فهرست مطالب

نشریه ره یافت های نوین در مدیریت و فن آوری
پیاپی 7 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/23
  • تعداد عناوین: 5
|
  • الهام خسروی، امیر حسین اسدی، نازنین خسروی صفحات 17-25
    «سیستم خبره آزمون وکسلر»، سیستمی است که نقش ایفاد شده توسط روانشناس یا مشاور کارشناسروان سنجی برای ارائه و انجام تست هوشی و روان سنجی مجازی را انجام می دهد. مشاور آزمون وکسلر را به طور دستی برای تعیین سطح نمره هوشی و دیگر المانهای مطرح شده در آن، استفاده می کند، اما سیستم خبره با استخراج داده هابر اساس الگوهای استاندارد دستی موجود و مرتبط کردن آن هابا تست اصلی برای تعین سطح هوشی و دیگر سطوح آن صورت می گیرد.
    نتیجه ی تست وکسلر طراحی شده توسط سیستم خبره، این است که کلیه ی استاندارهای اجرایی و نمره گذاری درانجام آزمون هوشی وکسلر کودکان را، رعایت کرده و با ضریب اطمینان به تعیین سطح هوشی کودک در زمینه های مطرح شده می پردازد.
    پژوهش حاضر به بررسی کاربرد سیستم خبره در سنجش هوش توسط آزمون هوشی وکسلر تجدید نظر شده وکسلر کودکان می پردازد.
    این پروژه در دو فاز انجام گرفت فاز اول مربوط به سیستم خبره نمودن آزمون هوشی وکسلر کودکان بود و فاز دوم بررسی و مقایسه نتایج به دست آمده از روش تست وکسلر کاغذ قلمی و سیستم خبره بود. که فاز اول آن در حیطه کامل این پژوهش بوده و فاز دوم به صورت پیشنهاد پژوهشی در قسمت پیشنهادات و محدودیت هاعنوان گردیده است .
    موفقیت اجرا و توسعه این پروژه به «کاهش زمان صرف شده و نیروی انسانی» در تعیین بهترین سبک سنجش هوش کودک با «ضریب خطای پایین تر» و نیز «باسوگیری کمتر مشاوره» در راستای اجرای کمک می کند.
    هدف پژوهش حاضر تعیین سطح هوش کودکان با المانهای مطرح شده، به صورت به روز و مبتنی بر علم و تکنولوژی جدید و نیز کاهش نیاز به حضور کاملا فعال مشاور فوق تخصص و بالا بردن سطح ضریب اطمینان و کاهش ضریب خطا می باشد. چرا که با استفاده از این سیستم می توان چنین آزمون تخصصی را صرفا با حضور کارشناس آگاه به آزمون، انجام داد و نیازی به حضور متخصص نمی باشد.
    از این منظر جامعه آماری شامل ، کلیه ی کودکان سنین 6 تا 13 سال در دبستانهای شهر تهران بوده که نمونه به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایی به تعداد 5 دبستان و از مناطق 22 گانه شهر تهران و تعداد 100 دانش آموز می باشد.برای سنجش هوش از آزمون هوشی وکسلر کودکان با توجه به اطلاعات فرم تجدید نظر شده آن که توسط کرمی،1386 گردآوری و تالیف شده است مورد استفاده قرار گرفته است.
    نتایج نشان داد که سیستم خبره می تواند همتراز نیروی متخصص انسانی و با ضریب خطای کمتر (آلفا کمتر از 0.3) آزمون وکسلر را اجرا و نمره گذاری نماید.
    کلیدواژگان: هوش، آزمون هوشی وکسلر، سیستم خبره
  • حسین محمدی، فضل الله طالبی کهدویی صفحات 25-39
    در عصر کنون و با توجه به شتاب روز افزون کسب و کارها ، تفکر استراتژیک نقش بسیار مهمی را در استمرار بقا و پیشرفت سازمان ها در این محیط متغیر و پویا ایفا می نماید، که این امر اهمیت تحقیقات مرتبط با این موضوع را نشان می دهد ، اصلی ترین مبنای عرصه کسب و کار جدید رقابت است که به لحاظ مفهومی در مقابل انحصار قرار دارد. در واقع هر جا صحبت از رقابت باشد رابطه یک واحد یا عامل اقتصادی(مانند بنگاه) نسبت به یک واحد یا عامل دیگر در نظر گرفته می شود. در حالت رقابت زمینه های تفکر استراتژیک مدیران سازمان ، باعث ایجاد فضای رقابتی در جامعه ، ارتقای سطح رقابت پذیری در سطوح مختلف و نیز بستر لازم جهت ورود به فرآیند جهانی شدن را فراهم می نماید. رقابت پذیری بنگاه، بخش یا اقتصاد ملی کیفیتی است که از طریق حاکمیت بازار ، شکل گیری فعالیت ها بر پایه مزیت نسبی و رقابتی محقق می شود، مدیران بعنوان اثرگذارترین منابع انسانی سازمان با تکیه بر شایستگی ها و قابلیت های محوری از جمله : نفکر مفهومی ، تفکر سیستمی ، آینده نگری و فرصت طلبی هوشمندانه که همگی از مهمترین ابعاد تفکر استراتژیک است ، به جهت گیری صحیح سازمان و نیز خلق مزیت های رقابتی پایدار کمک می نمایند.در این مقاله با استفاده از ادبیات مفهومی حوزه های تفکر استراتژیک و مزیت های رقابتی سازمان ها ، نحوه ایفای نقش های موثر آنها بر یکدیگر توصیف و نتیجه گیری گردیده است که خود بستر مناسبی جهت استفاده از پژوهشگران این حوزه می باشد.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، مزیت رقابتی، ارزش های کلیدی، شایستگی های مدیریتی
  • کبری ابراهیمی، حمیده برومند، حمید نژاد سلیمانی صفحات 40-53
    ازآنجا که مدیریت نوآوری و دانش به عنوان یکی از عوامل زیرساختی در ایجاد سیستم مدیریتی مطرح است، استفاده از نوآوری مطابق با قوانین و فرهنگ سازمانی مبحثی بسیار مهم است. فرهنگ سازمانی و بهره وری نیروی انسانی از جمله مقوله هایی هستند که در سال های اخیر توجه بسیاری از صاحب نظران علوم رفتاری و مدیریت را به خود جلب کرده اند. شناخت و ایجاد فرهنگ سازمانی مطلوب در سازمان به منظور هدایت رفتار نیروی انسانی در سازمان و خلق و انعکاس تصویری روشن، جذاب و آراسته از سازمان و مدیریت درفکر و اندیشه جامعه یکی از راهبردهای اصلی و اساسی در سازمان های امروزی می باشد.
    نوآوری تحقیق حاضر از این رو می باشد که تاثیر متغیر فرهنگ سازمانی بر عملکرد شغلی همراه با نقش واسطه گری نوآوری مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین این پژوهش به صورت همزمان در تمامی نواحی آموزش و پرورش هفت گانه مشهد بررسی می شود. نوآوری دیگر تحقیق بررسی تاثیر مستقیم فرهنگ سازمانی بر عملکرد شغلی و نیز بررسی تاثیر غیر مستقیم فرهنگ سازمانی بر عملکرد شغلی با نقش میانجی نوآوری و در پایان مقایسه این دو بررسی است.
    کلیدواژگان: مدیریت نوآوری، فرهنگ سازمانی، عملکرد شغلی
  • صدیقه نصری فخرداود*، لعبت زبردست صفحه 54
|
  • Lobat Zebardast, Seddigheh Nasri Pages 4-16
    Iran is a country with fragile arid ecosystems and lack of water, so every type of development, such as tourism, should be cautiously planned in order not to pass the border of ecosystem thresholds. In this research, using the causal framework of the DPSIR, the main causes and consequences of the high number of domestic tourism in Iran are examined and the responses to minimize the negative aspects of domestic tourism are proposed addressing different parts of the DPSIR model. Strategies such as managing the population structure and dispersion in order to reduce urbanization rate in Iran along with empowering rural areas are ultimate but long term solutions. Also, decentralized and community-based tourism management can be a good solution for a better governance of tourism sector in Iran. Moving toward more sustainable forms of tourism instead of mass tourism especially in sensitive and protected areas and also putting limits to the number of tourists that are permitted to visit a site are midterm and short term strategies that can help the tourism sector in Iran move toward sustainability.
    Keywords: Sustainable tourism, DPSIR framework, Domestic tourism, Tourism carrying capacity
  • Page 54
    The tourism industry over the past six decades has been one of the world''s largest economic sectors with the fastest growth rate and can play an important role in the realization of the three dimensions of sustainable development. Although sustainable tourism is more in theory than reality¡ protection of environment¡ environmental justice¡ respect for the authenticity of the host society and achieving the goals of sustainable economic development and the economic aspects of tourism.The objective of this article is to evaluate the rapid development risk for the tourism sector in Iran. The study aims to provide input for tourism-related water management and governance. Based on a thematic literature review from different angles key pressures for water resources are categorized. The identified key problems and pressures related to the critical water situation are contrasted with Iran tourism policy strategies which emphasize a sustainable tourism. The opposing perspectives of science and policy on prospects and problems provide the basis for a SWOT analysis to assess and discuss risks and opportunities of current tourism development. Core strategies and related measures are derived to provide impulses for sustainable water management and governance and as a support for concrete policy implementation.
    Keywords: sustainable tourism, critical water situation, Water resources management, SWOT analysis