فهرست مطالب

نشریه ره یافت های نوین در مدیریت و فن آوری
پیاپی 8 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • معصومه حسن عباسی صفحات 4-17
    بسیاری از دانش پژوهان ، متفکران و مصلحان اجتماعی عصر حاضر را « عصر تکنیک » ، « عصر ارتباطات » ، « دهکده جهانی » و رهبری از راه دور نامیده اند . البته رهبری از راه دور نه تنها در مورد ماهواره ها و فضاپیماها صادق است ، بلکه هدایت از مسافت دور به وسیله رسانه های گروهی در مورد انسان نیز صدق می کند .در این تحقیق تاثیرات رسانه های تصویری چون تلویزیون ، سینما ، ویدئو ، ماهواره و مطبوعات در بزهکاری کودکان و نوجوانان مورد بررسی قرار می گیرد . تحقیق به روش توصیفی و گرداوری مطالب از منابع کتابخانه ای است..پس از مطالعه منابع به این نتیجه رسیدیم رسانه در بروز و کنترل بزهکاری کودکان نقشی موثر دارد.
    کلیدواژگان: کودکان بزهکار، رسانه های گروهی، ناهنجاری اجتماعی، فرهنگ سازی
  • نعیمه مرسلی، مرضیه اوتادی، ابراهیم احمدیان صفحات 18-44
    ارزیابی عملکرد مالی شرکتها، از مهمترین موضوعات مورد توجه سرمایه گذاران ، اعتبار دهندگان ، دولتها و مدیران می باشد. سرمایه گذاران (سهامداران) به منظور ارزیابی میزان موفقیت مدیریت در به کار گیری سرمایه آنها و تصمیم گیری در مورد حفظ ، افزایش و یا فروش سرمایه گذاری و همچنین اعتبار دهندگان به منظور تصمیم گیری در مورد میزان نرخ اعطای اعتبار؛ به ارزیابی عملکرد می پردازند. .مهمترین جنبه ای که توسط سرمایه گذاران در ارزیابی عملکرد در نظر گرفته می شود، این است که آیا برای آنها ارزش ایجاد شده است یا خیر. در سالهای اخیر تلاشهای زیادی شده است تا شاخص هایی معرفی شود که بهتر بتواند اهداف سهامداران را برآورده سازد .در راستای رسیدن به این هدف شناسایی روابط عواملی مانند: ریسک موردانتظار، نسبت سرمایه گذاری و نوسانات فروش بر عملکرد مالی می تواند راه گشای اساسی در دستیابی به این هدف باشد. جامعه آماری این پژوهش در شرایط بازار سرمایه ایران در دوره زمانی 1387 الی 1393مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا متغیر های پژوهش مورد شناسائی قرار گرفته و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از داده های بدست آمده از نرم افزار ره آورد نوین و برای محاسبه متغیر های پژوهش از نرم افزار Excel استفاده شده است. این داده ها جهت آزمون فرضیه ها توسط نرم افزارSPSS و به کمک آماره های توصیفی و استنباطی نظیر تحلیل همبستگی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.. برای بررسی نرمال بودن متغیرها و باقیمانده ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف استفاده شده است و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون به بررسی ارتباط متغیرهای تحقیق و همبستگی موجود بین آنها پرداخته شده و برای آزمون فرضیه تحقیق از روش داده های ترکیبی (مدل اثر ثابت) به روش پنل استفاده شده است.

    مهمترین یافته های تحقیق عبارتند از:⦁ موثر بودن عامل « نوسانات فروش » بر «عملکرد مالی» شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی تحقیق.
    ⦁ عدم تاثیر عامل « ریسک مورد انتظار » و « نسبت سرمایه گذاری » بر « عملکرد مالی » شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی تحقیق.
    کلیدواژگان: ریسک مورد انتظار، نوسانات فروش، سرمایه گذاری
  • حمید محمد رضایی ازندریانی، سعید کیان پور، حکیمه ماهوار صفحات 45-69
    برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ( 1399-1395 ) را بدون تردیددر تاریخ تدوین برنامه های مختلف در کشور باید یک نمونه محسوب کرد، زیرا این برنامه سبب شد که جامعه ایرانی با وضعیت هایی مواجه شود که اغراق نیست اگر گفته شود که در تاریخ سیاست گذاری های ایران بی سابقه بوده است. در دنیایی که ارتباطات، پیچیدگی ها و سرعت تغییرات در حال افزایش است، سیستم های اقتصادی و اجتماعی با مخاطرات بیرونی و خارج از اختیاری روبرو هستند که قابلیت پیش بینی پایین داشته و دانش بشر در خصوص آثار و پیامدهای آنها اندک است. بهترین راه مقابله با این مخاطرات، ارتقای اقتصاد مقاومتی می باشد. در این رویکرد، جامعه ای مقاوم است که بتواند مخاطرات موقت یا دائم را جذب کرده و خود را با شرایط به سرعت در حال تغییر انطباق دهد، بدون اینکه ثبات و کارکرد خود را از دست بدهد. با توجه به اینکه رویکرد اصلی در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، ارتقای اقتصاد ملی در مسیر تحقق اهداف سند چشم انداز می باشد، از این رو در این مقاله به بررسی مفهوم اقتصاد مقاومتی و اقتصاد می-پردازیم.
  • نعیمه مرسلی، ایرج رستمی صفحات 70-83
    پژوهش حاضر تلاشی است برای ارزیابی عملکرد کارکنان بانک ها، موسسات مالی و اعتباری با در نظر گرفتن معیارهای نه گانه مدل EFQM. برای انجام این پژوهش ابتدا منابع کتابخانه ای و اینترنتی مورد مطالعه قرار گرفته و مطابق با استاندارد مدل (EFQM) پرسشنامه ای تنظیم شد. این پرسشنامه شامل 9 معیار اصلی و 32 معیارفرعی بود که نهایتا شامل 36 سوال شد. برای بررسی روایی و پایایی از روایی محتوایی و برای پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرنباخ استفاده گردید که مقدار آن 95/0α = بدست آمد. نتایج بدست آمده نشانگر این بود که امتیاز عملکرد مدیریت بانک ملت استان البرز بر مبنای مدل تعالی سازمانی (EQFM) از 1000 امتیاز مدل برابر با 59/506 بدست آمد و متوسط امتیاز سایر بانک ها، موسسات مالی و اعتباری در معیار توانمندسازها 83/49 درصد و معیار نتایج 48/51 درصد بدست آمد. براساس نتایج تحقیق، پیشنهادها و توصیه های لازم برای ارتقاء عملکرد بانک ها، موسسات مالی و اعتباری ارائه شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد عملکرد بانک ها، موسسات مالی و اعتباری بر مبنای مدل تعالی سازمانی (EQFM) در معیار نتایج بهتر از معیار توانمندسازها می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مدل تعالی سازمانی، بانک ها و موسسات مالی اعتباری، معیارهای نه گانه
  • نعیمه مرسلی، سیده زهرا بیاتیان، نعیمه مرسلی صفحات 84-102
    هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیرات کمی عوامل سازمانی بر اثربخشی سازمان با نقش میانجی سرمایه اجتماعی در آموزش و پرورش شهرستان قزوین می باشد.
    دراین تحقیق با استفاده از منابع مکتوب و نظر خبرگان و همچنین بررسی پیشینه پژوهش ها و مقاله های جدید مجلات معتبر،مدل مفهومی پژوهش استخراج و عوامل سازمانی با هشت بعد ، متغیر میانجی سرمایه اجتماعی با سه بعد و اثربخشی سازمانی با چهار بعد شناسایی و سپس با راهنمایی استاد راهنما پرسشنامه های استاندارد آنها تهیه گردید، برای تعیین روایی و پایایی پرسشنامه هااز گزارش های تایید شده روایی و پایاییآنها در پایان نامه های داخلی استفاده شد و نیز ضریب آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی موردمحاسبه قرارگرفت.حجم نمونه آماری پژوهش، تعداد 198 نفر از کارمندان جامعه مورد بررسی بوده که با توجه به فرمول کوکران، اینتعداد، از حجم جامعه آماری 405 نفری کارکنان اداری آموزش و پروش استان قزوین تعیین و سپس بطورتصادفی انتخاب و پرسشنامه ها میان آن ها توزیع گردیدو پس از تکمیل و جمع آوری، داده های مورد نیاز تحقیق گرد آوری و با استفاده از فنون آمارتوصیفی و استنباطی به کمک نرم افزارهای آماری SPSS، AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند . یافته ها حاکی از آن است که بین متغیرعوامل سازمانی و ابعاد آن با متغیرهای سرمایه اجتماعی واثربخشی سازمانی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و همچنین بین متغیرهای سرمایه اجتماعی و اثربخشی سازمانی نیز رابطه مثبت و معنادری وجود دارد ، همچنین یافته ها نشان می دهند که نقش میانجی گری سرمایه اجتماعی در ارتباط بین عوامل سازمانی و اثربخشی سازمانی مورد تایید قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: عوامل سازمانی، سرمایه اجتماعی، اثربخشی، آموزش و پرورش شهرستان قزوین
  • معصومه حسن عباسی صفحات 103-110
    حقوق،عهده دار تنظیم روابط اشخاص است. هر قدر این روابط متنوع تر باشد، طبعا قوانین نیز گسترده تر خواهد بود. امروز تنوع روابط در شهرها مشهود است. این مناطق کانون های بزرگ جمعیتی هستند که انبوهی از انسان ها را در خود جای داده اند و البته هر روز نیز بر وسعت آن ها افزوده می شود.بدون تردید باید پذیرفت که ادامه زندگی شهری و جلوگیری از بحران شهرنشینی مستلزم وضع قوانین کارآمد در حوزه های مختلف شهری است و این زمانی حاصل خواهد شد که قانونگذار از تحولات سریع و وسیع شهری غافل نباشد امری که در کشور ما محقق نشده است.این تحقیق با روش اصل امر اجتماعی بصورت توصیفی به گرداوری اطلاعاتی در این باره با رسیدن به این نتیجه که وفاداری به چنین قانونی ما را چه میزان به شهر مطلوب خواهد رساند صورت گرفته است .

    ای کریمی که از خزانه ی غیب گبر و ترسا وظیفه خور داری / دوستان را کجا کنی محروم تو که با دشمن این نظر داری
    «سعدی»
    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، قانون مدنی، قوانین و مقررات، شهرسازی
  • مجید فلاح، علی احتشام صفحات 122-144
    در دنیای رقابتی امروز افزایش سود، کاهش هزینه ها همواره جزءاهداف شرکتها ومد نظر مدیران وسرمایه گذاران بوده است وباعث افزایش جلب مشارکت سرمایه گذاران در امر سرمایه گذاری وافزایش کارایی شرکت ها میشود.هزینه و چسبندگی هزینه مسئله ای با اهمیت در حسابداری واقتصاد می باشد. وجود چسبندگی هزینه به شدت با رفتار وفعالیت مدیریت در ارتباط است.در واقع چسبندگی هزینه ها رانمی توان از انگیزه های مدیران جدا نمود به همین دلیل درک چسبندگی هزینه، به منظور بررسی دلایل تعدیل عمدی منابع توسط مدیریت ضروری است.هدف اصلی این تحقیق بررسی ارتباط مدیریت سود،حاکمیت شرکتی وچسبندگی هزینه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. تحقیق حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد و براساس ماهیت و روش، تحقیق توصیفی- همبستگی است. با توجه به قلمرو مکانی و زمانی، جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در دوره زمانی 1389 تا 1393 می باشد که با انجام روش های نمونه گیری انجام شده 125 شرکت (در مجموع 625 سال- شرکت) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. بدین ترتیب 5 فرضیه تدوین و داده های مرتبط جمع آوری گردید. جهت بررسی فرضیه ها در این پژوهش از نرم افزار Eviews8 استفاده شده است. علاوه بر این، برای اندازه گیری مدیریت سود در این پژوهش از مدل ارایه شده توسط کوتاری (2005) استفاده شد. برای اندازه گیری حاکمیت شرکتی از شاخص های تمرکز مالکیت، شاخص Z، حاکمیت شرکتی خارجی، ماهیت شرکت، سهامداران نهادی، درصد مدیران خارجی، اندازه هیئت مدیره و جدایی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بهره گرفته شد.این تحقیق دارای یک فرض اصلی منقسم به چهار فرض فرعی ویک فرض اصلی منقسم به چهار فرض فرعی می باشد که در پایان تحقیق، فرض اصلی به همراه دو فرض فرعی تایید وسه فرض فرعی دیگر رد می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، حاکمیت شرکتی، چسبندگی هزینه
  • حمید محمد رضایی ازندریانی، سعید کیانپور، مرتضی مرادی صفحات 144-154
    اگرچه مفهوم فضای کسب و کار از دیرباز در نظریات و اندیشه های اقتصادی با تعاریف و عناوین دیگر مورد بررسی قرار گرفته اند، اما از دهه 1990 تا کنون این مفهوم مورد توجه کشورها و نهادهای بین المللی قرار گرفته به طوری که بخشی از اهداف و سیاستگزاری های کلان کشورها به بهبود فضای کسب و کار اختصاص می یابد. عوامل متعددی بر عملکرد بنگاه های اقتصادی تاثیرگذار است. دست های از این عوامل خارج از تسلط و کنترل فعالان اقتصادی بوده که در ادبیات این حوزه با عنوان فضای کسب و کار شناخته میشود. این مطالعه اولویت های بهبود سهولت فضای کسب و کار جهت رشد اقتصادی را در ایران مورد ارزیابی قرار می دهد. این پژوهش تاثیر عوامل فضای کسب و کار را در ایران طی دوره 1395-1385با استفاده از روش های شبکه عصبی Perceptron ارزیابی میکند.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، فضای کسب و کار، شبکه عصبی
  • مجید فلاح، علی احتشام صفحات 155-164
    در دنیای رقابتی امروز افزایش سود، کاهش هزینه ها همواره جزء اهداف شرکتها ومد نظر مدیران وسرمایه گذاران بوده است وباعث افزایش جلب مشارکت سرمایه گذاران در امر سرمایه گذاری وافزایش کارایی شرکت ها میشود.هزینه و چسبندگی هزینه مسئله ای با اهمیت در حسابداری واقتصاد می باشد. وجود چسبندگی هزینه به شدت با رفتار وفعالیت مدیریت در ارتباط است.در واقع چسبندگی هزینه ها رانمی توان از انگیزه های مدیران جدا نمود به همین دلیل درک چسبندگی هزینه، به منظور بررسی دلایل تعدیل عمدی منابع توسط مدیریت ضروری است.هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر متقابل حاکمیت شرکتی و مدیریت سود در کاهش چسبندگی هزینه و سایر هزینه ها در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. تحقیق حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد و براساس ماهیت و روش، تحقیق توصیفی- همبستگی است. با توجه به قلمرو مکانی و زمانی، جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در دوره زمانی 1389 تا 1393 می باشد که با انجام روش های نمونه گیری انجام شده 125 شرکت (در مجموع 625 سال- شرکت) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. بدین ترتیب 2 فرضیه تدوین و داده های مرتبط جمع آوری گردید. جهت بررسی فرضیه ها در این پژوهش از نرم افزار Eviews8 استفاده شده است. علاوه بر این، برای اندازه گیری مدیریت سود در این پژوهش از مدل ارایه شده توسط کوتاری (2005) استفاده شد. برای اندازه گیری حاکمیت شرکتی از شاخص های تمرکز مالکیت، شاخص Z، حاکمیت شرکتی خارجی، ماهیت شرکت، سهامداران نهادی، درصد مدیران خارجی، اندازه هیئت مدیره و جدایی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بهره گرفته شد.این تحقیق دارای دو فرضیه است که نتایج نشان میدهد که فرضیه اول رد و فرضیه دوم تائید می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، حاکمیت شرکتی خوب، چسبندگی هزینه
  • مجید فلاح، علی احتشام صفحات 165-174
    در دنیای رقابتی امروز افزایش سود، کاهش هزینه ها همواره جزءاهداف شرکتها ومد نظر مدیران وسرمایه گذاران بوده است وباعث افزایش جلب مشارکت سرمایه گذاران در امر سرمایه گذاری وافزایش کارایی شرکت ها می شود. هزینه و چسبندگی هزینه مسئله ای با اهمیت در حسابداری واقتصاد می باشد. وجود چسبندگی هزینه به شدت با رفتار وفعالیت مدیریت در ارتباط است . در واقع چسبندگی هزینه ها رانمی توان از انگیزه های مدیران جدا نمود به همین دلیل درک چسبندگی هزینه، به منظور بررسی دلایل تعدیل عمدی منابع توسط مدیریت ضروری است.هدف اصلی این تحقیق بررسی ارتباط مدیریت سود و چسبندگی هزینه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. تحقیق حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد و براساس ماهیت و روش، تحقیق توصیفی- همبستگی است. با توجه به قلمرو مکانی و زمانی، جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در دوره زمانی 1389 تا 1393 می باشد که با انجام روش های نمونه گیری انجام شده 125 شرکت (در مجموع 625 سال- شرکت) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. . جهت بررسی فرضیه تحقیق در این پژوهش از نرم افزار Eviews8 استفاده شده است. علاوه بر این، برای اندازه گیری مدیریت سود در این پژوهش از مدل ارایه شده توسط کوتاری (2005) استفاده شد..این تحقیق دارای یک فرض اصلی است و نتایج نشان می دهد که بین مدیریت سود و چسبندگی هزینه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ارتباط معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، چسبندگی هزینه
  • مجید فلاح، علی احتشام صفحات 175-182
    در دنیای رقابتی امروز افزایش سود، کاهش هزینه ها همواره جزءاهداف شرکتها ومد نظر مدیران وسرمایه گذاران بوده است وباعث افزایش جلب مشارکت سرمایه گذاران در امر سرمایه گذاری وافزایش کارایی شرکت ها میشود.هزینه و چسبندگی هزینه مسئله ای با اهمیت در حسابداری واقتصاد می باشد. وجود چسبندگی هزینه به شدت با رفتار وفعالیت مدیریت در ارتباط است.در واقع چسبندگی هزینه ها رانمی توان از انگیزه های مدیران جدا نمود به همین دلیل درک چسبندگی هزینه، به منظور بررسی دلایل تعدیل عمدی منابع توسط مدیریت ضروری است.هدف اصلی این تحقیق بررسی ارتباط حاکمیت شرکتی خوب و چسبندگی هزینه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. تحقیق حاضر از نظر هدف در حیطه تحقیقات کاربردی می باشد و براساس ماهیت و روش، تحقیق توصیفی- همبستگی است. با توجه به قلمرو مکانی و زمانی، جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در دوره زمانی 1389 تا 1393 می باشد که با انجام روش های نمونه گیری انجام شده 125 شرکت (در مجموع 625 سال- شرکت) به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. جهت بررسی فرضیه تحقیق در این پژوهش از نرم افزار Eviews8 استفاده شده است. برای اندازه گیری حاکمیت شرکتی از شاخص های تمرکز مالکیت، شاخص Z، حاکمیت شرکتی خارجی، ماهیت شرکت، سهامداران نهادی، درصد مدیران خارجی، اندازه هیئت مدیره و جدایی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بهره گرفته شد.این تحقیق دارای یک فرض اصلی است که نتایج نشان می دهد بین حاکمیت شرکتی خوب و چسبندگی هزینه رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، چسبندگی هزینه
|
  • Naeem Morseli, Dr. Morteza Mosa Khani, Masoud Azimi Pages 111-121
    In Iran, banks are considered as the main focus of economic activities and play an important role in helping to the country''s economic growth. Clearly, the success of financial institutions such as banks and consequently, the growth of the country''s economy will depend on how the performance of the human resources that excellent performance in each section will result in the performance of the entire organizational setup, so this performance should be evaluated in an appropriate manner. Choosing the appropriate methodology will have a direct impact on its outcomes. The purpose of this study is to compare the results of 360 degree performance evaluation and balanced scorecard in evaluating the performance of employees in the branches of the Tejarat bank. The statistical population of this research is the employees of the Tejarat Bank in Qazvin province who are employed in the branch and their total number was considered in 2017according to the report of the employees’ affairs of the province. 90 samples were selected using the Morgan table. The results of the comparison between the two methods of evaluation using independent t-test showed that there is a significant difference between the performance evaluation results of 360 degrees and the score of the Balanced Scorecard in assessing the performance of the Bank''s employees.
  • Pages 144-154
    . Although this concept was used in economic history thought¡ but from the 1990s the literature of doing business has been concerned by governments and international economic institutions. This study evaluates priorities for improving the ease of business environment for economic growth in the Iran. Many factors affect on the performance of economic activities. Some of these factors are out of the control which are known in economic literature as Doing Business This paper evaluates influences of the business Environment in Iran during 2006-2017 by using Perceptron Neural Network. Compare these criteria suggest.
    Keywords: Economic Growth, Business Environment, Neural Network