فهرست مطالب

مجله سلامت و سالمندی خزر
سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نگین کردی*، فرید پاک زاد حسن لو، زهرا عرب طاهری صفحات 7-13
    سابقه و هدف
    افزایش نیم رخ لیپیدی و عامل رشد شبه انسولینی یکی از عوامل خطرزا در دوران سالمندی است. افزایش یا کاهش عامل رشد شبه انسولینی سرم می تواند به عنوان عاملی در جهت تقویت و یا کاهش عملکرد دستگاه قلبی عروقی محسوب شود. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر هشت هفته تمرین هوازی و تناوبی بر IGF-1 و پروفایل لیپیدی در مردان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 نفر از افراد سالمند با دامنه سنی 70-55 سال به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. افراد با توجه به گروهی که داشتند، در برنامه تناوبی شدید در هر جلسه دو زمان 10 دقیقه ای (15 ثانیه فعالیت با 100 درصد درون ده اوج توان و 15 ثانیه استراحت غیرفعال و 4 دقیقه استراحت بین دو نوبت 10 دقیقه ای) و تداومی (20 الی 25 دقیقه تمرین طولانی با شدت متوسط) به مدت هشت هفته تمرین نمودند. نمونه های خونی به منظور ارزیابی IGF-1 و پروفایل لیپیدی جمع آوری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، از آزمون تحلیل واریانس یک سویه و از آزمون تعقیبی Tukey جهت تعیین محل تفاوت استفاده شد. کلیه تحلیل های آماری در سطح (0/05p<) انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد مقدار IGF-1 در هر دو گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار داشته است (0/05>p) ولی این تغییرات بین گروه های تمرینی تغییر معنی داری نداشت (0/05<p). همچنین تمرینات ورزشی باعث کاهش معنی دار LDL و TG و افزایش معنی دار در HDL شد (0/05> p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، به نظر می رسد 8 هفته تمرین هوازی و تناوبی با کاهش IGF-1، LDL و TG و افزایش HDL بر نحوه عملکرد دستگاه قلبی عروقی اثر مفیدی داشته و از بروز بیماری های قلبی و عروقی در سالمندان جلوگیری می نماید.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین تناوبی، فاکتور رشد شبه انسولینی، پروفایل لیپیدی، مردان سالمند
  • روح الله کرمی بلداجی*، سحر دریازاده صفحات 14-23
    سابقه و هدف
    سبک های دل بستگی ازجمله عوامل تاثیرگذار بر تصمیمات افراد در طول زندگی می باشند بنابراین پژوهش حاضر باهدف پیش بینی سبک های تصمیم گیری زوجین سالمند بر اساس سبک های دل بستگی بزرگ سالان در شهرستان قشم انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده و نمونه آماری آن 129 زوج (258 نفر) از شهرستان قشم بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه سبک های دل بستگی و سبک های تصمیم گیری پاسخ دادند. از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون هم زمان جهت تحلیل داده ها استفاده گردید
    یافته ها
    سبک دل بستگی ایمن به عنوان پیش بین مثبت سبک تصمیم گیری عقلایی (0/14= β، 0/05= p) و پیش بین منفی سبک های شهودی (0/26= β، 0/001= p) آنی (0/23- = β، 0/001= p)، اجتنابی (0/23- = β، 0/001= p) و وابستگی (0/26- = β، 0/001= p) بود سبک دل بستگی نفی کننده به طور مثبت سبک های آنی (0/22= β،0/001= p)، اجتنابی (0/24= β، 0/001= p) و شهودی (0/30= β، 0/001= p) و به طور منفی سبک های وابستگی (0/24- = β، 0/001= p) و عقلایی (0/12- = β، 0/001= p) را پیش بینی نمود. سبک دل بستگی ترسان پیش بین مثبت سبک شهودی (0/31= β، 0/001= p) و منفی عقلایی (0/11- = β، 0/05= p) و سبک دل بستگی دل مشغول تنها پیش بینی کننده مثبت سبک شهودی (0/14= β، 0/05= p) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سبک های دل بستگی تاثیر زیادی بر نحوه ی به کارگیری سبک‏های تصمیم گیری دارند. لذا با تشخیص سبک‏های دل بستگی می‏توان به زوجین در به کارگیری سبک تصمیم گیری مطلوب کمک نمود. همچنین نتایج این پژوهش را می‏توان در جلسات آموزشی به منظور آگاه ساختن زوجین از عواقب ازدواج افراد با سبک‏های دل بستگی مخاطره آمیز و تاثیر آن ها بر تصمیمات نامطلوب در طول زندگی زناشویی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، سبک های تصمیم گیری، زوجین سالمند
  • نگین کردی*، توحید خانواری صفحات 24-30
    سابقه و هدف
    اختلال در هموستازیس خون، با بروز و پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی مرتبط هستند. فعالیت بدنی در کنترل خودکار سیستم قلبی - عروقی نقش مهمی ایفا می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی پاسخ شاخص های پلاکتی به دو ماه فعالیت مقاومتی در مردان جوان سالم بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 30 مرد جوان ورزشکار به صورت تصادفی در سه گروه ده نفره ی تمرین مقاومتی تک مفصله، تمرین مقاومتی چند مفصله و گروه کنترل قرار گرفتند. آزمودنی ها سابقه بیماری خاصی نداشته و در سه ماه گذشته از هیچ گونه مکمل کربوهیدراتی، اسیدآمینه ای، کافئینی و یا آنتی اکسیدانی استفاده نکرده و سابقه مصرف الکل و تنباکو را نداشتند. پروتکل تمرینی به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه اجرا شد. افراد با توجه به گروهی که در آن قرار داشتند، تمرینات خاص خود را انجام می دادند و گروه کنترل به فعالیت های روزانه خود می پرداخت. قبل از شروع و بعد از آخرین جلسه تمرینی، 6 سی سی نمونه خونی برای ارزیابی سطوح دی دایمر، درصد پلاکتی، متوسط حجم پلاکتی و کلسیم پلاسما جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان می دهد که بین مقادیر پیش آزمون و پس آزمون D-dimer, MPV, PCT تغییرات معنی داری وجود دارد (0/001=p). بین گروه های تجربی نیز تفاوت معنی دار بود؛ اما این تغییرات برای کلسیم غیر معنی دار بود (0/05<p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد انجام هشت هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش معنی دار در متوسط حجم پلاکتی و درصد پلاکت ها شد. افزایش حجم متوسط پلاکتی نشان دهنده افزایش احتمال فعال شدن و تجمع پلاکتی است؛ اما افزایش فاکتور دی دایمر ممکن است باعث جلوگیری از انسداد شریانی ناشی از ترومبوز شود. درواقع، فعالیت ورزشی حتی با شدت متوسط نیز ممکن است برخی از فاکتورهای انعقادی را فعال کرده و باعث ایجاد عوارض بیشتر گردد. این نتایج در تنظیم شدت تمرینات برای افراد غیر ورزشکار به خصوص در ابتدای دوره تمرینی کمک کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: شاخص های پلاکتی، دی دایمر، تمرین مقاومتی، مردان جوان
  • نسرین توسلی، آذر درویش پور*، رویا منصورقناعی، زهرا عطرکار روشن صفحات 31-38
    سابقه و هدف
    در بیماری های مزمن، ایمان مذهبی بیمار به مخاطره می افتد و بحران معنوی در فرد پدیدار می شود. هدف از این مطالعه تعیین سلامت معنوی و ارتباط آن با مشخصات جمعیت شناختی بیماران تحت همودیالیز در زمستان سال 1396 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 103 بیمار مراجعه کننده به مرکز همودیالیز رازی رشت به صورت نمونه تصادفی ساده انجام شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های خصوصیات دموگرافیک و سلامت معنوی انجام شد. روان سنجی این پرسشنامه در مطالعات داخلی کشور به تایید رسیده است. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (Mann-Whitney و Kruskal-Wallis) و بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه 16 با در نظر گرفتن سطح معنی داری (0/05>P)، مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی سلامت معنوی در بیماران برابر با 227/92 و با انحراف معیار 19/01 بود که نشانگر بالا بودن سلامت معنوی در بیماران تحت همودیالیز می باشد. سلامت معنوی در بیماران بالای 60 سال، دارای تحصیلات سطح دانشگاهی، کشاورزان، بیماران دارای سابقه پیوند و سابقه دیالیز کمتر از یک سال، درآمد بالای دو میلیون تومان، عدم وجود بیماری زمینه ای بالابود. بین سلامت معنوی باسابقه دیالیز و میزان درآمد تفاوت معنی دار وجود داشت (0/05>P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه سطح سلامت معنوی بیماران تحت تاثیر برخی ویژگی های جمعیت شناختی بود. آگاهی از نتایج این پژوهش می تواند مورد توجه مسئولین قرار گیرد تا با برنامه ریزی لازم و فراهم آوردن تمهیدات موردنیاز، زمینه را جهت ارتقاء سلامت معنوی بیماران فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: همودیالیز، سلامت معنوی، بیماری مزمن
  • مریم صادقی حصاری، عباس شمس علی نیا*، رضا قدیمی، نسرین نوابی صفحات 39-47
    سابقه و هدف
    برای طراحی یک برنامه مداخله ای مناسب برای پیشگیری از سوءتغذیه در میان جامعه سالمندان، عوامل خطر مرتبط با سوءتغذیه در این جمعیت باید شناسایی شوند. لذا این مطالعه مروری ساده به منظور تبیین مفهوم و عوامل خطر سوءتغذیه در میان سالمندان ایرانی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    خلاصه مقالات پایگاه های اطلاعاتی SCOPUS, PUBMED, PROQUEST,GOOGLE SCHOLAR, SCIENCE DIRECT, ISC, IRANDOC, MAGIRAN به طور غیر سیستماتیک مورد جستجو قرار گرفت و مقالات بدون محدودیت زمان بررسی شدند. کلیدواژه های عوامل خطر، عوامل موثر، سوءتغذیهRisk factor, Affective, Etiology, Predictor, Determinant, Malnutrition همراه با اصطلاحaging, elderly old, senior, iranian Elderly به منظور دستیابی به مقاله های مرتبط مورداستفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به معیارهای تعیین شده از 55 مقاله بدست آمده ، درنهایت 23 مقاله در این مطالعه واردشده است. بر اساس نتایج مطالعات، شیوع سوءتغذیه در سالمندان ایرانی 12/2 درصد می باشد. ویژگی های جمعیت شناسی، سبک زندگی، متغیرهای روان شناختی و متغیرهای فیزیولوژیکی از عوامل پیش بینی کننده ی سوءتغذیه در سالمندان می باشند. سالمندان ساکن در خانه های سالمندان نسبت به سالمندان ساکن در جامعه شاخص توده بدنی کمتری دارند، از بسیاری از کمبودهای تغذیه ای رنج می برند و مستعد ابتلا به سوءتغذیه، اختلال شناختی و بدتر شدن عملکرد جسمی می باشند.
    نتیجه گیری
    حمایت اجتماعی مهم ترین فاکتور حفاظتی در برابر سوءتغذیه در سالمندان می باشد. پیشنهاد می شود که دولتمردان، پزشکان، پرستاران و کارشناسان تغذیه در جهت رفع عوامل خطری مانند احساس تنهایی، افسردگی و فقر اقدامات لازم را انجام دهند.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، سوء تغذیه، سالمند، ایرانی
  • فیروزه غضنفری*، پریسا پورابادئی، مطهره نصرت آبادی صفحات 48-56
    سابقه و هدف
    افسردگی و سوگ غالبا به صورت همایند در سالمندان خود را نشان می دهند و با پیامدهای منفی در سلامت جسمی و روانی سالمندان و همچنین پاسخ ضعیف تر به درمان های دارویی و روان شناختی مرتبط هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی روان درمانی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر علائم سوگ و افسردگی زنان سالمند مقیم خانه سالمندان در شهر اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه (14 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) بود. برای گروه آزمایش، شش جلسه 90 دقیقه ای (یک بار در هفته) گروه درمانی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی اجرا شد و پرسشنامه های تجربه سوگ و افسردگی در مراحل پیش آزمون-پس آزمون برای هر دو گروه تکمیل گردید. یافته ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 و آزمون های آماری تحلیل کوواریانس (Covariance) چندمتغیره و تحلیل کوواریانس تک متغیره تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیره و تک متغیره، نمرات پس آزمون سوگ و افسردگی گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش یافته و این روش درمانی ازنظر آماری موثر بوده است (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت که این روش درمانی بر بهبود علائم سوگ و افسردگی زنان سالمند موثر بوده است و به عنوان روشی در بهبود کیفیت زندگی و درمان اختلالات روانی سالمندان می تواند کارآمد باشد.
    کلیدواژگان: افسردگی، سوگ، بهبود کیفیت زندگی، سرای سالمندان
  • محبوبه نصیری*، ندا قیاسی، زهرا فتوکیان، مریم اصلاحی، محمود مهدی پور میری، شهربانو کیهانیان صفحات 57-64
    سابقه و هدف
    بیماران مبتلا به سرطان با مجموعه ای از چالش ها مواجه می شوند که می تواند بر حمایت های خانواده و در نهایت رضایت از زندگی تاثیرگذار باشد لذا این پژوهش باهدف تعیین ارتباط حمایت اجتماعی خانواده با رضایت از زندگی در بیماران مبتلا به سرطان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی، بر روی 76 نفر از کلیه بیماران مراجعه کننده به بخش انکولوژی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر در سال 1396 انجام گردید. روش نمونه گیری سرشماری بوده و ابزار جمع آوری داده ها شامل:1-مشخصات دموگرافیک 2- پرسشنامه رضایت زندگی SWLS(satisfaction with life scale) 3-پرسشنامه حمایت اجتماعی خانواده در بیماری مزمن (Functional Social Support Questionnaire=FSSQ) می باشد. یافته ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری آنالیز واریانس، تی تست، پیرسون و رگرسیون تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که نمرات کلی حمایت اجتماعی خانواده در حد بسیارخوب (با میانگین و انحراف معیار 36/42±256/16) و میزان رضایت از زندگی در حد متوسط (با میانگین و انحراف معیار 6/53±21/79) بوده است. بین نمرات کل حمایت اجتماعی خانواده با رضایت از زندگی ارتباط معنا داری وجود داشت (0/002=p و 0/375=r). بر اساس آزمون رگرسیون خطی حمایت عاطفی خانواده به عنوان عامل تعیین کننده میزان رضایت زندگی بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس پژوهش حاضر، حمایت های اجتماعی خانواده یکی از عوامل موثر بر رضایت از زندگی بیماران است، اما کافی به نظر نمی رسد زیرا با اینکه حمایت اجتماعی خانواده بالابود اما رضایت زندگی در حد متوسط بوده است و پیشنهاد می شود که برای افزایش رضایت از زندگی پژوهش های بیشتری در این زمینه انجام شود.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، خانواده، رضایت، زندگی، سرطان
  • نسرین نوابی*، عیاس شمس علی نیا، زهرا جنت علی پور، سودابه عینی پور صفحات 65-71
    سابقه و هدف
    امروزه با گسترش شهرنشینی و ورود تکنولوژی به منازل، کاهش فعالیت های جسمی در افراد جامعه مشهود می باشد. یکی از راهکارهای اساسی جهت حفظ سلامتی انجام ورزش است. این پژوهش باهدف تعیین دیدگاه زنان از موانع مشارکت در ورزش در شهر تنکابن انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق توصیفی -تحلیلی است. نمونه های پژوهش 350 نفر از زنان 40 تا 70 ساله در شهرستان تنکابن بوده است. نمونه گیری در سه پارک واقع در شهرستان تنکابن از نمونه های دسترس انجام شد. ابزار سنجش پرسشنامه محقق ساخته در پنج حیطه مدیریتی، درون فردی، محیطی، عوامل روان شناختی و محدودیت زمان که در قالب لیکرت تنظیم شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید تربیت بدنی و پایایی آن به روش آزمون باز آزمون با ضریب آلفای کرونباخ 0/91 تایید گردید. آنالیز اطلاعات با آمار استنباطی و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت است. (0/05>p)
    یافته ها
    40/1 درصد از نمونه ها در محدوده سنی 49/9-45 سال قرار داشتند. 50% از نمونه ها دارای حداقل سابقه یک بار تجربه ورزش جمعی داشتند. بین موانع مشارکت در ورزش با متغیرهای تحصیلات 0/000=p، سطح درآمد 0/004=p، وجود فرد ورزش کننده در خانواده 0/001 =p و ورزش با دوستان 0/001=p رابطه معناداری یافت شد.
    نتیجه گیری
    در این بررسی از دیدگاه زنان عواملی از قبیل سطح تحصیلات پایین، عدم وجود فرد ورزش کننده در خانواده، دوستان وهم چنین کم بودن مکان های مناسب برای ورزش بانوان از موانع مهم برای انجام فعالیت های ورزشی بوده است. سیاست گزاران جامعه با مهیاکردن عوامل تاثیرگذار در مشارکت زنان در ورزش، می توانند در جهت حفظ و کسب سلامتی این قشر اقدام نمایند. با ارائه برنامه های آموزشی از طریق رسانه های ارتباط جمعی در مورد اثرات مفید فعالیت های ورزشی می توان تغییرات گسترده ای در دیدگاه زنان ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: دیدگاه زنان سالمند، موانع، مشارکت درورزش
|
  • Negin Kordi*, Farid Pakzad Hasanlu, Zahra Arab Taheri Pages 7-13
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    Increasing of lipid profile and insulin-like growth factor (IGF-1) is one of the main risk factors in old age. Increase or decrease of IGF-1 can play an important role in strengthening or weakening the function of the cardiovascular system. The aim of this study was to investigate the effect of eight-week aerobic and periodic exercises on IGF-1 and lipid profile in elderly men.
    METHODS
    Totally, the 30 healthy elderly men aged 55-70 years old were randomly divided into three groups. They exercised for eight weeks based on their exercise program (high intensity of interval training twice a session for ten minutes: 15 seconds of activity with 100% maximal power output and 15 seconds of inactive rest, and continuous training: 20-25 minutes of long exercise with moderate intensity). Blood samples were collected to evaluate the IGF-1 and lipid profile. Data were analyzed using one-way variance analysis and Tukey's post hoc test to determine the difference. All statistical analyses were performed at P≤0.05.
    FINDINGS
    The results of this study showed that IGF-1 had a significant decrease in both exercise groups in comparison with the control group (p<0/05). Nevertheless, these reductions were not significant between the exercise groups (p>0/05). Likewise, the aerobic and periodic exercises led to a significant decrease in levels of LDL and TG and a significant increase in HDL levels (P>0.05).
    CONCLUSION
    According to the results of this study, eight weeks of aerobic and periodic exercises have a beneficial effect on cardiovascular function and prevent atherosclerosis due to reducing IGF-1, LDL and TG and increasing HDL.
    Keywords: Aerobic exercise, Periodic exercise, Insulin-like growth factor, lipid profile, elderly men.
  • Rouhollah Karami Boldaghi*, Sahar Daryazadeh Pages 14-23
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    Attachment styles are the influential factors on individuals' decisions throughout life. Therefore, the aim of this study was to predict decision-making styles of elderly couples based on adult attachment styles in Qeshm city.
    METHODS
    In this descriptive and correlational study, the statistical population was 129 couples selected using available sampling in Qeshm and they responded to the questionnaires of attachment and decision-making styles. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and simultaneous regression.
    FINDINGS
    The safe attachment style was considered as a positive predictor of rational decision-making style (β=0.14, p=0.05) and negative predictor of intuitive (β=-0.26, p=0.001), immediate (β=-0.23, p=0.001), avoidance (β=0.23, p=0.001) and dependency (β=-0.26, p=0.001) styles. The dismissing attachment style predicted positively the immediate (β=0.22, p=0.001), avoidant (β=0.24, p=0.01) and intuitive (β=-0.30, p=0.001) styles, and negatively the rational (β=-0.12, p=0.05) and dependency (β=-0.24, p=0.001) styles. The fearful attachment style was positive and negative predictor of intuitive (β=0.31, p=0.001) and rational decision-making (β=-0.11, p=0.05) styles, respectively, and the preoccupied attachment style was the only positive predictor of intuitive style (β=0.14, p=0.05).
    CONCLUSION
    The results of this study showed that the attachment styles had a great influence on how elderly couples use decision-making styles. Therefore, it can be helpful for couples to apply a suitable decision-making style by identifying their attachment styles. The results of the current study can be used in educational sessions to inform about the marriage consequences of people with risky attachment styles and their impact on adverse decisions during marital life.
    Keywords: Attachment styles, Decision-making styles, Elderly couples.
  • Negin Kordi*, Tohid Khanvari Pages 24-30
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    Disorders of blood hemostasis are associated with the incidence and progression of cardiovascular disease. Physical activity plays an important role in automatic control of the cardiovascular system. The purpose of this study was to evaluate the response of platelet indices to two-month resistance training in healthy young men.
    METHODS
    In this semi-experimental study, 30 male athletes were randomly assigned to three groups of single-joint and multi-joint resistance training and control group (each group=10). Subjects had no history of specific disease, using any carbohydrate supplement, amino acid, caffeine or antioxidant in the past three months and using alcohol and tobacco. The exercise protocol was run for 8 weeks and 3 sessions per week. Individuals performed special exercises according to their group, and the control group did their daily activities. Before and after the last exercise session, 6-cc blood samples were collected to assess the levels of D-dimer, platelet percentage, mean platelet volume and plasma calcium.
    FINDINGS
    The results of this study indicated that there was a significant difference between pre-test and post-test of D-dimer, MPV and PCT (P = 0.001). There was a significant difference between the experimental groups, but these differences were insignificant for calcium (P>0/05).
    CONCLUSION
    The results showed that the eight-week resistance training caused a significant increase in platelet volume and platelet percentage. An increase in platelet volume is indicative of the increased platelet activation and accumulation. However, the increased D-dimer factor may prevent arterial occlusion of thrombosis. In fact, even moderate intensity exercise may activate some coagulation factors and cause more complications. These results will be helpful in adjusting the intensity of exercise for non-athletes, especially at the beginning of the training period.
    Keywords: Platelet indices, D- dimer, Resistance training, Young men.
  • Nasrin Tavassoli, Azar Darvishpour*, Roya Mansour, Ghanaei, Zahra Atrkarroushan Pages 31-38
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    In chronic diseases, the religious belief of the patient is at risk and the spiritual crisis arises in the person. The aim of this study was to determine the spiritual health and its relationship with demographic characteristics of hemodialysis patients in 2018.
    METHODS
    This cross-sectional study was conducted on 103 hemodialysis patients referred to the Razi Hemodialysis Center in Rasht and selected through a simplified random sampling. Data were collected using demographic characteristics and spiritual health questionnaires. The psychometrics of this questionnaire has been confirmed in the national studies. The data were analyzed through descriptive and analytical statistics (Mann-Whitney and Kruskal-Wallis) using SPSS 16, considering the significant level of P <0.05.
    FINDINGS
    The findings showed that the total mean score of spiritual health was 227.92 and its standard deviation was 19.01, indicating the high spiritual health among hemodialysis patients. The spiritual health was high among patients older than 60 years with college-level education, farmers, patients with a history of transplantation and a history of dialysis less than one year, income above 2.000.000 Tomans and without underlying disease. There was a significant difference between spiritual health with history of dialysis and income level (P <0.05).
    CONCLUSION
    In this study, the spiritual health level of patients was influenced by some demographic characteristics. Knowledge of the results of the current study can be considered by the managers to provide context for improving the spiritual health of patients through planning and providing the necessary arrangements.
    Keywords: Hemodialysis, Spiritual Health, Chronic Disease.
  • Maryam Sadeghihesari, Abbas Shamsalinia*, Reza Ghadimi, Nasrin Navabi Pages 39-47
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    The relevant risk factors of malnutrition among the elderly must be identified in order to design an appropriate interventional program to prevent malnutrition among them. Therefore, the aim of this simple review study was to explain the concept and risk factors of malnutrition in Iranian elderly population.
    METHODS
    The abstracts of articles were unsystematically searched in Scopus, Pubmed, Proquest, Google Scholar, Science Direct, Isc, Irandoc, Magiran and the articles were reviewed without time limit. Keywords including risk factors, effective factors, malnutrition, etiology, predictor and determinant with the terms of aging, old-old, senior, Iranian elderly were used to access the relevant articles.
    FINDINGS
    According to the criteria, 23 of 55 articles were finally included in the current study. Based on the results of the studies, the prevalence of malnutrition in Iranian elderly adults is 12.2%. Demographic characteristics, psychological variables, lifestyle and physiological variables are predictors of malnutrition in the elderly.
    CONCLUSION
    Social support is the most important protective factor against malnutrition in the elderly. It is suggested that the government officials, doctors, nurses and nutritionists should take the necessary measures to remove the risk factors such as loneliness, depression and poverty.
    Keywords: Risk factors, Malnutrition, Elderly people, Iranian
  • Firoozeh Ghazanfari*, Parisa Pourabadei, Motahareh Nosratabadi Pages 48-56
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    Depression and grief are mostly manifested as comorbid disorders in elderly adults and are associated with negative consequences in elderly people’s physical and mental health in addition to poorer response to medicinal and psychological treatments. The aim of this study was to investigate the effectiveness of psychotherapy based on improving quality of life (QoL) on the symptoms of grief and depression of the elderly women residents of nursing homes in Isfahan.
    METHODS
    This semi-experimental study was conducted on two groups (experimental group=14 and control group=15) using a pretest-posttest design. Six 90-minute sessions (once a week) of group therapy based on improving QoL were performed for the experimental group. The questionnaires of grief experience and depression were completed by two groups in the pretest and posttest stages. Data were analyzed by SPSS 16 using MANOVA and ANOVA.
    FINDINGS
    Based on the results of MANCOVA and ANOVA, the experimental group's post-test scores of depression and grief decreased compared to the control group's scores and this therapy was effective in the terms of statistics.
    CONCLUSION
    According to the results of this study, it can be said that this therapy has been effective in improving the symptoms of grief and depression among elderly women and can be efficient as a way to improve the QoL and treat the mental disorders in the elderly.
    Keywords: Depression, Grief, Improving quality of life, Elderly nursing home.
  • Mahboubeh Nasiri*, Neda Ghiasi, Zahra Fotokian, Maryam Eslahi, Mahmood Mahdipourmiri, Shahrbanoo Keyhanian Pages 57-64
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    Cancer patients encounter with series of challenges that can affect family support and eventually life satisfaction. Therefore, the aim of this study was to determine the relationship between family social support and life satisfaction in cancer patients.
    METHODS
    This descriptive-analytical study was performed on 76 patients, referred to the Department of Oncology of Imam Sajjad Hospital in Ramsar in 2017. The sampling method was census and the data-gathering tool included: 1) demographic characteristics 2) satisfaction with life scale (SWLS) 3) functional social support questionnaire (FSSQ). The scores were ranged from 79 to 316. The data were analyzed using SPSS 19 with ANOVA, T-test, Pearson and regression tests.
    FINDINGS
    The results indicated that the overall scores of family social support were very good (with mean and standard deviation of 256.16 ± 36.42) and life satisfaction was moderate (with  mean and standard deviation of 21.79±6.53). There was a significant relationship between the total social support scores of the family and life satisfaction (p= 0.002 and r=0.375). Linear regression analysis suggested that family emotional support was the predictor factor of life satisfaction.
    CONCLUSION
    Based on the present research, family social support was one of the factors influencing on patient satisfaction, but it did not seem adequate because the life satisfaction was moderate despite the fact that family social support was high. Therefore, it is suggested that more research should be performed in order to promote the life satisfaction.
    Keywords: Social support, Family, Satisfaction, Life, Cancer
  • Nasrin Navabi*, Abbass Shamsalinia, Zahra Jannat Alipour, Soodabeh Einipour Pages 65-71
    BACKGROUND AND OBJECTIVE
    Nowadays, the expansion of urbanization and technology has caused a decrease in physical activity among society’s members. The exercise is one of the main ways to achieve the health. The aim of this study was to evaluate the perspective of women on the barriers to participation in exercise in Tonekabon City.
    METHODS
    In this descriptive-analytical study, the sample was 350 women aged 40-70 years in Tonekabon. Random samples were taken from three parks in Tonekabon. The data were collected using a researcher-made questionnaire including five areas of managerial, in-person, peripheral, psychological and time-limited factors based on Likert scale. The validity of the questionnaire was confirmed by physical education instructors and its reliability was confirmed using Cronbach's alpha coefficient of 0.91 (p<0.05).
    FINDINGS
    Totally, 40/1% of samples were 45-49.9 years old and%50 of them had the experience of group exercise at least once. There was a significant relationship between the barriers to participation in exercise and variables including educational level (p=0.00), income level (p= 0.004), having sportsperson in the family (p=0.001) and having sportsfriends (p=0.001), respectively.
    CONCLUSION
    In this study, the barriers to participation in exercise from the perspective of women were factors such as low level of education, absence of a sportsperson in the family and sportsfriends, as well as lack of places suitable for women's exercise. By organizing effective factors in the participation of women in sport, the society's policymakers can take steps to maintain the health of this group. Providing educational programs through mass media on the beneficial effects of sports activities can make widespread changes in the perspective of women.
    Keywords: Perspective of women, Barriers to participation in exercise.