فهرست مطالب

نشریه ره یافت های نوین در مدیریت و فن آوری
پیاپی 5 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/23
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سمیرا زیوری پایدار، تورج مجیبی صفحه 2
    سرمایه های فکری در یک سازمان دارایی هایی هستند که ارزش آنها با به اشتراک گذاشتن با دیگران و گذشت زمان افزایش می یابند. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر سرمایه فکری بر عملکرد کارکنان می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی- با رویکرد پیمایشی (میدانی) است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شامل 650 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان242 نفر تعیین گردیده است روش نمونه گیری پژوهش حاضر تصادفی ساده می باشد. و داده های آن ازطریق پرسشنامه استاندارد شوراج و همکاران (2012) بدست آمده است. پایایی پرسشنامه به کمک آلفای کرونباخ بدست آمده و مورد تایید است. داده ها از طریق نرم افزار لیزرل 8/8 و اس.پی اس.اس با استفاده از آزمون مدل معادلات ساختاری تحلیل شده است. نتایج به دست آمده از مدل معادلات ساختاری نشان می دهد که سرمایه فکری و اجزای آن بر عملکرد کارکنان و مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه رابطه ای، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، عملکرد سازمانی
  • آرش کوگانی، منصوره کوگانی صفحه 3
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین سهامداران کنترلی ، ساختار هیئت مدیره و عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در یک دوره پنج ساله در بازه زمانی 1392- 1388 انجام شد که با اجرای روش حذف سیستماتیک از میان کلیه شرکت های بورس اوراق بهادار تهران تعداد 119 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شد. برای تجزیه تحلیل داده ها از روش های توصیف و تحلیل آماری استفاده شده است و با توجه به اینکه روش آزمون فرضیه ها مستلزم تحلیل همبستگی است و متغیرهای مورد بررسی کمی هستند برای آزمون فرضیه ها از روش رگرسیون استفاده شده است.متغیرهای به کار گرفته شده در این پژوهش مالکیت نهادی ، درصد اعضای غیر موظف هیات مدیره، اندازه هیات مدیره ، دوگانگی وظیفه مدیر عامل و نسبت کیو توبین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشند. همچنین در این تحقیق از متغیرهای فرصت رشد و اندازه شرکت به عنوان متغیر کنترلی استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان دهنده وجود رابطه معنادار و مستقیم بین مالکیت نهادی و درصد اعضای غیر موظف هیات مدیره با نسبت کیوتوبین می باشد ، این در حالی است که بین اندازه هیات مدیره و دوگانگی وظیفه مدیر عامل با نسبت کیوتوبین رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مالکیت نهادی، ساختار هیئت مدیره، نسبت کیوتوبین
  • رضا ضیایی، ارسلان غلامی صفحه 4
    در این مطالعه به پیش بینی کیفیت افشاء اطلاعات با استفاده از شبکه عصبی پروسپترون چند لایه (MLP) پرداخته شده است. حوزه مکانی تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1388 الی 1393 می باشد. جهت نمونه گیری از روش غربالگری استفاده گردید که با توجه به شرایط های لحاظ شده، 133 شرکت (798 سال/ شرکت) به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. روش مورد استفاده برای شبکه عصبی مصنوعی، پروسپترون چند لایه (MLP) می باشد. متغیر های سابقه شرکت، مالکیت نهادی، نوع صنعت، بازده دارایی ها، اهرم مالی، جریان های نقدی عملیاتی، اندازه موسسه حسابرسی و اندازه شرکت به عنوان متغیر ورودی و کیفیت افشاء اطلاعات به عنوان متغیر خروجی انتخاب گردیدند. نتایج حاصل از طراحی شبکه برای پیش بینی کیفیت افشاء اطلاعات شرکت ها به صورت (R2= 0.33 و MSE = 0.0180077) حاصل گردید.
    کلیدواژگان: کیفیت افشاء اطلاعات، شبکه عصبی مصنوعی، پروسپترون چند لایه
  • زهرا خدایاری، مه لقا کریمی، شهناز کنعانی صفحه 5
    هر یکی از راه های توسعه اقتصادی کشورها وبرون رفت از مشکلات اقتصادی نظیر کاهش تولید نا خالص داخلی ، کاهش سرمایه گذاری ، کاهش بیکاری و عواملی از این دست که متاسفانه نظام اقتصادی کشورما را نیز دچار بحران نموده است، وجودنوآوری ، کارآفرینی وکارآفرینان است .اما توسعه کارآفرینی و نو آوری نیازمند بسترسازی و شکل گیری فرهنگ کارآفرینی و نو آوری است .در این مقاله به روش تحلیل توصیفی به تشریح مفاهیم کارآفرینی ، نوآوری و فرهنگ ، رابطه دو مفهوم ، مدل های فرهنگی و مولفه های فرهنگ کارآفرینی و نوآوری و چالش های موجود در توسعه سازمان های نوآور و کارآفرین پرداخته و ویژگی ها و عوامل تاثیرگذار درایجاد توسعه فرهنگ کارآفرینی بیان گردیده است .
    کلیدواژگان: فرهنگ، کارآفرینی، نوآوری، فرهنگ کارآفرینی، فرهنگ نوآوری
  • اسرافیل شیرازی صفحه 6
    تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان تهدید مدرنیزاسیون غربی بر امنیت و سلامت ساکنان جهان و تاثیر الگوها و آموزه های علم بازاریابی در بر هم زدن موازنه نظام عرضه و تقاضا در بازار است. جامعه آماری تحقیق حاضر تصادفی بوده و تعداد آن 341 نفرمی باشد.حجم نمونه برآوردی 181 نفر می باشد. با توجه به ویژگی های جامعه آماری این پژوهش، از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی استفاده شده است. در این تحقیق جهت گردآوری اطلاعات به منظور سنجش متغیرهای مستقل و وابسته از پرسشنامه های استاندارد استفاده شده است. برای تعیین روایی محتوایی پرسشنامه از نظرات اصلاحی اساتید صاحب نظر استفاده شده است و از طریق آزمون آلفای کرونباخ ضریب پایایی 849/0 بدست آمده است. جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده های از آزمون کلموگروف اسمیرنف و با توجه به نرمال بودن توزیع داده ها جهت آزمودن فرضیه تحقیق از آزمون t تک نمونه ای استفاده گردیده است. با توجه به نتایج بدست آمده و سطح معنی دار بودن 001/0 فرض صفر با حداکثر اطمینان 999/0 رد می گردد، پس می توان نتیجه گرفت که تبعیت از الگوهای مدرنیزاسیون غربی بر تهدید سلامت و امنیت ساکنان جهان شهرموثر بوده و تحریک تقاضا به منظور افزایش فروش برهم زدن موازنه و ایراد خسارات جبران ناپذیر متنابه به طبیعت است.
    کلیدواژگان: انتی مارکتینگ، اقتصاد طبیعی، مدرنیزاسیون غربی، جهان شهر
|
  • Monireh Safaie, Abaas Daneshvar Page 1
    Nowadays, all of the organizations are trying to achieve customer satisfaction. recognition of customer needs is the first step of achieve customer satisfaction. There are different methods for recognizing of customer needs such as six sigma. Also, it is important to create competitive advantages in organizations. So, the organizations pay attention to production innovation engineering. Organizations achieve competitive advantages , both of quality and innovation in product. purpose In this paper is prioritize and relate between criteria of six sigma and production innovation engineering. A questionnaire prepared and disturbed in electronic parts industry. Data analyzed by quality function deployment (QFD)and Group AHP. it used of House of Quality in QFD and AHP Expert Choice SoftWare to analyze of data. Results were shows that important ability in Six Sigma is Aims to enhancethe organization''s competitivebasis with relative weight (0.259) and in Production Innovation Engineering is Research and Engineering with relative weight (0.22).
    Keywords: Six Sigma, production innovation engineering, quality function deployment (QFD), Group AHP