فهرست مطالب

نشریه راهبردهای مدیریت در نظام سلامت
پیاپی 2 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا کاوسی، فاطمه درخشان، الهام سیاوشی* صفحه 83
    زمینه و هدف
    بیمارستان ها به عنوان مصرف کنندگان بزرگ انرژی می توانند با انجام مداخلات هوشمندانه، مصرف انرژی خود را مدیریت نمایند. از این رو، این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف انرژی آب، برق و گاز و ارتباط آن با شاخص های عملکردی در بیمارستان های آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی سال های 90- 1388 انجام شد.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه ای تحلیلی بود که به شیوه مقطعی، میزان مصرف انرژی و شاخص های عملکردی را در بازه زمانی ابتدای سال 1388 تا پایان سال 1390 مورد بررسی قرار داد. در این پژوهش، 7 بیمارستان آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات لازم از واحد اصلاح الگوی مصرف و واحد آمار دانشگاه دریافت و در فرم جمع آوری داده ها که توسط پژوهشگر تهیه شده بود، ثبت شد. داده ها در نرم افزار SPSS16 وارد و با استفاده از آماره های توصیفی و آزمون های تحلیلی نظیر همبستگی پیرسون تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    میانگین میزان مصرف آب، برق، و گاز به ازای تخت روز اشغالی به ترتیب 0/09 متر مکعب، 2/78 کیلووات ساعت، 1/56 متر مکعب بود. همچنین، رابطه آماری مستقیم و معنی داری بین میزان مصرف آب با تعداد تخت فعال (P = 0.009)، و تخت روز اشغالی (P = 0.007)، به دست آمد.
    نتیجه گیری
    مصرف انرژی در بیمارستان های شهر شیراز پایین تر از تحقیقات مشابه داخلی و در برخی موارد بیشتر از مطالعات خارجی است. تعداد تخت فعال بیشتر با گردش و بهره وری کمتر، موجب افزایش مصرف انرژی می شود و بیمارستان ها، با استفاده کاراتر از منابع خود، می توانند موجب کاهش مصرف انرژی شده و متعاقب آن هزینه ها را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: منابع انرژی، شاخص، بیمارستان آموزشی
  • محمد کشوری، زهرا خوانساری، کورش رجب خواه، آناهیتا الماسیان، رودابه امیدی فر، سید مسعود موسوی* صفحه 93
    زمینه و هدف
    حاکمیت بالینی چارچوبی است که در آن سازمان های ارائه کننده خدمت در قبال بهبود دائمی کیفیت، پاسخ گو می باشند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی چالش های استقرار حاکمیت بالینی در حیطه مدیریت خطر بود.
    روش پژوهش: این مطالعه یک پژوهش کیفی است. محیط پژوهش را 7 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و جامعه پژوهش را افراد درگیر در برنامه حاکمیت بالینی تشکیل می دادند. 18 شرکت کننده با روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند و از روش موارد شناخته شده، انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود که با موافقت شرکت کنندگان ضبط، بازنویسی و تحلیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل محتوای کیفی با نرم افزار MaxQDA استفاده شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها منجر به تولید دو درون مایه اصلی گردید که شامل «عوامل مربوط به فرهنگ نامناسب سازمانی و عوامل مربوط کمبود منابع» بود.
    نتیجه گیری
    توانمندسازی مدیریت در کنار توانمندسازی کارکنان مراقبتی و درمانی می تواند کلید برطرف سازی موانع استقرار مدیریت خطر در محیط های درمانی باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت خطر، حاکمیت بالینی، مطالعه کیفی
  • روح الله عسکری، علی اکبرزاده مقدم، محمد کارگر، الهام طایفی* صفحه 103
    زمینه و هدف
    ارتباط مناسب پزشک و بیمار منجر به اعتماد بیماران و جلوگیری از مراجعات پی در پی آن ها به پزشکان متفاوت یا سرگردانی آن ها می شود. این مطالعه با هدف تعیین الگوی غالب ارتباط پزشک و بیمار در بیماران سرپایی مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان شهید صدوقی یزد انجام شد.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه ای تحلیلی از نوع همبستگی است که بر روی 300 نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی شهید بقائی پور انجام پذیرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای استاندارد شامل10 سوال عمومی و 19 سوال نگرش سنجی جمع آوری و به کمک نرم افزار SPSS16 و با استفاده از آزمون مجذور کای و ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    الگوی راهنمایی- همکاری (57/5 درصد) به عنوان الگوی غالب ارتباطی بین پزشک و بیمار شناخته شد. الگوهای مشارکت متقابل (37/8 درصد) و فعال- منفعل (4/7 درصد) در جایگاه های بعدی قرار گرفتند. نوع الگوی ارتباطی پزشک و بیمار با نوع تخصص، رابطه معنادار آماری داشت (0/002 = p).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه موثرترین الگو در ارتباط پزشک و بیمار، الگوی ارتباطی مشارکت متقابل می باشد؛ بنابراین افزایش آگاهی بیماران و تشویق آن ها برای مشارکت بیشتر در روند درمان می تواند دستیابی به سلامت بهتر را تسهیل نماید.
    کلیدواژگان: بیمارستان، پزشک، بیمار، رابطه پزشک، بیمار
  • الهام امیری، کیاندخت پولادی، فرزاد فرجی خیاوی* صفحه 111
    زمینه و هدف
    پسماندهای بیمارستانی تهدیدی جدی برای سلامت عمومی محسوب می شود. مدیریت پسماندهای بیمارستانی می تواند به کنترل انتقال بیماری ها کمک کند و مزایای اقتصادی زیادی داشته باشد. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی مدیریت پسماند در بیمارستان های شهر اصفهان در سال 1392 بود.
    روش پژوهش: پژوهش توصیفی حاضر، به روش مقطعی صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، چک لیست بررسی مدیریت پسماندهای بیمارستانی بود. روایی چک لیست از طریق تحلیل صوری و بررسی نظرات صاحب نظران تائید شد و آلفای کرونباخ آن 0/80 برآورد شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی در نرم افزار Excell صورت گرفت.
    یافته ها
    در بیمارستان های مورد مطالعه بعد«امحاء» نامناسب و بعد «نیروی انسانی درگیر در مدیریت پسماند» تا حدودی مناسب برآورد شد. سایر ابعاد، «مناسب» برآورد شد. پسماندهای عفونی 10/89 درصد از کل پسماندهای بیمارستان های مورد پژوهش را تشکیل دادند. میانگین تولید پسماند به ازای هر تخت 3/67 کیلوگرم در طول روز بود. بیمارستان ها فاقد بخش محیط زیست بودند و فقط یکی از بیمارستان ها فاقد گروه مدیریت پسماند بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم اینکه وضعیت مدیریت پسماند در بیمارستان های مورد مطالعه «تا حدودی مناسب» می باشد، با توجه به اهمیت موضوع، بهبود وضعیت موجود بخصوص در برخی ابعاد مدیریت پسماند ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: پسماند، مدیریت پسماند، بیمارستان
  • زهرا محمودیان اردکانی، محمد امین بهرامی، راضیه منتظرالفرج *، حسین فلاح زاده، مرتضی محمد زاده صفحه 119
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی کاری و سلامت روان از جمله متغیرهای مهم اثرگذار بر عملکرد افراد در سازمان هاست. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین کیفیت زندگی کاری و سلامت روان کارکنان بالینی بیمارستان های منتخب آموزشی یزد بود.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر، مطالعه ای تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال های 1395-1394 در 3 بیمارستان یزد انجام شد. در مجموع، تعداد 350 نفر از پرسنل بالینی بیمارستان های مورد مطالعه در پژوهش شرکت کردند. نمونه گیری به صورت طبقه ای- تصادفی انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری والتون (1973) و سلامت روان گلدبرگ و هیلر (1979) جمع آوری و توسط نرم افزارهای AMUS و SPSS 22 تحلیل شد.
    یافته ها
    کیفیت زندگی کاری با ضریب رگرسیونی 0/14 - بر سلامت روان اثر می گذارد. در میان مولفه های آشکار سلامت روان و کیفیت زندگی کاری، به ترتیب اعتقاد به لزوم حاکمیت قانون با ضریب 1/90 و علائم افسردگی با ضریب 1/37، بیشترین تاثیر و ناسازگاری جسمی با ضریب 1/00 و کار معتبر و سودمند اجتماعی با ضریب 0/04، کمترین تاثیر را در اندازه گیری سلامت روان و کیفیت زندگی کاری دارند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش، اصلاح کیفیت زندگی کاری می تواند منجر به سلامت روان بهتر شده و از این طریق عملکرد کارکنان را بهبود دهد.
    کلیدواژگان: بیمارستان، کارکنان بالینی، کیفیت زندگی کاری، سلامت روان
  • راضیه منتظرالفرج، میلاد شفیعی، زینب منظوری* صفحه 128
    زمینه و هدف
    بهبود فرهنگ و تعهد سازمانی می تواند منجر به بهبود عملکرد سازمانی شود. همچنین از اساسی ترین ابزارها برای رشد کارآفرینی، فرهنگ سازی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین فرهنگ سازمانی و تعهد سازمانی و همچنین فرهنگ و کارآفرینی سازمانی از دیدگاه کارمندان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر، پژوهشی تحلیلی کاربردی بود که به صورت مقطعی با مشارکت 150 نفر از کادر درمانی و اداری شاغل در بیمارستان های شهید فقیهی و نمازی شیراز انجام شده است. داده های پژوهش توسط 3 پرسشنامه استاندارد فرهنگ سازمانی دنیسون، کارآفرینی سازمانی مارگریت هیل و تعهد سازمانی آلن و مایر جمع آوری شد و توسط نرم افزارهای SPSS 16 وLizrel 8.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد فرهنگ سازمانی با تعهد سازمانی و کارآفرینی سازمانی رابطه معنادار دارد .با بهبود فرهنگ سازمانی، کارآفرینی و تعهد سازمانی نیز به طور معنی داری افزایش پیدا می کند. این در حالی است که اثر فاکتور فرهنگ سازمانی بر تعهد، بیشتر از اثر این فاکتور بر روی کارآفرینی سازمانی بوده است. میانگین و انحراف معیار ابعاد فرهنگ، تعهد و کارآفرینی سازمانی به ترتیب 57/0 ± 26/3، 56/0 ± 28/3، 62/0 ± 38/3 بوده است.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که با ایجاد فرهنگ سازمانی مناسب، می توان کارآفرینی سازمانی و تعهد کارکنان را افزایش داد. در نتیجه مدیران بیمارستان باید در جهت برانگیختن این مولفه تاثیر گذار (فرهنگ سازمانی) دقت بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، فرهنگ سازمانی، تعهد سازمانی، کارآفرینی سازمانی
  • عصمت دستجردی، سارا افشار، امل ساکی مالحی، الهام امیری، شاهین گوهرپی* صفحه 136
    زمینه و هدف
    خانواده اولین بنیادی است که فرد وارد آن می شود. عملکرد خانواده در یک زندگی سالم و به خصوص زمانی که یکی از اعضای خانواده نیازمند کمک بیشتر جهت سازگاری با محیط است، نقش برجسته ای را ایفا می کند، لذا مقایسه عملکرد خانواده های دارای فرزند کم توان ذهنی با خانواده های سالم، هدف این پژوهش شد.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه تحلیلی از نوع مقطعی می باشد که به روش مورد- شاهدی در سال 1394 انجام گرفت. جامعه آماری شامل 86 خانواده دارای فرزند کم توان ذهنی و 86 خانواده دارای فرزند سالم شهر اهواز بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و عملکرد خانواده جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی متناسب از طریق نرم افزار SPSS 21 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری در میانگین 2 گروه در بعد حل مسئله و بعد آمیختگی عاطفی وجود نداشت. همچنین تفاوت معنی داری بین عملکرد 2 گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    حضور فرزند کم توان ذهنی عملکرد خانواده را تا حدودی تحت تاثیر قرار می دهد اما میزان این تاثیر به اندازه ای نیست که آن را به یک خانواده با عملکرد ناسالم تبدیل کند
    کلیدواژگان: فرزند کم توان ذهنی، عملکرد خانواده، فرزند سالم
  • یحیی محمدی، سیما کاظمی*، محمدرضا رئیسون، فریدون رمضانی صفحه 145
    زمینه و هدف
    عدالت سازمانی، به احساس و ادراک کارکنان از میزان انصاف و برابری در رفتارها و روابط کاری اشاره دارد. پژوهش های گوناگون نشان داده اند که افزایش احساس عدالت بر جنبه های متفاوت رفتار سازمانی تاثیرگذار است. بر این اساس، پژوهش حاضر درصدد بررسی وضعیت عدالت سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و تاثیر آن بر رضایت شغلی کارکنان بوده است.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه ای تحلیلی است که در سال 1394 در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. جامعه پژوهش، تمام کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، 205 نفر برآورد شد و به روش نمونه گیری تصادفی – طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد عدالت سازمانی نیهوف و مورمن و رضایت شغلی کندال و اسمیت جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS16 و با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، تی مستقل و تحلیل واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    83 نفر (40/5 درصد) از شرکت کنندگان، مرد و 122 نفر (59/5درصد) زن بودند. نتایج نشان داد که بین عدالت سازمانی و ابعاد آن (عدالت توزیعی، رویه ای، تعاملی) با رضایت شغلی کارکنان ستادی دانشگاه رابطه معنی داری وجود دارد (05/0 > p). همچنین بین نمره میانگین عدالت سازمانی در بین کارکنان بر اساس جنس، سن، سابقه کار تفاوت وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش، توجه مدیران دانشگاه به عدالت سازمانی بهبود رضایت شغلی کارکنان را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: عدالت ادراک شده سازمانی، رضایت شغلی، کارکنان
|
  • Zahra Kavosi, Fatemeh Derakhshan, Elham Siavashi* Page 83
    Background
    Hospitals as major energy consumers can manage their energy consumption by intelligent interventions. Therefore, this study aimed to determine the amount of energy consumption of Water, Electricity, and Gas, and their association with functional indicators in teaching hospitals of Shiraz University of Medical Sciences from 2009 to 2011.
    Methods
    The present study was descriptive and cross-sectional in design which analyzed energy consumption and functional indicators from the beginning of 2009 to the end of 2011. The sample consisted of 7 teaching hospitals affiliated to Shiraz University of Medical Sciences. Data were collected from the departments of consumption pattern reform and statistics and recorded in the data collection form developed by the researcher. Data were entered in SPSS16 and analyzed using descriptive and analytical tests such as Pearson correlation test.
    Results
    The average consumption of water, electricity, and gas per occupied bed days were 0.09 m3, 2.78 kWh, and 1.56 m3, respectively. Also, statistically significant and positive relationships were found between the amount of water consumption and the number of active beds (P = 0.009) and occupied bed days (P = 0.007).
    Conclusion
    Energy consumption in teaching hospitals of Shiraz is lower than similar domestic studies and in some cases more than foreign studies. More active beds with lower productivity increase energy consumption. Hospitals can reduce energy consumption and their costs with more efficient use of resources.
    Keywords: Energy resources, Indicator, Teaching hospita
  • Mohammad Keshvari, Zahra Khansari, Kourosh Rajabkhah, Anahita Almasian, Rodabe Omidifar, Seyed Masood Mousavi* Page 93
    Background
    Clinical Governance is a Framework in which health care provider will be responsible for continuous quality improvement. This study aimed to identify implementation challenges of Clinical Governance in the area of risk management.
    Methods
    This is a descriptive-qualitative study. We used Content Analysis method for data analysis. Study environment contained 7 teaching hospitals, and the study population included the hospitals staff engaged in Clinical Governance implementation. Using purposive non-randomised sampling, 18 participants were selected. A semi-structured face-to-face interview was used for data collection. Content Analysis method was used to conceptualize, interpret and analyze the texts and maxQDA software for data analysis.
    Results
    Our research findings presented two main themes as cultural factors and lack of resources.
    Conclusion
    Promoting management as well as empowering health care providers could act as a key factor in addressing problems related to the implementation of risk management in health care environments.
    Keywords: Risk management, Clinical governance, Qualitative study
  • Roohollah Askari, Ali Akbarzadeh Moghadam, Mohammad Kargar, Elham Tayefi* Page 103
    Background
    Appropriate relationship between physician and patient can increase patient's trust and prevent from their confusion and repeated visits to different doctors. Therefore, the purpose of this study was to determine the dominant pattern of physician-patient relationship among outpatients referring to Shahid Sadoughi Hospital.
    Methods
    This research was an analytical and correlational study carried out on 300 patients referring to Baghaeipour Clinic. The data collection tool was a standard questionnaire including 10 general items and 19 attitude questions. SPSS16 software was applied for data analysis; Chi-square test, Pearson and Spearman correlation coefficients were used in this regard.
    Results
    Based on the findings of this study, the most dominant pattern of physician-patient relationship was guidance-cooperation pattern (% 57.5) followed by mutual participation (% 37.8), and active-passive (% 4.7) patterns. The type of physician-patient relationship pattern had a significant relationship with the physician's specialty (P = 0.002).
    Conclusion
    Considering that the most effective pattern of physician-patient relationship was the mutual participation relationship pattern, increasing patient's awareness and encouraging them to get more involved in the process of treatment can facilitate better access to health.
    Keywords: Hospital, Physician, Patient, Patient-physician relationship
  • Elham Amiri, Kiandokht Poladi, Farzad Faraji Khiavi* Page 111
    Background
    Hospital wastes are considered as a serious threat for public health. Hospital waste management may help to control disease transmission and have remarkable economic advantages. The purpose of this study was to assess the hospital's waste management in Isfahan, Iran in 2014.
    Methods
    Data of this descriptive and cross-sectional study were collected through a check list for surveying hospital waste management. Validity of checklist was confirmed by analysis of face validity and field expert's opinions. Cronbach's alpha of 0.80 was calculated. Data were then analyzed using descriptive statistics in Excell software.
    Results
    In the studied hospitals "Elimination" dimension was inappropriate while the "Human resources involved in waste management" dimension was estimated relatively appropriate. Other dimensions were estimated as appropriate. Infectious wastes consisted of about 10.89 % of the total wastes in hospitals and the average of waste generation for each bed was 3.67 kg per day. There was no environmental unit in the studied hospitals and only one of them did not have waste management unit.
    Conclusion
    Despite the fact that waste management status in hospitals under study was relatively appropriate, but given the importance of the issue, it is essential to improve the current situation especially in some aspects of waste management.
    Keywords: Waste, Waste Management, Hospital
  • Zahra Mahmoodian Ardakani, Mohammad Amin Bahrami, Razieh Montazeralfaraj*, Hossein Fallahzadeh, Morteza Mohammadzadeh Page 119
    Background
    Quality of working life and mental health is one of the important factors affecting organization's performance. The aim of this study was to investigate the relationship between the quality of working life and mental health in clinical staffs of the selected educational hospitals of Yazd.
    Methods
    This cross-sectional and analytical study was carried out from 2015 to 2016 in 3 hospitals of Yazd. In total, 350 clinical staffs of these hospitals participated in the study. Stratified random sampling was performed. Data were then collected through Walton's quality of working life questionnaires (1973) as well as Goldberg and Hiller's mental health questionnaire (1979), SPSS 22 software and AMUS were further applied to analyze data.
    Results
    Quality of working life affects mental health with regression coefficient of- 0.14. Among the obvious components of mental health and quality of working life, belief in the rule of law with a coefficient of 1.90 and depression symptoms by a coefficient of 1.37 had respectively the greatest impact in calculation of mental health and quality of working life. However, physical incompatibility with coefficient of 1.00 and valid beneficial social work with a coefficient of 0.04 had the lowest effects, respectively.
    Conclusion
    According to the study, modification of working life quality can lead to better mental health and improve clinical staff performance.
    Keywords: Clinical Staff, Quality of Working Life, Mental Health, Hospital
  • Razieh Montazeralfaraj, Milad Shafii, Zeinab Manzouri* Page 128
    Background
    The operation of the organization could be increased by organizational culture and commitment. Most basic tools for the development of the entrepreneurial is culture based on the concepts of entrepreneurship. This study was aimed to examine the relationship between organizational culture and organizational commitment and also organizational culture with organizational entrepreneurship.
    Methods
    This study is a applied and analytical research. From a sample of 150 employees from 2 hospitals selected in Shiraz in 2015-2016. We demonstrated model using structional equation modeling with the help of questionnaire tools. The required data were gathered using 3 valid questionnaire Denison organizational culture (2000) and Margarate Hill organizational entrepreneurship (2003) and Allen and Meyer organizational commitment (1990) being analysed thorough statistical software of Lizrel for Structural Equation Model and SPSS16 for descreptive statistics.
    Results
    Our results showed a positive significant relationship between organizational culture and organizational commitment inaddition to organizational culture and organizational entrepreneurship. And also there is less significant relationship between organizational commitment and organizational entrepreneurship.
    Conclusion
    Based on the findings it can be concluded that the implementation of appropriate strategies for improving the organizational culture could increase theire commitment and also participate in their entrepreneurship.Among the components of the organizational culture, mission component has the highest corralation with entrepreneurship and organizational commitment and it could be involved in creating them.So to increase the level of continuance commitment and entrepreneurship, hospitals staffs should invest more in culture, spcially in mission sub-component.
    Keywords: Hospital, Organizational Culture, Institutional obligation, Organizational Innovation
  • Esmat Dastjerdi, Sara Afshar, Amal Saki Malehi, Elham Amiri, Shahin Goharpey* Page 136
    Background
    Family is first organization that the person enter it, as for useful role family functioning in the normal family especially when a family member needs help for adaptation with environment and society, normal functioning of family have a helpful role, therefore the aim of this study was to evaluation family functioning. So, the aim of this study was to comparison of functioning of families with and without intellectual disable children.
    Methods
    This Case-control study conducted in 2015. This is a cross-sectional analytical study that population consisted of 86 families with and without intellectual disability children living in Ahvaz. Data collection by demographic and family functioning (FAD) questionnaire. Data analysis by SPSS 21, and analytical data were carried out by using t-test and Mann-Whitney tests.
    Results
    This finding show that significant difference in mean between two groups in items of problem-solving and emotional fusion does not exist. There was also no significant difference between the two groups.
    Conclusion
    Mentally retarded child can affect a family functioning. Family members should try to set the conditions for accept the terms of outcome and the child's family environment with a disability to have better personal and social life do not help.
    Keywords: child with intellectual disability, family functioning, psychology child
  • Yahya Mohammadi, Sima Kazem*, Mohammad Reza Raisoon, Ferarydoun Ramezani Page 145
    Background
    The literature indicates that organizational justice is a predictor to several other organizational parameters one of which is job satisfaction. The aim of this study, therefore, was to study the current status of social justice in Birjand University of Medical Sciences and to enquire into its relationship with job satisfaction.
    Methods
    This is a descriptive, correlational study. The population was all the staff of Birjand University of Medical Sciences in 2015. Kerjsy and Morgan’s table was used to calculate sample size whereby 205 individuals were selected using stratified random sampling method. To collect the data, Niehoff and Moorman’s Organizational Justice Questionnaire (20 items and 3 sub-scales on distributive, procedural, and interactive justice) and Kendall Smith and Hulin’s Job Satisfaction Index (70 items) were used. The collected data were nalyzed in Spss16 using Pearson correlation test, t-test and ANOVA at the significant level p
    Results
    In this study, 83 (40.5 %) were male and 122 (59.5 %) were female. The results showed that organizational justice and its dimensions (distributive, procedural, and interactive justice) correlated significantly with job satisfaction (p
    Conclusion
    The results indicate that organizational justice and its components correlate significantly with job satisfaction of employees. Also, job satisfaction can predict job satisfaction. Hence, it is recommended to academic leaders to attend for organizational justice so that this will lead to improved job satisfaction of employees.
    Keywords: Organizational Justice, job Satisfaction, staff