فهرست مطالب

مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران - سال هفتم شماره 3 (پاییز 1397)

فصلنامه مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران
سال هفتم شماره 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا محمدی *، مقصود فراستخواه صفحات 413-439
    مدت هاست که زندگی دانشگاهی در ایران با مناقشه روبه رو شده و عملکرد آموزشی و پژوهشی دانشگاهیان درگیر تغییراتی مهم و بحث انگیز شده است. در این میان، برخی دعاوی بیانگر رنگ باختن ارزش ها، هنجارها و مسئولیت های دانشگاهی و دیگر تغییرات شده اند. این مسائل برای ایران، آن هم در دنیایی که زندگی بیش ازپیش دانش بر شده است، اهمیتی حیاتی دارد و مطالعه آن ضروری است. هدف پژوهش حاضر، تحول زندگی علمی میان سه نسل از استادان دانشگاه است که با استفاده از روش کیفی و نظریه مبنایی صورت گرفته است. مشارکت کنندگان در چارچوب نمونه هدفمند از میان استادتمام های سه دانشگاه جامع (دانشگاه های تهران، تربیت مدرس و شهید بهشتی) انتخاب شده اند. داده ها از طریق مصاحبه های اکتشافی عمیق و نیمه ساختمند در حد اشباع نظری با کمک 52 نمونه فراهم شد و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار اطلس تی. آی صورت گرفت. براساس یافته ها، استادان در تعامل با شرایط علی، محیطی و زمینه ای راهبردهای متفاوتی داشته اند. نسل اول با دانشگاه های آموزشی و نخبه گرایانه خو گرفته اند و آموزش نزد آن ها بیش از پژوهش اهمیت دارد. همچنین ارتباط آن ها با دانشجویانشان استادشاگردی است و اقامت تمام وقت در پردیس عادتی علمی برای آن هاست. استادان نسل دوم با چرخش دانشگاه به سمت پژوهش، به ترکیبی از آموزش و پژوهش پرداخته اند و برخی از آن ها به سوی پروژه های کاربردی و طرح های بزرگ سوق پیدا کرده اند، اما استادان نسل سوم به نوعی مادیات گرا شده اند و چندپیشه گرایی آن ها اقامت آن ها را در پردیس کاهش داده است. این استادان به دنبال تاسیس شرکت های دانش بنیان و اجتماعی سازی کسب وکار دانشجویی هستند تا از علم تولید ثروت کنند. نتیجه این راهبردها بیانگر افول هنجارها تا اهمیت امور صنفی و منفعت طلبی از حرفه علمی است. با وجود تفاوت های این سه نسل، نگرانی های مشترکی در میان آن ها وجود دارد. از جمله غلبه امر سیاسی بر امر دانشگاهی، سیطره کمیت و افت کیفیت، ضعف تعاملات اجتماعی، مقاله گرایی صوری، گسترش بی رویه و ناموزون آموزش عالی، ضعف همکاری های علمی بین المللی و ضعف سرمایه های اجتماعی.
    کلیدواژگان: استادان دانشگاه، تحول میان نسلی، زندگی علمی، هنجارهای دانشگاهی، نظریه مبنایی
  • سیدسعید زاهد زاهدانی *، بهزاد حکیمی نیا، منصور طبیعی، علی گلی صفحات 441-468
    در پژوهش حاضر به روش ترکیبی یا آمیخته، آینده پژوهی فرهنگ زیست محیطی ایران با اکتشاف و اعتباریابی سناریو در شهر اصفهان صورت گرفته و تحلیل یافته ها در دو سطح کیفی و کمی انجام شده است. در بخش کیفی که تکنیک گراندد تئوری مبنای اکتشاف سناریوها بوده، تجارب متخصصان زیست محیطی در نتایج تحلیل داده ها براساس مراحل سه گانه کدگذاری به کار رفته است. در مرحله کدگذاری باز، بیش از 245 گزاره معنادار و 134 مفهوم متناظر، و در مرحله بعد 72 مقوله فرعی از این مفاهیم متناظر استخراج شد. در مرحله مقولات فرعی دو نوع دسته بندی وجود دارد. دسته ای به سناریوهای الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت و الگوی غربی توسعه ارتباط دارد که شامل 27 مقوله فرعی است و دسته ای دیگر به سناریوهای آینده فرهنگ زیست محیطی، شامل 45 مقوله فرعی مربوط است. درنهایت به دلیل ارتباط مفهومی مقولات با هم در مرحله کدگذاری محوری، 3 مقوله محوری برای سناریوهای آینده فرهنگ زیست محیطی و 8 مقوله محوری برای سناریوهای پیشرفت و توسعه در قالب یک مدل به دست آمد. سپس معادله ساختاری الگوی فوق با روش کمی مدل سازی آزموده شد. براساس یافته های بخش کیفی پژوهش، از نظر مشارکت کنندگان در پژوهش سناریوهای خوش بینانه، محتمل و بدبینانه، آینده فرهنگ زیست محیطی بر پایه توسعه سناریوهای الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت و الگوی غربی توسعه است. نتایج آماری بخش کمی نیز نشان می دهد اثر هریک از سناریوهای الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت و الگوی غربی توسعه، بر سناریوهای آینده فرهنگ زیست محیطی با ضرایب 46/0 و 81/0 معنادار است.
    کلیدواژگان: اصفهان، آینده پژوهی، آینده فرهنگ زیست محیطی، سناریوسازی، فرهنگ زیست محیطی
  • محسن تابان، زینب حیاتی *، نسیم حامد صفحات 469-495
    نظارت بر فضای شخصی امری پویاست. با تغییر موقعیت میزان انعطاف پذیری فضای شخصی نیز تغییر می کند. سنجش میزان تاثیر عوامل موقعیتی بر فضای شخصی، به مطالعه دقیق نیازمند است که در مطالعات داخل کشور به این مقوله توجهی نشده است. براین اساس، در پژوهش حاضر مولفه های وابسته به مکان و متغیرهای اصلی موثر بر مرز فضای شخصی شناسایی شد. این پژوهش نظری-کاربردی است که به روش علی-ارتباطی انجام شده است. برای آزمون نتایج مطالعات نظری و مطالعات میدانی، محدوده بازار سنتی دزفول انتخاب شده است. در این پژوهش با تحلیل عاملی، هریک از متغیرهای تاثیرگذار بر مرز فضای شخصی از دیدگاه صاحب نظران، در بازار سنتی دزفول ارزیابی شد و هر متغیر در عاملی که با آن اشتراکات معنادار دارد قرار گرفت. یافته های این مطالعه ضمن ارائه مدلی کاربردی نشان می دهد عامل کالبدی-ساختاری با 41/. درصد، عامل ادراکی-معنایی با 35/. درصد و عامل فعالیتی-رفتاری با 24/. درصد تاثیر بر مرز فضای شخصی، مهم ترین عوامل اصلی موثر بر مرز فضای شخصی را شکل می دهند. استفاده از این مدل می تواند راهنمای موثری برای طراحی مکان هایی با درجه مطلوبیت بالا و تعدیلگر ازدحام باشد که در آن ها کاربران می توانند نظارت کافی بر مرزهای فضای شخصی خود داشته باشند.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری مرز فضای شخصی، بازار سنتی دزفول، تحلیل عاملی، تعامل انسان با محیط، عوامل موقعیتی، فضای شخصی
  • سید حسین سراج زاده، سمیه مومنی *، هادی درویشی صفحات 497-522

    مسائل اقلیت های دینی از دهه هفتاد میلادی به این سو، به واسطه عواملی از جمله مهاجرت، تکثرگرایی و درهم آمیختگی به مسائل عمومی و چالش برانگیز جوامع غربی تبدیل شده است که یکی از این ها نحوه زیست اجتماعی آنان محسوب می شود. براین اساس این پرسش مطرح می شود که زیست اجتماعی اقلیت ها در جامعه ایران با داشتن حکومت اسلامی چگونه است؟ در مقاله پیش رو نحوه زیست اجتماعی زرتشتیان شهر تهران با استفاده از روش های مشاهده، مشاهده همراه با مشارکت، مصاحبه عمیق و مطالعات اسنادی بررسی شد. زیست اجتماعی زرتشتیان از خلال چهار مقوله «علل کاهش جمعیت زرتشتیان» ، «تمایز میان خود و دیگری» ، «به حاشیه رانده شدن» و «کنش ها برای به رسمیت شناخته شدن اجتماعی» تحلیل شد. نتیجه اینکه زرتشتیان سعی می کنند برای حفظ دین خود، به رسمیت شناخته شدن در جامعه و از دست ندادن حقوق قانونی، به شکلی کاملا مسالمت آمیز در میان جامعه مسلمان ایرانی به زیست آرام خود ادامه دهند؛ بنابراین، به نظر می رسد زرتشتیان در زمینه زیست اجتماعی، وضعیت خودویژه ای دارند و مشمول هیچ یک از دو الگوی همانندگری و چندفرهنگ گرایی نیستند.

    کلیدواژگان: به رسمیت شناخته شدن، چندفرهنگ گرایی، زرتشتیان، زیست اجتماعی، همانندگری
  • پروین قاسمی * صفحات 523-552
    مهاجرت پدیده ای است که با رسیدن مهاجران به مقصد خاتمه نمی یابد و سال ها پس از آن ادامه دارد. آنچه در تکمیل پژوهش های مهاجرت مهم است، تمرکز بر روایت های مهاجران، استخراج مراحل مهاجرت و راهبردهای بقاست. در پژوهش حاضر با تمرکز بر تجربه مهاجرت یکی از خانواده های آذری زبان مقیم تهران، شیوه های بقا و ارتقای زندگی در میان بخشی از مهاجران کم درآمد شهری از منظر انسان شناختی و با روش تحلیل روایت بررسی شد. براساس نتایج، مفهوم پویایی مهاجرت در تعاریف این پدیده نادیده گرفته شده است. در این مفهوم، مهاجرت از کوچ کردن پله وار (از روستا به شهر کوچک و از آنجا به شهرهای بزرگ تر) ، مهاجرت رجعی یا برگشتی (بازگشت مهاجر به روستا به دلیل تفاوت نداشتن زندگی شهر و روستا) و مهاجرت چرخ واری یا دوره ای (سکونت فصلی در شهر و روستا) فراتر می رود. همچنین این پژوهش نشان می دهد جذب مهاجران کم درآمد شهری، تقریبا دو تا سه دهه زمان می برد؛ زیرا مهاجران به شکلی آرام خود را به چشم انداز و راهبردهای بقا و ارتقا مجهز می کنند که یکی از این راهبردها مسکن و انواع محله های متناسب با کم درآمدهاست.
    کلیدواژگان: ارتقای کیفیت زندگی، راهبردهای بقا، محله های مردمی، مسکن، مهاجرت پویا، مهاجران کم درآمد شهری
  • اسماعیل بلالی *، سیده فاطمه محبی صفحات 553-577
    بررسی اسناد بالادستی نشان دهنده نبود سیاست های روشن درباره مسائل گروه های قومی در نظام آموزش عالی کشور است. بی توجهی به هویت های مختلف و تنوع قومیتی در محیط های دانشگاهی، همچنین عدم شناسایی و معرفی فرهنگ های اقوام مختلف، تبعات و چالش هایی را در آموزش عالی به دنبال دارد؛ از این رو در این نوشتار، چالش های نظام آموزش عالی در موضوع قومیت و راهبردهای سیاست گذاری قومی، در مطالعه ای کیفی با روش دلفی کشف شد. بدین منظور مصاحبه نیمه ساختاریافته با پانزده عضو هیئت علمی و کارشناسان فرهنگی دانشگاه ها صورت گرفت. این افراد از اقوام مختلف، رشته ها و رتبه های متفاوت دانشگاهی و دارای آثار علمی-پژوهشی در بحث قومیت هستند. در این پژوهش، تجزیه و تحلیل داده های کیفی به روش «تحلیل تماتیک» نشان می دهد چالش های آموزش عالی در بحث قومیت در سه حوزه سیاسی، آموزشی و فرهنگی مطرح است. مهم ترین چالش های حوزه سیاسی عبارت اند از: پارادوکسیکال نشان دادن تقویت هویت قومی در برابر هویت ملی، احتمال قومیت گرایی در دانشگاه ها، سلیقه مداری روسا و مدیران در موضوع قومیت ها، سیاسی شدن موضوع قومیت ها در دانشگاه ها و مواجهه غیرعلمی با موضوع قومیت در دانشگاه. در حوزه قومیت و آموزش، دانشگاه ها با چالش هایی نظیر رویارویی غیرعلمی با موضوع قومیت در دانشگاه، عدالت آموزشی، آموزش زبان مادری، ایجاد رشته ادبیات قومی و بومی گزینی دانشجویان و استادان مواجه هستند. چالش های حوزه قومیت و فرهنگ در آموزش عالی عبارت اند از: ضعف مدیریت فعالیت های فرهنگی قومیت ها، مسائل نشریات دانشجویی، جشنواره های هنری و فرهنگی، انجمن های ادبی و به کارگیری نمادهای قومی.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، چندفرهنگی، دانشگاه، سیاست قومی، قومیت، هویت ملی
  • یونس اکبری *، مهدی طالب، حسین ایمانی جاجرمی صفحات 579-598

    واژه «هرمنوتیک» این فکر را به ذهن القا می کند که در علوم انسانی و اجتماعی تنها یک رویکرد روش شناسانه هرمنوتیکی وجود دارد. در حالی که این رویکردهای بسیار متنوع هستند. در هرمنوتیک برای مطالعه زندگی اجتماعی از دو مدل هرمنوتیک بازیابی یا سنتی و هرمنوتیک حدس و گمانی یا معاصر استفاده می شود. رویکرد هرمنوتیک سنتی یکی از روش های کیفی پژوهش در علوم اجتماعی برای دستیابی به معرفت دست اول از کنشگران اجتماعی است، اما هرمنوتیک معاصر یا حدس و گمانی از نحله های متاخر هرمنوتیک است که هدف آن فهم جریان خودفهمی هرروزه و نفوذ به آن، همچنین نمایان کردن واقعیت و معنی صحیح و زیرین کنش اجتماعی است که در ارتباط میان پژوهشگر، زمینه اجتماعی و کنشگران اجتماعی به وجود می آید. مقاله حاضر با استفاده از روش اسنادی، هرمنوتیک حدس و گمانی را که یکی از روش های متناسب با پژوهش های اجتماعی است، برجسته و معرفی کرده است. براساس یافته های این پژوهش، ادعای هرمنوتیک حدس و گمانی این است که خودفهمی که هرمنوتیک سنتی یا بازیابی بر آن تاکید دارد، معیوب است و فهمی که با بهره گیری از این نوع هرمنوتیک به دست می آید تنها ماسکی از واقعیت زیرین است. این در حالی است که هدف علوم اجتماعی از منظر هرمنوتیک حدس و گمانی، نفوذکردن به جریان خودفهمی هرروزه، نمایان کردن واقعیت و معنی صحیح کنش اجتماعی است که خود این هدف، ارتباط تنگاتنگی با تاکید متفکران علم اجتماعی بر سیالیت زندگی روزمره دارد.

    کلیدواژگان: علوم اجتماعی، هرمنوتیک، هرمنوتیک بازیابی، هرمنوتیک حدس و گمانی
  • سجاد فتاحی *، محمود شارع پور، محمد فاضلی صفحات 599-626
    محله های تاریخی شهری یکی از سرمایه های مهم به جامانده از قرون گذشته در ایران هستند که امروزه بنابر دلایل گوناگون دچار فرسایش و افول کارکردی شده اند. یکی از مهم ترین این محله ها در پایتخت ایران، محله «عودلاجان» است. با توجه به اینکه این محله سیستمی پیچیده دارد، برای حفظ و احیای آن پاسخ به دو پرسش کلیدی ضروری است. نخست اینکه چه عواملی در بستری تاریخی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تا وضعیت ناپایدار کنونی در محله عودلاجان شکل بگیرد؟ همچنین در شرایط کنونی، این محله از چه اجزایی تشکیل شده است و هریک از این اجزا چه نقشی در افزایش پایداری یا ناپایداری این محله دارند؟ در مطالعه حاضر، برای پاسخگویی به این دو پرسش از روش هایی مانند مطالعه اسنادی، مصاحبه و مشاهده میدانی استفاده شد. نتیجه اینکه مهم ترین عوامل موثر بر پیدایش شرایط کنونی در محله در مقاطع تاریخی مختلف عبارت است از: تضعیف سیستم تولیدی و اقتصادی کشور به واسطه ناتوانی در رقابت با سیستم های نوین، کاهش وابستگی پایتخت به سایر شهرها و روستاهای کشور، تقویت سازوکار جلب جمعیت به تهران درحدود 150 سال گذشته و برهم خوردن رابطه ارگانیک بازار تهران با محله عودلاجان. افزون براین، می توان مهم ترین اجزای کنونی محله را از نظر اثرگذاری بر پایداری یا ناپایداری آن به چهار دسته کلی تقسیم کرد که در متن مقاله به آن ها اشاره شده است. به نظر می رسد در حال حاضر، هدف برآیند حاصل از نیروهای آن ها افزایش ناپایداری در محله است. باید توجه داشت که در صورت ادامه روند کنونی، بقا و ماندگاری عودلاجان با چالش های جدی مواجه شده است که این مسئله سبب می شود ایران یکی دیگر از سرمایه های ارزشمند تاریخی خود را برای همیشه از دست بدهد.
    کلیدواژگان: پایداری، سیستم، عودلاجان، ناپایداری، محله های تاریخی شهری
|
  • zahra mohammadi *, Maghsoud Ferasatkhah Pages 413-439
    For a long time, academic life in Iran has been subject to controversial changes. Some claims indicate a loss of values, norms and academic responsibilities. These issues are vital in a world where life has become more and more important, and studying is essential. The purpose of this article is to investigate the evolution of scientific life among three generations of university professors, which is based on qualitative method and theory. The participants were selected with a targeted sample among the professors of the three comprehensive universities in Tehran. Theoretical saturation of data was provided through semi-structured exploratory interviews with 52 samples and analyzed with Atlas-ti software.
    The findings showed that the professors had different strategies in dealing with the causal, environmental and background conditions; the first generation was adapted to the educational and elitist universities and had a mastery of their students. Full-time residence on campus is a habit for them. The second generation focuses on a combination of education and research and has gone into great applications and large projects. The third generation has been naturally materialized. Their craftiness reduces their stay in the campus, and they seek to establish knowledge companies to grow in wealth production. The result of these strategies is the decline of norms to the importance of the affair and the interest of the scientific profession.
    Keywords: intergenerational change, scientific life, university professors, academic norms, Kgrounded theory
  • Seyed Saeid Zahed*, behzad hakiminya, MANSOOR tabiei, Ali Goli Pages 441-468
    This research has been carried out with the aim of the future environmental studies of Iran by exploring and validating the scenario in Isfahan by hybridization or hybridization. The analysis was carried out at two qualitative and quantitative levels. In the qualitative section, which is the grounded technique of the theory, the basis of the discovery of scenarios, using the experiences of environmental experts, the results of data analysis were presented based on the triple coding steps and in the open coding process, more than 245 propositions Significant and 134 corresponding concepts were extracted, and in the next stage, 72 subcategories of these corresponding concepts were extracted. In the subcategory, there are two types of categorization that relate to the scenarios of the Iranian-Islamic model of progress and the Western model of development, which includes 27 sub-categories and other hands on the future scenarios of environmental culture, which includes 45 sub categories. Finally, due to the conceptual relationship between the categories together in the pivotal coding stage, three categories of issues for future scenarios of environmental culture and eight core categories for development and development scenarios were developed in the form of a model. Then, the model of structural equation modeling algorithm was tested. The findings of the qualitative section of the research showed that, in terms of contributing to the research, optimistic, probable and pessimistic scenarios of the future of environmental culture based on the development of two patterns of Iranian Islamic model scenarios were the progress and western pattern of development, and in the quantitative section, statistical results have shown that the effect Each of the scenarios of the Islamic Iranian model of development and scenarios of the western pattern of development has been significant on the future scenarios of environmental culture with coefficients (0.46) and (0.81).
    Keywords: Future Studies, Scenariosis, Environmental Culture, Future of Environmental Culture, Isfahan
  • Mohsen Taban, Zeinab Hayati *, Nasim Hamed Pages 469-495
    Personal space surveillance is dynamic and flexibility level of personal space varies with the change in position. Measuring the impact of situational factors on the personal space requires careful study in this regard which has not been taken into account in the internal studies accordingly. This research seeks to identify the location dependent component and identifies the main variables affecting the boundaries of personal space. This research on the basis of purpose is an applied theoretical and by method is Correlational Study by survey and statistical analyses.
    Traditional Dezful bazaar have been selected for field studies. In this research each effective variants on personal space border in the traditional Dezful Bazaar are investigated through the factor analysis and each variant are located in a factor which has meaningful unity together. Results while preparing a practical model shows main factors affecting personal space in the traditional Dezful bazaar which are physical-structural with 0.41%, Perceptual- Semantic with 0.35% and Activity- Behavioral with 0.24% of total score.
    Using this model, prioritization of interventions can be made to improve place design with higher Desirability and better Congestion control. In such places users can have adequate supervision over the boundaries of their own personal space.
    Keywords: Personal Space, Flexibility of Personal Space Boundary, Situational Factors, Factor analysis, Dezful Traditional Bazaar
  • Seyyed Hossein Serajzadeh, Somayeh Momeni, Hadi Darvishi Pages 497-522

    The religious minorities problems have become the common controversial issues of western societies by factors such as immigration, pluralism, and interconnectivity from the 1970s. One of these issues of religious minorities has been their social life. Meanwhile, the question arises as to how the social life of minorities is in the Iranian society, which has an Islamic state. This paper is to study the Zoroastrian social life status in Tehran using observation, participation, in-depth interviews and documentary studies methods. Zoroastrian social life were examined among the four categories of “causes of Zoroastrian population decline”, “differentiation between oneself and another”, “marginalization” and “actions for social recognition”. Results show that Zoroastrians try to increase the sense of belonging and solidarity among themselves through the non-acceptance of non-Zoroastrians in their communities, the avoidance of marriage with non-Zoroastrians, the efforts to live in their particular regions and the education of their kids in special Zoroastrian schools. Zoroastrians also try to live in a totally peaceful way among the Iranian Muslim community to maintain their religion and to be recognized in society, and not to lose their legal rights. Therefore, it seems that they have a special status in their social life environment, and are not subject to any of the two patterns of assimilation and multiculturalism.

    Keywords: Social Life, Zoroastrians, Assimilation, Multiculturalism Recognition
  • parvin ghasemi * Pages 523-552
    This article focuses on the migration process of one of the Azerbaijani families of the resident of Tehran. It aims to addres, from an anthropological perspective and with a narrative analysis method, how to survival and promotion of life among some of the low-income immigrants in the city. Immigration is a process and does not end with the arrival of immigrants. Focusing on immigrant narratives and extracting immigration and survival strategies are essential to completing immigration research.This concept implies immigration more than stage migration (from west to small town and from there to larger cities), return migration (returning migrants to the village due to the difference in urban and rural life) and spatial or periodic migration (seasonal residence in the city and Village). survival low-income urban migrants in the city takes about two to three decades.They quietly equip themselves with survival strategies.One of these strategies revolves around housing and a variety of low-income neighborhoods. The chances of living in immigration are very important. The chances that nobody creates, except intelligence, the patience and wealth of the immigrant and his family in order to realize the standard of living in Tehran. Understanding the ways of housing promotion among our low-income people cause understanding the impoverishment of urban poverty.
    Keywords: Dynamic Immigration, Immigrant Movements, Home, Popular neighborhoods, Urban Lower Migrants
  • Esmail Balali*, sayedeh fatemeh mohebbi Pages 553-577
    Due to the entrance of students and professors from different regions of the country, university environment as an environment with multiple educational and cultural functions, has various and different ethnicities and subcultures. These conditions can be used as a tool for development of country's development goals. The assessment of the upstream documents suggests a lack of clear policies on the issues of ethnic groups in the country's higher education system. Regarding this policy vacuum, this paper attempts to explore the necessary dimensions of ethnic policy in the country's higher education system and the requirements of ethnic policy in a qualitative study. The semi-structured interview was conducted with 15 faculty members and cultural authorities from different ethnic backgrounds and different academic disciplines with academic and research work in ethnicity. The analysis of qualitative data by "thematic analysis" shows that the challenges of higher education in ethnicity include: paradoxical showing of the strengthening of ethnic identity against national identity, the probability of ethnocentrism in universities, dominance of specific manners of the presidents and managers in the issue of ethnicity, the weakness in the management of cultural activities of ethnic groups, the politicization of the issue of ethnicity in universities, and the non-academic encounter with the issue of ethnicity at the university. From the viewpoint of the interviewees, ethnic policy in the universities should have cultural, social, political, educational and religious dimensions, and it is necessary to have strategic requirements in the field of ethnic policy in the universities, and some do's and don'ts should be codified.
    Keywords: Higher Education, Ethnic Policy, University, Multiculturalism, Ethnicity
  • Younes Akbari, Mahdi Taleb, Hossein Imani Jajarmi Pages 579-598

    The word “hermeneutics” implies the idea that in humanities and social sciences, there is only one hermeneutic methodological approach, while there are various methodological hermeneutics approaches. In order to study the social life, hermeneutics uses two models i.e. hermeneutics of recovery andhermeneutics of suspicion. Traditional or recovery hermeneutics approach as a qualitative research method in social sciences, tries to acquire a first-hand knowledge from social actors, but contemporary or suspicion hermeneutics seeks to understand and penetrate to the flow of everyday self-understanding and reveal the reality and the right and bottom true meaning of social action. This paper, using documentary method, tries to highlight and introduce the suspicion hermeneutics as one of appropriate methods for social studies. Results indicate that suspicion hermeneutics claims that the understanding which traditional or recovery hermeneutics emphasizes on, is itself fundamentally flawed, and the understanding that comes with this type of hermeneutics is only a mask of the underlying reality. While from the point of view of suspicion hermeneutics, the suitable goal for the social sciences is influencing the flow of everyday self-awareness and revealing the truth and meaning of social action, which has a close relationship with social sciences scholars’ emphasis on the fluidity of everyday life.

    Keywords: Hermeneutics, Hermeneutics of Suspicion, Hermeneutics of Recovery, Social Sciences
  • sajjad fattahi *, mahmoud sharepour, mohammad fazeli Pages 599-626
    Urban historic neighborhoods are one of the most important capitals left over from the past centuries in Iran, which have been eroded and degraded for various reasons today. One of the most important historic neighborhoods in the capital of Iran (Tehran) is the Oudlajan neighborhood.
    This article, by using various methods such as documentary study, interview and field observation, trying to answer two questions in relation to the Oudlajan neighborhood: First, what factors are in the historical context together to create the current instable situation in this neighborhood? And what other parts of the neighborhood are in the current situation, what role each of these components play in increasing its stability or instability?
    According to the results, some of the most important factors affecting the current situation in the neighborhood in different historical periods are: the weakening of the productive and economic system of the country due to the inability to compete with the new systems, reduce the dependence of the capital to other cities and villages in the country and strengthen the mechanism of attraction Population in Tehran over the past 150 years, changing the pattern of stratification in urban neighborhoods and focusing on poverty and wealth in some neighborhoods, breaking the organic relationship of Tehran's bazaar with Oudlajan neighborhood and exploiting the Oullajan by the market and the inefficiency of urban management systems as controlling systems And regulator of relationships in city.
    The most important parts of the neighborhood, in terms of its impact on stability or instability, can be divided into four broad categories. Which is mentioned in the text of the article and it seems that the result of their forces is now to increase the instability in the neighborhood. It should be noted that if this trend continues, the survival of the Oudlajan as a historical neighborhood will be faced with serious challenges and Iran will lose another valuable historical capital forever.
    Keywords: Oudlajan, complex system, stability, instability, urban historic neighborhoods