فهرست مطالب

تدریس پژوهی - سال چهارم شماره 3 (زمستان 1395)

نشریه تدریس پژوهی
سال چهارم شماره 3 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمیرا ابراهیم پورکومله *، عزت الله نادری، مریم سیف نراقی صفحات 1-20
    هدف
    این پژوهش با هدف تبیین ویژگی های مطلوب عناصر برنامه درسی مطالعات اجتماعی به منظور ارایه الگویی برای ارتقای مهارت های حل مساله دانش آموزان دبستانی و ارزشیابی آن از دیدگاه متخصصان برنامه درسی و معلمان ذی ربط انجام گرفته است.
    روش
    پژوهش حاضر جزء تحقیقات کاربردی بوده که با روش تحقیق زمینه ای انجام شده است. از این رو، ابتدا مبتنی بر مبانی نظری پیرامون موضوع تحقیق، به شناسایی ویژگی های مطلوب چهار عنصر (هدف، محتوا، راهبردهای یاددهی- یادگیری و ارزشیابی) در برنامه درسی مطالعات اجتماعی و ارایه الگو برای ارتقای مهارت های حل مساله دانش آموزان دبستانی در این درس پرداخته شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه متخصصان برنامه درسی و معلمان دوره ابتدایی استان گیلان (45 متخصص و 8641 معلم) در سال تحصیلی 95-1394 بود که از این میان، کلیه متخصصان برنامه درسی به شیوه نمونه گیری تمام شماری و 360 معلم دوره ابتدایی به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی آن طبق نظر متخصصان برنامه درسی و معلمان دوره ابتدایی و پایایی آن به روش آزمون آلفای کرونباخ (98/0) مورد تایید قرار گرفته است. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی (جدول فراوانی و درصد) و آمار استنباطی (آزمون خی دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که الگوی پیشنهادی برای برنامه درسی مطالعات اجتماعی جهت ارتقای مهارت های حل مساله دانش آموزان دبستانی از دیدگاه متخصصان برنامه درسی و معلمان دوره ابتدایی مطلوب بوده است. همچنین، بین دیدگاه این دو گروه در مورد میزان مطلوب بودن الگوی پیشنهادی تفاوت معناداری گزارش نشده است (05/0 کلیدواژگان: برنامه درسی، عناصر برنامه درسی، الگوی برنامه درسی، مطالعات اجتماعی، مهارت های حل مساله، دبستان
  • بهزاد نوروزی چگینی*، علی اکبر شیخی فنیقی، علیرضا عصاره، اقبال زارعی صفحات 21-46
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی چگونگی اثرگذاری برنامه درسی پنهان بر احساس تعلق به مدرسه دانش آموزان دوره ابتدایی است.
    روش
    به این منظورازروش آمیخته یا ترکیبی در این پژوهش استفاده شد که در بخش کمی، روش تحقیق مورداستفاده روش پیمایشی از نوع مقطعی و در بخش کیفی از روش بررسی موردی (پژوهش پدیدار شناختی از نوع تجربه زیست شده) استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه 39 مدرسه ابتدایی پسرانه ناحیه 3 آموزش وپرورش شهرشیراز در سال تحصیلی 95-94 است.تعداد نمونه مورد پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 8 مدرسه و طول مدت مشاهده از ابتدا تا انتهای سال تحصیلی 95-94 بوده است. برای جمع آوری اطلاعات متناسب با ماهیت موضوع پژوهش و روش تحقیق مورداستفاده از ابزارهای زیر استفاده شده است: 1- پرسشنامه احساس تعلق به مدرسه بری، بتی و وات.2- فرم های مشاهده سنج محقق ساخته با مقیاس درجه بندی لیکرت باروش واقعه نگاری. 3- مصاحبه با روش سوالات استاندارد شده و روش گفتگوهای غیررسمی به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات دربخش کمی از همبستگی پیرسون و تجزیه وتحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج رگرسیون چندگانه بین برنامه درسی پنهان بااحساس تعلق به مدرسه دانش آموزان همبستگی چندگانه 435/0 را نشان می دهد که درسطح اطمینان 95% معنادار است. با توجه به ضریب تبیین مشخص شد که 19 درصد احساس تعلق به مدرسه دانش آموزان متاثراز برنامه درسی پنهان است.همچنین به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات در بخش کیفی از نظرات صاحب نظران برنامه درسی پنهان و روانشناسی پرورشی استفاده شد که نتایج تجزیه وتحلیل کیفی یافته ها نشان داد که در اکثر مدارس و کلاس های درس مورد مشاهده دانش آموزان تحت تاثیر آثار برنامه درسی پنهان قرار داشتند که این آثار به طور مستقیم و غیرمستقیم براحساس تعلق به مدرسه آن ها تاثیر عمیق و پایداری می گذاشت.
    کلیدواژگان: برنامه درسی پنهان، احساس تعلق، دانش آموزان ابتدایی
  • عباس خاکپور * صفحات 47-62
    هدف
    این پژوهش به مطالعه نقش اخلاق حرفهای معلمان در انگیزش پیشرفت تحصیلی دانشآموزان متمرکز گشته است. لذا این پژوهش روابط متغیرهای اخلاق حرفهای معلمان و انگیزش درونی، انگیزش بیرونی و بی انگیزگی دبیران دوره متوسطه را در غالب مدل معادلات ساختاری مورد آزمون قرار می دهد
    روش
    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشآموزان و معلمان دختر و پسر دوره متوسطه اول شهرستان دورود در سال تحصیلی 95-94 می باشند. حجم نمونه پژوهش با استفاده از فرمول نمونه گیری کوگران و با خطای پنج درصد شامل 600 دانش آموز دختر و پسر و 120 دبیر دوره متوسطه اول بوده که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیده اند. برای جمع آوری اطلاعات پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی اخلاق حرفهای معلمان و پرسشنامه ارزیابی انگیزه پیشرفت تحصیلی والراند(1992) استفاده شده است. پایایی پرسشنامه محقق ساخته از طریق ضریب آلفای کرونباخ 923/0 به دست آمده است و پایایی پرسشنامه والراند از طریق ضریب آلفای کرونباخ 85/0 به دست آمده است. روایی محتوایی هر دو پرسشنامه توسط متخصصین مورد تایید قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان می دهد اخلاق حرفهای معلمان مورد مطالعه بالاتر از حد میانگین جامعه می باشد و میانگین انگیزش تحصیلی درونی و بیرونی دانشآموزان مورد مطالعه از میانگین مورد انتظار بیشتر است. همچنین روابط ساختاری بین داده های متغیرهای اخلاق حرفهای و متغیرهای انگیزش تحصیلی با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری نشان می دهد که مدل تجربی از برازش خوب و معناداری برخوردار است و رابطه مثبتی بین اخلاق حرفهای و انگیزش تحصیلی بیرونی و درونی وجود دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان می دهد تفاوت معناداری در نمره ارزیابی اخلاق حرفهای معلمان بر اساس جنسیت، مقطع تحصیلی و نوع مدرسه(شهری- روستایی) وجود دارد. میانگین نمرات اخلاق حرفهای معلمان زن به طور معناداری بیشتر از معلمان مرد می باشد. و میانگین نمرات متغیرهای اخلاق حرفه ای (احترام، اعتماد و عدم تبعیض) در معلمان روستایی بالاتر از معلمان شهری است.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه اي، تدريس، انگيزش پيشرفت تحصيلي، نظام آموزشي
  • گل افروز رمضانی*، جمیله دلجو صفحات 63-78
    هدف
    هدفپژوهش، اثربخشی آموزش فنون مبتنی بر ذهن آگاهی و یادگیری خودتنظیمی بر کاهش اضطراب امتحان دانشجویان می باشد.
    روش
    برای تحقق این هدف روش پژوهش از نوع طرح شبه آزمایشی و جامعه ی آماری،کلیه دانشجویان دختر مرکز آموزش عالی زینب کبری کازرون به تعداد 193 نفر بوده اند؛ از این تعداد به روش نمونه گیری هدفمند 66 نفر از دانشجویانی که دارای اضطراب امتحان بالا شناخته شدند به عنوان نمونه انتخاب و سپس به صورت تصادفی در 3 گروه 22 نفره تحت مداخله آموزش های ذهن آگاهی و یادگیری خود تنظیمی و گروه کنترل قرار گرفتند. دو گروه آزمایشی طی 8 جلسه تحت آموزش های ذهن اگاهی و خود تنظیمی قرار گرفته و سپس آزمون اضطراب امتحان یک ماه پس از اتمام جلسات به طور همزمان در هر 3 گروه اجرا گردید. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ی اضطراب امتحان ابوالقاسمی و همکاران (2006) استفاده شد. تحلیل داده ها از طریق آزمون تی گروه های مستقل، تحلیل واریانس یک راهه و تعقیبی توکی انجام گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که ارائه آموزش های ذهن آگاهی و یادگیری خودتنظیمی به دانشجویان بر کاهش اضطراب امتحان آنان موثر می باشد و آموزش ذهن آگاهی نسبت به آموزش های یادگیری خودتنظیمی بر کاهش اضطراب دانشجویان دارای اثربخشی بیشتری است.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، یادگیری خودتنظیمی، اضطراب امتحان
  • سحر کیانی*، علی عسگری، حسن سالاری فرد صفحات 79-98
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی نقش باورها و حالت فراشناختی در حافظه کاری دانش آموزان دوره متوسطه دوم شهر بیرجند است.
    روش
    این پژوهش از نظر روش گردآوری داده ها جزء پژوهش‏های توصیفی و از نوع همبستگی می‏باشد و براساس ماهیت، جزء پژوهش‏های بنیادی محسوب می‏شود. جامعه ی این پژوهش کلیه دانش آموزان متوسطه دوره دوم شهر بیرجند در سال تحصیلی 95-94 می باشد. با توجه به این که حجم کل جامعه مورد نظر 2000 نفر می باشد با استفاده از فرمول کوکران تعداد 300 نفر دانش آموز دختر و پسر انتخاب شدند. از شیوه نمونه گیری طبقه ای نسبتی بر حسب جنسیت استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های حالت های فراشناخت اونیل و جمال عابدی (1996) (پایایی 94/0)؛ پرسشنامه باورهای فراشناخت ولز و کاترایت (2004) (پایایی 87/0) و حافظه کاری دن (2008) (پایایی، 94/0) می شد.
    یافته ها
    متغیر حالت های فراشناخت و میانگین تمامی مولفه های حالت های فراشناخت (آگاهی فراشناخت، راهبرد فراشناخت، خودبازبینی و برنامه ریزی) بالاتر از حد متوسط قرار دارند. میانگین متغیر باورهای فراشناخت دانش آموزان پایین تر از حد متوسط قرار دارد. میانگین متغیر «کنترل ناپذیری و خطر پذیری» و متغیر کفایت شناختی و متغیر باورهای مثبت در مورد نگرانی پایین تر از حد متوسط قرار دارند. میانگین متغیر «خودهشیاری شناختی» و متغیر «نیاز به کنترل افکار بالاتر از حد متوسط قرار داشت. و میانگین حافظه کاری دانش آموزان پایین تر از حد متوسط قرار دارد.
    کلیدواژگان: باورهای های فراشناخت، حالت های فراشناخت، حافظه کاری
  • مهدی محمدی*، رحمت الله مرزوقی، جعفر ترک زاده، ابوالفضل بختیاری، عبدالخالق فلاحی صفحات 99-128
    هدف
    هدف کلی این پژوهش دستیابی به چارچوب بهسازی حرفه ای معلمان مبتنی بر درس پژوهی بود.
    روش
    طرح پژوهش، مطالعه موردی کیفی چندگانه بود. رویکرد تحلیلی در تدوین چارچوب براساس رویکرد بافت آفرینی است. مشارکت کنندگان بالقوه پژوهش متشکل از 17 نفر از اعضای هیات علمی متخصص در درس پژوهی، مدرسین درس پژوهی و معلمان مجری درس پژوهی بودند که با رویکرد نمونه گیری هدفمند و تکنیک معیار انتخاب شدند. کفایت تعداد مشارکت کنندگان براساس اشباع نظری تعیین گردید. ابزار گرد آوری داده های کیفی پژوهش، مصاحبه نیمه ساختمند بود. اعتباریابی داده های کیفی نیز از طریق دو معیار اعتبارپذیری و اعتمادپذیری و با استفاده از تکنیک همسوسازی داده ها صورت گرفت. با توجه به روش کیفی پژوهش از شیوه تحلیل مضمون (شامل مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر) با استفاده از نرم افزار N-Vivo برای تشکیل شبکه مضامین بهسازی حرفه ای معلمان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش، بیانگر وجود 51 مضمون پایه و سه مضمون سازمان دهنده (دانش، نگرش و مهارت) در حوزه بهسازی حرفه ای معلمان مبتنی بر درس پژوهی بود. بر اساس چارچوب طراحی شده، می توان دوره های درس پژوهی را بر مبنای دانش ها، مهارت ها و نگرش های کسب شده به وسیله معلمان ارزشیابی نمود.
    کلیدواژگان: بهسازی حرفه ای، تحلیل مضمون، درس پژوهی، مطالعه موردی
  • سبا اجاقی*، نادر نادری، بیژن رضایی صفحات 129-145
    هدف
    پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این سوال بوده است که کیفیت خدمات آموزش کارافرینی در دانشگاه های شهر کرمانشاه بر اساس مدل بوریچ چگونه است؟
    روش
    تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و از نوع پژوهش های کیفی- کمی (آمیخته) است. جمعیت مورد مطالعه در بخش کیفی این پژوهش را صاحبنظران کارآفرینی به تعداد 22 نفر تشکیل می دهند که 17 نفر از آنان حاضر به همکاری با محقق بودند. همچنین جمعیت مورد مطالعه در بخش کمی نیز هنرآموزان دانشگاه فنی و حرفه ای شهرستان کرمانشاه تعداد 104 نفر است که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 82 نفر از آنها انتخاب شدند. در این پژوهش، ابتدا با استفاده از پرسشنامه باز پاسخ از اساتید و صاحبنظران کارآفرینی در خصوص مهارت های مورد نیاز جهت تدریس دروس کارآفرینی نظر سنجی به عمل آمد و گویه های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل محتوای استقرایی در 4 مقوله ویژگی های فردی، مهارت های تدریس، مهارت های تجربی و مهارت های ارتباطی طبقه بندی گردید. سپس 35 گویه به دست آمده جهت رتبه بندی و تعیین اولویت بر اساس مدل بوریچ، در پرسشنامه ای محقق ساخته گنجانده شد و در اختیار هنرآموزان دانشکده فنی و حرفه ای کرمانشاه قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس مدل بوریچ مشخص گردید که از میان مهارت های مربوط به تدریس واحد کارآفرینی، به ترتیب اولویت، مهارت های تدریس، مهارت های تجربی، ویژگی های فردی و مهارت های ارتباطی اساتید و مدرسان کارآفرینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    کلیدواژگان: مهارتهای تدریس، مهارتهای تجربی، ویژگی های فردی، مهارتهای ارتباطی، مدل بوریچ
  • |
    • S. Ebrahimpour Koumleh, E. Naderi *, M. Seif Naraghi Pages 1-20
      Purpose
      The aim of this research was to determine the desirable characteristics of the elements of social studies curriculum in order to provide a model for improving primary school student's problem solving skills and its evaluation from curriculum specialists and related teachers’ viewpoint.
      Method
      It was an applied research that it was done by field study research. First, based on the theoretical foundations of the subject, the desirable characteristics of four elements of social studies curriculum (objectives, content, teaching and learning methods and evaluation) were identified and a model for improving primary school student's problem solving skills in this course was presented. Statistical population involved all curriculum specialists and primary school teachers in Guilan province (45 specialists and 8641 teachers) in academic year 20152016 that among them, all curriculum specialists by census method and 360 primary school teachers by cluster random sampling method were selected as the sample. A researcher made questionnaire was used to collect data. Its validity was confirmed based on curriculum specialists and primary school teachers’ viewpoint and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha (.98). The data was analyzed by descriptive statistics (frequency tables and percentage) and inferential statistics (chi-square test).
      Findings: The findings indicated that the proposed model for social studies curriculum in order to improving primary school student's problem solving skills was desirable from curriculum specialists and primary school teachers’ viewpoint. Also, there was not a significant difference between curriculum specialists and related teachers’ viewpoint about the desirability of the proposed model (P >.05). Therefore, we can use this model to develop student's problem solving skills in primary school social studies course.
      Keywords: curriculum, elements of curriculum, curriculum model, social studies, problem-solving skills, primary school
    • B. Noruzi Chegini *, A. Shaikhi Fini, A. Assare, E. Zarei Pages 21-46
      Purpose
      The purpose of this survey is the influence of hidden curriculum on primary school student connectedness.
      Method
      Quantitative (cross sectional survey) and qualitative (case study method based on phenomenological investigation of the lived experience) research methods were used. Statistical population was all 39 elementary school in district 3 in Shiraz. The number of sample using random sampling were 8 school and the period of observation was from the beginning to the end of the school year 94-95.To collect appropriate information the following tools have been used:1-School connectedness questionnaire Berry, Betti & Watt.2- Self-designed forms by Likert rating scale.3- Interviews and informal conversations with standardized questions.
      Findings: Quantitative data analysis was base on pearson correlation and multiple regression. Multiple regression results between hidden curriculum and school connectedness show solidarity 0.435 that in confidence level 95% is meaningful. According to the coefficient of determination 19% of primary school student connectedness is affected by the hidden curriculum. Also qualitative analysis based on expert's opinions in hidden curriculum and educational psychology shows that in most schools and classrooms, students were affected by the effects of hidden curriculum. Results showed that these effects directly and indirectly left a deep and lasting impact on their school connectedness.
      Keywords: hidden curriculum, school connectedness, primary students
    • A. Khakpour * Pages 47-62
      Purpose
      This study focused on the role teachers’ professional ethics on of students’ achievement motivation. Hence, this study examined the relationship between the variables of teacher's professional ethics and intrinsic and extrinsic motivation of secondary school teachers in the form of structural equation modeling.
      Method
      The sample size consisted of 600 high school boys and girls’ students and 120 teachers using Cochran sampling formula with five percent sampling error. The subjects were selected using multistage cluster sampling. To gather research data two questionnaires were used to evaluate the professional ethics of teachers (made by researchers) and student’s achievement motivation (Valrand, 1992). The reliability of the questionnaires was confirmed through Cranach’s alpha coefficient. The content Validity of the questionnaires was confirmed by experts.
      Findings: Using analysis, structural equation modeling, the relationships between variables of teacher’s professional ethics and student’s achievement motivation were tested. The results showed that the experimental model has good fitness and there are positive significant relationship between professional ethics and internal and external achievement motivation. In addition, the results indicated there was significant difference in the scores of teacher's professional ethics on the basis of gender, educational level and type of school (urban-rural). Average scores of female teachers’ professional ethics significantly were higher than male teachers and the average scores of professional ethics (respect, trust and non-discrimination) in rural teachers were higher than urban teachers.
      Keywords: achievement motivation, professional ethics, secondary school
    • G. Ramezani *, J. Delju Pages 63-78
      Purpose
      The main purpose of the present study is to investigate the effectiveness of Mindfulnessbased techniques and self-regulated learning on test anxiety among the female students.
      Method
      For this purpose, a quasi-experimental method was used. The statistical population of this research included 193 female students of Zainab-e Kubra Higher Education Center of Kazeroon. The sample included66 students who suffered from higher exam anxiety selected through purposeful sampling and then they were randomly divided into three groups of 22 including mindconsciousness training, self-adjustment training, and the control group. The two groups were trained by Mind-consciousness, Self-regulated Learning techniques and then three groups were tested for test anxiety. The present study used the questionnaire by Abolqasemi et al. (2006) to collect the data. The data analysis was conducted through Independent samples t-test, one-way variance analysis, and Tukey post hoc test.
      Findings: The findings indicated that mindconsciousness and self-regulated Learning were effective in reducing the student’s test anxiety and the former proved to be more effective than the latter in terms of reducing the stress among the students.
      Keywords: Mind-consciousness, Self-regulated Learning, Test Anxiety
    • S. Kiani *, A. Asgari, M.H. Salarifar Pages 79-98
      Purpose
      The aim of this study was to investigate the role of metacognitive beliefs and states on working memory of high school students in Birjand.
      Method The research method was descriptive and correlational and it is a fundamental research. The study population was including all of the high school students in Birjand in the academic years 2015-2016. Due to the fact that the whole population was 2,000, by using the Cochran formula, 300 male and female students were selected. According to gender, stratified sampling method has been used. Data collection tools included ONeil & Abedi’s (1996) state metacognitive inventory; Wells & CartweightHatton’s (2004) metacognitive beliefs questionnaire; and, Dan’s (2008) working memory.
      Findings The means of state metacognitive was above average; and the means of belief metacognition and working memory of students was lower than average. Metacognitive beliefs and state metacognitive explained 22% of the variance of the students’ working memory. Components of metacognitive beliefs explained 38% of the variance of the student's working memory. Beta coefficients of "uncontrollability and risk-taking" and "cognitive competence" was positive; so students who gain higher score on the "uncontrollability and risk-taking" and "cognitive competence", then will earn the higher score on working memory. Positive beliefs about worry, self-cognitive alertness and the need to control thoughts were not able to predict the working memory. State metacognitive components explained 3% of the variance of the students’ working memory. None of the state metacognitive components are not able to predict the working memory.
      Keywords: Metacognitive beliefs, States of metacognition, Working memory
    • M. Mohammadi *, R. Marzooghi, J. Torkzadeh, A. Bakhtiari. A.Fallahi Pages 99-128
      Purpose
      The general goal of the research was to provide a framework for professional development of teachers based on Lesson Study.
      Method
      The research design was qualitative and methodology was a collective qualitative case study. An analytical approach in developing framework was based on re-contextualization approach. Potential oarticipants of study included 17 experts of faculty members in Lesson Study, Lesson Study instructurs and teachers who implemented the lesson study have been selected by targeted sampling approach and criteria techniques. Sufficient number of participants was determined on the basis of theoretical saturation. Instrument of collecting qualitative data of study, was semi-structured interview. Validation of qualitative data performed through two measures of credibility and reliability and by using triangulation techniques. According to method of qualitative study used from the content analysis method (including basic, organizing and global themes) by using N-Vivo software.
      Findings: The results of study indicate that there are 51 basic themes and 3 organizing themes (knowledge, attitude and skill) in the area framework of professional development of teachers based on Lesson Study approach. According to the framework, Lesson Study courses can be evaluated based on the knowledge, skills and attitudes which acquired by teachers.
      Keywords: Teacher Professional Development, Analytical Themes, Lesson Study, Case Study
    • Saba Ojaghi *, Nader Naderi, Bijan Rezaee Pages 129-145
      Purpose
      The present research is going to answer this question that how was the entrepreneur education service based on BORICH model at universities in Kermanshah city ? This study is an applied and qualitative – quantitative (mixed
      Method
      The survey population for qualitative part are 22 people that they are entrepreneur expert and teachers and 17 people of them contribute to research. Also, the survey population in quantitative part are Kermanshah technical students that they are 104 people and 82 of them are chosen using Morgan and Sample table. In this research, first using the open questionnaire, the entrepreneur experts and teachers answered questions about skill for teaching the entrepreneur and their ideas categorized into 4 personal traits, teaching skills, experimental skills and communication skills categories by inductive content analysis, then 35 items included in a self – made questionnaire to ranking and priority based on BORICH model and it given to students.
      Findings: Based on BORICH model they concluded that among the skills of entrepreneur course teaching, teaching skills, experimental skills, personal traits and communication skills of entrepreneur teachers are important, respectively.
      Keywords: teaching skills, experimental skills, personal traits, communication skills, BORICH Model