فهرست مطالب

تدریس پژوهی - سال ششم شماره 1 (بهار 1397)

نشریه تدریس پژوهی
سال ششم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محبوبه عارفی، رضا محمدی *، اکبر خرسندی یامچی صفحات 1-23
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی جو سازمانی دانشگاه، کیفیت تجارب یادگیری و فرسودگی تحصیلی برگزیدگان نخبه آزمون های سراسری و المپیاد سازمان سنجش آموزش کشور بود.
    روش
    پژوهش از جهت هدف، از نوع کاربردی و از جنبه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل برگزیدگان نخبه آزمون های سراسری و برگزیدگان نخبه المپیادی سال های 1391و 1392 که تعداد آن برابر با 10504 نفر بودند که از بین آنها 371 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد شده کیفیت تجارب یادگیری، فرسودگی تحصیلی و پرسشنامه محقق ساخته جو سازمانی استفاده شد که روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط متخصصان تایید و پایایی آن نیز براساس روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه کیفیت تجارب یادگیری 86/0، برای پرسشنامه فرسودگی تحصیلی 86/0، و برای پرسشنامه جو سازمانی 93/0 برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آزمونt-test ، تحلیل واریانس یکراهه و t برای دو گروه مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آن است وضعیت متغیرهای کیفیت تجارب یادگیری، فرسودگی تحصیلی و جو سازمانی از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: جو سازمانی، کیفیت تجارب یادگیری، فرسودگی تحصیلی، آموزش عالی
  • مهدی ابوالقاسمی*، حسین زین علی پور، علی اکبر شیخی، علیرضا عصاره صفحات 25-41
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی راهبردهای ارزشیابی مطلوب در زمینه آموزش دانش آموزان استعداد درخشان در مقطع متوسطه دوم است. این پژوهش از نوع تحقیقات آمیخته اکتشافی است. جامعه تحقیق شامل کلیه دانش آموزان و معلمین استعداد درخشان شهر اصفهان است.
    روش
    روش نمونه گیری در بخش کیفی به صورت موارد نوعی و در بخش کمی به صورت تصادفی ساده است. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته استخراج شده از مصاحبه ها است. روایی در بخش کیفی به روش چک کردن اعضا و در بخش کمی روایی و پایایی به وسیله روایی محتوایی، تحلیل عاملی تاییدی و آلفای کرانباخ بررسی و تایید شده است. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تماتیک و در بخش کمی از آمار توصیفی و آزمون t تک گروهی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج بخش کیفی بیانگر این بود که اصول طراحی راهبردهای ارزشیابی مطلوب عبارتند از استفاده از آزمون های مستمر و آزمون های نهایی، ارزشیابی کاربردی، ارزشیابی پروژه ای، تاکید بر خلاقیت، اصول فنی آزمون سازی و توجه به یادگیری عمیق. در بخش کمی نتایج بررسی این مولفه ها بیان کننده این بوده که تمامی مولفه ها به غیر از آزمون نهایی دارای میانگین بالاتر از میانه بودند و نمونه مورد بررسی معتقد به استفاده از این اصول در ارزشیابی های خود بودند.
    کلیدواژگان: دانش آموزان استعداد درخشان شهر اصفهان، راهبردهای ارزشیابی مطلوب، مطالعه ترکیبی
  • حسن مشکاتی، علی دلاور *، نورعلی فرخی، اصغر مینایی، غلامرضا کیانی صفحات 43-57
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی پیش بینی پذیری موفقیت مهارت آموزان دانشگاه فرهنگیان در آزمون اصلح متغیرهای طبقه ای با استفاده از کدگذاری در رگرسیون چند متغیری می باشد.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حیث روش، از نوع همبستگی است. جامعه پژوهشی کلیه مهارت آموزان ماده 28 سال 94-95 دانشگاه فرهنگیان کشور است که تعداد آنها 2823 نفر می باشد. حجم نمونه 341 نفر تعیین شد. نمونه با استفاده از روش خوشه ایانتخاب شد. داده های این پژوهش نتایج حاصل از آزمون اصلح دانشگاه فرهنگیان در شهریور 1395 می باشد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که جنسیت، موفقیت مهارت آموزان در نمره کلی آزمون اصلح را پیش بینی می کند. بررسی خرده مقیاس ها نشان داد که جنسیت موفقیت در خرده آزمون های فرهنگی و عملکردی را به طور معنا داری پیش.بینی می کند و اما در پیش بینی نمرات خرده مقیاس های علمی کتبی چهار گزینه ای و تدریس خرد نقش معنا داری ندارد. همچنین رشته تخصصی، موفقیت در آزمون اصلح را پیش بینی می کند. بررسی خرده مقیاس ها نشان داد که رشته تخصصی، موفقیت در خرده آزمون های علمی کتبی چهار گزینه ای، عملکردی و تدریس خرد را به طور معنا داری پیش بینی می کند و اما در پیش بینی نمرات خرده مقیاس فرهنگی نقش معنا داری ندارد. استان محل مهارت آموزی، موفقیت در آزمون اصلح را پیش بینی می کند. بررسی خرده مقیاس ها نشان داد که استان محل مهارت آموزی، موفقیت در خرده آزمون های علمی کتبی چهار گزینه ای، عملکردی و فرهنگی را به طور معنا داری پیش بینی می کند اما در پیش بینی نمرات خرده مقیاس تدریس خرد نقش معنا داری ندارد.
    کلیدواژگان: آزمون اصلح، ارزیابی صلاحیت معلم، رگرسیون، کدگذاری متغیرهای طبقه ای، دانشگاه فرهنگیان
  • نیلوفر فرج پور *، هادی پورشافعی صفحات 59-78
    هدف
    امروزه پژوهش عملی و کاربردی در به اجرا درآوردن برنامه های درسی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. یکی از دغدغه های کارگزاران و سیاست گزاران آموزشی و مجریان برنامه های درسی گسترش پژوهش به ویژه پژوهش مشارکتی درون مدرسه و کلاس درس است. «درس پژوهی» روشی برای اصلاح شیوه آموزش و الگویی عملی برای بازبینی مداوم الگوهای ذهنی و بازاندیشی مشارکتی عمل کارگزاران آموزشی است. پژوهش حاضر با هدف بهبود درک دانش آموزان پایه پنجم از چگونگی تفریق عددهای مخلوط انجام گرفت.
    روش
    در پژوهش حاضر از روش درس پژوهی استفاده شد. جامعه مورد مطالعه دانش آموزان پایه پنجم (دو کلاس 14 و 24 نفره) دبستان دخترانه نورالهدی شهر بیرجند بودند. در این مطالعه از دو دسته داده های کیفی و کمی استفاده شد. داده های کیفی در این پژوهش، شامل مشاهده فعال دو کلاس درس ریاضی پایه پنجم ابتدایی در فرایند درس پژوهی، مصاحبه های روایتی با معلمان برای فهم تاثیر درس پژوهی در بهبود آموزش و غنی سازی یادگیری، بررسی طرح درس ها، یادداشت های خود بازاندیشی معلمان، نظرات و یادداشت های ناظر بیرونی و نظرات دانش آموزان پایه پنجم در مورد تاثیر درس پژوهی بر میزان یادگیری و درک آن ها از چگونگی تفریق عددهای مخلوط است و داده های کمی مطالعه حاضر شامل نتایج آزمون ریاضی پایه پنجم قبل و بعد از اجرای فرایند درس پژوهی است.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده تاثیر مثبت روش درس پژوهی بر یادگیری دانش آموزان می باشد. ایجاد فضای مناسب برای همفکری و استفاده از تجربیات همکاران در کلاس های درسی می تواند به شکل گیری روش های نوین در ارائه مطالب آموزشی کمک کرده و عمل آموزش و یادگیری را تسهیل سازد.
    کلیدواژگان: تفریق، عددهای مخلوط، درس پژوهی، طرح درس ریاضی
  • احمد عربی، اصغر سلطانی * صفحات 79-98
    هدف
    هدف پژوهش تبیین ویژگی های شیوه ‏ها و فنون یاددهی و یادگیری مطلوب برنامه‏ درسی زبان ‏آموزی دوره ابتدایی در مناطق دوزبانه از دیدگاه معلمان استان چهارمحال و بختیاری بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر نوع تحقیق، ترکیبی است. روایی پرسشنامه از طریق نظرات متخصصان و کارشناسان بررسی و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و 93/0 برآورد شده است. جامعه آماری در بخش کمی، مشتمل بر 968 نفر از معلمان ابتدایی استان چهارمحال و بختیاری در مناطق دوزبانه شهرستان های شهرکرد، بن، سامان و بخش‏های بلداجی و جونقان بود و 275 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایبه عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در بخش کیفی نیز نمونه آماری شامل 40 نفر از معلمان برتر استانی در دوره ابتدایی بود و از مصاحبه نیمه ساختارمند برای گردآوری داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که معلمان در تبیین ویژگی های شیوه ها و فنون یاددهی و یادگیری مطلوب برنامه‏درسی زبان‏آموزی دوره ابتدایی در مناطق دوزبانه، بیشترین اولویت را به روش های پرسش و پاسخ، بحث گروهی و ایفای نقش و کمترین اولویت را به روش های آموزش برنامه ای می دهند. همچنین، کمبود رسانه های آموزشی و دیداری شنیداری و عدم تنوع در به کارگیری شیوه ها و فنون یاددهی و یادگیری، از مهم‏ترین علل ضعف شیوه ها و فنون یاددهی و یادگیری از دیدگاه معلمان بود. از سوی دیگر، بهره مندی از نرم افزارهای آموزشی در تدریس و تدوین کتاب راهنمای تدریس به عنوان مهم‏ترین دلایل قوت شیوه ها و فنون یاددهی و یادگیری مطلوب از دیدگاه معلمان بود. همچنین بین دیدگاه‏ های معلمان از لحاظ متغیرهای جمعیت شناختی (جنس، مدرک تحصیلی و میزان سابقه) تفاوتی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، زبان آموزی، دوزبانگی، دوره ابتدایی
  • جعفر ترک زاده، رحمت الله مرزوقی، مهدی محمدی، ولی احمد کرماج * صفحات 99-119
    هدف
    یکی از مهم ترین عناصر نظام آموزش عالی و دانشگاه ها، اعضای هیات علمی هستند که نقش تعیین کننده و انکارناپذیری در تحقق اهداف و رسالت های آموزش عالی ازنظر کمی و کیفی دارند، لذا بررسی عملکرد و شایستگی های آن ها در ابعاد مختلف به ویژه در حیطه تدریس و تاثیری که می توانند برافزایش کیفیت یادگیری فراگیران و دستاوردهای آنان از تحصیل داشته باشند، بسیار ضروری است. بدین منظور مطالعه ای باهدف بررسی رابطه بین شایستگی های مدرسان با تجارب دوره و دستاوردهای تحصیلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان کردستان انجام گرفت.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جهت انتخاب نمونه های موردنیاز از روش نمونه گیری خوشه ایو تصادفی ساده با توجه به نوع رشته تحصیلی دانشجویان استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل دانشجویان سال آخر دانشگاه فرهنگیان استان کردستان در سال 1395 در نظر گرفته شد که 720 نفر برآورد گردید و با استفاده از فرمول کوکران 250 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظور جمع آوری داده ها، سه پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر پرسشنامه استاندارد و استفاده از مقیاس 5 نقطه ای لیکرت برای پاسخ به پرسشنامه استفاده گردید. روایی پرسشنامه ها با صلاحدید استاد راهنما تایید گردید. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب برای سه متغیر شایستگی های حرفه ای مدرسان، تجارب دوره تحصیلی دانشجویان و دستاوردهای تحصیلی آنان مقدار 920/0، 928/0 و 851/0 محاسبه شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که شایستگی های مدرسان با تجارب دوره و دستاوردهای تحصیلی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان کردستان رابطه مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: شایستگی های مدرسان، تجارب دوره تحصیلی، دستاوردهای تحصیلی دانشجویان، دانشگاه فرهنگیان کردستان
  • زهره رباط سرپوشی، حسن اسدزاده*، فریبرز درتاج، اسماعیل سعدی پور صفحات 121-142
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ساخت و آزمون نرم افزار هندسه پویا مبتنی بر مهارت های فضایی و مقایسه اثربخشی آن با اریگامی بر تجسم فضایی و یادگیری درس ریاضی دانش آموزان انجام شد.
    روش
    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون روی دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش عبارت بود از کلیه دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهرستان روهن که در سال تحصیلی 96-1395 مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش شامل کلیه دانش آموزان حاضر در دو کلاس درس بود که به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. سپس، 35 دانش آموز به عنوان گروه آزمایش اریگامی، 35 نفر به عنوان گروه آزمایش نرم افزار هندسه پویا و 35 نفر به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. گروه های آزمایش به مدت دوازده جلسه 40 دقیقه ای تحت آموزش ریاضی به کمک اریگامی و نرم افزار هندسه پویا قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل الف) آزمون تجسم فضایی مینه سوتا، و ب) آزمون پیشرفت تحصیلی محقق ساخته بود. برای آزمون فرضیه ها از آزمون t وابسته و مانوا استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل آماری داده ها نشان داد که نرم افزار هندسه پویا مبتنی بر مهارت های فضایی و اریگامی بر تجسم فضایی و یادگیری درس ریاضیات دانش آموزان اثر دارند. میانگین نمرات پس آزمون نرم افزار هندسه پویا و پس آزمون اریگامی تفاوت معنی داری با پیش آزمون آنها داشتند. از این یافته ها می توان نتیجه گرفت که آموزش ریاضیات به کمک نرم افزار هندسه و اریگامی قادر است تجسم فضایی و یادگیری درس ریاضیات دانش آموزان را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: نرم افزار هندسه پویا، اریگامی، تجسم فضایی، یادگیری درس ریاضیات
  • حسین کریمیان * صفحات 143-163
    هدف
    هدف از پژوهش بررسیشیوه های تدریس معلمان با تاکید بر رشد مهارت های تفکرانتقادی در دروس هدیه های آسمان دوره ابتدایی است.
    روش
    روش تحقیق از نظر اهداف، کاربردی و به لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات، آمیخته (کمی – کیفی) می باشد. جامعه آماری، کلیه کلاس های دروس هدیه های آسمان دوره ابتدایی استان قم در سال تحصیلی 1395بود. نمونه آماری شامل (50) کلاس (از هر پایه تحصیلی ده کلاس) که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شد. ابزار پژوهش، چک لیست محقق ساخته مشاهده تدریس معلمان حاوی بیست مولفه بر مبنای مهارت های تفکر انتقادی (تجزیه و تحلیل، ترکیب، ارزشیابی و توضیح) بود که روایی صوری آن توسط متخصصین مورد تایید قرارگرفت و پایایی آن86/. براساس آلفای کرونباخ به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، در بخش آمارتوصیفی، از جداول فراوانی درصد، نمودارهای مناسب، محاسبه شاخص های مرکزی و پراکندگی استفاده شده و در بخش آمار استنباطی به منظور تحلیل داده ها از آزمون (T) تک گروهی بهره گرفته شد.
    یافته ها
    1- میزان توجه به مهارت تجزیه و تحلیل در روش های تدریس معلمان در کل پایه های دوره ابتدایی در دروس هدیه های آسمان کمتر از میانگین است. 2- مولفه مهارت ترکیب در شیوه های تدریس معلمان دوره ابتدایی در دروس هدیه های آسمان پایین تر از میانگین است. 3- میانگین مهارت ارزشیابی در روش های تدریس معلمان در کل پایه های دوره ابتدایی در دروس هدیه های آسمان کمتر از میانگین است. 4- میانگین مهارت توضیح در شیوه های تدریس معلمان در کل پایه های دوره ابتدایی در دروس هدیه های آسمان گر چه نسبت به مولفه های دیگر در سطح بالاتری است ولی در مجموع پایین تر از میانگین است. 5- در کل توجه به مولفه های مهارت های تفکرانتقادی در دروس هدیه های آسمان دوره ابتدایی توجه چندانی نگردیده است. نتیجه پژوهش نشان داد که؛ شکل گیری تفکر انتقادی در دانش آموزان مستلزم تغییر رویکرد معلمان در روش های تدریس است.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، شیوه های تدریس، هدیه های آسمان، دوره ابتدایی، معلمان
  • علی خالقی خواه، حبیبه نجفی، عادل زاهد بابلان * صفحات 144-161
    کیفیت یکی از مهم ترین مسایلعصر حاضر است که نه تنها در صنعت بلکه در دنیای رقابتی امروزی در آموزش وپرورش بیشتر از آن مطرح است چرا که امروزه دیگر سرمایه ملی یک کشور، پول و زمین نیست بلکه دانش و نیروی انسانی آموزش دیده، مبتکر و خلاق می باشد.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه کیفیت تدریس معلمان با استفاده از شیوه فراتحلیل انجام شد.
    روش
    تعداد 19 مطالعه از طریق جستجوی اینترنتی در بانک های اطلاعاتی خارجی و نیز 3 مطالعه از طریق جستجوی دستی دانشگاه های داخل کشور شناسایی و اطلاعات مربوط به آنها کدگذاری گردید.
    یافته ها
    نتایج یافته ها نشان داد که کیفیت تدریس در عنصر جنسیت دارای ضریب اثر 1.80 می باشد که از نظر شدت اثر دارای اثر بزرگ تری می باشد. این اثر در سطح 0.05 p < معنادار می باشد. از بین عناصر کیفیت تدریس، بالاترین ضریب اثر مربوط به تعیین روش سبک تدریس با مقدار 1.32 می باشد و سپس روش تدریس و ارزیابی یادگیری دانشجو قرار دارند. نتایج روش های بررسی تورش انتشار، حاکی از عدم تورش انتشار در نمونه فراتحلیلی بود. با توجه به ناهمگن بودن مطالعات، تحلیل تعدیل کننده برای متغیرهای سن و ابزار اندازه گیری صورت گرفت که بیانگر تاثیر تعدیل کننده متغیر سن در نتایج مطالعات بود.
    نتیجه گیری
    توجه بیشتر به بحث کیفیت در آموزش به خصوص کیفیت تدریس در دانشگاه و فراهم آوردن امکانات رفاهی و توجیه کیفیت در تدریس برای اساتید ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کیفیت، تدریس، فراتحلیل
  • ملاحظاتی در مورد تدریس علوم انسانی
    علی ذکاوتی قراگزلو * صفحات 165-188
    هدف
    انتظار ما از آموزش علوم انسانی در نهادهای رسمی آموزشی چون مدرسه و دانشگاه چیست؟ چه می توان کرد تا آموزش علوم انسانی جذاب و کاربردی شود و شوق و اشتیاق دانستن و آموختن و کاربرد را برانگیزد؟ در تدریس ملاحظاتی وجود دارد: برنامه قصد شده، برنامه اجراشده و آن چه کسب شده اند. نگارنده باتوجه به یادداشت های خود در طول ارتباط با دانشگاهیان (دانشجو، مدرس و محققان حرفه ای) و بررسی انتظارات آنان از دروس ایده هایی را با انس مداوم با موضوع و تشویق مراجعان به « تصور موقعیت موثر » و بیان آن در تعامل با موضوع مورد تحقیقشان به دست آورده مطرح می کند. باورهای معرفت شناختی[1]، قابلیت های شخصی، الگوهای ذهنی و نقشه های ذهنی-اکولوژی تدریس -را تعیین می کند. معلم تاب آور، تسهیل گر و توانمندساز می تواند این موقعیت پیچیده را با همکاری یادگیرندگان مدیریت کند و بارور سازد. چنین معلمی با درک و غنی سازی اکولوژی تدریس و علم امکان انس عمیق (حاصل تجربه زیسته و مطالعات، سرگذشت نامه های افراد صاحب نظر) را فراهم می سازد. او با ارتباط گرایی، با فهم و نقد دائم جریان تدریس و تصمیم گیری و با تاب آوری به این سه هدف نزدیک می شود: الف- استنتاج ها و آموخته های دانش سازمان یافته ب- بهجت و لذت فردی ج-تعامل وکنش فرهنگی و اجتماعی و تقویت حس انسان دوستی و کمک به تکامل انسانی و معنوی
    کلیدواژگان: تدریس، علوم انسانی، تامل، انس
|
  • M. Arefi, R. Mohammadi *, A. Khorsanidi Yamchi Pages 1-23
    Purpose
    The purpose of this research was the evaluation of organizational climate, quality of learning experiences and school burnout of elected elites from national and Olympiad tests from National Educational Testing Organization.
    Method
    It is an applied research and the research method was survey – descriptive. The study population included all the elected elites of national and Olympiad tests from National Educational Testing Organization in between 2012 and 2013 (10504). Using Morgan, 371 people were selected stratified random. To collect data, from two standardized questionnaires and a researchermade questionnaire were used, that the questionnaires validity was confirmed by a panel of experts and also its reliability (the Cronbach's alpha) was reported 0/86 for Quality of learning experiences questionnaire, 0.86 for School burnout questionnaire, 0.93 for school burnout questionnaire. The data were analyzed by variate T-test, bivariate T-test, ANOVA.
    Findings: The result showed that the quality of learning experiences, school burnout and organizational climate is favorable situation.
    Keywords: Organizational Climate, Quality of learning experiences, School burnout, higher education
  • M. Abolghasemi *, H. Zinlipour, A. Shikhi Fini, A. Assare Pages 25-41
    Aim: The aim of this study is designing of optimum evaluation strategy among gifted students of Isfahan. In order to run the research a mix method is applied.
    Method
    The research population includes all the students and teachers in Isfahan schools for gifted students, and the qualitative and quantitative sampling methods include typical sampling and random ones, respectively. Data collection instruments includes semi-structured interview and the questionnaire is a researcher-made one. In order to evaluate the validity in the qualitative segment check member is applied, while in the quantitative segment, content validity, conformity factor analysis, and α-Kronbach are applied.
    Findings: The results reveal that based on the teachers and student's point of view continuous exam, final exam, practical exam, projective exam, creativity, technical dimension of exams and in depth learning are important in evaluation of student. in the quantitative segment result reveal all special are above average expect of final exam.
    Keywords: gifted students of Esfahan, optimum evaluation strategy, mix method study
  • H. Meshkati *, A. Delavar, N. Farrokhi, A. Minaee, Gh. Kiyani Pages 43-57
    Purpose
    The purpose of this study was to predict the success of the students of the Farhangiyan University in the ASLAH test based on class variables using coding in multivariate regression.
    Method
    The present research is applied in terms of purpose and is a correlation type. The research community of all students in 28th Madeh in Farhangiyan University (94-95 years), with a total of 2823 people. The sample size is 341 people. Samples were selected using clustering method. The data of this research are the results of the ASLAH test of Farhangiyan University in Shahrivar 1395.
    Finding: The results showed that gender predicts the success of students in the ASLAH test. The study of subscales showed that gender significantly predicts success in cultural and functional subscales, but does not have a significant role in predicting the scores of written scientific subscales of four choices and micro teaching. The specialty field predicts the success of the students in the ASLAH test. The specialty field significantly predicts the success of the fourchoice written, performance, and micro teaching, but does not play a significant role in predicting the scores of cultural subscales. The Provincial Student predicts the success of the students in the ASLAH test. The study of subscales showed that the province significantly predicts the success of the four-choice, functional and cultural subtest, but did not play a significant role in predicting the scores of the micro teaching.
    Keywords: ASLAH test, assesment of teacher's competency, Farhangian University, coding in multivariate regression
  • N. Farajpour *, H. Pourshafeie Pages 59-78
    Purpose
    Nowadays, scientific and applied research has been increasingly considered to the implementation of curricula. Research development especially collaborative research within the school and classroom is one of the concerns of practitioners and policy makers and program executives. «Lesson Study» is a method to modify the teaching method and a practical pattern for a consistent review of mental patterns and participatory reflection on the practice of educational brokers. The present research implemented to improve fifth grade student's understanding from how to subtract mixed numbers.
    Method
    Lesson Study method has used in the present research. Studied population included fifth grade students (two classes 14 and 24 people) of Nor-al-Hoda girl's Nursery School of Birjand City. In this study Quantitative and Qualitative data were used. Qualitative data in this research include active monitoring of two math classroom of fifth grade in research-based study process, narrative interviews with teachers to understand the impact of research-based study in training improvement and enrich learning, study lesson plans, self-reflection notes of teachers, external observer comments and notes and comments of students fifth grade about research-based study effect on their learning amount and understanding from how to subtract mixed numbers and Quantitative data of this study include math test results of fifth grade before and after researchbased study implementation.
    Findings: Results show positive effect of research-based study on student's learning. Creating a suitable atmosphere for cooperation and using the experience of colleagues in classrooms can help to form modern methods to present training materials and facilitates training and learning.
    Keywords: subtract, mixed numbers, Lesson Study, math lesson plan
  • Ahmad Arabi, Asghar Soltani * Pages 79-98
    Purpuse: The main purpose of this study was to explain the characteristics of desired teaching and Learning methods of elementary curriculum in bilingual regions from teacher's point of views in Chaharmahal and Bakhtiari province.
    Method
    The present study was interdisciplinary in terms of research type. In order to collect data, a researcher-made scale was used. Validity of the questionnaire was evaluated through expert's opinions, and its reliability was estimated by Cronbach's alpha coefficient and estimated at 0/93. The statistical population in the quantitative section consists of 968 primary teachers of Chaharmahal and Bakhtiari province in bilingual regions of Shahrekord, Ben, Saman, and Boladji and Juneqan districts. Using a Morgan sampling table, 275 people were selected by cluster random sampling as a statistical sample. In the qualitative section, the sample includes 40 primary provincial teachers in the elementary school. In the qualitative section, a semi-structured interview was used to collect data.
    Findings: The main results of the research indicated that in explaining the characteristics of teaching methods and techniques of the teaching and Learning methods of elementary curriculum in bilingual regions, the highest priority is given to questions of inquiry, group discussion and role play, and the least priority are programmed teaching methods. Also, the lack of educational and audiovisual media and the lack of diversity of teachers in teaching and learning techniques were in between the most important causes of weakness of teaching and learning techniques from Teachers’ point of views. On the other hand, the use of educational software in teaching and developing a teaching guidebook were the most important reasons for the strength of teaching and learning techniques and learning. There is also no difference between teacher's viewpoints on demographic variables (gender, grade, and record level)
    Keywords: Curriculum, Language Teaching, Bilingualism, Primary Education
  • J. Torkzadeh, R. Marzooghi, M. Mohammadi, V. A. Kermaj * Pages 99-119
    Purpuse: One of the most important elements of the higher education system and universities is faculty members who play a decisive and undeniable role in achieving the goals and missions of higher education in quantitative and qualitative terms. Therefore, studying their competencies and competencies in different dimensions, especially in the field of teaching and its effect to increase the quality of learner's learning and their achievements in education is very important. To this end, a study was conducted to investigate the relationship between competencies of the instructor and the experiences of the course and academic achievements of the students of the Kurdistan Farhangian university.
    Method
    The research method is descriptive correlational. To select the required samples, cluster and simple random sampling were used according to the type of student's study field. The population of study, included last year students of Farhangian university in Kurdistan, was considered as 720 people. Using Cochran formula, 250 individuals were selected as the sample. To collect data, three researcher-made questionnaires based on a standard questionnaire and 5-point Likert scale were used to answer the questionnaire. Validity of the questionnaire was confirmed by the expert professor. The reliability of the questionnaires was calculated using Cronbach's alpha test for three variables of instructor's professional competencies, student's educational experiences and their academic achievement was 0.920, 0.928 and 0.851.
    Findings: The results of this study indicated that the competencies of instructors were positively and significantly related to the experiences of course and academic achievements of the students of the Kordestan Farhangian university.
    Keywords: Teacher's competencies, academic education experiences, student achievements, Kurdistan Farhangian university
  • Z. Robat Sarpooshi, H. Asadzadeh*, F. Dortaj, E. Saadipour Pages 121-142
    Purpuse: The purpose of this study was to construct and test the dynamic geometric software based on spatial skills and compare its effectiveness with origami on spatial visualization and learning the student's mathematical lessons.
    Method
    The statistical population of the present study was all female students of the sixth grade elementary school in the city of Roudehen, who studied in the academic year of 1395-96. The research sample included all students in two classrooms selected randomly. Then, 35 students as an experimental group of origami, 35 people were selected as Dynamic geometry software and 35 controls as control group. The experimental groups were trained for twelve 40-minute sessions of mathematical education using Origami techniques and dynamic geometry software. The data collection tool included: (a) the Minnesota Space Visualization Test; and (b) the researcher's academic achievement test. To test the hypotheses, t-test and MANOVA were used.
    Findings: The findings showed that the dynamic geometry software based on spatial and origami skills influenced the visualization of space and learning the mathematics lessons of students. In the t-test, the mean post-test scores of the dynamic geometry and post-test of origami software were significantly different with their pre-test. From these findings, it can be concluded that mathematics education, with the help of geometric and origami software, can improve spatial visualization and the learning of student's mathematics lessons.
    Keywords: Dynamic Geometry Software, Origami, Space Visualization, Gestalism, Learning Mathematical
  • H. Karimian * Pages 143-163
    Purpuse: the aim of this article is to examine the critical thinking skills in teachers’ teaching methods in primary schools’ Heaven Gifts.
    Methods
    The research method was qualitative one and the statistical population of this research is all Heaven gifts classes of primary schools in Qom province in The School year of 2016. Samples are 50 classes (10 classes from each level) which were chosen randomly. The research instrument is a 20 factors researcher- made checklist of teachers’ teaching observation based on critical thinking skills (analysis, synthesize, evaluation, explaination) whose validity is justified by scholars and its reliability is %86 which was done by Chronbakh Alfa. The data analysis is done by descriptive & Infrential statistics by T one groop test methods.
    Findings: The level of paying attention to analysis skill in teachers’ teaching methods of all primary levels for Heaven Gifts is lower than mean.The average of synthesize skill in teachers’ teaching methods in primary schools for Heaven Gifts is lower than mean.The average of evaluation skill in teachers’ teaching methods in primary schools for Heaven Gifts is lower than mean. The average of explanation skill in teachers’ teaching methods of all primary schools for Heaven Gifts is lower than mean. Totally critical thinking skills in Heaven Gifts studies in primary schools are not considered well. Critical thinking formation is based on changing in teachers’ attitude towards teaching methods.
    Keywords: critical thinking skills, teaching methods, Heaven gifts, primary schools, teachers
  • A. Khalegkhah, H. Najafi, A. Zahed Babolan* Pages 144-161
    Quality is one of the most important issues of our time, not only in industry but also in today's competitive world, in education is more important because the national capital of a country is no money and land, but is the knowledge and trained ; inventive and creative manpower.
    Purpose
    This study compared the teachers quality of teaching that was done with method of meta-analysis.
    Method
    A total of 19 study were identificated through internet search in external databases and 3 study through manual university search of the country then were coded.
    Results
    The results of the findings showed that the teaching quality in the gender element has a coefficient of 1.80 which is a greater effect on the intensity of the effect. this effect is significant at the level of p
    Conclusion
    It is necessary to attend for issue of quality in education, especially university teaching quality and to provide amenities and to justify the of teaching for teachers.
    Keywords: Quality, Teaching, Meta-Analysis