کارانه (wo) برای توسعه ورزش خود بهره بگیرد. در ادامه با رسم ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی عوامل داخلی و خارجی، استراتژی استفاده از مدیران بلندپایه دانشگاه در برنامه ریزی های بلندمدت ورزش نیز در رتبه اول از منظر اولویت در استراتژی ها قرار گرفت.
    کلیدواژگان: طراحی، ورزش دانشگاهی، استراتژی، چشم انداز، دانشگاه فردوسی
  • حسن بحرالعلوم، سعید حکمی نسب صفحات 79-96
    هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی ریسک های برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان کشور بر اساس زمان، هزینه و کیفیت با استفاده از تکنیک تصمیم گیری چندمعیاره فازی به منظور آگاه کردن جامعه میزبان از این گونه و مخاطره ها بود. این پژوهش به روش توصیفی و برحسب نحوه گردآوری اطلاعات، به صورت آمیخته (کیفی کمی) انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران و عوامل اجرایی المپیادهای ورزشی دانشجویان بود. نمونه آماری 35 نفر بود که با روش هدفمند انتخاب شدند. در این پژوهش ابتدا ریسک ها از طریق مصاحبه و بررسی پیشینه پژوهش شناسایی شد و سپس پرسشنامه طراحی گردید. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه را ده نفر از صاحب نظران حوزه مدیریت و رویدادهای ورزشی تایید کردند. پایایی پرسشنامه نیز از روش آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه شد. نتایج پژوهش نشان داد موثرترین خطراتی که هزینه، زمان و کیفیت برگزاری المپیاد ورزشی را تهدید می کردند، ریسک های مدیریتی و مالی بودند؛ همچنین نتایج این پژوهش نشان داد ریسک های مدیریتی، امکانات زیرساخت و سیاسی امنیتی تاثیرگذار هستند و ریسک های مالی، حقوقی و مدیریتی تاثیرپذیر هستند. از آنجا که در مدیریت المپیادهای ورزشی دیدگاه پیش گیرانه وجود ندارد و مدیران به دنبال راه حل های مقطعی هستند، لازم است به مدیریت ریسک در این پروژه ها نگاهی راهبردی شود.
    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، تصمیم گیری چندمعیاره، رویدادهای ورزشی، دیمتل فازی، المپیاد ورزشی دانشجویان
  • سید عماد حسینی، محمد پورکیانی، عبدالرحمان جامی الاحمدی، علی افروزه صفحات 97-114
    این پژوهش با هدف تعیین عوامل موثر بر افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت های بدنی صورت گرفت. با مطالعه ادبیات پژوهش پنج عامل مدیریتی، انگیزشی، اقتصادی، زیرساخت و اماکن ورزشی و اجتماعی فرهنگی به منظور تعیین عوامل موثر بر افزایش مشارکت ورزشی دانشجویان انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته‏ای با 32 گویه، با توجه به ادبیات پژوهش تهیه شد که روایی صوری آن توسط خبرگان تایید شد و برای بررسی روایی سازه نیز از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی کمک گرفته شد. میزان پایایی پرسشنامه به‏وسیله آزمون آلفای کرونباخ، در مطالعه راهنما 83/0 به دست آمد. جامعه آماری این پژوهش 122001 نفر از دانشجویان دانشگاه های تهران بودند که با توجه به جدول مورگان تعداد 384 نمونه برای این کار پژوهشی تعیین شدند. نمونه‏گیری به صورت تصادفی طبقه‏ای انجام شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها در سطح توصیفی و استنباطی از نرم افزار‏های SPSS و لیزرل شامل میانگین و فراوانی، تحلیل عاملی اکتشافی و مدل اندازه گیری استفاده شد. همچنین در نهایت مدل ساختاری تفسیری با تکنیک ISM به منظور شناسایی ارتباط بین متغیرها ارائه شد. نتایج نشان دادتمام عوامل شناسایی شده پژوهش بر افزایش مشارکت ورزشی دانشجویان تاثیرگذارند. با توجه به بارهای عاملی، مهم ترین عامل اثرگذار بر مشارکت دانشجویان در فعالیت بدنی، عامل مدیریتی شناسایی شد و پس از آن عوامل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، تجهیزاتی و انگیزشی قرار گرفت. بنابراین، مسئولان ورزش دانشگاه ها بهتر است ارتباط نزدیکی با دانشجویان داشته باشند و با توجه به اهمیت عوامل مدیریتی، تصمیمات صحیحی در زمینه مدیریت ورزش دانشگاهی اتخاذ و اجرا کنند.
    کلیدواژگان: ورزش دانشگاهی، فعالیت بدنی، مشارکت ورزشی، مدل ساختاری تفسیری
  • لقمان کشاورز، مریم میراحمدی صفحات 115-152
    هدف از پژوهش حاضر تدوین مدل اجرایی برنامه راهبردی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور با کارت امتیازی متوازن بود. پژوهش حاضر از نوع آمیخته و ترکیبی از پژوهش های کمی و کیفی است. جامعه آماری پژوهش متشکل از 200 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور، مدیران پیشین و کنونی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور، مسئولان و متخصصان، مطلعان و خبرگان آشنا به کارت امتیازی متوازن بود که تعداد 132 نفر به طور تصادفی برای نمونه آماری انتخاب شدند. در بخش کمی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن به تایید 15 تن از متخصصان مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ 82/0 محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات به دست آمده در بخش کمی از روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی از جمله مجذورکای و آلفای کرونباخ و در بخش کیفی پژوهش، از روش استقرای منطقی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که مدل اجرای برنامه راهبردی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور، چهار منظر مالی، دانشگاهی، فرایندهای داخلی، یادگیری و رشد دارد و از 44 هدف استراتژیک، 139 سنجه، 139 هدف کمی و 141 اقدام و ابتکار تشکیل شده است. در آخر می‏توان نتیجه گرفت که مدل ارائه شده این قابلیت را دارد که در ایجاد زمینه اجرایی برنامه راهبردی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور به خدمت گرفته شود.
    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، اداره کل تربیت بدنی، دانشگاه پیام نور، کارت امتیازی متوازن
  • امیر شمس، مهدیه اسلامی نصرت آبادی، سیده منصوره نعیمی تاجدار صفحات 153-170
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تعاملی مشارکت ورزشی و ویژگی شخصیتی کمال گرایی بر تحول روانی اجتماعی دختران نوجوان شهر تهران انجام شد. بدین منظور 75 دانش آموز دختر نوجوان فعال که به طور منظم در فعالیت های بدنی شرکت داشتند و 80 دانش آموز نوجوان غیرفعالی که در این فعالیت ها هیچ گونه مشارکتی نداشتند، از مدارس و باشگاه های ورزشی شهر تهران به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه کمال گرایی و پرسشنامه تحول روانی اجتماعی هاولی (MPD) بود. از روش های آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی نظیر تی مستقل و تحلیل واریانس عاملی با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه 15 برای تحلیل آماری یافته ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین ویژگی شخصیتی کمال گرایی و تحول روانی اجتماعی در دختران فعال و غیرفعال تفاوت معنی داری وجود دارد و دختران فعال با کمال گرایی مثبت، تحول روانی اجتماعی بیشتری نسبت به دختران غیرفعال با کمال گرایی منفی داشتند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان این گونه استنباط کرد که تقویت مولفه های شخصیتی از طریق مشارکت ورزشی در دوران نوجوانی منجر به افزایش تحول روانی اجتماعی و احساس کسب هویت در نوجوانان می شود.
    کلیدواژگان: تحول روانی، اجتماعی، دختران فعال و غیرفعال، کمال گرایی، مشارکت اجتماعی
  • مریم آقاخانبابایی، حسین پورسلطانی زرندی صفحات 171-188
    هدف از این پژوهش، بررسی نقش میانجی‏ خودکارآمدی در رابطه بین محیط ادراک شده و حمایت اجتماعی با مشارکت در فعالیت بدنی دانشجویانبود. روش پژوهش توصیفی تحلیلی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات تهران تشکیل دادند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان تعیین (283= n) و دانشجویان به صورت تصادفی طبقه ای گزینش شدند.جمع‏ آوری داده ها از طریق پرسشنامه‏ های اطلاعات فردی، مشارکت در فعالیت‏بدنی، محیط ادراک شده، حمایت اجتماعی و خودکارآمدی به ترتیب با ضریب آلفای کرونباخ 83/0، 83/0، 80/0 و 86/0 انجام شد. روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. در تجزیه داده ها از نرم‏ افزار اس.پی.اس.اس و پی.ال.اس استفاده شد.نتایج نشان داد که رابطه مثبت و معناداری بین محیط ادراک شده، حمایت اجتماعی و خودکارآمدی با مشارکت در فعالیت بدنی وجود دارد. الگوی پژوهش از برازش لازم برخوردار بود و خودکارآمدی نقش میانجی‏ در رابطه بین محیط ادراک شده و حمایت اجتماعی با مشارکت در فعالیت بدنی ایفا کرد. با توجه به نتایج پژوهش، این متغیرها از جمله عواملی بودند که توانستند مشارکت دانشجویان را در فعالیت بدنی افزایش دهند. بنابراین با توجه به یافته های پژوهش پیشنهاد می‏شود شرایط محیطی مساعد هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی، حمایت عاطفی، حمایت ابزاری، حمایت اطلاعاتی و حمایت ارزیابی فراهم آید تا بدین طریق بتوان میزان مشارکت دانشجویان را در فعالیت‏ های بدنی افزایش داد.
    کلیدواژگان: محیط ادراک شده، حمایت اجتماعی، خودکارآمدی، مشارکت در فعالیت بدنی
  • امیر دانا، سعیده حامدی، صالح رفیعی، فاطمه رحیمی زاده صفحات 189-212
    هدف اصلی پژوهش حاضر، تعیین نقش خودپذیری نامشروط در ارتباط کمال‏ گرایی و تحلیل رفتگی در بازیکنان بسکتبال دانشگاهی بود. به این منظور طی یک مطالعه مقطعی همبستگی، 118 بازیکن بسکتبال (54 مرد و 64 زن، میانگین سن 8/23 سال، میانگین سابقه ورزشی 4/10 سال و میانگین سابقه رقابتی 4/6 سال) مقیاس کمال‏ گرایی مثبت و منفی، پرسشنامه خودپذیری نامشروط و پرسشنامه تحلیل‏ رفتگی ورزشکار را تکمیل کردند و داده های به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بازیکنان بسکتبال دانشگاهی از سطوح بالای کمال‏ گرایی مثبت، سطوح متوسط کمال‏گرایی منفی و سطوح متوسط به پایین خودپذیری نامشروط و تحلیل‏ رفتگی برخوردارند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که کمال‏ گرایی مثبت و منفی در مجموع 2/13 درصد از تغییرات تحلیل‏ رفتگی را تبیین می‏ کنند. همچنین، خودپذیری نامشروط نقش واسطه ای معناداری در ارتباط کمال‏ گرایی منفی و تحلیل‏ رفتگی برعهده داشت؛ درحالی که نقش آن در ارتباط کمال‏ گرایی مثبت و تحلیل‏ رفتگی از لحاظ آماری معنادار نبود. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، نقش تعیین ‏کننده خودپذیری نامشروط در کاهش اثرات مخرب کمال‏ گرایی منفی و اتخاذ راهبردهای روان‏شناختی موثر، بررسی می شود.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، تحلیل رفتگی، خودپذیری، بازیکن بسکتبال
  • احمد نیک روان، بهروز گل محمدی، بهزاد قاسمی صفحات 213-228
    هدف از پژوهش حاضر تاثیر محرومیت از خواب و مداخله پس گستر بر یادگیری ناپیوسته مهارت پرتاب آزاد بسکتبال بود. تعداد 50 آزمودنی مبتدیاز بین بازیکنان پسر بسکتبال شهرستان بوکان با توجه به نمرات پرسش نامه کیفیت خواب پیتزبورگ انتخاب و به صورت انتساب تصادفی (با توجه به نمره پیش آزمون پرتاب آزاد بسکتبال) به پنج گروه خواب شبانه کامل، محروم از خواب، خواب شبانه کامل و مداخله پس گستر، محروم از خواب و مداخله پس گستر و توزیع جلسات تمرین با فاصله کمتر از یک ساعت تقسیم شدند. برای سنجش اجرای تکلیف از آزمون توانایی های هریسون استفاده شد و برای گروه مداخله پس گستر پرتاب دارت در نظر گرفته شد. بخش اصلی پژوهش شامل آموزش و پیش آزمون، دو جلسه تمرین و آزمون یادداری بود. با توجه به تعریف یادگیری ناپیوسته اختلاف بین نمرات دسته کوشش نهایی جلسه اول با دسته کوشش ابتدایی جلسه دوم به عنوان نمره یادگیری ناپیوسته در نظر گرفته شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با آزمون های تکراری، آزمون تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج نشان داد تفاوت بین گروه های مختلف پژوهش در یادگیری ناپیوسته (001/0P=) و نمرات یادداری (007/0P=) معنادار است. گروه های دارای فاصله زمان استراحت کافی بین دو جلسه و استراحت کامل،سطح اجرای روز بعد آنها نسبت به روز قبل بالاتر بود. با توجه به این نتایج، افرادی که در حال یادگیری مهارت هستند، باید بر الگوی خواب و فعالیت های روزانه خود نیز توجه داشته باشند تا یادگیری مهارت دچار اختلال نشود و از تمرین خود بهره بالاتری ببرند.
    کلیدواژگان: یادگیری ناپیوسته، یادداری، مداخله پس گستر، محرومیت از خواب
|
  • Mohsen Vahdani, Mehrzad Hamidi, Mohammad Khabiri, Ebrahim Alidoust Ghahfarrokhi Pages 17-36
    The purpose of this study was to designing a strategy map of physical education and sports activities in ministry of education by synthesis of Balance ScoreCard and Interpretive Structural Modeling. Research method was descriptive survey and applied. The population consisted of 14 office managers and experts in physical education and sports activities office in ministry of education. To designing a strategy mapwas used methods of Interpretive Structural Modeling (ISM) and Balance ScoreCard (BSC). Strategic goals were determined in strategic council meeting and was set in the matrix in the form of a questionnaire, then was given to research samples. The final model showed relationship between strategic goals in five levels and four perspectives: growth and learning, processes, productivity and social development. The designing this map is facilitators to implementing strategies to achieving development of physical literacy and active and healthy lifestyles in the student.
    Keywords: Strategy Map, Physical Education, Sports Activities, Balanced Scorecard
  • Esfandiyar Khosravi Zadeh, Karim Zohrevandian Pages 37-60
    The purpose of this study was to assessing service quality at the sport science department service quality in Arak University based on integrated approach include Servqual, Kano and Quality Function Deployment (QFD). The study was a descriptive-survey research. The population included all sport sciences students of arak University which the samples were selected by Stratified random sampling (n=108). The standard questionnaire (Servqual) were used for students’ perceptions (α=0.92) and expectations (α=0.96) from the service quality. Based on Servqual questionnaire, the Kano questionnaire (α=0.96) was used to identify student needs. Also, QFD model was used to identify technical characteristics of quality. The data was analyzed by Wilcoxon and Friedman tests.The results demonstrated that service quality in sport science department were moderate, and in each of the six Servqual dimensions there was a significant difference (negative quality gap) between perceptions and expectations of students. The most gap was in the tangibles and the least gap was in the validity dimensions. Based on data, 20 important student’s needs such as appropriate sport facilities, instructional and administrative spaces, and appropriate laboratory and 12 service quality technical characteristics such as appropriate responsiveness of staff, adequate physical spaces, and adequate supplies information technology to improve service quality were determined. In general, students were not satisfied with the quality of services of sports sciences department. It seems, Implementation of research findings can improve service quality and students satisfaction.
    Keywords: Servqual model, Kano model, Sport Sciences, Service Quality, Quality Function Deployment (QFD)
  • Zahra Sadat Mirzazadeh, Kianoosh Shajie Pages 61-78
    This research aims at design and collection of sport development guidelines in the physical education general Office of Ferdowsi University, Mashhad. The Statistical sample of this research consists of 33 members of managers, assistants, specialists and also physical education elites of Ferdowsi University. The material for gathering data is a questionnaire which its validity is confirmed by some sport management specialists and its reliability is calculated by Cronbach's alpha as 0/85. This questionnaire consists of 53 items which are graded based on strength and weak points, opportunity and threats of Physical education general Office of Ferdowsi University. After analysis of strength and weak points, opportunity and threats and forming the measurement matrix of each internal and external factors of physical education general Office of Ferdowsi University, it is determined that physical education general Office of Ferdowsi University uses a conservative guideline (WO) for sport development. It is worth mentioning that by drawing of quantity strategic programming matrix of internal and external factors, the strategy that is used by top university managers in sport long term programming is also in the first grade from the point of view of priority in strategy.
    Keywords: Design, University sport, Strategy, Vision, Ferdowsi university
  • Hasan Bahrololoum, Saeed Hakami Nasab Pages 79-96
    The aim of this study was to identify and prioritize risks of sport universities Olympiads according to cost, time and quality via fuzzy multi-criteria decision-making techniques to raise awareness of these risks is the host community. The method of research was survey and data collected via mixed methods (qualitative and quantitatve). Managers and enforcement agents that have held hosting sport Olympiads games were population of this research. 35 persons was selected as targeted sampling. In this research first, interm of reviews of literature and interviews, risk factors were identified and later the questionnaire has been designed. The content validity of questionnaire confirmed by 10 specialists and reliability verified by Cronbach’s alpha (0.92) respectively. The results showed managerial factors, financial have most important risks in university Olympiads. Also political-security and facilities risks are effective and managerial factors, financial and juridical risks are impressible. Since there isn’t a preventive approach in athlete olymiads management and managers are looking for short term solutions, so viewpoint to risk management of this projects should be strategic.
    Keywords: Risk management, multi-criteria decision making, sport event, fuzzy DEMATEL, Sports Olympiad of students
  • Seyed Emad Hoseini, Mohammad Poor Kiani, Abdolrahman Jami Alahmadi, Ali Afroozeh Pages 97-114
    The aim of this study was to determine the factors affecting on increasing students’ physical activity participation. According to study of the literature, 5 factors were considered, management, motivation, economic, socio-cultural and infrastructure and sport facilities, to determine the factors affecting the increase in students’ sports participation. In order to gather data a researcher made questionnaire with 32 items were prepared according to the literature. The amount of reliability with Cronbach’s alpha test at pilot study was obtained 0.83. The population of this study was more than 122000 students of Tehran universities. According to Morgan table 384 samples were determined to this study. Also a stratified random sampling was conducted. In order to analysis descriptive statistic such as means and frequency, SPSS software was used. Inferential statistics also calculated by SPSS software including exploratory analysis and Lisrel software for modeling. Finally interpretive structure modeling presented with ISM technique in order to identify the relationship between factors. The results show that all factors influence on increasing students’ physical activity participation. Regarding to factor loads, management factor was identified as the most important factor on student sport participation and other factors ranked as socio-cultural, economic, infrastructure and sport facilities, and motivation respectively. Hence, it is better sports authorities in universities try to make closer relation with students, and respected to the importance of management factor make proper decisions in term of university and implement these decisions correctly.
    Keywords: College sports, Physical Activity, Sport Participation, Interpretive Structure Model
  • Loghman Keshavarz, Maryam Mirahmadi Pages 115-152
    The purpose of this study was to developing application strategic model of physical education general administration of Payame Noor University through balanced scorecard. The present study is a mixed method of qualitative and quantitative research. The statistical population consists 200 of the previous and present managers and human resources of the general administration of physical education, and experts who were familiar with BSC. On the basis of Morgan table, 132 persons were randomly selected of research samples. The qualitative interview and self-made questionnaire were used as investigation tools. Validity of the questionnaire was confirmed by 15 experts and their reliability were studied in a pilot study with 30 subjects and calculated as 0.82 respectively. For quantitative analysis, description statistical methods and inferential statistics such as chi-square, and Chronbach’s alpha were used and for qualitative analysis logical inductive reasoning method was used. The results showed that the general administration of physical education of Payame Noor university has four perspectives, such as the financial perspective, the collegiate perspective, the internal process perspective, and the learning & growth perspective, 44 strategic objectives, 139 measurements, 139 qualitative objectives, and as well as 141 initiatives and actions. Ultimately it can be concluded that, suggested model has potentiality of being applied in practicing strategies of physical education general administration of Payame Noor University.
    Keywords: strategic plan, physical education general administration, Payame Noor University, Balanced Scorecard
  • Amir Shams, Mahdiyeh Eslami Nosrat Abadi, Seyedeh Mansooreh Naimi Tajdar Pages 153-170
    The purpose of this study was to determine the interactive roles of sport cooperation and perfectionism personality characteristic in psychosocial development of active and non-active young girls in Tehran city. Therefore, 75 active female teenagers who have regularly participated in the physical activities; and 80 non active female teenagers who had no part in such activities have been chosen in a cluster sampling way from among the schools and the sport clubs in Tehran city. The necessary tools for this research were the Hawley Measures of Psychosocial Development and the Perfectionism Scale. Of the statistical methods which have been used in the statistical analysis of the data can be accounted as the descriptive statistics methods like average and standard deviation; the inferential statistics methods like independent t test, factorial ANOVA with the use of SPSS software, version 15. Results show that the level of personality traits of perfectionism and psychosocial development in active girls was higher than inactive girls. Psychosocial development in active girls with positive perfectionism traits was higher than inactive girls. Based on research results, it can be concluded that strengthen the personality traits through sports participation during adolescence leads to increased psychosocial development and identity in adolescent.
    Keywords: Psycho Sociological Development, Active, Inactive Girls, Perfectionism, Sport Cooperation
  • Maryam Aghakhanbabaei, Hosein Poorsoltani Zarandi Pages 171-188
    The aim of this study was to investigate the role of self-efficacy as a mediator between perceived environment and social support with physical activity among students. The research method is analytical – descriptive and the type of the survey was based on the structural equation modeling. The population of the study was students of Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran. Sample size was determined based on Morgan table (n=283) and students were selected by classified random method. Collection data conducted through personal information, physical activity participation, perceived environment, social support and self-efficacy questionnaires with Cronbach's alpha coefficient 0.83, 0.83, 0.80 and 0.86 respectively. For data analysis, Pearson correlation coefficient and structural equation modeling were used. Data analysis was conducted using SPSS and PLS software. The results showed a positive and significant relationship between perceived environment, social support and self-efficiency with physical activity participation. Research model was fit. Self-efficacy was moderated the relation between perceived environment and social support with physical activity participation. These variables were factors that have the potential to positively increase the participation physical activity behavior of students. Therefore, based on the findings of the research, it is suggested to provide an appropriate context qualitatively and quantitatively, emotional, instrumental, informational and evaluative support so that the student's participation in physical activity would be increased.
    Keywords: Perceived environment, Social support, Self-efficacy, Physical activity participation
  • Amir Dana, Saeedeh Hamedi, Saleh Rafiee, Fatemeh Rahimizadeh Pages 189-212
    The main purpose of this study was to determine the role of unconditional self-acceptance in the relationship of perfectionism and burnout among collegiate basketball players. To this aim, in a cross-sectional-correlational study, 118 basketball players (54 males and 64 females, mean of age 23.8 years, mean of athletic experience 10.4 years, and mean of competitive experience 6.4) completed the positive and negative perfectionism scale, unconditional self-acceptance questionnaire, and athlete burnout questionnaire, and resulted data were analyzed using Pearson correlation coefficient and hierarchical multiple regression at the 95% confidence level. The results showed that collegiate Basketball players have high levels of positive perfectionism, moderate levels of negative perfectionism, and moderate to low levels of unconditional self-acceptance and burnout. The results of regression analysis showed that positive and negative perfectionism explained totally 13.2% of burnout variance. Also, unconditional self-acceptance had a significant mediating role in the relationship of negative perfectionism and burnout, while its role in the relationship of positive perfectionism and burnout was not statistically significant. Based on the results of current study, determinative role of unconditional self-acceptance in reduction of destructive effects of negative perfectionism and adoption of effective psychological strategies are discussed.
    Keywords: Perfectionism, Athlete burnout, Self-acceptance, Basketball player
  • Ahmad Nikravan, Behrooz Golmohammadi, Behzad Ghasemi Pages 213-228
    The aim of the current research was to investigate the effect of sleep deprivation and retroactive intervention on offline learning of basketball free throw skill. 50 novice subjects participated of boukan҆s boys were chosen based on their mark in Petersburg sleep quality questionnaire and they were classified into five groups including night deep sleep, sleep deprived, night deep sleep and retroactive intervention, sleep deprived and retroactive intervention. The Harrison ability test was used to measure the performance and dart throw was considered for retroactive intervention group. The main part of the study included training and pre-test, two sessions of practice and retention test. Regarding the meaning of offline learning, the difference between the marks of first session final attempt group and second session primitive attempt group was considered as the offline learning mark. The test of variance analyzes with repeated measures, one-way variance analyses test and Tukey post hoc test were applied to analyze data. The outcomes showed the difference between offline learning (p=0.001) and retention marks of research groups (p=0.007) is significant. The groups with enough time to rest between two sessions have a higher level of performance the next day. Based on this results it can be concluded that to promote learning rate and prevent the disruption of skill learning individuals should attend to their daily activities and sleep patterns.
    Keywords: Offline learning, Retention, Retroactive intervention, Sleep deprivation