فهرست مطالب

مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران - سال ششم شماره 3 (پاییز 1396)

فصلنامه مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران
سال ششم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی قاسمی اردهایی، حسین محمودیان، رضا نوبخت صفحات 375-390
    مهاجرت های داخلی براساس دلایل متعددی صورت می گیرد و در حال حاضر یکی از مهم ترین مسائل جمعیتی در ایران به شمار می رود. در این پژوهش، با تحلیل ثانویه داده های سرشماری های عمومی نفوس و مسکن 1385 و 1390، مهم ترین علل مهاجرت های داخلی در ایران به همراه عوامل و تبیین کننده های آن شناسایی شده است. مهم ترین علت مهاجرت پیروی از خانوار (یک علت کلی و مبهم) است و بعد از آن دلایل مربوط به اشتغال، تحصیل و پایان تحصیل، دستیابی به مسکن مناسب تر، انجام دادن و پایان خدمت وظیفه است که می توان آن ها را در دو دسته کلی مهاجرت تبعی و مهاجرت اقتصادی قرار داد. مهاجران واردشده به مناطق شهری و روستایی، مهاجران مرد و زن و مهاجران دارای دوره های سنی مختلف، دلایل تقریبا متفاوتی را برای مهاجرت خود برشمرده اند. براساس نتایج تحلیل های چند متغیره، جنس و سن مهاجران (به عنوان دو متغیر جمعیتی) از تبیین کننده های بسیار قوی در احتمال وقوع مهاجرت های تبعی و اقتصادی محسوب می شوند و پس از آن ها متغیرهای تحصیلات، جریان مهاجرت، نوع مهاجرت و سطح توسعه یافتگی مقصد قرار می گیرند. نوع مهاجرت های مورد بررسی، پیامدهای متفاوتی برای مبدا و مقصد به همراه دارد که با آگاهی از تبیین کننده های آن می توان در راستای برنامه ریزی مهاجرت های داخلی در ایران گام برداشت.
    کلیدواژگان: تعیین کننده های مهاجرت، علل مهاجرت، مهاجرت اقتصادی، مهاجرت تبعی، مهاجرت های داخلی ایران
  • احمد نادری، ابراهیم شیرعلی، مهدی شهبازی صفحات 391-408
    پدیده های اجتماعی به علت ویژگی پویای خود، همواره با متغیرهای گوناگون در بستر جامعه در ارتباط هستند. «سواد انرژی» به عنوان یک مفهوم و یک متغیر اجتماعی در این راستا قرار می گیرد. «مصرف کالاهای فرهنگی» از متغیرهای اجتماعی-فرهنگی محسوب می شود که با «سواد انرژی» ارتباط دارد. از این رو، بررسی وضعیت سواد انرژی در بین شهروندان منطقه 19 شهرداری تهران و رابطه آن با میزان مصرف کالاهای فرهنگی هدف اصلی پژوهش حاضر را تشکیل می دهد. برای رسیدن به این هدف از روش پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری شامل افراد بزرگسال 15 تا 65 ساله ساکن در منطقه 19 تهران می شود که برابر با 189000 نفر هستند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برابر با 400 درنظر گرفته شده است. یافته ها و نتایج پژوهش نشان می دهد میزان سواد انرژی پاسخگویان در بعد شناختی کم و در بعد اثربخشی و رفتاری تقریبا زیاد است. بین سواد انرژی در ابعاد شناختی با مصرف فرهنگی میان پاسخگویان رابطه معناداری وجود دارد. مقدار میانگین ها نشان می دهد مصرف فرهنگی در بین پاسخگویانی که گزینه درست را در ارتباط با سواد انرژی در بعد شناختی انتخاب کردند، بیشتر است. همچنین، آزمون رابطه بین سواد انرژی در بعد اثربخشی و مصرف فرهنگی از طریق آماره همبستگی پیرسون (258/0) و سطح معنی داری (000/0)، با اطمینان 99 درصد دلالت بر این دارد که بین «سواد انرژی در بعد اثربخشی» و «میزان مصرف فرهنگی» رابطه معنادار مستقیم وجود دارد. همچنین، بین سواد انرژی در بعد رفتاری و مصرف فرهنگی با ضریب همبستگی پیرسون (328/0) و سطح معنی داری (001/0) در بین پاسخگویان رابطه مستقیم و معنادار مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: انرژی های نو، پذیرش عمومی، تهران، سواد انرژی، مصرف فرهنگی
  • جبار رحمانی، هاجر قربانی صفحات 409-430
    بهشت زهرای تهران از مکان هایی است که به واسطه مواجهه با نظام صنعتی -سرمایه داری و مدرنیته شهری در چند دهه اخیر، ماهیت ابتدایی خود را به یک سازمان تغییر داده است. سازمانی شدن موجب تغییراتی در برگزاری آیین های مرگ از زمان تبدیل بدن به جسد تا پایان خاکسپاری شده است. در این پژوهش، با تکیه بر مفاهیم بوروکراسی وبر و تقسیم کار اجتماعی دورکیم و با استفاده از روش های میدانی (مشاهده، مصاحبه) سعی شده است با فهم چنین تغییری، در مکان مرتبط با مرگ در تهران، به شناخت و تجربه مدرن جامعه ایرانی در مواجهه با آیین های مرگ و همچنین تغییرات آن از دوران سنتی به دوران معاصر دست یافت. پس از توصیفات مراحل انجام آیین های مرگ در مجموعه عروجیان، واقع در سازمان بهشت زهرا، نشان داده شده است آیین های مرگ در دو الگوی پیشامدرن و مدرن برگزار می شدند. الگوی اول مبتنی بر عقلانیت ارزشی - یعنی ارزش های دینی و ثواب اخروی - بود، اما امروزه در الگوی مدرن برگزاری این آیین ها مبتنی بر عقلانیت ابزاری برای بوروکراسی سازمان بهشت زهراست که تخصصی شدن و یک تقسیم اجتماعی کار را با خود به همراه داشته است. برخی دگرگونی ها، حذف و اضافه شدن بخش هایی از سنت های مناسک تدفین که مبتنی بر پیوندهای شخصی و نزدیک افراد با متوفی بوده است، ناشی از ظاهرشدن یک تجربه نو در نظام شهری مدرن تهران است که می توان آن را بوروکراتیک شدن پدیده تدفین مبتنی بر روابط ناشناس و تقسیم کار ارگانیکی نام برد. این مسئله به شکل گیری تغییرات فرهنگی در تجربه منجر شده و درک جدیدی از تدفین و مسئله متوفی و مرگ را به همراه داشته است.
    کلیدواژگان: آیین های مرگ، بوروکراسی، بهشت زهرا، تقسیم کار اجتماعی، فرهنگ، گورستان
  • سیاوش صلواتیان*، زهرا ترکاشوند صفحات 431-455

    در میان انواع برنامه های دینی تولیدشده در گروه معارف سیمای جمهوری اسلامی ایران، برنامه های گفت وگومحور دینی با بیشترین فراوانی از جمله برنامه های شاخص رسانه ملی محسوب می شوند. با این حال، نتایج نظرسنجی های اخیر چه داخل سازمان صداوسیما و چه در موسسه های پژوهشی فعال در خارج از صداوسیما نشان می دهد این برنامه ها منتخب بخش وسیعی از مخاطبان گروه سنی جوانان نیستند. براین اساس، در پژوهش حاضر با انتخاب روش تحقیق کیفی از میان دانشجویان سنین 18 تا 28 سال که بیننده این برنامه ها بوده اند، به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی 35 نفر انتخاب شد و از طریق مصاحبه های عمیق بررسی آسیب شناسانه برنامه های گفت وگومحور دینی از نگاه آن ها صورت گرفت. طبق نتایج این پژوهش، برنامه های گفت وگومحور دینی سیما با ضعف های جدی مانند نبود مولفه جذابیت، اصرار بر ارائه محتوا در قالبی یکنواخت و کلیشه ای، عدم انتخاب موضوعات کاربردی برای جوانان و نادیده گرفتن انتظارات و علایق نسل جوان در فرایند تهیه و تولید مواجه اند. بدیهی است آگاهی از کاستی های موجود و سعی بر رفع موانع جذب مخاطبان جوان، به آشنایی بیشتر جوانان با معارف عمیق دینی و درنهایت به کارگیری آموزه های دین در بطن زندگی فردی و اجتماعی آن ها منجر می شود.

    کلیدواژگان: برنامه های گفت و گو محور دینی، جذابیت، جوانان، سیمای جمهوری اسلامی ایران، کاستی ها
  • لیلا عرب سرخی، حسین ایمانی جاجرمی صفحات 457-473
    سابقه اندک حضور زنان در مدیریت عمومی روستاها در قیاس با مردان به شکل گیری کار اجرایی در فضایی مردانه منجر می شود. درنتیجه، اقلیتی از زنان در مقام دهیار ملزم به همکاری با تعداد زیادی از مردان هستند که علاوه بر تسلط بر کار، هنجارهای فضا را نیز تعیین می کنند. در این پژوهش، با هدف بررسی تجربه زنان در مواجهه با فضای مردانه دهیاری ها، پدیده الگوی مردمحور کار دهیاری به دست آمد. بدین منظور، تجربه زنان دهیار در برخورد با این پدیده به شیوه نظریه بنیانی به طور عمیق و مستقیم کیفی بررسی شد. براساس یافته های این پژوهش، به دلیل اتخاذ رویکرد سنتی معطوف به جنسیت در کار اجرایی، باور جامعه به ناتوانی زنان و تلقی دهیاری به مثابه کار سیاسی، پدیده مردانه بودن کار دهیاری شکل می گیرد. در این شرایط، دهیار زن با توجه به جنسیت، وضعیت تاهل و سن خود تحت تاثیر تقسیم کار جنسیتی برحسب قابلیت های فردی و اجرایی و حس استقلال خود راهبردهایی را مانند تظاهر به مردشدگی و حفظ استقلال شخصی اتخاذ می کند که به احساس مردشدگی در خود و همکاران زن، دوری از اقتضائات زنانه، پذیرش مردشدگی، احساس همترازی و برتری نسبت به مردان منجر می شود.
    کلیدواژگان: تقسیم کار جنسیتی، جنسیت، دهیار زن، مردشدگی، نظریه بنیانی
  • فاطمه مدیری صفحات 475-494
    در پژوهش حاضر، رابطه فعالیت های اشتراکی با همسرو مولفه های مرتبط با پایداری زندگی زناشویی (نشاط زناشویی و گرایش به طلاق) و روند نسلی آن بررسی شده است. جامعه آماری پیمایش شامل متاهلان تهران می شود که در این راستا 1736 نمونه به شیوه خوشه ایچندمرحله ای به کار گرفته شده است. براساس نتایج، میزان فعالیت های اشتراکی با همسر در ابعاد مختلف یکسان نیست و در دیدارهای اجتماعی و گذران زمان خارج از خانه بیش از گذران زمان در خانه، گفت وگو با همسر و هزینه کرد مالی است. فعالیت های اشتراکی با همسر با نشاط زناشویی همبستگی مستقیم و با گرایش به طلاق همبستگی معکوس معنادار دارد. در دیدار اجتماعی و گذران زمان در خانه، فعالیت های اشتراکی در نسل اول بیشتر و در بعد گفت وگو با همسر کمتر از دیگر نسل هاست. در گذران زمان خارج از خانه و هزینه کرد مالی تفاوت نسلی معناداری مشاهده نشده است. فعالیت های اشتراکی با همسر در نسل جوان اهمیت بیشتری دارد و درصورت تحقق نیافتن آن، احتمال واکنش های جدی تر در این نسل بیشتر است. به طور کلی، فردگرایی میان همسران در تهران یافته شایعی نیست و هرچند در ابعاد مختلف سیر صعودی گسست در روابط میان همسران تایید نمی شود، شناخت نسل جوان و عوامل اثرگذار بر فعالیت های اشتراکی با همسر در ایشان اهمیت بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: پایداری زندگی زناشویی، فعالیت های اشتراکی با همسر، گرایش به طلاق، نسل، نشاط زناشویی
  • ندا خجسته نژاد، ابراهیم حاجیانی، سید رضا صالحی امیری، نعمت الله فاضلی صفحات 495-515
    همبستگی از نگاه سیاستگذاری مجموع روندهایی است که به تقویت احساس تعلق افراد به اجتماع خود و افزایش احساس عضویت آن ها در یک اجتماع منجر می شود. ایجاد همبستگی ملی در یک جامعه مانند ایران اهمیت زیادی دارد؛ زیرا ایران کشوری چندقومیتی است و مبحث همبستگی ملی در ابعاد امنیتی و انسجام کشور اهمیت دارد. در پژوهش حاضر، شاخص های همبستگی ملی و عوامل موثر بر میزان همبستگی ملی بررسی شده است. ابعاد مختلف و مهم در بحث همبستگی ملی عبارت اند از: عواطف و پیوند فرهنگی، تعهدات ملی، ارتباطات و تعاملات اجتماعی، مشارکت و همکاری، وفاق در ارزش ها و کنترل جامعه بر فرد (نظام سیاسی). به همراه بحث همبستگی ملی، قوم گرایی و رابطه آن با همبستگی ملی نیز سنجیده شده است. بدین ترتیب، همبستگی ملی در تبریز و گنبدکاووس در میان دو قومیت آذری و ترکمن سنجیده شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش پیمایش است و جامعه نمونه نیز از طریق روش کوکران 384 نفر به دست آمده است. طبق نتایج پژوهش، همبستگی و قوم گرایی در میان قوم آذری سطح بالایی دارد؛ به طوری که میانگین همبستگی آذری ها 51/3 و قوم گرایی شان 01/4 است. همچنین، در میان قوم ترکمن همبستگی ملی با میانگین 92/3 و قوم گرایی با میانگین 13/4 در سطح بالایی قرار دارند. در مقایسه میان دو قوم همبستگی ملی قوم ترکمن بیشتر و به همین نسبت قوم گرایی این قوم بیشتر از قوم آذری است.
    کلیدواژگان: ارتباطات میان فرهنگی، ارتباطات و تعاملات اجتماعی، اعتماد، تعهد، عواطف و احساسات، قوم گرایی، همبستگی ملی
  • عمادالدین باقی، میرطاهر موسوی صفحات 517-550
    یکی از سیاست های راهبردی کشور، تقویت نهاد خانواده دربرابر عوامل گوناگون تضعیف کننده درونی و بیرونی آن است. در این پژوهش، به پیامدهای زندانی شدن افراد بر خانواده شان توجه شده است. روش تحقیق حاضر، فراتحلیل کیفی است و در آن از مشاهده مشارکتی برای صورت بندی استنتاج های جامعه شناختی جدید بهره گرفته شده است. براساس داده ها، در طول سال حداقل یک میلیون نفر زندانی ثابت و در گردش در ایران وجود دارد. با توجه به اینکه متوسط بعد خانوار در ایران 55/3 است، هر سال نزدیک به 5 میلیون نفر ایرانی به نحوی با پیامدهای این پدیده به طور مستقیم سروکار دارند که نشان دهنده ابعاد وسیع تاثیر زندان بر خانواده ها و مشکلات خانواده های زندانیان در ایران است. مجموعه پیامدهای زندان عبارت اند از: 1. فردی و شخصیتی؛ 2. اجتماعی؛ 3. اقتصادی؛ 4. فرهنگی؛ 5. سیاسی. یکی از مسائل مهم، رابطه نوع جرم و مدت محکومیت زندانی با انسجام خانواده است. وضعیت خانواده محکومان موادمخدر و خانواده محکومان به قتل و شرارت و سرقت و جرایم مالی و... با هم متفاوت است. در پژوهش حاضر پنج راهکار موثر ارائه و تشریح شده است که عبارت اند از: 1. تعیین مدل کیفری، 2. انسانی ترکردن شرایط زندان با توجه به تاثیرات محیط فیزیکی بر روان و اخلاق فرد، 3. زندان باز، 4. روش های جایگزین زندان، 5. ضرورت حضور نهادهای مدنی و حمایتگر.
    کلیدواژگان: پیامدهای اجتماعی زندان، پیامدهای اقتصادی زندان، پیامدهای خانوادگی زندان، خانواده زندانی، زندان
|
  • Ali Ghasemi Ardehaie, Hosein Mahmodian, Reza Nobakht Pages 375-390
    Internal migration is one of the most important issues currently on the Iranian population that is done for several reasons. In this study, a secondary analysis of data on population and housing censuses in 2006 and 2012, the major causes of internal migration in Iran, along with its explanatory factors have been identified. The main cause of migration for the following household (a general and vague reason) and then for reasons related to employment, education and graduation, access to more affordable housing, and the end of military service, which can be done in two general categories immigration and economic migration was consequential. Immigrants in urban and rural areas, immigrant men, women and immigrants of different age, a rather different reasons for immigration have enumerated. Multivariate analysis showed that gender and age immigrants (for demographic variables) explain the very strong possibility of consequential and economic migration, and then showed that education, migration flows, migration type and level of development of destination Placed. Migration of the study will have different outcomes for departure and arrival by an awareness of its explanatory power in Iran in order to plan internal migration steps.Internal migration is one of the most important issues currently on the Iranian population that is done for several reasons. In this study, a secondary analysis of data on population and housing censuses in 2006 and 2012, the major causes of internal migration in Iran, along with its explanatory factors have been identified. The main cause of migration for the following household (a general and vague reason) and then for reasons related to employment, education and graduation, access to more affordable housing, and the end of military service, which can be done in two general categories immigration and economic migration was consequential. Immigrants in urban and rural areas, immigrant men, women and immigrants of different age, a rather different reasons for immigration have enumerated. Multivariate analysis on of the study will have different outcomes for departure and arrival by an awareness of its explanatory power in Iran in order to plan internal migration steps.
    Keywords: Iran's internal migration, the determinants of migration, migration, migration consequential, economic migration
  • Ahmad Naderi, Ebrahim Shirali, Mahdi Shahbazi Pages 391-408
    Components and social phenomena due to its dynamic features, always subject to the interplay of various factors in the context of society. "Energy literacy" as a concept and a social variable placed in the same direction. Socio cultural variables that can affect the "energy literacy" is "cultural consumption". Thus check the status of energy literacy among the citizens of District 19 of Tehran Municipality and its relationship with the main purpose of this form of cultural consumption. To achieve this objective survey method was used. The population of adults 15 to 65 years, which amounts to 189 000 people are included. Cochran's sample size of 400 is considered among 19th District Tehrans people. The findings of the research shows that the energy literacy rate among respondents in cognitive dimension is low, and this rate (energy literacy) in behavioural and effectiveness dimensions are relatively high. There is correlation between energy literacy (efficiency, behavioural and cognitive dimension) and cultural consumption , Also there is correlation among responding people between “public acceptance of new technologies of energy” and “cultural consumption”. Therefore, we conclude that cultural consumption is one of the variables that associated with energy literacy in three dimensions (efficiency, behavioural and cognitive dimension).
    Keywords: energy literacy, public acceptance, renewable energy, cultural consumption, tehran
  • Jabbar Rahmani, Hajar Ghorbani Pages 409-430
    Iran, as a society in the transitional stage, has undergone significant transformation, particularly over the recent fifty years. Likewise, rituals around the death phenomenon(burial rituals) have recently experienced dramatic changes in Iran. Despite their importance and their implications for the cultural studies, there has been little scholarship that aims to investigate and explain these changes in Iran. More precisely, the previous research has been particularly inattentive to the effects of the modernity on the death rituals in Iran. This paper will try to scrutinize such effect. I have been conducting fieldwork (about two years), including participatory observations, in the Tehran’s main cemetery, Behesht-e Zahra. In addition, this study utilized deep-interviews with people who have attended death ceremonies (Like Mobasher, Singer, gravedigger, clergy and corpse purifier). I find that while in the pre-modern Iran, the death rituals and practices were performed in a simple way and have been fulfilled mainly by the survivors, but they have been transformed to a complex process in more recent years, within which survivors have little control over. It is also shown that the modernity not only has influenced the culture of death but also has changed people’s attitudes toward the concept of death in Iran.
    Keywords: Culture, Death Rituals, Bureaucracy, Labor of Davison, Behesht-e-Zahra
  • Siavash Salavatian *, Zahra Tarkashvand Pages 431-455

    Although a huge number of programs, especially religious talk shows are produced with aim of actualizing the Islamic lifestyle criteria in people's lives by IRIB, questionnaires worrying records about the youth lack of tendency in watching religious talk shows. Accordingly, this study was conducted to discover the elements leading to the young generation’s unwillingness in choosing religious talk shows as their favorite choice. In order to achieve useful findings, the qualitative method of researching was chosen. Then, in order for gathering practical information, the researchers decided on in-depth interviews with young audiences in order to scrutinize the weak points of religious talk shows. Through the interviewees’ viewpoints of the probable defects of these programs, were clarified and some of their major shortcomings were listed; such as lack of creativity, invention and attraction in all parts of the programs, providing the programs in a monotonous way during several years, and ignoring the youth generation demands and motifs in the production procedure. Concentrating on the results of this research and trying to apply the suggestions, will bring about interest in young audiences to oppose the Islamic theology, and to use them in different aspects of social and individual lives.

    Keywords: Attraction, IRIB, Religious Talk Shows, Weaknesses, Young Audiences
  • Leila Arabsorkhi, Hossein Imanijajarmi Pages 457-473
    In comparison to men, low presence of women in public administration in rural regions of Iran, leading to the formation of the executive work in the male atmosphere. In this situation, minority of women have to cooperate with the majority of men who mastering the work as well as the norms of career in the village administration's obligation.
    In this research, we focus on women's experience in dealing with male atmosphere as the phenomenon of male-dominated pattern of rural management. The phenomenon has been studied in a qualitative method of social research. In this way, data have been produced and analyzed in grounded theory steps directly in the field of study.
    Research findings demonstrate that factors such as: traditional gendered approach in the work of the executive, considering women as disable agents and visualize rural management as a political job create unanimous masculinity pattern in rural administration. Female managers, according to gender, marital status, age and gendered division of labor under the influence of individual capability, applicable ability and their independence react to male atmosphere. So, they apply strategies such as pretending to be men and showing personal independence. These solutions which led them to shrinkage female attitudes on their own and other female colleagues, being away from the female demands, acceptance male forced feelings, feeling equalization and superiority to men.
    Keywords: Gender_Female administrator (Dehyar e zan)_feeling of being men_gendered division of labor_grounded theory
  • Fatemeh Modiri Pages 475-494
    This article examines the relationship between shared activities with spouse and related components of marital stability (marital happiness and tendency to divorce) and generational trend. Statistical population of survey was married in Tehran and selected 1736 samples by Multi-stage cluster sampling. The results show: The amount of shared activities with spouse is not the same in all of dimensions. In the spending time outdoor and social contact are more than the spending time indoor, talk together and spending money. There are correlations between shared activities and marital happiness and invert correlation with tendency to divorce. In social contact and spending time indoor shared activities with spouse in the first generation is more than other generations and in talk together is less than others. There aren’t generational differences in spending time outdoor and spending money. Shared activities with spouse are more important for young generation and there is probability of more serious reactions without its realization in this generation. In general we can say that individualism is not common among the couples in Tehran. Although is not confirmed the ascending break in various aspects of relations between couples but recognizing the young generation and the factors affecting on shared activities with spouse is more important.
    Keywords: shared activities with spouse, marital stability, marital happiness, tendency to divorce, generation
  • Neda Khojasteh Nejad, Ebrahim Hajani, Seyd Reza Salehi Amiry, Nematollah Fazeli Pages 495-515
    This article examines the conceqt and of Nation solidarity in Iran. According to policy making view ,Solidarity is a set of procedures for increasing people’s sense of belonging to their societies. In Iran, because of the ethnical diversity it is considered very crucial. National solidarity has 2 important dimension ,the security & coherence. This article examined the important cultural variables the sucg as: affections and cultural links ,National Comithment, The Trust, Social Interactions ,Cooperation and Collaboration, Consens us in values, and Control of society over the individual (political system). Also, This article examines the amount of Ethnicity in between Azari ethnic group and Turkman ethnic group ; And compared the amount of both concepts.
    Thes variables has measured in 2 ethnicities in Iran; Tabriz for Azari ethnicity and Gonbad for Turkman ethnicity. The methodology employed in this Article is the survey method with a samle of 384 respandents. It also examined the relation between National solidarity and ethnicity. The findings showed that the National Dolidarity and Ethnicity are very high among Azari people in Tabriz, and also the National Solidarity and Ethnicity are very high among Turkman people in Gonbad. Compaing between 2 Ethnicites group, The Turkman stands higher in National Solidarity and Ethnicity.
    Keywords: National solidarity, Affections, cultural links, Comittment, Confidence, ethnicity