فهرست مطالب

نشریه راهبردهای مدیریت در نظام سلامت
سال دوم شماره 2 (پیاپی 4، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد امین بهرامی، فاطمه سپاسه، محمد مهدی کیانی، حکیمه یاقوتی، مرضیه صالحی، خاطره خانجانخانی* صفحه 79
    زمینه و هدف
    امروزه نقش مهم کارآفرینی به عنوان یک پدیده مهم اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. از آنجا که هر اجتماعی درگیر تولید ثروت، توسعه فناوری و اشتغال مولد است، بایستی توجه ویژه ای به مقوله کارآفرینی داشته باشد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت کارآفرینی دانشجویان مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر تحلیلی بود و به صورت مقطعی در سال 1393 انجام شد. جامعه مورد مطالعه را کلیه دانشجویان رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مقطع تحصیلی کارشناسی (در قالب سرشماری) تشکیل دادند. همچنین به منظور جمع آوری داده ها، از پرسشنامه استانداردی استفاده شد که روایی و پایایی آن قبلا به اثبات رسیده است. درنهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از میان ابعاد کارآفرینی، بیشترین و کمترین میانگین و انحراف معیار به ترتیب مربوط به بعد کنترل درونی 0/59 ± 3/93 و بعد ریسک پذیری 0/61 ± 3/20 بوده است. بر اساس ضریب همبستگی پیرسون رابطه معناداری بین بعد ریسک پذیری و ابعاد استقلال طلبی (0/001= p)، توفیق طلبی (0/001 = p) و کنترل درونی (0/003 = p) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    از آنجا که دانشجویان از عزم و اراده خوبی برخوردار هستند، از طریق آموزش کارآفرینی به ویژه آموزش های رفتاری، می توان روحیه خلاقیت، انگیزه توفیق طلبی، خطرپذیری و استقلال طلبی را در آن ها تقویت کرد. بنابراین، هدف آموزش های کارآفرینی باید انتقال دانش، ایجاد مهارت و نیز نگرش های کارآفرینانه در دانشجویان باشد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، دانشجو، مدیریت، دانشگاه، علوم پزشکی
  • محمد کاظم رحیمی زارچی، طاهره شفقت، ناهید حاتم صفحه 88
    زمینه و هدف
    صنعت گردشگری پزشکی با درآمد جهانی حدود 20 میلیارد دلار در سال 2005 یکی از بزرگترین صنایع جهان می باشد. جذب درصدی از این مبلغ می تواند تاثیر چشمگیری در اقتصاد گردشگری پزشکی کشورهای آسیایی از جمله ایران داشته باشد. هدف این مطالعه ارائه راهکارهایی برای جذب گردشگران پزشکی در شهر شیراز می باشد.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر یک پژوهش کیفی می باشد. جامعه پژوهش شامل متخصصین مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مدیران بیمارستان ها، متخصصین رشته آمار و مدارک پزشکی و مسئولین گردشگری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود و نمونه ها به روش هدفمند انتخاب شدند. جهت دستیابی به نظرات، از شیوه های گروه متمرکز و مصاحبه فردی استفاده گردید.
    یافته ها
    بررسی مصاحبه های انجام شده با خبرگان در زمینه راهکارهایی جهت بهبود جذب گردشگران پزشکی، در نهایت منجر به تعیین 44 راهکار گردید که در قالب آمیزه های بازاریابی مختلف بیان شد.
    نتیجه گیری
    به کار بستن راهکارهای ارائه شده در آمیزه های بازاریابی مختلف توسط مدیران و مسئولین مربوطه در حوزه گردشگری پزشکی می تواند منجر به افزایش جذب گردشگران پزشکی در بیمارستان های دولتی و خصوصی شهر شیراز گردد.
    کلیدواژگان: گردشگری پزشکی، گردشگران پزشکی، شیراز، سفر پزشکی
  • محمد عباس زاده، روح الله عسکری، مراد علیزاده، محمد امین بهرامی* صفحه 96
    زمینه و هدف
    مدیریت ارتباط با مشتری از مفاهیم مدرن بازاریابی و یک راهبرد موفق کسب و کار می باشد. هدف این پژوهش طراحی الگوی مدیریت ارتباط با مشتری در بیمارستان بود.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر یک مطالعه کاربردی است که در2 فاز شامل 1) بررسی متون و 2) اخذ نظرات خبرگان و ایجاد اجماع انجام شد. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 18 و با استفاده از آماره های توصیفی انجام گرفت.
    یافته ها
    الگوی طراحی شده شامل حیطه های وظایف مدیریت ارتباط با مشتری (15 مولفه)، مهارت های مورد نیاز کارکنان (6 مولفه)، الزامات اجرای مدیریت ارتباط با مشتری (7 مولفه)، عوامل موثر بر موفقیت مدیریت ارتباط با مشتری (13 مولفه)، ارزشیابی عملکرد واحد مدیریت ارتباط با مشتری (23 مولفه) و پیامدهای مدیریت ارتباط با مشتری (5 مولفه) می باشد. همچنین چارت سازمانی مناسب برای واحد مدیریت ارتباط با مشتری در بیمارستان پیشنهاد شد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش می تواند به عنوان راهنمایی عملی برای طراحی و بهینه سازی کارکرد واحد مدیریت ارتباط با مشتری در بیمارستان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مشتری، بیمار، بازاریابی، مدیریت ارتباط با مشتری، بیمارستان
  • مهرنوش جعفری*، فرشته شجاع، خلیل علی محمد زاده صفحه 108
    زمینه و هدف
    باتوجه به شرایط بسیار متحول بیمارستان ها و لزوم اثربخشی آن ها، به کارکنانی نیاز است که رفتارهای داوطلبانه برای سازمان داشته باشند. رهبری توزیعی یکی از سبک های جدید رهبری است که سعی دارد چارچوب رهبری تک نفره را تغییر دهد. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین سبک رهبری توزیعی با رفتار شهروندی سازمانی کارکنان بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نوع همبستگی می باشد که به صورت مقطعی در تابستان 1394 انجام گرفت .جامعه آماری، کلیه کارکنان بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند (10089 نفر) که با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای و از طریق جدول کرجسی و مورگان، حجم نمونه 374 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد رهبری توزیعی و رفتار شهروندی سازمانی بود. روایی پرسشنامه ها از طریق اخذ نظر اساتید و صاحب نظران، تایید و پایایی پرسشنامه ها نیز به روش آلفای کرونباخ به ترتیب 0/91 و 0/75 محاسبه گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و آمار توصیفی (توزیع و درصد فراونی، میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون، آزمون t و ANOVA) انجام گرفت.
    یافته ها
    بین سبک رهبری توزیعی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد
    (0/001 > p).
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه معنادار سبک رهبری توزیعی و رفتار شهروندی سازمانی، بیمارستان ها می توانند با حمایت از افراد و تیم ها در بیمارستان و تفویض اختیار بیشتر، در رفتار کارکنان بهبودهایی ایجاد نمایند و تاثیر قابل توجهی بر بروز رفتار شهروندی سازمانی داشته باشند.
    کلیدواژگان: رهبری، رفتار، بیمارستان
  • معصومه ارزمانی، شهرام صدقی، امیر اشکان نصیری پور صفحه 118
    زمینه و هدف
    استانداردهای بیمارستان سبز، تلاشی سازمان یافته و هماهنگ در جهت وارد کردن برنامه های حفاظت از محیط زیست در داخل یک سازمان می باشد. هدف این مطالعه، تعیین وضعیت استانداردهای بیمارستان سبز در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بود.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر مطالعه ای تحلیلی است که وضعیت استانداردهای بیمارستان سبز را در 7 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال 1395 ارزیابی کرده است. داده ها به وسیله 13 چک لیست که به بررسی 8 متغیر بیمارستان سبز پرداخته است، جمع آوری گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آمار توصیفی (توزیع و درصد فراوانی و میانگین) و آمار تحلیلی (آزمون های t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و کولموگروف- اسمیرنوف) انجام گرفت.
    یافته ها
    میزان رعایت استانداردهای بیمارستان سبز، 67/41 درصد به دست آمد که بیشترین امتیاز مربوط به بیمارستان ب (74/08 درصد) و کمترین امتیاز مربوط به بیمارستان ث (53/27 درصد) بود. متغیر مدیریت مصرف آب با 52/12 درصد به عنوان اولویت اول برای بهبود به دست آمد. بین شاخص پسماند و مساحت بیمارستان، ارتباط معناداری وجود داشت و بین متغیر خرید در بین بیمارستان های آموزشی و غیر آموزشی نیز تفاوت معنادار به دست آمد.
    نتیجه گیری
    اجرای استانداردهای بیمارستان سبز، نیاز به یک برنامه ریزی جامع در خصوص 8 متغیر مورد مطالعه و شفاف سازی دستورالعمل ها و قوانین مربوطه، آموزش پرسنل و در نهایت مستند سازی اقدامات صورت گرفته دارد. در این راستا پیشنهاد می شود بیمارستان ها برای ارزیابی داخلی خود از چک لیست های انجمن مدیریت سبز ایران و راهکارهای پیشنهادی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، استاندارد، خط مشی های زیست محیطی، بیمارستان سبز
  • علیرضا جباری، محمود کیوان آرا، مینا عزیززاده*، عبدالله سلطان تاجیان صفحه 130
    زمینه و هدف
    شاید مهمترین چالش موجود در ارائه خدمات سلامت در ایران، موضوع تعرفه ها باشد. نقش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شورای عالی بیمه همگانی خدمات سلامت وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی و سازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفه ها از نظر قانون مشخص است اما در اجرا با مشکلات جدی مواجه است. هدف از این پژوهش، شناسایی و معرفی اصلاحات مورد نیاز به موازات اصلاح تعرفه خدمات پزشکی و یا زیرساخت های لازم در این زمینه برای بهبود عملکرد نظام سلامت می باشد.
    روش پژوهش: این مطالعه از نوع کیفی می باشد. نمونه گیری به روش هدفمند انجام شده و تا اشباع داده ها ادامه یافت. مشارکت کنندگان 12 نفر از مدیران سلامت شهرهای تهران، اصفهان و تبریز انتخاب شدند که در راستای هدف پژوهش به مصاحبه ی عمیق با آنان پرداخته شد. روش تحلیل داده ها در این پژوهش بر مبنای روش تحلیل موضوعی است. معیارهایی مانند «موثق بودن اطلاعات»، «قابل اعتماد بودن»، «قابل اطمینان بودن» و «قابل تثبیت بودن» داده ها در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که زیرساخت ها و اصلاحات براساس نظر مشارکت کنندگان به 3 بخش؛ اول، اصلاحات مربوط به وزارت بهداشت که شامل اصلاحات ساختاری، اصلاحات مربوط به ارائه دهنده و پایه گذاری اطلاع رسانی صحیح است. دوم اصلاحات مربوط به بیمه سلامت که شامل اصلاح ساختاری و اقدامی که باید توسط دولت در مورد بیمه صورت پذیرد و سوم، اصلاحات لازم توسط دولت می باشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد علاوه بر پرداختن به مباحث و ابعاد مختلف مربوط به تعیین تعرفه بایستی مقدماتی پیش از اصلاح تعرفه و یا اقدامی به موازات اصلاح تعرفه فراهم گردد تا جریان و فرایند اصلاح تعرفه نیز با موفقیت انجام گیرد. این اقدام و اصلاحات در رابطه با وزارت بهداشت، بیمه ها و دولت می باشد.
    کلیدواژگان: تعرفه، خدمات پزشکی، عملکرد، نظام سلامت
  • غلامرضا احمدی طهرانی، سمانه انتظاریان اردکانی، عطیه ربانی* صفحه 146
    زمینه و هدف
    اضطراب امتحان مشکل شایعی در میان دانشجویان و دانش آموزان است. به کار بردن راهبردهای مطالعه و یادگیری و راهبردهای مقابله با اضطراب می تواند باعث پیشرفت و بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان شود. هدف این پژوهش بررسی راهبردهای مطالعه و یادگیری و ارتباط آن با اضطراب امتحان در دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد در سال 1395 بود.
    روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه ای تحلیلی و از نوع همبستگی است که در سال 1395 انجام شد و نتایج کاربردی دارد. جامعه هدف این پژوهش، دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد بودند. ابزار گردآوری داده ها 2 پرسشنامه راهبردهای مطالعه و یادگیری وین اشتاین و پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون بود. تعداد نمونه لازم به روش طبقه ای- تصادفی برای انجام این پژوهش با در نظر گرفتن سطح اطمینان 95 درصد و توان 80 درصد، 350 نفر محاسبه شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS 22 و با آزمون ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد اضطراب امتحان دانشجویان با راهبردهای مطالعه و یادگیری و برخی ابعاد آن (اضطراب، نگرش، تمرکز، خودآزمایی، انتخاب ایده اصلی، راهبردهای آزمون) دارای رابطه معنادار بود (0/001 p <). علاوه بر این بین اضطراب امتحان دانشجویان با بعد های پردازش اطلاعات، انگیزش، راهنمای مطالعه و مدیریت زمان ارتباط معناداری وجود نداشت (0/001> p). دیگر یافته های پژوهش نشان داد بین راهبردهای مطالعه و یادگیری با اضطراب امتحان برحسب متغیرهای جمعیت شناختی، همبستگی معکوس و معنادار وجود داشت (0/001 p <).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، بهبود راهبرد های مطالعه و یادگیری دانشجویان می تواند به عنوان یکی از روش های کاهش اضطراب امتحان، مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: یادگیری، اختلال اضطراب، دانشجوی علوم پزشکی
  • روح الله عسکری، حمیده محجوب* صفحه 154
    زمینه و هدف
    بروز اشتباهات دارویی می تواند مشکلات جدی در سلامت عمومی به وجود آورد و تهدیدی برای ایمنی بیمار محسوب گردد که باعث افزایش مرگ و میر بیماران و همچنین افزایش هزینه های بیمارستانی می شود. لذا این مطالعه با هدف رتبه بندی علل بروز خطای دارویی از دیدگاه پرستاران بیمارستان های آموزشی منتخب دانشگاه علوم پزشکی یزد در سال 1395 انجام پذیرفته است.
    روش پژوهش: مطالعه مقطعی حاضر بر روی 220 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی منتخب تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی یزد (بیمارستان شهید صدوقی، بیمارستان شهید رهنمون، بیمارستان افشار) و با استفاده از پرسشنامه استاندارد گلداستون انجام شده است. نمونه گیری به روش طبقه ای می باشد و با توجه به حجم جامعه در هر طبقه، نمونه ها به صورت تصادفی انتخاب شده است. داده ها نیز با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شایع ترین علل بروز خطای دارویی به ترتیب چک نکردن اسم بیمار با داروی ثبت شده، بدخط و ناخوانا بودن دستور پزشک و تشابه اسمی 2 دارو عنوان گردید. چک نکردن اسم بیمار با داروی ثبت شده با میانگین و انحراف معیار (2/85 ± 3/45) بیشترین و تنظیم نادرست دستگاه انفوزیون توسط پرستار با میانگین و انحراف معیار (2/57 ± 8/81)، کمترین رتبه را از دیدگاه پرستاران داشته است.
    نتیجه گیری
    ایجاد و به کارگیری سیستم های نسخه نویسی الکترونیک، برگزاری دوره های آموزشی جهت ارتقای آگاهی پرستاران در زمینه داروشناسی، شناسایی انواع و علل شایع خطای دارویی و آموزش تکنیک های اصولی تجویز دارو، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: خطای دارویی، تجویز دارو، بیمارستان، پرستار
|
  • Mohammad Amin Bahrami, Fatemeh Sepaseh, Mohammad Mehdi Kiani, Hakime Yaghouti, Marzieh Salehi, Khatere Khanjankhani* Page 79
    Background
    The role of entrepreneurship as an important economic phenomenon is obvious. Since each community is involved in the production of wealth as well as development of technology, and productive employment, special attention should be paid to entrepreneurship. In this regard, this study aimed to investigate the status of entrepreneurship among students of healthcare management in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive, cross-sectional study was conducted in 2014. The population included all healthcare management MSc and BSc students in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences (n = 80). Furthermore, the required data were gathered by using a standard questionnaire; the validity and reliability of which have already proven. Data were then analyzed by descriptive statistical methods in SPSS 16.
    Results
    Among dimensions of entrepreneurship, the highest average belonged to the internal control with the mean score of 3.93 ± 0.59, while dimension of risk sharing had the lowest average by mean score of 3.20 ± 0.61. According to Pearson correlation coefficient a significant correlation was observed between dimensions of risk sharing and independence (p = 0.001) and also between the dimensions of achievement (p = 0.001) and internal control (p = 0.003).
    Conclusion
    Since students have good rates of determination, their spirits can be nourished with creativity, achievement motivation, risk taking, and independence through entrepreneurship education, especially behavioral education. It is obvious that the purpose of entrepreneurship educations can be noted as transferring knowledge and building skills in students. Finally, this training should create an entrepreneurial attitude in them.
    Keywords: Entrepreneurship, Student, Management, University, Medical Sciences
  • Mohammad Kazem Rahimizarchi*, Tahereh Shafaghat, Nahid Hatam Page 88
    Background
    Medical tourism industry with global revenue of around 20 billion dollars in 2005 is one of the largest industries in the world. Absorbing a percentage of this amount can have a significant impact on medical tourism economy of Asian countries, including Iran. The aim of this study was to provide solutions for attracting medical tourists in Shiraz.
    Methods
    This qualitative study was carried out on health care management specialists, hospital administrators, statistics and medical record's specialists, as well as medical tourism officials in Shiraz University of medical sciences. The participants were selected using targeted sampling method. Focused-group discussion and personal interview techniques were used to obtain the participant's viewpoints.
    Results
    Interviews with experts about the strategies for improving medical tourists’ attraction led to determination of 44 different solutions represented as varied marketing strategies.
    Conclusion
    Applying the offered solutions in different marketing strategies by the relevant managers and authorities of medical tourism can lead to increase of medical tourist's attraction on public and private hospitals in Shiraz city.
    Keywords: Medical tourism, Medical tourists, Shiraz, Medical travel
  • Mohammad Abbaszadeh, Roohollah Askari, Morad Alizadeh, Mohammad Amin Bahrami* Page 96
    Background
    Customer relationship management is a modern marketing concept which is also considered as a successful business strategy. The present study aimed to design a customer relationship management model in the hospital.
    Methods
    The study is an applied research performed in 2 phases of 1) texts investigation and 2) the expert's opinions to achieve consensus. Data were analyzed using SPSS 18 software along with descriptive statistics.
    Results
    The designed model included areas of customer relationship management tasks (15 components), employee's required skills (6 components), customer relationship management implementation requirements (7 components), influencing factors on successful customer relationship management (13 components), evaluation of customer relationship management performance (23 components), and customer relationship management consequences(5 components). Moreover, a proper organizational chart was suggested for customer relationship management unit in hospital.
    Conclusion
    The findings of the present study can be used as a practical guide to design and improve performance of customer relationship management unit in the hospital.
    Keywords: Customer, Patient, Marketing, Customer relationship management, Hospital
  • Mehrnoosh Jafari*, Fereshteh Shoja, Khalil Ali Mohammadzadeh Page 108
    Background
    Considering the fast changing conditions of hospitals and their necessity of effectiveness, employees with voluntary behavior towards the organization and customers are required. Distributive leadership as one of the modern styles in leadership tries to change the single-leadership framework and replace it with a teamwork approach. The aim of the study was to investigate the relationship between distributive leadership style and organizational citizenship behavior among the employees of Tehran medical science hospitals.
    Methods
    This correlational and cross-sectional study was conducted in the summer of 2015. The target population (n = 10089) included all employees of hospitals affiliated to Tehran University of medical sciences. Later, the sample population was reduced to 374 through the Morgan and Krejcie table. The Gordon (2005) distributive leadership standard questionnaire and Organ organizational citizenship behavior questionnaire were applied for data collection. The questionnaire's reliability was supported based on the Cornbrash's Alpha and their validity was confirmed by specialist's point of view. For data analysis, both descriptive statistics and inferential statistics (Pearson correlation and Regression) were applied. The data were then analyzed using SPSS 21.
    Results
    The correlation between distributive leadership and organizational citizenship behavior was significant (p
    Conclusion
    Considering the significant correlation between distributive leadership style and organizational citizenship behavior, hospitals can improve their employee's behavior significantly. This can be achieved by supporting individual- and team- works and giving employees more power.
    Keywords: Leadership, Behavior, Hospital
  • Masoumeh Arzemani*, Shahram Sedghi, Amir Ashkan Nasiripour Page 118
    Background
    Green Hospital's standards are an organized and coordinated effort to introduce environmental protection programs within an organization. The aim of this study was to evaluate standards of green hospital in affiliated hospitals of North Khorasan’s University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive- analytical study evaluated the status of green hospital standards in 7 hospitals of North Khorasan’s University of Medical Sciences in 2016. Data were collected using 13 checklists investigating 8 variables of green hospital. Data were then analyzed using SPSS 16 software by descriptive statistics (distribution and percentage of frequency and mean score) and analytical statistics (t-test, Pearson correlation, and Kolmogorov-Smirnov test).
    Results
    The rate of observing green hospital standards was 67.41 %. The highest score in this regard was related to hospital B (74.08 %), while the lowest score was related to hospital C (53.27 %). The water consumption management variable was the first priority for improvement by 52.12 %. There was a significant relationship among management, leadership, and the number of employees. A significant difference was also observed for the purchase variable between the teaching and non- teaching hospitals.
    Conclusion
    Implementation of green hospital's standards requires a comprehensive planning on 8 variables under study and transparency of guidelines and relevant legislation, personnel training, and ultimately documentation of the actions taken. In this regard, hospitals are suggested to use the checklists provided by Iran Green Management Association and the recommended methods in their internal assessment.
    Keywords: Evaluation, Standard, Environmental policy, Green hospital
  • Alireza Jabbari, Mahmood Keyvanara, Mina Azizzadeh*, Abdollah Soltantajiyan Page 130
    Background
    Perhaps the most important challenge in provision of health services is the issue of tariffs. The roles of the Ministry of Health, Treatment, and Medical Education, the Supreme Council of public health services insurance, Ministry of Cooperatives, Labor, and Social Affairs, as well as the Medical Council are specified in law. But it is faced with serious problems in implementation. The purpose of this study was to identify and introduce infrastructures and necessary actions parallel with reforms of medical service tariffs to improve health system performance in Iran.
    Methods
    Purposeful sampling was used and continued until data saturation in this qualitative study. Participants included 12 Health Managers of Tehran, Isfahan, and Tabriz, who were selected based on the study goals. These people were investigated with deep interview. Data analysis was based on a thematic analysis. Criteria such as "credibility", "reliability", "validity", and "stability" of data were considered.
    Results
    Findings showed that the infrastructure and reforms, according to participant's viewpoints were divided into 3 parts: first, the reform of the Ministry of Health, including structural reforms, reforms related to the provider, and establishment of correct informing; second, health insurance reforms, consisting of structural reforms and actions that should be taken by the government about the insurance; and third, the necessary reforms by the government.
    Conclusion
    First, it seems that various issues and aspects related to tariff determination should be considered. Furthermore, some preliminaries should be provided before tariff's reformation or some actions should be taken in line with that for the success of tariff reformation process. These measures and reformations are related to the Ministry of Health, insurances, and the government.
    Keywords: Tariff, Medical services, Performance, Health system
  • Gholamreza Ahmadi Tehrani, Samaneh Entezarian Ardekani, Atiye Rabani* Page 146
    Background
    Test anxiety is a common problem among students. Applying the learning and studying strategies to deal with anxiety disorder can improve student's academic performance.
    The purpose of this study was to investigate the studying and learning strategies and its relationship with test anxiety among students of Yazd University of Medical Sciences in 2016.
    Methods
    This analytical and correlational study was conducted in 2016 and contained practical results. The target population of this study was students of Yazd University of Medical Sciences. The data collection tools were 2 questionnaires for studying and learning strategies of Wayinstein and Sarason test anxiety questionnaire. The required number of participants based on the stratified random sampling method was 350 by taking into account 95 % confidence level and 80 % power. Finally, the data were analyzed using SPSS 22 by correlation coefficient.
    Result
    The findings of the study showed that there was a significant relationship between the level of test anxiety, the level of studying and learning strategies, as well as some aspects of it (anxiety, attitude, concentration, self-examination, main idea selection, and test strategies) (p 0.001). Other findings of the research indicated that there was a significant correlation between the score of studying and learning strategies and the level of test anxiety in terms of demographic variables (p
    Conclusion
    According to the results of this study, improvement of student's studying and learning strategies can be considered as one of the methods of reducing test anxiety.
    Keywords: Learning, Anxiety disorder, Medical student
  • Roohollah Askari, Hamideh Mahjoub* Page 154
    Background
    The occurrence of drug mistakes leads to serious health problems and threatens patient safety. It increases the mortality rates and hospital costs. The purpose of this study was rankings the Causes of Medication Errors from the viewpoints of Nurses in selected Hospitals Affiliated With Yazd University of Medical Sciences in 2016.
    Methods
    A cross-sectional study was conducted on 220 nurses working in educational hospitals affiliated to Yazd University of Medical Sciences (Shahid Sadoughi, Shahid Rahnemoon and Afshar Hospitals). Stratified random sampling was used. Required data was gathered by Gladstone questionnaire. Data analysis was done through SPSS 16.
    Results
    The most common causes of medication errors were the failure to match the patient's names with ordered drugs, the ill-considered and unreadable nature of the physician's orders and the nominal similarity of drugs. Failure to match the patient's names with ordered drugs (3.45 ± 2.85) and the incorrect setting of the infusion device by the nurse (8.81 ± 2.57) had the highest and lowest scores from the viewpoints of nurses.
    Conclusion
    Establishing and implementing electronic drug prescription, in service training for improving nurse's pharmacological knowledge, identifying the main types and causes of drug errors, the teaching of proper prescribing techniques are needed.
    Keywords: Drug error, Drug prescription, Hospital, Nurse