فهرست مطالب

گردشگری شهری - سال چهارم شماره 2 (تابستان 1396)

نشریه گردشگری شهری
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • خدر فرجی راد*، مجید پریشان، ارسطو یاری حصار صفحات 1-15
    در بین انواع گونه های گردشگری، گردشگری تجاری با توجه به تاثیرات گسترده اقتصادی توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. در ایران نیز گردشگری تجاری در توسعه شهری و منطقه ای مورد توجه قرار گرفته است. در این میان، شهر مرزی بانه بنا به موقعیت خاص خود با تبدیل شدن به یک کانون تجارتی-گردشگری مرزی اهمیت شایان توجهی کسب نموده و گردشگری تجاری در آن رشد قابل توجهی داشته است. این در حالی است که رشد گردشگری تجاری در این منطقه به صورت برنامه ریزی نشده صورت گرفته است. در این راستا، این مقاله به دنبال پاسخ به این سوال است که چالش های پیش روی توسعه گردشگری تجاری در شهر بانه از دیدگاه تسهیلات و زیرساخت های گردشگری کدامند؟
    برای پاسخ به این سوال از روش توصیفی- تحلیلی استفاده است. جامعه آماری تحقیق گردشگران تجاری شهر بانه در 20 روز اول تعطیلات نوروزی سال 1393 می باشند که این تعداد گردشگر بر اساس نرخ رشد و روند افزایشی سه سال قبل از آن محاسبه شده است. با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد نمونه 323 نفری به دست آمد که با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. یافته های تحقیق نشان می دهد که گران بودن خانه های اجاره ای، تخصصی نبودن بازارها و پاساژها، کمبود مراکز اقامتگاهی برای گردشگران، کمبود مراکز مذهبی، امنیت جانی به دلیل فرهنگ نادرست رانندگی، کمبود امکانات تفریحی و سرگرمی، تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف جهت شناسایی مراکز خرید و مکان های اقامتی، کمبود مراکز پذیرایی، عدم ساماندهی دستفروشان، کمبود پارکینگ، کمبود امکانات بهداشتی، مکان یابی نامناسب مراکز خرید، نامناسب بودن جاده ها و راه های منتهی به شهر، کم توجهی به رعایت بهداشت عمومی محیط، یک باندی بودن ورودی خیابان های بانه و و به تبع آن ایجاد ترافیک زیاد، نبود تابلوهای راهنما در جاده ها و داخل شهر در زمره مهمترین چالش های پیش روی توسعه گردشگری تجاری در شهر مرزی بانه هستند. بنابراین، انجام اقدامات لازم و فراهم کردن امکانات و خدمات گردشگری در منطقه می تواند در سطح خرد زمینه ساز توسعه شهر بانه و در سطح کلان توسعه منطقه شود و با توجه به حجم بالای تعداد گردشگران ورودی به منطقه، لزوم برنامه ریزی همه جانبه برای تامین خدمات، امکانات و زیرساخت های مورد نیاز توسعه گردشگری (در سطح شهر و منطقه بانه) و ساماندهی کالبدی و محیطی داخل شهر وجود دارد.
    کلیدواژگان: گردشگری تجاری، تسهیلات و زیرساخت ها، شهر مرزی، بانه
  • یونس غلامی*، نسترن خلجی صفحات 17-30
    امروزه با توجه به افزایش مشکلات مسئله گردشگری توجه به رویکرد پایداری در گردشگری الزامی است. تحقیق حاضر با هدف شناسایی نیروهای ترغیب کننده و بازدارنده در توسعه گردشگری شهر کاشان و اولویت بندی استراتژی های مناسب انجام گرفته است. در این زمینه، پس از مطالعه مبانی نظری و پیشینه تحقیق،پنج شاخص اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی، محیطی، نهادی و کالبدی- زیرساختی شناسایی و تجزیه و تحلیل شدند که این شاخص ها بر گردشگری پایدار شهر کاشان موثر هستند.این تحقیق از نظر هدف،کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی پیمایشی می باشد. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق را گردشگران و کارشناسان صنعت گردشگری و جامعه محلی شهر کاشان تشکیل می دهد.در این راستا ابتدا نیروهای ترغیب کننده و بازدارنده به وسیله مدلPIP شناسایی و سپس بر اساس روش ANP اولویت بندی گردیدند. در مرحله بعد مناسب ترین استراتژی های توسعه گردشگری پایدار استان به ازاء مهمترین نیروها تدوین شدند. در نهایت جهت اولویت بندی استراتژی ها، بین استراتژی های تدوین شده بر اساس زیر شاخص های تحقیق مقایسه زوجی برقرار شد و اولویت ها رتبه بندی شدند.نتایج تحقیق نشان داد «ایجاد اشتغال و درآمد زایی» و «افزایش هزینه کالاها و خدمات» مهم ترین نیروها میان نیروهای ترغیب کننده و بازدارنده بودند. در نهایت« بهره گیری بهینه و هدفمند از افزایش انگیزه مسافرت در بین مردم» و «نظارت بر قیمت اجناس از طرف سازمان های مرتبط در طول فصول پر گردشگر» مناسب ترین استراتژی پیشنهاد داده شد.
    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری پایدار، شهر کاشان، مدل PIP، فرآیند تحلیل شبکه (ANP)
  • فاتح حبیبی *، حسنی محمودی صفحات 31-46
    توجه به انگیزه های گردشگران از آن رو اهمیت دارد که به برنامه ریزان و سیاستگذاران این شناخت را می دهد که مقصد های عمده گردشگری کجاست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد. به این ترتیب مدیریت مقاصد گردشگری خواهد توانست بازار هدف خود را به گونه ای مناسب در جهت پاسخگویی به نیازهای بازار هدف تجهیز کند. آگاهی از انگیزه ها و خصوصیات روانی گردشگران و الگوهای رفتاری آنان ، به عنوان اولویت در برنامه های دست اندرکاران و متولیان صنعت گردشگری بایستی قرار گیرد. در این میان گردشگری به عنوان فعالیتی خدماتی و بازرگانی، نقش به سزایی در توسعه اقتصادی دارد. بنابراین در این مقاله سعی شده است که انگیزه های گردشگران نوروزی شهرستان مریوان مورد نظر مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. بر این اساس تحقیق حاضر با هدف شناسایی انگیزه های گردشگران در راستای دستیابی به الگوی مناسب برای بازاریابی و تدوین راهبردهای توسعه محصولات در شهرستان مریوان با توجه به عوامل تاثیر گذار بر انگیزه های گردشگران صورت گرفته است. پرسشنامه حاوی 20 گویه در قالب طیف پنج گزینه ای لیکرت بوده که به تعداد 250 پرسشنامه در بین گردشگران نوروزی سال 1394 شهرستان مریوان توزیع شد و 230 پرسشنامه جمع آوری و تجزیه و تحلیل بر روی آنها صورت گرفت. برای اطمینان از پایایی ابزار تحقیق، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. بر این اساس قابلیت اعتماد پرسشنامه با ضریب 0.86 درصد بسیار مناسب بوده است. یافته های تحقیق از طریق تحلیل نتایج حاصل از 230 پرسشنامه به روش تحلیل عاملی، برای شناسایی انگیزه ها و با استفاده از آزمون های T-test و تحلیل واریانس یک طرفه، برای آزمون فرضیات مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان می دهند که در انگیزه های گردشگران، چهار عامل 05/57 درصد واریانس کل گویه های مورد بررسی را تبیین می کنند؛ از این میان عامل فرهنگی- تاریخی و اکوتوریستی – تفریحی بالاترین درصد واریانس ها را به خود اختصاص داده اند. همچنین نتایج آزمون فرضیات نشان می دهد که رابطه بین جنسیت و گونه های انگیزشی گردشگران تنها در عامل انگیزشی خرید کمتر از 0.05 می باشد، بنابراین در بین جنس زن و مرد در مورد عامل انگیزشی خرید تفاوت معناداری مشاهده می شود و در مورد سایر انگیزه ها، تفاوتی بین جنس زن و مرد مشاهده نمی شود. همچنین نتایج آزمون Anova نشان می دهد که تفاوت معناداری بین سطح درآمد و انگیزه های گردشگری مشاهده نمی شود.
    کلیدواژگان: انگیزه های گردشگری، بازاریابی، نوروز، مریوان
  • فرهاد عزیزپور، فرح فتحی زاده* صفحات 47-60
    در یک مقصد گردشگری، ذینفعان و ذینفوذان مختلف با وابستگی های متقابل وجود دارند که گاها با یکدیگر همکاری نمی کنند و اغلب دیدگاه هایشان در مورد توسعه بسیار متفاوت است. البته، این تفاوت نگاه ها، در برخی مواقع که بستر نقد سیاست ها را بدنبال داشته باشد زمینه توسعه مقصد گردشگری را فراهم می نماید. اما، در اغلب موارد موانع و چالشهایی را برای آن بوجود می اورد. از اینرو، نقش مدیریت مقصد گردشگری در راستای همکاری بین سازمان های متولی گردشگری برای ایجاد بسترهای لازم به منظور توسعه پایدار گردشگری برجسته می‏گردد. لذا پژوهش حاضر سعی دارد با بررسی چالش ها و واکاوی موانع تحقق مدیریت یکپارچه گردشگری مشهد این موضوع را از منظر همکاری سازمانی مورد مداقه قرار دهد. در این مطالعه از روش شناسی کیفی و برای جمع آوری داده ها از تکنیک مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته استفاده شده است. جامعه هدف، کلیه مدیران و کارشناسان ارشد سازمان های متولی گردشگری شهر مشهد در سال 1394 هستند که از بین آنها 15 نفر در پژوهش مشارکت داشتند. نتایج حاکی است عمده ترین عوامل تاثیرگذار بر عدم همکاری بین سازمان های متولی گردشگری در شهر مشهد عدم مدیریت یکپارچه در گردشگری، ضعف نگرش سیستمی، ضعف ساختار حقوقی، ضعف نظام برنامه ریزی، و ضعف نظام سیاست گذاری است که چالش هایی از جمله عدم شفافیت در وظایف قانونی دستگاهی، برخورد سلیقه ای، کمبود منابع، فقدان نیروی انسانی متخصص، همکاری غیر رسمی و مقطعی، ضعف تقسیم کار، ضعف در توزیع و تخصیص بهینه منابع و عدم توانمندی مدیران را به دنبال داشته است.
    کلیدواژگان: مدیریت یکپارچه، مقصد گردشگری، همکاری سازمانی، کلانشهر مشهد
  • حسین نظم فر *، علی عشقی چهاربرج، سعیده علوی صفحات 61-79
    توزیع نامناسب و نابرابر زیرساخت های گردشگری در اکثر نواحی ایران ازجمله استان هرمزگان، یکی از چالش های مدیریت گردشگری است که موجب آسیب های زیست محیطی در نقاط پرجاذبه و محروم ماندن دیگر نواحی از مزایای گردشگری شده است. سطح بندی زیرساخت های گردشگری در شهرستان های یک استان و توزیع متعادل زیرساخت ها و تعدیل نابرابری، به عنوان بخشی از برنامه ریزی فضایی و منطقه ای گردشگری اهمیت بسیاری دارد. براین اساس پژوهش حاضر با ماهیت کاربردی و به روش توصیفی- تحلیلی به منظور ارزیابی و رتبه بندی شهرستان های استان هرمزگان در بهره مندی از زیرساخت های توسعه گردشگری انجام شده است. به منظور ارزیابی و اولویت بندی 22 متغیر با استفاده از آنتروپی شانون وزندهی و در نهایت جهت تعیین میزان برخورداری شهرستان ها از زیرساخت های گردشگری از مدل هایHAW، و ویکور استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که شهرستان های بندرعباس، بندرلنگه و میناب جزء شهرستان های برخوردار، شهرستان های بشاگرد، رودان و قشم جزء شهرستان های نیمه برخوردار و شهرستان های بستک، حاجی آباد، جاسک، پارسیان، خمیر، سیریک و ابوموسی جزء شهرستان های محروم می باشند. یافته های پژوهش حاضر، عدم انطباق در توزیع و شکاف عمیق در برخورداری از زیرساخت های گردشگری در شهرستان های استان هرمزگان را نشان می دهد. به طوری که براساس نتایج مدل تلفیقی کاندرست اختلاف برخوردارترین شهرستان (بندرعباس) با محروم ترین شهرستان (ابوموسی) استان عدد 24 می باشد. بنابراین مدیریت گردشگری استان هرمزگان، نیازمند توجه به شهرستان های محروم از زیرساخت های گردشگری می باشد.
    کلیدواژگان: زیرساخت، توسعه گردشگری، استان هرمزگان، کاندرست
  • سمیه رهبری *، ابوالفضل گودرزی صفحات 81-98
    هدف از انجام این پژوهش بررسی و اولویت بندی جاذبه های گردشگری ورزشی استان اصفهان از دیدگاه مدیران و کارشناسان حوزه ورزش و گردشگری استان بود. روش تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و براساس نحوه گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری شامل مدیران ادارات استان در دو حوزه ورزش و گردشگری و روسای هیات های ورزشی استان به عنوان مدیر و اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد در دانشگاه های سطح استان به عنوان کارشناس، بودند که تعداد 137 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند (39 کارشناس و مدیر گردشگری و 98 کارشناس و مدیر ورزشی). ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که شامل ویژگی های جمعیت شناختی (11گویه) و جاذبه های گردشگری مقصد، با 24 گویه که روایی صوری و محتوایی آن را تعداد نه نفر از اساتید آگاه و آشنا با جاذبه های گردشگری استان اصفهان تایید و روایی سازه با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی مورد تایید قرار گرفت، اعتبار درونی آن با آلفای کرونباخ سنجیده شد(α=0/84) ، برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون K-S برای تعیین نرمال بودن داده ها، t تک متغیره برای مقایسه وضع موجود با وضع پیش بین و آزمون فریدمن جهت اولویت بندی عوامل استفاده گردید. نتایج نشان داد جاذبه های مقصد شامل جاذبه های غیرورزشی (تاریخی و فرهنگی)، جاذبه های طبیعی– ورزشی و جاذبه های ورزشی (رشته ها و قهرمانان ورزشی) استان اصفهان برای جذب و توسعه گردشگری این استان در حد مطلوبی قرار دارند و در جذب گردشگران ورزشی نقش مثبتی دارند و نتایج آزمون فریدمن برای اولویت بندی جاذبه های گردشگری (ورزشی/غیرورزشی) حاکی از آن بود که، جاذبه های طبیعی- ورزشی در رتبه اول، جاذبه های غیرورزشی (تاریخی و میراث فرهنگی) در رتبه دوم و جاذبه های ورزشی در رتبه سوم اهمیت برای توسعه گردشگری ورزشی و جذب گردشگر قرار دارند. بنابراین لازم است مدیران، برنامه های منسجم تر و گسترده تری برای توسعه گردشگری استان اصفهان به ویژه در حوزه جاذبه های طبیعی-ورزشی برنامه ریزی نمایند.
    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، جاذبه ورزشی، جاذبه های مقصد، اصفهان
  • نبی مرادپور*، اسماعیل تقویی زیروانی، حمید قربانی صفحات 99-112
    پیاده روی قدیمی ترین شکل جابجایی انسان در فضاست و شهرها از دیرباز بر اساس حرکت پیاده بنا شده اند. گردشگری پیاده شهری از آنجا که موجب پیدایش تعامل اجتماعی بین شهروندان می شود بسیار مهم می باشد. همزمان در حال حاضر گردشگری شهری یکی از مهم ترین ابزارهای توسعه مناطق و کشورها تبدیل شده است و بسیاری از گردشگران تمایل دارند که جذابیتهای تاریخی یک محدوده را از نزدیک درک کرده و آن را لمس نمایند که نقش پیاده روها در این زمینه بسیار مهم می باشد. به خصوص در مناطق فرهنگی- تاریخی می تواند زمینه مطلوبیت بیننده و گردشگری پیاده فراهم نماید. هدف پژوهش حاضرتبیین تاثیر شاخص های پیاده مداری بر توسعه گردشگری شهری در شهر خرم آباد می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است و از ابزار پرسشنامه برای کسب نظر شهروندان استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق را، کلیه ساکنان شهر خرم آباد تشکیل می دهند، که به صورت تصادفی با استفاده از فرمول کوکران 384 نمونه انتخاب شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهایSpss و Lisrelاستفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می‏دهد که ارتباط بین شاخص های پیاده مداری و توسعه گردشگری شهری مستقیم (مثبت) است. علاوه بر این، نتایج مدلسازی معادلات ساختاری بیانگر این است کهتاثیر شاخص های پیاده مداری بر توسعه گردشگری شهری در شهر خرم آباد معنی دار می باشد و مقدار بارهای عاملی در تمام شاخص ها بالای 30/0 است. بطوریکه مقدار بار عاملی برای شاخص پویایی و جذابیت 67/0، دسترسی81/0، ایمنی 71/0، راحتی 34/0، امنیت 82/0، پیوستگی 64/0و تنوع کاربری 59/0می-باشد. در این بین شاخص امنیت و دسترسی به ترتیب بیشترین تاثیر را بر گردشگری پیاده شهری دارند. همچنین با توجه به ضرایب استاندارد مشخص شد شاخص های پیاده مداری 61/0 از واریانس گردشگری شهری در شهر خرم آباد را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: پیاده مداری، توسعه گردشگری شهری، معادلات ساختاری، شهر خرم آباد
|
  • Kh Farajizade *, M. Parishan Pages 1-15
    Business tourism as a kind of tourism have been attractive because of its economic impacts. Business tourism have been attractive in urban and regional development in Iran. This phenomenon has been increased in Baneh as a border city of Iran. The growth of business tourism in this region, nonetheless, has been occurred in an unplanned way. This article, therefore, try to answer this question that what are the challenges of business tourism development in Baneh from the perspective of facilities and infrastructures?
    Keywords: Business tourism, Facilities, infrastructure, Border City, Baneh
  • Y. Gholami *, N. Khalaji Pages 17-30
    Due to the problems of tourism, according to a sustainable approach to tourism is necessary. This study aimed to identify the forces which encourage or inhibit the development of tourism in the city of Kashan and prioritization strategy was appropriate. n this context, the study of literature and literature, five indicators of economic, socio-cultural, environmental, institutional and physical infrastructure were to identify and analyze the factors affecting the sustainable tourism. The research of Kashan the aim is functional and is descriptive in nature. A questionnaire was used for data collection is required. The population of the investigation tourists and experts from the tourism industry and the local community. In this regard, the formation of Kashan encourage or inhibit the PIP model were identified and then prioritized based on ANP method. The next step is the most appropriate strategy for sustainable tourism development in exchange for the forces were developed. Finally, to prioritize strategies, the strategies based on the following criteria established research paired comparison and ranking priorities result showed "jobs and income" and "increase the cost of goods and services" important Troops were among the most persuasive and dissuasive. The "efficient and targeted use of the incentive travel among the people" and "monitor the price of goods on behalf of organizations during the high tourist season" the most appropriate strategy was suggested.
    Due to the problems of tourism, according to a sustainable approach to tourism is necessary. This study aimed to identify the forces which encourage or inhibit the development of tourism in the city of Kashan and prioritization strategy was appropriate. n this context, the study of literature and literature, five indicators of economic, socio-cultural, environmental, institutional and physical infrastructure were to identify and analyze the factors affecting the sustainable tourism. The research of Kashan the aim is functional and is descriptive in nature. A questionnaire was used for data collection is required. The population of the investigation tourists and experts from the tourism industry and the local community. In this regard, the formation of Kashan encourage or inhibit the PIP model were identified and then prioritized based on
    Keywords: Tourism, sustainable tourism, Kashan, the PIP, network analysis process (ANP)
  • F. Habibi *, H. Mahmuodi Pages 31-46
    It is important to pay attention to the motivations of tourists because it grants the planners and policy makers with an insight about the major tourist destinations and their features. In this way, the management of tourism destinations will be able to equip the target market according to tourists’ needs. Knowledge of the motivations and psychological characteristics of tourists and their behavior patterns should be a priority in the programs of those involved in this industry. As a business and service activity, tourism plays an important role in the economic development. Accordingly, the present research aims to identify the motivations of tourists in order to achieve a suitable model for marketing and formulation of strategies to develop the related products desired by tourists in Marivan. The questionnaire contains 20 items on a 5-point Likert scale. 250 questionnaires were distributed among New Year tourists in Marivan in 2015 from which 230 questionnaires were collected and analyzed. Cronbach’s alpha coefficient was used to ensure the reliability of the research tool. The findings have been evaluated by implementing factor analysis on the results of 230 questionnaires to identify tourists’ motivations, and by performing t-test and one-way ANOVA analysis to test the hypotheses. The results show that among the motivations of tourists, four factors explain 57.05% of the total variance of the tested items; of these, cultural-historical and ecotourism-recreation factors have the highest percentage of variance. Also, the results obtained from testing the hypotheses indicate that the significant difference between sex and tourism motivation lies in the purchase factor. Also, the relationship between sex and motivations of tourists is less than 0.05 only in purchase factor. Accordingly, there is a significant difference between men and women regarding purchase while there is no difference between the sexes in the other motivations. Although the reason for making decisions about a touristic travel may be different, since the New Year trips are usually family trips, family members have an understanding about the motivation and goal of their travel. Also, the results of ANOVA test reveal that there is no significant difference between income levels and tourism motivations.
    Keywords: Tourism motivations, Marketing, Nowruz, Marivan
  • F. Azizipuor, F. Fathizade * Pages 47-60
    Destination management is a subject of growing importance as destinations compete to provide the highest quality of experience for visitors; and to manage the impacts of tourism on host communities and environments. To compete effectively, destinations have to deliver wonderful experiences and excellent value to visitors. The business of tourism is complex and fragmented and from the time that visitors arrive in the destination, until they leave, the quality of their experience is affected by many services and experiences, including a range of public and private services, community interactions, environment and hospitality. In a tourist destination there are usually various stakeholders with different goals that dont cooperate with one another and view the development from a completely different perspective. In this regard, the role of tourist destination management and cooperation between tourism organizations becomes important more than ever. Therefore, this study attempts to deal with the challenges of integrated management of tourism in Mashhad and scrutinize this issue from the perspective of organizational cooperation as this city blessed with a rich heritage and old world charm, and holds the promise of a unique travel experience. The target population are the top managers and experts of four major organizations include Astan Quds Razavi, cultural Heritage, Handicrafts and Tourism Organization of Khorasan Razavi, Mashhad Municipality and the government office of khorasan razavi and sample size were 15 people. This study applies qualitative case study methodology approach. Data are collected using semi-structured interview. The results showed that the main factors affecting the non-collaboration between related-tourism organizations in Mashhad city include: lack of a systematic approach, weak legal structure, poor planning, lack of integrated tourism management, and the weakness of the policy-making system. These factors have created challenges such as the lack of transparency in legal obligations; individual-based decision-making, resource shortages, lake of skilled professionals, informal and cross-sectional cooperation, weakness in division of labors, weakness in distribution and efficient allocation of resources and the lack of the manager's ability. These challenges lead to dissatisfaction of tourists, decrease of destination loyalty , lack of trust between organizations and lack of participation in tourism destination development.
    Keywords: Integrated management, Tourist Destination, Organizational Collaboration, Mashhad Metropolis
  • H. Nazmfar*, A. Eshghichaharborj, S. Alavi Pages 61-79
    Unequal distribution and inadequate tourism infrastructure in most parts of Iran, including the province, tourism is one of the management challenges that cause environmental damage in other areas of the charismatic and deprived of the benefits of tourism. Ranking of tourism infrastructure in the cities of the province and balanced distribution of infrastructure and inequality adjusted, as part of spatial planning and regional tourism is very important. Based on this study and practical nature of the analytical method to evaluate and rank the cities of the province in utilization of infrastructure, tourism development is conducted. Assessment and Prioritization index is provided to the variable 22 models HAW, VIKOR and Shannon entropy was used and finally to integrate the results of different models of integrated model Kandrst interest. The results of data analysis using HAW model shows that cities of Bandar Abbas, Bandar and Minab in terms of its tourism infrastructure with high-class, next ranking cities of the island, half of the indenture and Mesopotamia uate on the floor. Report the end of the disadvantaged class Bstk cities, caught, Jask, Corp, paste, CIRIC and Abu Musa have to account for that in terms of tourism infrastructure in disrepair, withTo analyze VIKOR first need to make a decision matrix was formed. The weighting components through Shannon entropy, normalized values of each component in the index multiplied by the weight we were normalized weighted decision matrix The results of the analysis of the data shows VIKOR cities of Bandar Abbas, Minab and Bandar Lengeh, with first place to third in class with an advantage regarding the tourism infrastructure is desirable. The results show that the cities of Bandar Abbas, Bandar and Minab of the cities, counties Bashagard, Rudan and the Gheshm's cities and counties deprived semi, caught, Jask, Corp, paste, CIRIC and Abu Musa are among the deprived districts. The findings of this study, non-compliance gap in the distribution and enjoyment of tourism infrastructure in the counties province indicate so on the basis of consolidated results, the most controversial city Kandrst (Bandar Abbas) has deprived the city (Abu Musa) is in number 24.
    Keywords: infrastructure, tourism development, Hormozgan Province, Kandrst
  • Abolfazl Goodarzy, Somaye Rahbari * Pages 81-98
    The aim of this study was the study and prioritization of sports tourism attractions of Isfahan province from the viewpoint of managers and experts of sport and tourism. The research method from terms of purpose was functional and based on data collection was descriptive-survey. Statistical population was all of sports and tourism managers and experts including: Senior managers in departments of sport and youth and cultural heritage and tourism organization and offices in the cities of the province, all the heads of sports boards as director, faculty members, PhD students and master of science in the field of sports and tourism as an expert in university of the city. Due to the lack of accurate statistics of the number of experts in particular fields, 137 people were selected by available sampling (39 tourism experts and director and 98 sports expert and director). The data collection tool was the researcher maid questionnaire consist of demographic characteristics (11 items) and sports attractions with 24 items. that content and face validity was approved by 9 professors aware and familiar with the tourist attractions of the province, the construct validity was confirmed by explanatory factor analysis, and internal validity was assessed using Cronbach's alpha coefficient (α =0/84). Data analysis was done with SPSS software through descriptive and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test for normality of the data, one variable t test for comparison between the the status quo with the current situation and Friedman test was used to prioritize factors. For data analysis, descriptive statistics and The results showed that the target attractions consist of the non sport attractions (historical and cultural), natural- sport attractions and sports attractions (sports and heroes fields) in Isfahan province for attract and develop tourism in this province are desirable and play a positive role in attracting tourists. Friedman's test results for prioritizing the tourism attraction (sport/ non sport) showed that sport-natural attraction, sport attractions (historical and cultural attractions) and sports attraction are located in first to third grades for the development of sports tourism and attract tourists respectively. Therefore is necessary that managers planned coherent and extensive plans for tourism development in this province, especially in the field of natural-sports attractions.
    Keywords: Sports Tourism, Sports Attractions, Target Attractions, Isfahan
  • Nabi Moradpoor *, Esmaeel Taghavi Ziravani Pages 99-112
    Walkthe oldestform ofhuman mobilityin spaceandcitieshave longbeen basedontheimplementation. Since theriseof social interaction betweentourismurbanimplementthecitizensis very important. Nowurban tourismhas becomeone of themost important means ofdevelopment of regionsandcountries andmanytouriststend tohistoricalattractionsandunderstandingof a rangeclosetouch itthatthesidewalksinthis areais very important. Especially in theareas ofcultural-historicaltourismwalkcanprovidecontextandviewerutility. This study aims toexplain the impactofwalkabilityindexon the development ofurban tourisminthecity of Khorramabad. The researchmethodisdescriptive and analytical surveyand a questionnairewas usedto obtaincitizens. The sample, allresidents of the cityof Khorramabadup, using asample of384randomlyselectedexamples. For data analysis software Spss and Lisrel is used. The results show that the relationship between measures of walkability and urban tourism development direct (positive). In addition, structural equation modeling results indicate that the effect of walkability index on the development of urban tourism in the city of Khorramabad is significant Coefficientswere determinedaccording tostandardmeasures ofwalkability0/61ofurban tourismin the city ofKhorramabadexplainthe variance.Walkthe oldestform ofhuman mobilityin spaceandcitieshave longbeen basedontheimplementation. Since theriseof social interaction betweentourismurbanimplementthecitizensis very important. Nowurban tourismhas becomeone of themost important means ofdevelopment of regionsandcountries andmanytouriststend tohistoricalattractionsandunderstandingof a rangeclosetouch itthatthesidewalksinthis areais very important. Especially in theareas ofcultural-historicaltourismwalkcanprovidecontextandviewerutility. This study aims toexplain the impactofwalkabilityindexon the development ofurban tourisminthecity of Khorramabad. The researchmethodisdescriptive and analytical surveyand a questionnairewas usedto obtaincitizens. The sample, allresidents of the cityof Khorramabadup, using asample of384randomlyselectedexamples. For data analysis software Spss and Lisrel is used. The results show that the relationship between measures of walkability and urban tourism development direct (positive). In addition, structural equation modeling results indicate that the effect of walkability index on the development of urban tourism in the city of Khorramabad is significant Coefficientswere determinedaccording tostandardmeasures ofwalkability0/61ofurban tourismin the city ofKhorramabadexplainthe variance.Walkthe oldestform ofhuman mobilityin spaceandcitieshave longbeen basedontheimplementation. Since theriseof social interaction betweentourismurbanimplementthecitizensis very important. Nowurban tourismhas becomeone of themost important means ofdevelopment of regionsandcountries andmanytouriststend tohistoricalattractionsandunderstandingof a rangeclosetouch itthatthesidewalksinthis areais very important. Especially in theareas ofcultural-historicaltourismwalkcanprovidecontextandviewerutility. This study aims toexplain the impactofwalkabilityindexon the development ofurban tourisminthecity of Khorramabad. The researchmethodisdescriptive and analytical surveyand a questionnairewas usedto obtaincitizens. The sample, allresidents of the cityof Khorramabadup, using asample of384randomlyselectedexamples. For data analysis software Spss and Lisrel is used. The results show that the relationship between measures of walkability and urban tourism development direct (positive). In addition, structural equation modeling results
    Keywords: Walking, urban tourism, Structural equation, city of Khorramabad