فهرست مطالب

نشریه پژوهش های نوین در تصمیم گیری
سال دوم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امیر افسر، فاطمه هلیل صفحات 1-22
    سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار، بخش مهمی از اقتصاد کشور را تشکیل می دهد. افزایش سود و کاهش ریسک سرمایه گذاری در بورس همیشه مهم ترین دغدغه سرمایه گذاران بوده است. همچنین بازارهای بورس نه تنها از پارامترهای کلان بلکه از هزاران عامل دیگر نیز متاثر می شوند. این تحقیق به دنبال ارائه مدلی است که در آن پتانسیل آتی سهام با در نظر گرفتن شاخص های تحلیل تکنیکال به وسیله شبکه عصبی فازی پیش بینی می شود و بر اساس پیش بینی های به دست آمده، مدل ریاضی بهینه سازی بر مبنای عواملی چون میانگین، واریانس و چولگی سبد سهام ارائه می شود. سپس، این مدل با استفاده از الگوریتم ژنتیک حل می شود. تحقیق حاضر از بعد هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از بعد روش، از نوع توصیفی است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که مدل ارائه شده در این مقاله، در مقایسه با روش های سنتی و شاخص بازار، بازدهی بیشتری را با توجه به واریانس و چولگی برای سرمایه گذاران فراهم می کند.
    کلیدواژگان: بهینه سازی سبد سهام، تحلیل تکنیکال، داده کاوی
  • محمد اکبری صفحات 23-49
    پژوهش حاضر با هدف به کارگیری مهندسی عوامل انسانی در سیستم های با محدودیت دوگانه به مطالعه و مدلسازی عوامل انسانی مهم در مسئله زمانبندی کارکنان پرداخته است. در مطالعات گذشته زمانبندی های شیفت کاری بیشتر بر مبنای عوامل محدود کننده ماشین و برنامه ریزی تولید انجام می گرفت و در بهینه سازی سیستم های زمانبندی، عوامل انسانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از این رو در این مقاله به مهندسی عوامل انسانی در برنامه ریزی و زمانبندی شیفت های کاری پرداخته شده است. عوامل انسانی مورد مطالعه عبارت از یادگیری، فراموشی، خستگی، استراحت و تابع هدف مدل ریاضی کمینه سازی نسبت تعداد کارکنان به کارایی آنان است. برای بررسی کارایی مدل ریاضی و بررسی تاثیر عوامل انسانی بر کارایی زمانبندی کارکنان، چهار سناریوی زمانبندی با مجموعه پارامترهای انسانی مختلف توسط مدل ریاضی حل و مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که پارامترهای انسانی بر کارایی سیستم با محدودیت دوگانه تاثیر داشته و انتخاب سناریوی زمانبندی مناسب می تواند تا 20/0 کارایی کارکنان را افزایش دهد. همچنین با توجه به تاثیر پیچیده پارامترهای انسانی بر عملکرد سیستم، هر سازمان باید با توجه به پارامترهای انسانی مختص مشاغل خود زمانبندی شیفت های کاری را تعریف کند. با توجه به پارامترهای تعریف شده در این پژوهش، سناریو زمانبندی مبتنی بر یک زمان استراحت نسبت به سناریو زمانبندی با زمان های استراحت متعدد کاراتر است. همچنین در شرایط میانگین مقادیر مختلف پارامتر خستگی، کارایی سناریوهای مورد استفاده کارگاه های تولیدی کارایی بهتری نسبت به دو سناریوی دیگر دارد.
    کلیدواژگان: زمانبندی کارکنان، سیستم با محدودیت دوگانه، یادگیری، فراموشی، خستگی
  • لیلا بابایی، مسعود ربیعه، احسان نیک بخش، مهدی اسماعیلی صفحات 51-83
    در چند دهه گذشته، به علت بروز آثار مخرب زیست محیطی سازمان ها بر جوامع، فشارهای زیادی از جانب دولت ها و گروه های مردم نهاد بر سازمان ها برای رعایت جوانب زیست محیطی در فعالیت های آنان و به ویژه زنجیره های تامین آنها وارد شده است. برای دستیابی به زنجیره تامین محیط زیست دوست یا سبز، نقش تامین کنندگان- به عنوان نقطه شروع زنجیره تامین- بسیار مهم است. بنابراین برای ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان، علاوه بر معیارهای سنتی مانند قیمت، تحویل، کیفیت و... استفاده از شاخص هایی جدید که علاوه در برگیری مسائل زیست محیطی، متناسب با صنعت مورد نظر باشند، ضرورت دارد. در این پژوهش با در نظر گرفتن مجموعه ای از معیارهای اقتصادی و زیست محیطی، یک مدل برنامه ریزی ریاضی عدد صحیح چند هدفه برای مسئله انتخاب تامین کننده سبز و تخصیص سفارش در شرایط چند محصولی، منبع یابی چندگانه و تک دوره ای ارائه می شود. مورد مطالعه این تحقیق بخشی از زنجیره تامین ایران خودرو است که در آن فرایندهای انتخاب تامین کننده و تخصیص سفارش مربوط به تعداد 31 قطعه از چهار نوع محصول نهایی که به وسیله 45 تامین کننده عرضه می شوند، بررسی می شود. مدل ریاضی پیشنهادی برای زنجیره تامین مورد مطالعه 507 محدودیت و 449 متغیر تصمیم دارد. مدل ریاضی پیشنهادی با استفاده از روش محدودیت اپسیلون حل شده و ارزش کل خرید سبز محاسبه می شود. نتایج حل و تحلیل حساسیت مدل پیشنهادی بر مورد مطالعه نشان می دهد که با افزایش اهمیت مسائل زیست محیطی در زنجیره تامین مورد مطالعه، ارزش کل خرید سبز افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: انتخاب تامین کننده سبز، تخصیص سفارش، مدل ریاضی عدد صحیح چند هدفه، روش محدودیت اپسیلون
  • انسیه حاجی نژاد، محمدرضا علیرضایی صفحات 85-107
    یکی از مسائل مهم و چالش برانگیز در به کارگیری یک مدل تحلیل پوششی داده ها (DEA)، تعیین درست بازده به مقیاس (RTS) برای مجموعه داده ها است که ما آن را بازده به مقیاس تکنولوژی (TRTS) می نامیم تا تفکیک صحیحی میان بازده به مقیاس تکنولوژی و بازده به مقیاس واحدهای تصمیم گیرنده داشته باشیم. در حال حاضر تنها روش های عینی1 موجود برای شناسایی بازده به مقیاس تکنولوژی، روش های آماری می باشند که با وجود تئوری قوی، در کاربرد با دشواری هایی همراه هستند. در این مقاله ساختاری عینی، نوین و غیرآماری برای شناسایی بازده به مقیاس تکنولوژی به طور صرف براساس داده ها ارئه نموده و آن را روش زاویه ها می نامیم. دلیل این نامگذاری آن است که در این روش، شکاف میان فرض بازده به مقیاس تکنولوژی ثابت و متغیر با استفاده از زاویه میان ابرصفحات محاسبه می شود. شکاف در دو بخش افزایشی و کاهشی مرز محاسبه می گردد. هرچه شکاف در بخش افزایشی (کاهشی) بزرگ تر باشد، بازده به مقیاس تکنولوژی به فرض افزایشی (کاهشی) نزدیک تر است. نوآوری روش پیشنهادی در این است که بازده به مقیاس تکنولوژی را صرفا با استفاده از داده ها و بدون هیچ گونه فرض آماری شناسایی می کند. افزون بر این، برخلاف آزمون های آماری که صرفا به رد یا قبول فرضیه ای می پردازند، شکاف ارائه شده در این مقاله میزان افزایشی یا کاهشی بودن بازده به مقیاس تکنولوژی را نیز نشان می دهد. درستی روش پیشنهادی با استفاده از 6 نمونه یک ورودی - یک خروجی با بازده به مقیاس تکنولوژی متفاوت و قابل مشاهده و نیز یک نمونه دو ورودی - یک خروجی نشان داده شده است. افزون بر این، روش زاویه ها برای شناسایی بازده به مقیاس تکنولوژی مجموعه داده شرکت های گاز استانی مورد استفاده قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها (DEA)، بازده به مقیاس (RTS)، تکنولوژی
  • وحید حیدرپور، مصطفی زندیه، حسن فارسیجانی، مسعود ربیعه صفحات 109-132
    با توجه به ماهیت علت و معلولی بخش حمل ونقل دریایی و تاثیر متقابل متغیرها در این بخش و نیز پیچیدگی های حاکم برآن لازم است تا به کمک ابزارهایی، سیاست های اتخاذ شده در این بخش مورد آزمون قرارگیرد. دغدغه مورد نظر در این مقاله پیش بینی عملکرد ترمینال کانتینری از حیث تعداد کانتینر تخلیه و بارگیری شده، زمان کل حضور کشتی از زمان ورود به لنگرگاه تا خروج از بندر و در صد اشغال اسکله ترمینال کانتینری می باشد. در این تحقیق، مدل پویای عملکرد ترمینال کانتینر بنادر، با استفاده ازروش پویای سیستم ها ارائه شده است. اعتبار مدل پیشنهادی با استفاده از داده های تاریخی 1384 تا 1394 بندر شهید رجایی مورد تایید قرارگرفته است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که با افزایش 1 دستگاه گنتری کرین تعداد کل کانتینرهای جابه جا شده 5/12% افزایش و متوسط زمان کشتی 30% کاهش می یابد. با سرمایه گذاری وساخت یک اسکله تعداد کل تخلیه/ بارگیری 4% افزایش و متوسط زمان کشتی 37% کاهش می یابد. در حالی که با ساخت 1 اسکله و همچنین افزایش یک دستگاه گنتری کرین تعداد کل تخلیه/ بارگیری 37% افزایش و زمان کشتی 45% کاهش می یابد. مدل پیشنهادی کمک می نماید که مدیران، از اثرات تصمیمات و سیاست های خود در طراحی و توسعه آینده ترمینال های کانتینری و نتایج آنها تصویر روشنی داشته باشند.
    کلیدواژگان: سیستم های پویا، عملکرد، ترمینال کانتینری، پیش بینی، بندر شهید رجایی
  • یاسمن دهقان خلیلی، علی محمدی صفحات 133-153
    یکی از انواع سرمایه گذاری ها به منظور افزایش ثروت سرمایه گذاران، سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار است. هدف پژوهش حاضر رتبه بندی صنایع سیمان و گچ، فراورده های نفتی (تولید محصولات پالایش شده پتروشیمی)، کاشی و سرامیک و خودرو (تولید وسایل نقلیه موتوری) در بورس اوراق بهادار به منظور کمک به سرمایه گذاران جهت تصمیمهای سرمایه گذاری با توسعه یک روش برای حل مسائل تصمیم گیری چند شاخصه با رتبه بندی گزینه ها بر اساس شاخص ها و وزن شاخص ها به وسیله مجموعه فازی شهودی با ارزش بازه ای می باشد. در این روش یک فاصله مطلق موزون بین مجموعه های فازی شهودی با استفاده از وزن مجموعه های فازی شهودی تعریف شده است، سپس به کمک دو مدل ساده برنامه ریزی خطی کمکی معیار نزدیکی نسبی به راه حل ایده آل محاسبه می شود، در آخر بر اساس مفهوم احتمال اعداد گزینه ها رتبه بندی می شوند. داده های مورد نیاز در سال 1393 الی 1394 به طور عمده از طریق صورت های مالی حسابرسی شده، نرم افزار رهاورد نوین استخراج شده است. نتایج نهایی حاصل از این پژوهش نشان می دهد که صنایع فراورده های نفتی، سیمان و گچ، کاشی و سرامیک و خودرو به ترتیب دارای بالاترین رتبه می باشند.
    کلیدواژگان: مجموعه فازی شهودی بازه ای، برنامه ریزی خطی، تصمیم گیری چند شاخصه(MADM)، رتبه بندی صنایع بورس
  • محمد مهدی رحیمیان، علی رجب زاده قطری صفحات 155-195

    محیط کسب و کار در حال رشد، با تغییرات سریع و افزایش عدم اطمینان همراه با بروز خطرات غیرمنتظره و تغییرات اجتناب ناپذیر، احتمال اختلالات شدید در زنجیره تامین شرکت ها را افزایش داده است. این روند همراه با سوانح طبیعی و... نیاز به حالت تاب آوری و توسعه این مفهوم در زنجیره تامین و به طور خاص زنجیره تامین صنعت دارو که حساسیت های به مراتب بیشتری دارد، افزایش داده است و مدیران نیاز به ابزارهایی برای پایش تاب آوری زنجیره تامین شرکت خود نسبت به اختلالات دارند. هدف اصلی پژوهش حاضر، سنجش و ارزیابی مفهوم تاب آوری در زنجیره تامین صنعت پراهمیت داروسازی است. برای دستیابی به این هدف مهم و با توجه به در نظر گرفتن رویکرد سیستم های پیچیده سازگار به عنوان نظریه اصلی در این مطالعه، زنجیره تامین دو شرکت داروسازی (ایران دارو و داروسازی قاضی) برای مطالعه انتخاب شدند، در ادامه با استفاده از ابعاد و مولفه های شناسایی شده تاب آوری زنجیره تامین در چارچوب تئوری مذکور با مطالعه ادبیات موضوع و ارائه روشی یکپارچه با استفاده از ترکیب روش های مدلسازی ساختاری تفسیری، دیمتل، تئوری گراف و رویکرد ماتریسی و تحلیل عملکرد _ اهمیت اقدام به سنجش و ارزیابی جامع سطح تاب آوری در دو زنجیره تامین مذکور شد. نتایج این پژوهش مدیران را در تجزیه و تحلیل تاب آوری و انتخاب استراتژی اثربخش کاهش ریسک زنجیره تامین خود، پشتیبانی نموده و تصمیم گیری را تسهیل می کند. این رویکرد جدید باعث ایجاد مزیت رقابتی برای دستیابی به سهم بازار حتی زمان وقوع اختلالات می شود.

    کلیدواژگان: تاب آوری زنجیره تامین، سیستم های پیچیده سازگار، مدلسازی ساختاری تفسیری، دیمتل، تئوری گراف و رویکرد ماتریسی، تحلیل عملکرد- اهمیت
  • مریم قائدی، مهرداد مدهوشی، سعید راسخی صفحات 217-239
    ورود موفق به بازار و رقابت با عدم اطمینان بالایی همراه است و محدودیت های مختلفی دارد. از این رو تعداد زیادی از شرکت ها به خصوص شرکت های جدید پس از ورود، بازار را زود ترک می کنند، بنابراین در بعضی از صنایع یا مناطق تنها اقلیت تازه وارد بقا پیدا می کنند تا زمانی که دانش ما درباره فرایندهای رشد شرکت های جدید بهبود نیابد موفقیت و شکست آنها نیز مسئله مبهمی خواهد بود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر متغیرهای کلان اقتصادی بر بقای شرکت های تازه وارد در صنایع استان مازندران و در فاصله سال های 1364-1394 است. برای جمع آوری داده ها و اطلاعات از پایگاه داده وزارت صنایع و معادن استان مازندران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و جهت مطالعه بقا از رویکرد تجزیه و تحلیل تاریخی - رویدادی استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل برآورد کننده حد محصول (کاپلان – مایر) و رویکرد جدول عمر و برای آزمون فرضیه ها مدل نیمه پارامتریک رگرسیون Cox استفاده شده است. در نتیجه این تحقیق، رابطه معناداری میان نرخ تورم و نرخ بهره با بقای شرکت تایید شد. همچنین یافته های ما وجود رابطه بین نرخ تورم و بقا را اثبات نمود. در انتها مقایسه ای بین توابع بقای شرکت های موجود بر اساس نرخ بیکاری انجام پذیرفت.
    کلیدواژگان: متغیرهای کلان اقتصادی، شرکت های تازه وارد، تحلیل بقا، تابع هازارد، مدل نیمه پارامتریک
  • روح الله نوری، آرش کمانگر صفحات 241-261
    امروزه، زندگی فردی و اجتماعی افراد بیش ازپیش در فضای مجازی جریان دارد. وب سایت، کانال ارتباطی یک کسب وکار با ذینفعان و مخاطبان آن است. در ادبیات بازاریابی تاکید زیادی بر این برخورد نخست با مشتری می شود، از این رو نحوه طراحی و سازمان دهی وب سایت به عنوان عامل رقابتی مهمی شناخته می شود. تئوری بازاریابی عصبی که برداشتی از کارکرد مغز انسان و نورون ها درزمینه بازاریابی است، در حوزه طراحی وب سایت های اینترنتی نیز توسعه یافته و تئوری «طراحی عصبی» را شکل داده است. نگارندگان ضمن واکاوی مبانی نظری، در مورد الزام های آن در طراحی وب سایت به ویژه وب سایت های تجارت الکترونیک بحث می کنند. روش تحقیق مبتنی بر مطالعه موردی 60 وب سایت تجارت الکترونیک در جهان و مطالعه همبستگی میان میزان رعایت الزام های طراحی عصبی با رتبه بازدید و مدت زمان ماندن افراد در این وب سایت ها است. نتایج این فرضیه را که میان رعایت الزام های طراحی عصبی با رتبه بازید آنها همبستگی معنادار وجود دارد، تایید می کند. اما نتایج وجود همبستگی معنادار را میان رعایت الزام های طراحی عصبی با مدت زمان ماندن افراد در وب سایت رد می کند. همچنین فرض های مرتبط با وجود تفاوت معنادار میان وب سایت ها با مدل های تجاری مختلف تایید شدند.
    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، طراحی عصبی، درگاه اینترنتی، تجارت الکترونیک
|
  • Amir Afsar, Fatemeh Helyel Pages 1-22
    Investing in the stock market, is a significant part of the country's economy. Increasing profits and reducing the risk of investing in the stock exchange has always been a major concern for investors. Also, Stock markets are affected not only by macroeconomic parameters but also by thousands of other factors. This research aims to provide a model in which future stock potential is forecasted by considering the technical analysis indicators by the fuzzy neural network. According to the forecasts, the mathematical model based on factors such as the return, variance, and skewness of the stock portfolio will be optimized. Then, this model is solved using the genetic algorithm. This research is an applied research in terms of purpose and is descriptive in terms of method. The empirical results shows that the proposed models will provide more profit to investors regarding variance and skewness comparing to traditional models and stock market index.
    Keywords: Portfolio optimization, Technical analysis, data mining
  • Mohammad Akbari Pages 23-49
    This research with goal of applying human factor engineering into the dual resource constraint system (DRC) studied and modeled significant human factors in staff scheduling problem. In previous studies more staff scheduling has been conducted based on machine constraints and production planning and less human factors has been considered in scheduling system optimizing. So, in this article human factor engineering was studied in shift scheduling and planning. Human factors which were modeled are learning, forgetting, fatigue and recovery by rest and objective function is minimizing ratio of number of employee on productivity. To study performance of mathematical model and examine effects of human factors on staff scheduling efficiency four scheduling scenarios with different human parameter sets were solved and analyzed. Results indicated that human parameters have impact on performance of dual resource constrained system and choosing good scheduling scenario can increase employees’ efficiency up to 20 percent. Also because of complicated impact of human parameters on system performance, any organization should define shift scheduling based on human parameters for their jobs. Regarding defined parameters in this article, scenario with one rest break time is more efficient compared to scenario with two or more rest break times. Also in average rate of fatigue, scenarios used by production workshops are more efficient compared to the other defined scenarios.
    Keywords: staff scheduling, dual resource constraint system (DRC), Learning, forgetting, Fatigue
  • Leila Babaee, Masood Rabieh, Ehsan Nikbakhsh, Mahdi Esmaeili Pages 51-83
    In the past few decades, due to negative environmental and social impacts of companies, there has been more pressure from the government and non-governmental organizations on companies to observe these issues in their operations, including their supply chain operations. To achieve an environment-friendly supply chain, the role of suppliers as the initial point of the supply chain is very crucial. So in addition to traditional criteria for evaluating and selecting suppliers such as price, delivery, and quality, it is essential to use new criteria, that while encompassing environmental issues, are fit to the characteristics of the industry under study. In this study, taking into account a set of economic and environmental criteria, a multi-objective integer mathematical programming model is proposed for solving the green supplier selection and order allocation problem under the multi-product, multi-sourcing, and single period assumptions. The case of this study is part of the IRAN KHODRO supply chain and focuses on the supplier selection and order allocation processes for 31 components of four types of the final products provided by 45 suppliers. The proposed mathematical model for the supply chain under study has 507 constraints and 449 decision variables. Then proposed model is solved via the ε–constraint method and Total Value of Green Purchasing (TVGP) is calculated. Results of the solution and sensitive analysis of the proposed model demonstrate that with increasing the importance of environmental issues in the supply chain, TVGP will increases.
    Keywords: Green Supplier Selection, Order Allocation, Multi-Objective Integer Mathematical Model, ε–constraint Method
  • Ensieh Hajinezhad, Mohammadreza Alirezaee Pages 85-107
    One of the most critical issues for setting up a ýýýDEA model is identification of the technological returns to scaleý. We refer to it as the technological returns to scale (TRTS) to completely separate the technology’s RTS from the DMU’s RTS. The only existing objective approaches for the TRTS identification are statistical based approach. While they are supported by strong theories, they might be problematic in practice. In this paper, we introduce a novel and objective non-statistical method for the identification of the data’s TRTS. Our proposed approach is called the Angles method since it utilizes the angles between the hyperplanes to calculate the gap between the constant and variable TRTS assumptions. The gap is calculated for both the increasing and the decreasing sections of the frontier. The larger the gap in the increasing and/or the decreasing sections of the frontier, the more the TRTS approaches the increasing and/or the decreasing assumptions. The novelty of the Angles method is that it determines the TRTS by utilizing only the dataset without any statistical assumptions. Besides, unlike the existing statistical tests that merely accept or reject some hypothesis, the introduced gap represents the rate of increase or decrease of the TRTS. ýTo validate the proposed methodý, ýwe consider six sample with one input/one output and a two inputs/one output sampleý. Moreover, the Angles method is applied on a real world data set of province gas companies.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, returns to scale, technology
  • Vahid Heydarpour, Mostafa Zandieh, Hassan Farsijani, Masoud Rabieh Pages 109-132
    Due to the causal nature of maritime transport sector and interaction of variables in this section as well as the complexities, Systemd ynamics (SD) approach is used to measure and forecast port performance. This paper concerns the performance in terms of the number of container loading and unloading of container terminal, ship turnaround time in port and berth occupied percentage. Historical data of Shahid Rajae port from 1384 to 1394 is used to valid proposed model. The results of simulation show that by increasing one more gantry crane, the container throughput increase 12/5% and the average service time decrease about 30%. By investing and developing one berth more, the throughput increase 4% and average service time decrease about 37%. Whereas by increasing one more gantry crane and berth, the throughput increase 37% and average service time decrease about 45%. The proposed model can help port managers to see the effects of their decisions on future port performance and design policies that lead to desired consequences.
    Keywords: System Dynamics, Performance, Container terminal, Forecast, Shahid Rajae Port
  • Yasaman Dehghan Khalili, Ali Mohammadi Pages 133-153
    One of investments to increase the wealth of investors is investment in the stock exchange. The purpose of this paper is ranking of cement and plaster, petroleum products (production of petrochemicals refined products), tile and ceramic, automotive (manufacture of motor vehicles) industries of stock exchange to help the investors for investment decisions. This research aims to develop a methodology for solving MADM problems with both ratings of alternatives on attributes and weights being expressed with interval-valued intuitionistic fuzzy sets. In this methodology, a weighted absolute distance between intuitionistic fuzzy sets is defined using weights of intuitionistic fuzzy sets, two simpler auxiliary linear programming models being used to calculate the relative closeness coefficient of ideal solution, based on the concept of likelihood of interval numbers, we rank alternatives. The required data is extracted during 1393 to 1394 mainly through audited financial statements data from rahavard novin software. the final results of this study indicate that petroleum products, cement and plaster, tile and ceramic, automotive industries respectively, have the highest rank.
    Keywords: interval-valued intuitionistic fuzzy sets, Linear Programming, multi-attribute decision making (MADM), industry ranking of stock exchange
  • Mohammad Mehdi Rahimian, Ali Rajabzadeh Ghatari Pages 155-195

    A growing business environment with growing uncertainty, unexpected dangers and quick unavoidable changes increases the probability of intense disturbance in corporation's supply chain. This trend that accompanies by natural disasters e.g. flood, tsunami, earthquake and etc. increases the necessity of resiliency and development of supply chains specially in pharmaceutic supply chains which are more sensitive. Managers require tools monitoring their supply chain resiliency against disturbance. The main purpose of this research is measurement and assessment of supply chain resiliency in pharmaceutical industry. In this study; considering complex adaptive systems (CASs) approach under the title of theory lens; the supply chain of two Iranian pharmaceutical corporations (Iran Daroo and Ghazi pharmaceutical Company) were chosen to be examined. In the following, the SCR dimensions and factors in the CAS framework were identified by systematic literature review. Afterward, this research proposes the integrated and systematic method by combination of Interpretive Structural Modeling (ISM), DEMATEL, graph theory and matrix approach (GTMA) and importance-performance analysis (IPA) to measure and assess the level of resiliency of both supply chains. Finally, conclusions from this research can support the manager’s analysis of resiliency and selection of effectiveness risk mitigation strategies in their supply chain and simplifies decision-making. This novel approach causes a competitive advantage to achieve market share even during a disruption.

    Keywords: Supply chain resilience, Complex adaptive systems, interpretive structural modeling, DEMATEL, Graph theory, matrix approach, Importance-Performance analysis (IPA)
  • Maryam Ghaedi, Mehrdad Madhoshi, Saeed Rasekhi Pages 217-239
    Successful entry and competition in the market is accompanied with great sense of unreliability and it contains several limitations. Hence, a great number of firms, especially new firms, will leave the market since after entering. So, only new minority will be survived in some industries or regions. The success and failure of newcomer firms will remain ambiguous, so our knowledge should be improved about growth process of new firms. The aim of present research is to study influences of macroeconomic variables on new firm’s survival time in industries of Mazandaran province during 1364- 1394. Data and information have been collected from mining industries office of Mazandaran province and Central Bank of the Islamic Republic of Iran and for survival analysis Event-History data analysis was used. For data analysis product limit estimator model (Caplan-Maier) and life table approach was used and for hypothesizes test, the Cox regression semi parametric model has been used. Result based on the, a meaningful direct relation between inflation rate and survival time has been confirmed and we find a meaningful and reverse relation between interest rate to survive. Also our finding shows that there is a meaningful and direct relation between inflation and survival. Finally a comparison between companies survival function based on unemployment rate has been carried out.
    Keywords: Macroeconomic variables, New firms, Surviv analysis, hazard function, Semi parametric model
  • Roohallah Noori, Arash Kamangar Pages 241-261
    Today, more than ever, people spend much of their personal and social life in virtual space. A website is a channel of communication with its stakeholders and audiences. In the marketing literature, there is a great emphasis on the first confrontation with the customers, hence designing a website is known as a significant competitive factor. Neuro marketing Theory that is based on the brain’s function in the field of marketing has been developed in website designing field and has created Neuro Web Design Theory. During literature review analyses the authors discuss the requirement of using this Theory in websites design, especially in shopping websites. The research was based on 60 case studies of shopping websites (collected from Alexa website) in the world and applying correlation test between websites rank and their compliance with Neuro Web Design requirements. The results proved the research hypothesis that there is a significant correlation between Neuro Web Design requirements and websites rank. But results rejected the Hypothesis that there is a significant correlation between Neuro Web Design requirements and the time Spent on the website. Hypotheses of the existence of a significant difference between websites with different Business Models were confirmed.
    Keywords: Neuro marketing, Neuro web design, website, E-commerce