فهرست مطالب

فصلنامه امنیت الکترونیک
پیاپی 1 (تابستان 1397)

  • 46 صفحه، بهای روی جلد: 450,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/06/31
  • تعداد عناوین: 14
|
  • معرفی
  • مصطفی قلم چی صفحه 6
    با توجه به اینکه حفاظت الکتریکی، یکی از دروس تخصصی مهندسی برق (قدرت) در دانشگاه ها بوده و در تولید، انتقال و توزیع انرژی برق در نیروگاه های آبی، حرارتی (بخاری – گازی – سیکل ترکیبی) ، خطوط و پست های انتقال، فوق توزیع، و توزیع برق – به عنوان حافظ سیستم قدرت در قبال خطاهای الکتریکی می باشد، مهندسین حفاظت الکتریکی به مطالعات، محاسبات، طراحی ، نصب، راه اندازی، تعمیر و نگهداری سیستم های حفاظتی (رله های حفاظتی، ترانسفورماتورهای جریان و ولتاژ،…) و نیز با توجه به تجهیزات نشان دهنده و ثبات خطاهای الکتریکی، به تحلیل وقایع الکتریکی رخداده در سطح شبکه برق، و ارایه راهکار اصلاحی می پردازند و این شاخه حرفه ای از مهندسی در وزارت نیرو ، وزارت نفت ، وزارت راه و شهرسازی ، وزارت کشور ، وزارت صنعت و معدن و تجارت ، بخش خصوصی مرتبط و نیز تاسیسات مشابه در دیگر صنایع، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به منظور تحقق بخش مردم نهاد این سازمان، با گرد هم آمدن تعدادی از متخصصین با سابقه و کیفی بازنشسته رلیاژ ، از تاریخ 1390/3/30 تاسیس گردید. که در متن اصلی اسامی افراد متخصص این حوزه، اهداف محوری، فعالیتهای پیشنهاد شده به صنعت برق توسط سازمان، تاریخ های کلیدی در تاسیس سازمان ،اسامی شرکتهای عضو و نحوه عضویت و تعامل با سازمان گفته شده است.
  • محمد قلم چی، محمد کاظم جمشیدی صفحه 10
    با توجه به نیاز ثبت تردد وسایل نقلیه در حدود 60 ساختمان متعلق به یکی از بانکهای دولتی، شرکت راهبری صنایع بهساز، به عنوان بازوی فنی بانک موظف گردیده است که سامانه ای جهت ثبت این ترددها راه اندازی نماید. جهت کاهش هزینه های اجرایی در نظر می باشد که از کامپیوترهای موجود در ساختمان ها به عنوان سرور پلاک خوانی استفاده گردد و همچنین حتی الامکان از دوربین های موجود به عنوان دوربین پلاک خوان استفاده شود. این درخواست موجب بروز ملاحظات فنی از سوی کارفرما می گردد. یکی از نرم افزارهای مورد تست در این بررسی، نرم افزار مدیریت پارکینگ (پلاک خوانی) می باشد. در ادامه مطالب ملاحظات فنی مورد درخواست کارفرما، انواع خطاهای ایجاد شده توسط پلاک خوان، میزان اهمیت عوامل مختلف در بروز خطا، درصد خطای پلاک خوان و آنالیز توانایی عملکردی آن ، بازخوردهای فنی جهت ارتقا و توسعه به تفصیل بازگو شده است.
  • مرتضی عباسی، نجات الله افشار صفحه 16
    امروزه تولیدات تجهیزات نظارت تصویری تنوع بسیار زیادی دارد و شرکت های فراوانی در این زمینه فعالیت می نمایند. در حال حاضر بیش از 1000 برند تجهیزات نظارت تصویری در سراسر جهان ثبت شده اند که بسیاری از این تجهیزات به بازار کشور ما نیز وارد شده اند. بازار جهانی و همچنین کشور مملو از محصولاتی است که هرکدام ادعاهایی در خصوص کیفیت و کارایی تولیدات خوددارند. آتن ابزار اندازه گیری پارامترهای عملکردی تجهیزات نظارت تصویری است. پارامترهایی که در حوزه های اصالت، کارآمدی، پایداری، کیفیت و امنیت فضای تبادل اطلاعات دسته بندی می شوند، توسط آتن قابل اندازه گیری هستند. در ادامه ویژگی های منحصر به فرد آتن در قالب سخت افزار، نرم افزار و… آمده است.
  • محمد قلم چی صفحه 19
    با عنایب به اینکه مراکز، انبیه و تاسیسات آن سازمان از سامانه های حفاظت الکترونیک و نظارت تصویری بهره مند می باشند، کیفیت، اصالت، امنیت تبادل اطلاعات، پایداری و صحت عملکرد این تجهیزات در عملکرد صحیح و تامین معیارهای پدافند غیرعامل آن سازمان از اهمیت برخوردار است، لذا به منظور تامین تجهیزات دارای اصالت، فاقد مشکلات امنیتی و دارای پایداری قابل قبول در برابر تهدیدات نوین اخذ تاییدیه متناسب با سطح بندی آن دستگاه از منظر اهمیت، ضروری است. به منظور اجرای الزامات پدافندغیرعامل در سامانه های نظارت تصویری و حفاظت الکترونیک، پیش از تامین این تجهیزات، انجام اقدامات مقتضی به منظور بررسی سطح امنیت، اصالت و پایداری تجهیزات یادشده از اتحادیه الکترونیک و حفاظتی و یا پایگاه استعلام سطح بندی تجهیزات نظارت تصویری (www. egovahi. ir) ضروری است.
  • محمد قلم چی صفحه 20
    طبق قانون نظام صنفی جمهوری اسلامی ایران، مصوب مجلس شورای اسلامی، اتحادیه دارای شخصیت حقوقی و غیر انتفاعی است و پس از ثبت در وزارت صنعت، معدن و تجارت رسمیت می یابد. همچنین طبق اساسنامه مصوب اصناف، موضوع و اهداف اتحادیه «انجام وظایف مقرر در قانون و مقررات نظام صنفی، حمایت و حفظ حقوق صنفی اعضا، ایجاد و تحکیم اصول همکاری بین افراد صنفی، تلاش برای بهبود محیط کسب و کار، تعامل با دستگاه های دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی و بخش خصوصی در راستای وظایف و اختیارات خود، همچنین تلاش در راستای ارتقای کیفی خدمات رسانی به مردم و اطلاع رسانی مناسب رسیدگی به شکایات دریافتی است. اتحادیه الکترونیک در سال گذشته (1396) ، به تشخیص اتاق اصناف، جزو پنج اتحادیه برتر قرار گرفته است.
    در ادامه به تحولات اتحادیه در گذر زمان و سوالات متدوال در زمینه های پروانه کسب و مجوزهای صادر شده از طرف اتحادیه،مخاطرات همکاری با شرکت های فاقد مجوز، خدمات اتحادیه به مصرف کنندگان و اهم اقدانات اتحادیه در حمایت از فعالان صنفی پرداخته شده است.
  • ویژه
  • سارا قلم چی صفحه 23
    با توجه به اجرایی شدن سطح بندی تجهیزات نظارت تصویری و نو بودن این طرح در کشور، قطعا سوال های فراوانی برای تمامی کسانی که به نوعی با این تجهیزات در ارتباطند، اعم از وارد کننده، تولید کننده، سرمایه گذار، فروشنده، و خریدار این تجهیزات پیش آمده است. به منظورپاسخ به پرسش ها و آشنایی هرچه بیشتر کاربران با روند کار سطح بندی تجهیزات نظارت تصویری، از فعالان این صنف خواسته شده که سوال هایشان را از تمامی وجوه مطرح کنند و سپس متخصصان طرح، با زبانی ساده و از تمامی زوایا به این سوالات پاسخ دهند. در ادامه به تمامی سوالات پاسخ داده می شود.
  • محمد فواد رحمان سرشت صفحه 29
    سامانه الکترونیکی استعلام سطح بندی تجهیزات نظارت تصویری برای شناسایی اصالت تجهیزات نظارت تصویری و ایجاد امکان انتخاب، خرید مناسب، دقیق، کاربردی و در عین حال ایجاد امکان مقایسه این تجهیزات بر اساس نتایج مورد تایید مرجع رسمی برای مردم، رونمایی شد.
  • محمد قلم چی صفحه 32
    هدف اصلی این مجله، افزایش سطح دانش امنیت الکترونیک در کشور است و به همین دلیل به دنبال راهکارهایی است که این اقدام را تحقق بخشد. به نظر می رسد یکی از این راهکارها، جدول کلمات متقاطع تخصصی حوزه امنیت الکترونیک باشد. نخستین جدول کلمات متقاطع در 21 دسامبر 1913در روزنامه نیویورک ورلد منتشر شد. از آن زمان تاکنون، جدول کلمات متقاطع شاهد انفجار محبوبیت خود بوده است. در حال حاضر، این جدول ها به صورت آنلاین، در روزنامه ها و بسیاری از کتاب های جدول منتشر می شوند.
  • مقاله تحلیلی
  • محمد قلم چی صفحه 34
    در طراحی سامانه های حفاظت و امنیت الکترونیک، از آنجا نه فقط در کشور ما، بلکه در اکثر کشورهای جهان و حتی بعضا توسعه یافته، دانش این حوزه در دست تعداد انگشت شماری قرار داشته، به ندرت شاهد آن بودیم که استانداردهای اولیه مهندسی رعایت شده باشد. به همین دلیل عجیب نیست که این استانداردها، برای طیف وسیعی از فعالان حوزه امنیت الکترونیک ناشناخته باقی مانده باشد. در مطالعات مهندسی، 5 فاز اصلی تعریف می شوند که با پاسخ دهی و مطالعه مناسب این فازها می توان طراحی مناسب و کاملی از پروژه ایجاد نمود. این فازها به تفصیل در متن ارایه شده اند.
  • ولی الله تیموری، محمد قلم چی صفحه 36
    از آنجا که نحوه عملکرد یک دوربین مداربسته تاثیر ویژه ای بر کارکرد سامانه نظارت تصویری دارد، انتخاب دوربین بر اساس فناوری های ارایه شده در بازار، بررسی استراتژی سازمان و در نظر گرفتن محدودیتهای امنیتی و اقتصادی ایشان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. فناوری های آنالوگ، آنالوگ اچ دی و تحت شبکه، فنآوری های ارایه شده در بازار تجهیزات نظارت تصویری هستند اما باتوجه به حجم بالای اطلاعات ارائه شده در این حوزه، تصمیم گیری برای انتخاب بهترین فنآوری برای بکارگیری در هر پروژه ای، کاری سخت و پیچیده به نظر می رسد. بدین منظور در این متن ویژگی های هر تکنولوژی به تفصیل و در مقایسه با یکدیگر، آمده است.
  • صفحه 41
    این مستند به منظور آشنایی مقدماتی با کارکردهای اصلی و تکنولوژی های پایه به کار رفته در عموم دستگاه های بازرسی ایکس ری به رشته تالیف درآمده است. منظور ما از دستگاه در این مستند، تجهیزاتی است که برای شناسایی محتویات مخاطب این مستند، مشتریان این دستگاه ها و همچنین کارشناسان فروش و بازریابی هستند. در ادامه انواع دستگاه های ایکس ری، تکنولوژی و نحوه کارکرد آنها آمده است.
  • محمد قلم چی، محمد مهدی تبریزی، سید مصطفی حبیبی صفحه 44
    انتقال داده در حجم وسیع، چالش دنیای ICT امروز است. محتوای ویدیویی به عنوان پرحجم ترین نوع داده، نیازمند شبکه های قدرتمند و پهنای باند بسیار زیاد است. سامانه های نظارت تصویری، سامانه هایی هستند که محتوی آنها ویدیو است، لذا نیازمند شبکه های بسیار قوی هستند. از آنجا که در پروژه های با وسعت متوسط و بزرگ، حجم قابل توجهی از هزینه پروژه، هزینه بستر می باشد، لذا متخصصان نظارت تصویری همیشه به دنبال راهکاری هستند که این هزینه را تا حد ممکن علیرغم حفظ کیفیت، کاهش دهند. در ادامه به تکنولوژی های جدید انتقال داده شامل انواعPON ها و مقایسه و کارایی هر کدام به تفصیل پرداخته شده است.