فهرست مطالب

پژوهش در ورزش تربیتی - پیاپی 13 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 13 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله پژوهشی
  • احمدعلی آصفی*، زهرا عموزاده صفحات 17-38
    هدف این پژوهش، تعیین رابطه بین نقش دیگران مهم و مشارکت در فعالیت بدنی و ورزش نوجوانان و ارائه مدل بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعة آماری تحقیق را نوجوانان 12 تا 18سالة شهرستان زرین شهر تشکیل داده اند. طبق جدول کرجسی و مورگان تعداد 381 نفر به عنوان نمونه پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش‏نامه بین المللی فعالیت بدنی و پرسش نامه محقق ساخته نقش دیگران مهم بود. روایی پرسش‏نامه بین المللی فعالیت بدنی در پژوهش های مختلف داخلی و خارجی تایید گردیده است. روایی صوری و محتوایی پرسش‏نامه دیگران مهم نیز با بررسی دقیق متون و مبانی نظری پژوهش و نظر استادان و متخصصان در این زمینه تایید گردید (10 نفر). همچنین روایی سازه پرسش نامه با کاربرد روش‏های مناسب آماری تایید شد. پایایی پرسش نامه ها در یک مطالعه مقدماتی از طریق آلفای کرونباخ بررسی شد و ضریب پایایی پرسش‏نامه فعالیت بدنی 92/0 و پایایی پرسش‏نامه نقش دیگران مهم 94/0 محاسبه گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج نشان داد بین نقش دیگران مهم و سطح فعالیت بدنی و مشارکت در ورزش نوجوانان، رابطه وجود دارد. همچنین، نقش حامی والدین، نقش الگوی دوستان و نقش هم کنش معلمان، بیشترین همبستگی را با سطح فعالیت بدنی نوجوانان و نقش مشوق والدین، الگوی دوستان و هم کنش معلمان، بیشترین همبستگی را با مشارکت در ورزش نوجوانان داشت. درنهایت، نتایج آزمون مدل پژوهش نشان داد معلمان بیشترین تاثیر را در مشارکت نوجوانان در فعالیت بدنی و ورزش دارند و بعد از آن، به ترتیب دوستان و هم سالان و والدین قرار داشتند.
    کلیدواژگان: دیگران مهم، نوجوانان، فعالیت بدنی، ورزش
  • مهدی سلیمی*، محبوبه خداپرست صفحات 39-58
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر فرهنگ سازمانی بر اخلاق حرفه ای و عملکرد شغلی اعضای هیئت علمی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی بود. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی، به لحاظ نحوه جمع آوری داده ها، میدانی و به لحاظ نوع، علی بود که مبنای آن بر اساس مدل سازی معادلات ساختاری در محیط لیزرل بنا شد. جامعه آماری را همه اعضای هیئت علمی کشور در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی (709N=) تشکیل دادند که حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان برابر با 256 نفر در نظر گرفته شد. برای سنجش متغیر فرهنگ سازمانی از پرسش نامه استاندارد دنیسون (2000) شامل 12 مولفه و 60 سوال، برای سنجش متغیر عملکرد شغلی از پرسش نامه استاندارد علیرضایی و همکاران (2013) شامل دو مولفه و 23 سوال، و برای سنجش متغیر اخلاق حرفه ای از پرسش ‏نامه استاندارد 16سوالی کادوزیر و براون(2004) شامل هشت مولفه استفاده شد. روایی پرسش نامه ها را به لحاظ صوری و محتوایی، استادان مدیریت ورزشی تایید کردند و آلفای کرونباخ معادل 0/85 برای پرسش نامه فرهنگ سازمانی، 0/81 برای پرسش نامه اخلاق حرفه ای و 0/80 برای پرسش نامه عملکرد شغلی، نشان از پایایی مطلوب ابزار تحقیق داشت. با توجه به مدل ساختاری ارائه شده نهایی، فرهنگ سازمانی با ضریب 1/31 بر روی اخلاق حرفه ای و با ضریب 0/96 بر روی عملکرد شغلی به طور معنادار اثرگذار است. همچنین اخلاق حرفه ای با ضریب 0/87 به طور معنادار بر عملکرد شغلی اعضای هیئت علمی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی اثرگذار است. بنابراین می توان با ارتقای متغیرهای فرهنگ سازمانی و اخلاق حرفه ای در اعضای هیئت علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی، عملکرد شغلی آنها را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، اخلاق حرفه ای، عملکرد شغلی، اعضای هیئت علمی، تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • بهزاد ایزدی*، محسن فتحی صفحات 59-74
    همواره یکی از برنامه های باشگاه ‏های ورزشی، پرداختن به فعالیت ‏های خیرخواهانه بوده است؛ به طوری ‏که کارکردهای اجتماعی خاصی در میان جامعه به همراه داشته اند. ازاین رو، هدف اصلی این پژوهش، نقش فعالیت های خیرخواهانه بر هم هویتی تیمی و سازمانی و قصد خرید هواداران باشگاه های فوتبال بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه های کردستان و علوم پزشکی شهر سنندج بودند. تعداد 250 نفر که نسبت به طرفداری از تیم مورد علاقه خود پاسخ مثبت داده بودند، به عنوان نمونه آماری و به روش تصادفی برای تحلیل آماری در نظر گرفته شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه‏ای برگرفته از پژوهش لی (2009) با ابعاد هم هویتی تیمی، سازمانی و قصد خرید، و همچنین پرسش نامه محقق ساخته فعالیت های خیرخواهانه با استفاده از فعالیت های خیرخواهانه مندرج در سایت های رسمی باشگاه ها بود. برای بررسی پایایی و روایی ابزار پژوهش، از آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. نتایج نشان داد که فعالیت های خیرخواهانه بر هم هویتی تیمی (20/0)، هم هویتی سازمانی (25/0) و قصد خرید (11/0) تاثیر دارند. مطابق با نتایج می توان گفت باشگاه هایی که به رفع مشکلات جامعه کمک می کنند، نوعی از هویت تیمی و سازمانی را در بین هواداران ترویج می دهند که منجر به مشارکت گروهی و خرید محصولات ورزشی باشگاه می شود. این اقدامات موجب افزایش حس انسان دوستانه در جامعه و تاثیرگذاری در آینده باشگاه ها می گردد.
    کلیدواژگان: فعالیت خیرخواهانه، باشگاه های فوتبال، هم هویتی تیمی، هم هویتی سازمانی، قصد خرید
  • سید احمد نژاد سجادی، سید رضا حسینی نیا *، نسرین بیگلری صفحات 75-92
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر سبک رهبری رهبران همسطح بر هویت و کارآمدی تیمی بازیکنان هندبال دانشگاه‏ ها و موسسات آموزش عالی کشور بود. جامعه آماری این پژوهش را همه بازیکنان تیم‏ های شرکت کننده در مسابقات هندبال دانشجویان پسر دانشگاه‏ ها و موسسات آموزش عالی کشور تشکیل دادند (140 نفر) که از بین آنها107 نفر به روش دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها پس از تایید روایی و پایایی، از پرسش‏نامه‏ های رهبری در ورزش (چلادورای و صالح، 1980)، هویت تیمی (فرانسن و همکاران، 2015) و کارآمدی تیمی (فلتز و لیرگ، 1998) استفاده شد. نتایج نشان داد سبک بازخورد مثبت رهبران همسطح بر کارآمدی تیمی بازیکنان، تاثیر مثبت و سبک آموزش و تمرین آنها بر هویت تیمی بازیکنان، تاثیر منفی و معناداری دارد. همچنین، هویت تیمی بر کارآمدی تیمی تاثیر مثبت و معنادار دارد. در نهایت، سبک آموزش رهبران همسطح به طور غیرمستقیم (به واسطه هویت تیمی) بر کارآمدی تیمی تاثیر منفی و معنادار نشان داد. باتوجه به یافته های پژوهش، به مسئولان تیم‏ها پیشنهاد می‏شود رهبران همسطح درون تیم های خود را شناسایی کنند و آنها را از نقش موثر رفتارشان در ایجاد هویت و کارآمدی تیمی در بین اعضای تیم مطلع سازند.
    کلیدواژگان: رهبران همسطح، هویت تیمی، کارآمدی تیمی، دانشجو، هندبال
  • طاهره ابراهیمی پور *، رحیم رمضان نژاد، سعید امیرنژاد صفحات 93-110
    هدف از پژوهش حاضر تبیین الگوی تعهد به مشارکت بانوان استان مازندران در ورزش همگانی بوده است. این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری (SEM) بوده است. جامعه آماری را بانوان سازمان یافته ورزش همگانی استان مازندران تشکیل دادند که 500 نفر به صورت تصادفی خوشه ایدر سه منطقه غرب، مرکز و شرق استان انتخاب شدند و پرسش نامه بین آنها توزیع شد که در نهایت تعداد 400 پرسش نامه برای تجزیه وتحلیل آماری انتخاب شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از مدل حداقل مربعات جزئی و نرم افزار (پی.‏ال.‏اس) استفاده شده است. نتایج نشان داد انگیزه مشارکت تاثیر معناداری بر تعهد به مشارکت ندارد. همچنین، نتایج نشان داد «موانع مشارکت» بر «تعهد به مشارکت» تاثیر منفی و معناداری دارد و «پیامد مشارکت» بر «تعهد به مشارکت» تاثیر مثبت و معناداری دارد. به طورکلی نتایج نشان داد موانع و پیامد مشارکت بر تعهد به مشارکت تاثیر معنادار دارد. با توجه به نتایج به دست آمده در پژوهش حاضر به مسئولان و متولیان ورزش استان مازندران توصیه می شود علاوه بر آگاه سازی بانوان استان از فواید ورزش و مشارکت در آن، در رفع موانع موجود در مسیر مشارکت بانوان در ورزش نیز همت بگمارند.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، تعهد ورزشی، بانوان ورزشکار، مشارکت در ورزش
  • حمیدرضا میرصفیان * صفحات 111-134
    مشارکت در فعالیت های ورزشی علی رغم فواید بسیار، همواره با خطرات مختلفی نیز همراه است که در این میان مربیان از نظر حقوقی بیشترین پتانسیل را برای قبول مسئولیت های قانونی در قبال ورزشکاران آسیب دیده دارند. به همین دلیل، پژوهش حاضر با هدف سنجش دانش مربیان رشته های مختلف ورزشی شهر اصفهان از وظایف قانونی خود در قبال ورزشکارانانجام شده است. در این پژوهش از دو روش کمی (توصیفی پیمایشی) و کیفی (تحلیل محتوای کیفی) برای تحلیل اطلاعات به دست آمده از ابزار های اندازه گیری استفاده شد. به همین منظور، تعداد 285 نفر از مربیان رشته های مختلف ورزشی با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و به پرسش نامه ای 48 سوالی در قالب هفت مولفه پاسخ دادند. همچنین 35 نفر از مربیان از تمام رشته های ورزشی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در مصاحبه ای نیمه سازمان یافته شرکت کردند. نتایج پژوهش نشان داد مربیان دانش مناسبی از هیچ یک از حیطه های وظایف قانونی خود ندارند که در این میان، عوامل جنسیت و درجه مربیگری نیز بر دانش آنان تاثیری نداشته است. در این ارتباط، سیستم آموزش مربیان با مرجعیت فدراسیون های ورزشی، منابع ارتقای دانش مربیان، فقدان حمایت رسانه ای و به صورت کلی دانش اندک و توجه نامناسب جامعه ورزش به مسائل حقوقی مرتبط با ورزش می تواند از جمله عوامل موثر بر دانش نامناسب مربیان از این مباحث باشد.
    کلیدواژگان: آسیب دیدگی، دعاوی قضایی، مربیان ورزشی، مسئولیت، نقض وظیفه، ورزشکار، وظایف قانونی
  • مینا ملایی * صفحات 135-154
    هدف از این پژوهش بررسی کیفیت خدمات دانشکده تربیت ‏بدنی و مقایسه آن با دیگر دانشکده‏ های دانشگاه گیلان و تاثیر آن بر خوشنامی آنها بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود و جامعه آماری پژوهش را تمام دانشجویان دانشگاه گیلان در سال‏ های تحصیلی 93-94 و 94-95 (3834 نفر) تشکیل دادند که با استفاده از نمونه ‏گیری نسبتی تصادفی ساده، تعداد 460 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، دو پرسش نامه سنجش خوشنامی (فوم‏بران، 1996) و ادراکات و انتظارات مشتری از کیفیت خدمات ارائه شده بر اساس مدل سروکوال (1985) بودند. روایی پرسش نامه‏‏ ها را 15 نفر از استادان دانشگاه‏ تایید کردند و اعتبار آن‏ با استفاده از آلفای کرونباخ به‏ترتیب 0/86 و 0/85 محاسبه شد. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و معادلات ساختاری برای تجزیه‏ و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های این مطالعه نشان داد اختلاف معنا‏داری بین دانشکده‏ های دانشگاه گیلان در کیفیت خدمات وجود نداشت، اما دانشکده تربیت ‏بدنی در بعد اعتبار، نسبت به دیگر دانشکده ‏ها جایگاه بالاتر و در دو بعد پاسخ گویی و تضمین، جایگاهی پائین ‏تر داشت. همچنین، نتایج پژوهش نشان داد که کیفیت خدمات، اثر مثبت و موثری بر خوشنامی دانشکده ‏ها دارد. به نظر می ‏رسد برای بهبود کیفیت خدمات ارائه شده و در نتیجه افزایش خوشنامی دانشکده های دانشگاه گیلان، به ویژه دانشکده تربیت‏بدنی، لازم است تا مسئولان به کیفیت خدمات آموزشی و پژوهشی در دانشکده‏، تسهیل و بهبود روابط کارکنان و استادان با دانشجویان، توجه به تجهیزات، امکانات و فضاهای دانشکده‏ و ایجاد حس اعتماد و اطمینان در دانشجویان توجه ویژه‏ ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: خوشنامی، دانشگاه، کیفیت خدمات، محیط کار
  • محمدرسول خدادادی *، بهروز نجدرحمتی، مریم فریدفتحی صفحات 155-174
    پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط بین انگیزه مشارکت ورزشی، نشاط و شادابی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر دوره متوسطه اول شهرستان بناب انجام گرفت. این پژوهش بر حسب هدف، کاربردی است و بر اساس روش، توصیفی همبستگی است که به صورت پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، تمام دانش آموزان پسر دوره متوسطه اول شهرستان بناب بودند که 2730 نفر هستند. بر اساس جدول مورگان تعداد 338 نفر به عنوان نمونه پژوهش و به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. در این پژوهش، سه پرسش نامه انگیزه مشارکت ورزشی، نشاط و شادی و پیشرفت تحصیلی با تایید روایی و پایایی و از آزمون کلموگروف اسمیرنف و رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد همبستگی معنا داری بین انگیزه مشارکت ورزشی با شادی و نشاط وجود دارد (01/0=P، 66/0=r) و بین مولفه های انگیزه مشارکت ورزشی، همچون موفقیت، گروه گرایی، تخلیه انرژی، بهبود مهارت، دوست یابی، تفریح و سرگرمی هم با شادی و نشاط رابطه معنا داری وجود دارد؛ اما آمادگی و نیز عوامل موقعیتی، تاثیر معنا داری بر شادی و نشاط دانش‏آموزان نداشتند ولی بین شادی و نشاط دانش آموزان و پیشرفت تحصیلی آنها ارتباط معنا داری وجود دارد(01/0=P، 52/0=r). در نهایت، اینکه مشارکت ورزشی با ضریب 52درصد توانایی پیش بینی شادی و نشاط دانش آموزان را دارد و شادی و نشاط نیز با ضریب 39درصد توانایی پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را دارد. بنابراین، پیشنهاد می شود مسئولان ورزش مدارس، زمینه های مناسب را برای فعالیت های ورزشی ایجاد کنند تا در کنار آن، موجبات شادی و نشاط، پیشرفت تحصیلی و موفقیت درسی دانش آموزان را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، شادی و نشاط، انگیزه، مشارکت ورزشی
  • امیرحسام رحیمی*، زهره خیامیان، کوروش قهرمان تبریزی، اسماعیل شریفیان صفحات 175-192
    هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه ورزش همگانی در خوابگاه های دانشجویی بود. روش پژوهش پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان ساکن خوابگاه، در هشت دانشگاه دولتی جنوب شرق کشور بود (16227=N) کهاز این تعداد 368 نفر پسر و 375 نفر دختر، نمونه پژوهش را تشکیل دادند. نمونه گیری به صورت طبقه ای در دسترس انجام شد. ابزار پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته‏ ای بود که روایی آن با تحلیل عاملی، و پایایی آن با آلفای کرونباخ (α=0/89) محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه‏ و روش تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که همه عوامل تاثیر معناداری بر توسعه ورزش همگانی در خوابگاه های دانشجویان داشتند. اولویت بندی عوامل به روش تحلیل سلسله مراتبی برای پسران به ترتیب عبارت بودند از: عامل ساختاری، زمان، عوامل مدیریتی، فردی و فرهنگیو برای دختران عبارت بودند از: عامل ساختاری، مدیریتی، زمان، عوامل فرهنگی و فردی. با توجه به یافته های پژوهش می توان چنین نتیجه گرفت که با برنامه ریزی و تمرکز روی عوامل تاثیرگذار بر توسعه ورزش همگانی در خوابگاه های دانشجویان می توان شرایطی ایجاد کرد تا دانشجویان با رغبت بیشتری به ورزش همگانی روی آورند.
    کلیدواژگان: خوابگاه، دانشگاه، دانشجو، ورزش همگانی
  • رحمت الله قلی پور، محمدرضا اسماعیلی*، حبیب هنری، محمدحسین قربانی صفحات 193-214
    پژوهش حاضر با هدف تدوین الگوی توسعه مدیریت دانش در وزارت ورزش و جوانان انجام شد. روش پژوهش حاضر، کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد با رویکرد سیستماتیک است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام مدیران، مشاوران و کارشناسان خبره وزارت ورزش و جوانان و اعضای هیئت علمی مطلع از حوزه مدیریت دانش در این وزارتخانه بود. در این تحقیق از روش نمونه گیری هدفمند مبتنی بر رویکرد نظری استفاده شد، جمع آوری اطلاعات تا اشباع نظری داده ها ادامه یافت و تعداد 19 مصاحبه فردی نیمه ساختاریافته انجام گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی استراس و کوربین با استفاده از نرم افزار مکس کیودا (MAXQDA 10) استفاده شد. با کمک نرم افزار در مرحله کدگذاری باز تعداد 172 کد مستقل باز اولیه (مفاهیم)، 32 کد باز ثانویه (مقوله های فرعی) و در نهایت بر اساس کدهای باز ثانویه، 12 مقوله اصلی ایجاد شد. نتایج این پژوهش نشان داد به منظور توسعه مدیریت دانش در وزارت ورزش و جوانان، باید 12 عامل یادشده به عنوان مولفه های کلیدی مد نظر قرار گیرند که ارتباط بین آنها در قالب الگوی نهایی پژوهش ارائه شده است. در این الگو، توسعه مدیریت دانش با مقولات فرعی سطح مشارکت کارکنان در برنامه های دانشی و فرهنگ سازمانی دانش مدار، به عنوان مقوله اصلی یا پدیده محوری انتخاب شد که به عنوان یک متغیر وابسته تحت تاثیر شرایط گوناگونی مانند اراده سازمانی، تدوین برنامه استراتژیک مدیریت دانش، تشویق و انگیزش کارکنان، عوامل فردی، عوامل سازمانی، بسترهای اجرایی و بسترهای نرم افزاری قرار دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه های فکری، دانش فردی و سازمانی، دانش ضمنی، دانش آشکار
  • علی محمدی*، معصومه کلاته سیفری، فرزام فرزان، سید محمدحسین رضوی صفحات 215-230
    توسعه ورزش دانشگاهی می تواند ضامن سلامتی دانشجویان و یکی از عوامل موثر در توسعه ورزش کشور باشد. بر همین اساس، برای تحول در ورزش کشور نقش دانشگاه ها مهم است. شناسایی بسترها و عوامل توسعه ورزش در دانشگاه ها علاوه بر ارتقای سطح سلامتی دانشجویان، باعث رشد ورزش کشور می شود. هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی توسعه ورزش در دانشگاه فنی وحرفه ای بود و مشارکت کنندگان در پژوهش، استادان و مدیران تربیت بدنی دانشگاه های کشور بودند که بر اساس شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. بر اساس روش نظریه داده بنیاد، داده ها پس از کدگذاری تجزیه وتحلیل شدند و برای تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار مکس کیو دی استفاده شد. نتایج نشان داد که برای توسعه ورزش دانشگاهی چند عامل علی دخیل اند که عبارتند از فضا و تجهیزات، مدیریت و برنامه ریزی، اعتبارات و فراهم بودن زیرساخت های ورزش همگانی. همچنین مواردی مثل تغییر سبک زندگی، کافی نبودن منابع مالی و امکاناتی و نیز پرداختن به امورات روزمره، عوامل مداخله گر هستند و جذابیت ورزش، حمایت رهبری از ورزش دانشجویی، قدمت، ساختار و نیز گستردگی مراکز دانشگاهی، عوامل زمینه ای به حساب می آیند. در نهایت، کاهش آسیب های اجتماعی، افزایش جمعیت تحت پوشش، افزایش منابع مالی و امکاناتی و همچنین افزایش بهره وری، پیامدهای مدل توسعه ورزش در دانشگاه های کشور هستند. بر اساس مدل ارائه شده، اموری همچون توسعه مدیریت مشارکتی، استقرار نظام مدیریتی و برنامه ریزی، ایجاد دغدغه در مسئولان، افزایش منابع مالی و نیز اولویت بخشیدن به ورزش همگانی، نقش موثری بر توسعه ورزش در دانشگاه ها دارند.
    کلیدواژگان: دانشگاه فنی وحرفه ای، نظریه داده بنیاد، الگوی پارادایمی
  • رسول نظری * صفحات 231-248
    هدف این پژوهش تدوین مضامین راهبردی المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای استان اصفهان در یک دوره زمانی پنج ساله بود. پژوهش از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری خبرگان المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای بودند و با استفاده از دو روش نمونه گیری نظری و گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری (80 نفر) نمونه گیری ادامه پیدا کرد. از ترکیبی از روش های کیفی و کمی ضریب دهی و رتبه دهی برای گردآوری و تحلیل داده ها استفاده شد. ابزار پژوهش، پرسش نامه باز بود و برای جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه، نظر سنجی و جلسات شورای راهبردی استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات مورد نیاز در بخش کمی از ماتریس ارزیابی موقعیت و اقدام راهبردی (SPACE) و ماتریس برنامه ریزی راهبردی کمی (QSPM) و در بخش کیفی از روش استقرای منطقی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای هشت هدف کلان دارند؛ ضمن اینکه راهبرد های المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای بر اساس ماتریس ارزیابی موقعیت و اقدام راهبردی در موقعیت محافظه کارانه قرار گرفتند. ازاین رو هم افزایی و تعامل با سازمان های مرتبط با ورزش مدارس به عنوان استراتژی اولویت دار باید مد نظر قرار گیرد؛ بنابراین، مدیران با استفاده از برنامه تدوین شده حاضر می توانند اهداف کلان ورزش را نشانه بروند و شرایط را به منظور تحقق چشم انداز در نظر گرفته شده فراهم آورند.
    کلیدواژگان: المپیاد های ورزشی، برنامه، مضامین راهبردی، مدارس
|
  • Ahmad Ali Asefi *, Zahra Amoozadeh Pages 17-38
    The purpose of this research was to determine of relationship between the role of significant others and adolescent's participation in physical activity and sport and presenting the model. The research method was descriptive in the type of correlational. The statistical population of research was the adolescents of 12 to 18-year- old of Zarinshahr. Using Krejcie and Morgan Table 381 person were selected by Stratified random sampling. The research tool was international physical activity questionnaire and researcher made questionnaire of the role of significant others. The validity of international physical activity questionnaire was approved in internal and external researches. The validity of significant others questionnaire was confirmed by exact investigation of research literature and by considering of professors and experts opinion (10 person). The questionnaire’s construct validity also, using appropriate statistical methods was approved. The reliability of questionnaires was investigated in a pilot study through Cronbach's alpha and reliability coefficient of international physical activity questionnaire .92 and significant others roles questionnaire .94 was calculated. To analyze the data, the methods of descriptive and inferential statistics were used. The results showed that there was a relationship between the role of significant others and physical activity level and adolescent's participation in sport. Also, the supporter role of parents, role model of peer and coaction role of teachers had the highest correlation with the level of physical activity, and encourager role of parents, role model of peer and coaction of teachers had the highest correlation with adolescence’s participation in sport. Finally, the results of research model testing showed teachers had the greatest impact on adolescent's participation in physical activity and sport, and after that were peers and parents.
    Keywords: Significant others, Adolescents, Physical Activity, Sport
  • Mehdi Salimi *, Mahboobeh Khodaparast Pages 39-58
    The purpose of present study was to study the effect of organizational culture on professional ethics and job performance of physical education and sport sciences faculty members. This research according to the aim was applicable, according to the data collection was in field, and according to the kind was practical that was constructed based on structural equation modeling in Lisrel software. Society were all physical education and sport sciences faculty members (N=709) and sample number was determined by krejcie and morgan table equal to 256. For evaluation of organizational culture variable, Denison standard questionnaire (2000) including 12 elements and 60 questions, for evaluation of job performance variable, the standard questionnaire by Alirezae et al, (2013) including 2 elements and 23 questions and for evaluating professional ethics variable, the standard questionnaire by Cadozier and Brown (2004) including 8 elements and 16 questions were used. Validity of questionnaires, face and content, were approved by sport management professors and Cronbach’s alpha equal to 0.85 for organizational culture questionnaire, 0.81 for professional ethics questionnaire and 0.80 for job performance questionnaire show a desirable reliability of research instrument. Considering the final proposed structural model, organizational culture is significantly effective on professional ethics, coefficient of 1.13, and on job performance, coefficient of 0.96. Moreover, professional ethic has a significant effect on job performance of sport and physical training faculty members, coefficient of 0.87. Therefore, job performance of physical education and sport sciences faculty members can be improved by increasing organizational culture and professional ethics variables of them.
    Keywords: Organizational Culture, Professional Ethics, Job Performance, Faculty Members, Physical Education, Sport Sciences
  • Behzad Izadi *, Mohsen Fathi Pages 59-74
    One of the sport clubs’ programs have been engage in charitable activities that had certain social functions in society. So, the purpose of this article was to investigate the role of the charity activities of football clubs on fans team and organizational identification and to investigate the purchase intentions. The aim of this research was applicable and the method was correlation type. The statistical population of the study was the students of University of Kurdistan and the Medical Sciences in Sanandaj City. 250 people who gave positive reply to the question “whether they support their favorite team” were chosen as statistical sample for analysis. The research instrument included a questionnaire based on Lee's research (2009) with the dimensions of team identification, organizational identification, and purchase intention, as well as a researcher-made questionnaire using charitable activities contained on official club sites. Cronbach's alpha and factor analysis were used to evaluate the reliability and credibility of the research instrument. The results showed that charity activities effect on team identification (0.20), organizational identification (0.25) and purchase intentions (0.11). According to the results we are able to say that the football clubs, which help to solve the problems of society, can spread a kind of team and organizational identification among fans. This would enhance the sense of philanthropy in society and the future of the sport clubs.
    Keywords: Charity Activity, Football Clubs, Team identification, organizational identification, Purchase Intentions
  • Seyed Ahmad Nejhad Sajadi, Seyed Reza Hosseini Nia *, Nasrin Biglari Pages 75-92
    peer leaderships on team identification and efficacy of handball players of Iran universities and higher education institutions. The population of this study consisted all players of teams who participated in the national handball tournament of universities and higher education institutions boy students (140 persons), that among them 107 persons selected by available sampling method. After determining validity and reliability, in order to data gathering use of leadership in sport (Chelladurai and Saleh, 1980), team identification (Fransen et al, 2015) and team efficacy (Feltz and Lirgg, 1998) questionnaires. Findings indicated that positive feedback style of peer leaders has a direct and significant effect on team efficacy of players and training style of them has a negative and significant effect on the team identification. Also, the team identification has a positive and significant on the team efficacy. Finally, peer leaders’ training style showed an indirect, significant and negative effect (mediated by team identification) on the team efficacy. According to the findings, suggested to the team's officials identify peer leaders within their teams and aware them of their behavior effective role in creating of team identification and efficacy among team members.
    Keywords: Peer Leadership, Team identification, Team Efficacy, Student
  • Tahereh Ebrahimipour *, Rahim Ramezani Nezhad, Saeed Amir Nezhad Pages 93-110
    The purpose of this study was explaining of commitment model to women participation of Mazandaran province in sport for all. This research is descriptive-correlation analysis based on structural equation modeling (SEM). The population consisted organized women's sport Mazandaran Province that 500 athletes were selected randomly at three local area West, Central and East provinces and questionnaires were distributed among them, which finally 400 questionnaires were selected for statistical analysis. In order to analyze the data, is used the partial least squares models and Smart PLS software. Path analysis results showed there was no significant impact between motivations of participating on a commitment to partnership. Also, results showed there was the negative impact between barriers to participation on the commitment to partnership and there is a positive and significant impact between consequences of participation on the commitment to contribute. In general, the results showed there was significant impact the barriers and the consequence of participation on the commitment to participation and motivate of participation there was no significant effect on commitment. According to the results obtained in this study recommended to officials and sports administrators Mazandaran than informing women of the benefits of exercise and participation in that, and also to eliminate barriers to women's participation in sports take appropriate measures and appropriate.
    Keywords: Sport for all, Sport Commitment, Athletes Female, Participation in Sports
  • Hamidreza Mirsafian* Pages 111-134
    Participation in sporting activities, regardless of many benefits, associated with various risks and injuries, which coaches in this regard have the greatest potential for imposing legal liabilities toward injured athletes. This study aimed to measure the knowledge of coaches in various sport fields in Isfahan from their legal duties toward athletes. A quantitative (survey_descriptive) and qualitative (content analyzing) methods employed for analyzing the data gained from instruments. 285 coaches from various sport fields selected with stratify random sampling method and answered to a questionnaire includes 48 questions, in the form of 7 dimensions. Furthermore, 35 coaches from all of the selected sports selected by purposive sampling method, and participated in a semi-structural interview. The results indicated that coaches have sufficient knowledge in none of dimensions of legal duties. Also, gender as well as level of coaching certification have no effect on their knowledge. The coaching education system with reference of sport federations, sources of knowledge acquisition for coaches, lack of supporting from media, and generally, lack of knowledge and attention of all people involved in sport from the law issues related to sport, could affect the insufficient knowledge of coaches from the mentioned subject.
    Keywords: Athlete, Breach of Duty, Sport Coaches, Injury, Legal Duties, Liability, Litigation
  • Mina Mallaei * Pages 135-154
    The purpose of this study was to investigate the service quality in physical education faculty and compare it with other faculties of University of Guilan and determining the effect of it on their reputation. The research method was descriptive- analytical. The study population was included all students of University of Guilan in 2014-2015 and 2015-2016 educational years (3834 students) and with using simple stratified random 460 students were selected as statistical sample. The instruments were reputation questionnaire (Fombrun, 1996) andthe questionnaire of expected and received service quality based on SERVQUAL model (1985). Face and content validity of the questionnaire approved by 15 professors and the reliability of the questionnaire calculated with Cronbach's alpha coefficient 0.86 and 0.85 respectively. One-way ANOVA test and Structural equation method was used for analyzing the data. The results showed that although there was no significant difference between the faculties of University of Guilan in service quality, but physical education faculty in reliability was in higher place than any other faculties and in both dimension of responsivenessandassurance was in the lower place. Also, service quality has positive and meaningful effect on reputation of the faculties. It seems to improve the quality of offered services and increase the reputation of the faculties of University of Guilan, especially, the Physical Education faculty, it is necessary that the officials have a especial attention to the quality of teaching and research services of faculty, facilitating and improving the relations of staff and faculty members with students, considering to equipment, facilities and invironments, and creating a sense of trust and confidence in students.
    Keywords: Reputation, University, Service quality, Workplace
  • Mohammad Rasool Khodadadi *, Behroz Najdrahmati, Maryam Farid Fathi Pages 155-174
    The present study aimed to investigate the of sport participation motivation on academic achievement through the mediation of vitality and freshness of boy students of secondary school in Bonab city. This study is based on objective, Practical research and based on method was Survey - correlational that form scrolling was conducted. The study population consisted of all boy students in secondary schools of Bonab City people. According to Morgan table and stratified random sampling method 338 students were selected as research sample. In this study, three standard questionnaires including sports motivation participation, vitality and happiness and academic achievement were used. The validity and reliability of all questionnaires were confirmed. Kolmogorov-Smirnov and regression by using SPSS software were used. The results showed that there is a significant positive correlation between sports participation motivation and physical and mental happiness (P=0.01¡ r=0.66). The results showed that among the components of the motivation for sport participation such as success, team-oriented, energy depletion, improvement of skills, making friends, recreation there is a significant correlation with happiness, but the happiness preparedness and situational factors affect students significantly. Also, the results showed that there is a significant relationship between physical and mental happiness and academic achievement (P=0.01¡ r=0.52). Finally, the sports participation rate of 52 percent ability to predict the mental and physical happiness of students and happiness also a factor of 39 percent is the ability to predict student achievement. Therefore, it is suggested that officials school sports Appropriate to make fields for sporting activities; next to it provide bring happiness and exhilaration, academic achievement and students’ academic success.
    Keywords: Academic Achievement, Happiness, Motivation, sports participation
  • Amir Hesam Rahimi *, Zohreh Khayamian, Korosh Ghahreman Tabrizi, Esmail Sharifian Pages 175-192
    This paper aimed to identify and prioritize the influential factors on promotion of sport for all in the dormitories. The research was a survey based, applied research in regard to its method and purpose, respectively. The statistical group consists of students residing in the dormitories of eight southern east national universities of Iran (N=16227), of whom the number of 368 individuals comprise the statistical sample were male and 375 of them were female. Sampling was conducted via the stratified convenience method. The research tool was a questionnaire devised by the authors, for which its validity was evaluated by factor analysis and its reliability with Cronbach’s Alpha of (∝=0.89). For data analysis, the one sample T-test and hierarchical analysis methods were used. The findings indicated that all of the identified factors significantly influenced the promotion of sport for all in the student’s dormitories. Prioritization of the factors conducted through the AHP (Analytic Hierarchy process) method for males were respectively: the structural factor, time, management, individual and cultural and for females were respectively: the structural factor, management, and time, cultural and individual. According to the obtained results of the research, it can be concluded that by planning and concentrating on the influential factors on the promotion of sport for all in student’s dormitories, a proper environment for more enthusiastic attitudes of the students towards sport for all can be achieved.
    Keywords: Dormitory, University, Student, Sport for all
  • Rahmatollah Gholipoor, Mohammad Reza Esmaili *, Habib Honari, Mohammad Hosein Ghorbani Pages 193-214
    The present study was done with purpose of codification the development model of knowledge management in ministry of youth and sports. The Research Method of this study was qualitative study based on grounded theory with approach systematic. The statistical population included all managers, advisers and experts of the Ministry of Youth and Sports and faculty informed of the field of knowledge management in this ministry. Purposive sampling used based on Theoretical approach, data collection continued until theoretical saturation and 19 semi-structured interviews were conducted. In order to analyze the data, were used three-step coding, open, axial and selective Strauss and Corbin with using Maxqda software. With the help of software 172 independent primary open-code (concepts) in open coding phase, 32 secondary open-code (sub categories) and finally, based on secondary open codes were created 12 primary categories. The results of this study showed that in order to develop knowledge management in the Ministry of Youth and Sports should be mentioned 12 factors considered as key components, which the relationship between them presented in the final model of the research. In this model, the development of knowledge management with sub categories of level of employee participation in knowledge programs and Knowledge-based organization culture was chosen as the main issue or central phenomenon, that as a dependent variable affected by various conditions such as the will of the organization, KM strategic plan, personnel incentive, individual factors, organizational factors, administrative and software infrastructure.
    Keywords: Intellectual Capital, Individual, Organizational Knowledge, Tacit Knowledge, Explicit Knowledge
  • Ali Mohammadi *, Masoomeh Kalateseifari, Farzam Farzan, Seyed Mohammad Hosein Razavi Pages 215-230
    Development of college sports has an effective role in the development of sports in the country and university student's health. Therefore, the role of universities is important for the development of sports in the country. Recognition of the background and development factors of sports at university results in student's health in addition to promoting the growth of the sport. This study aims to design a pattern for developing sport at Technical and Vocational University. Participants consisted of physical education professors and administrators at universities across the country and we have used Purposeful sampling method. Based on grounded theory approach, data were analyzed after coding. To analyze the data, the MAXQDA software was used. According to the proposed model, the development of participative management, deployment planning and management system, creating concern in the authorities, increasing financial resources, giving priority to the role of sport is affecting the development of sport at the University.
    Keywords: Technical, Vocational University, Grounded theory, Paradigmatic Model
  • Rasool Nazari * Pages 231-248
    The purpose of this study was designing Strategic to develop inter-school sports Olympiad in Isfahan province for a period of five years. The aim of this study was applied. The population of elites and experts were inter-school sports Olympiad. Using theoretical and snowball sampling methods to achieve theoretical saturation (80) sampling was continued. A combination of qualitative methods opens questionnaire and interviews and quantitative methods yield index and ranking was used to collect and analyze the data. Survey, a questionnaire was open, for collecting the required information from interviews, surveys and meetings were strategic. To analyze the information required in the quantitative part of the evaluation matrix and strategic position (SPACE) and quantitative strategic planning matrix (QSPM) and in the quality of logical induction method was used. The results showed that the inter-school sports Olympiads has had eight major goal, while inter-school sports Olympiads strategies based on the evaluation matrix position and action strategy was conservative position, the synergy and interaction with the organization of sports-related schools as a strategy priority should be considered, manages the program compiled now can goals exercise to go sign the agreement in order to realize the vision is intended to provide.
    Keywords: Olympics sports, Planning, Strategic Perspective, Schools