فهرست مطالب

علوم حرکتی و رفتاری - پیاپی 3 (زمستان 1397)

مجله علوم حرکتی و رفتاری
پیاپی 3 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد حسین صائمی نیا*، مهدی روزبهانی، محمد جلیل وند صفحات 183-195
    مقدمه و هدف

    هدف اصلی این مطالعه اثر دو ماه آموزش هندبال بر میزان خلاقیت دانش آموزان پس 7 تا 8 ساله شهرستان دزفول بود. روش شناسی: هفتاد دانش آموز داوطلب بصورت تصادفی در دو گروه سی و پنج نفری تقسیم شده و گروه های آزمایش و کنترل را تشکیل دادند. گروه آزمایش به مدت دو ماه تحت آموزش بازی هندبال قرار داده شده و گروه کنترل به فعالیت های روزمره خود ادامه دادند.در یک طرح پیش آزمون و پس آزمون میزان خلاقیت هر دو گروه با استفاده از آزمون تفکر خلاقیت در عمل و حرکت تورنس اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج تحلیل داده با استفاده از آزمون آماری تی نشان داد که گروه آزمایشی به شکل معناداری از رشد خلاقیت بیشتری نسبت به گروه کنترل برخودار بوده (0.05P≤). یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد در مجموع میانگین شاخص های خلاقیت در بین دانش آموزان گروهآزمایش با دانش آموزان گروه کنترل تفاوت معناداری وجود دارد. این یافته ها حاکی از آن است که ارائه فعالیت هایی همچون بازی هندبال در گروه آزمایش تحقیق، منجر به توسعه میزان شاخص گیری های خلاقیت(سیالی- ابتکار- تخیل) شده است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد فراگیری هندبال در این سنین به سبب ایجاد تعامل کودک با همبازی هایش و توپ منجر به رشد خلاقیت ایشان شده باشد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، هندبال، تفکر، رشد، آموزش
  • لیلا باوند پور* صفحات 196-202
    هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر میزان اعتماد اجتماعی در بین دبیران زن شهرستان کرمانشاه. در این تحقیق از روش پیمایشی برای بررسی عوامل موثر بر میزان اعتماد اجتماعی در بین دبیران زن بهره گرفته شده است.همچنین جهت تدوین مبانی نظری و ادبیات تحقیق از روش اسنادی و کتابخانه ای نیز استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق عبارتند از:پرسشنامه، اینترنت ، فیش برداری. جامعه ی آماری ما در این تحقیق دبیران زن (راهنمایی و دبیرستان)ناحیه 1 آموزش و پرورش استان کرمانشاه می باشد. در این تحقیق از روش نمونه گیری در تصادفی استفاده شده است.جامعه آماری 900 نفر بودند که حجم نمونه توسط فرمول کوکران محاسبه شده که 270 نفر می باشد. نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داده که از لحاظ میانگین اعتماد اجتماعی دارای تفاوت معناداری نمی باشد اما کسانی که روابط اجتماعی بالاتری دارند از میزان اعتماد اجتماعی بیشتری نیز برخوردارند و هر چه از میزان روابط اجتماعی افراد کاسته می شود اعتماد اجتماعی آنان نیز کمتر خواهد شد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مقبولیت اجتماعی
  • مصطفی بهرامی مقدم*، ناهیده بختیاری الوار، زینب حاجی، زینب فتحی صفحات 203-210
    مقدمه و هدف

    این پژوهش از نوع نیمه تجربی، با گروه کنترل و گروه آزمایش و با طرح پیش آزمون- پس آزمون انجام می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی رفتار درمانی دیالکتیک بر اضطراب فراگیر GAD و سوء مصرف مواد مخدر در نوجوانان دلفان بود. روش شناسی: جامعه ی آماری این پژوهش نوجوانان مصرف کننده مواد مخدر شهرستان دلفان، هستند. شرایط ورود به مطالعه در مورد آزمودنی ها شامل نمرات 14 و بالاتر در آزمون افسردگی بک و عدم دریافت هیچ گونه درمان اعم از دارودرمانی یا روان درمانی در زمینه ی افسردگی در زمان اجرای پژوهش است. ابزار پژوهش ، پروتکل رفتاردرمانی دیالکتیک، مقیاس اضطراب فراگیر GAD.

    نتایج

    نتایج تحلیل کوا واریانس نشان داد که بین نمره های دو گروه تفاوت آماری معنی داری وجود دارد (001/0 =p و764/49= (38، 1)F) و فرضیه صفرتحقیق تایید نمی شود. بنابراین فرضیه تحقیق مبنی بر موثر بودن رفتار درمانی دیالکتیک بر اضطراب فراگیر GAD تایید می شود. همان طور که به وسیله ضریب اتا نشان داده شد رابطه ی معنی داری بین نمره های پیش آزمون و پس آزمون اضطراب فراگیر GAD وجود دارد (19/0 Eta=). اندازه اثر بدست آمده برابر 57/0 می باشد که مشخص می ‎کند 57 درصد از تغییر ات متغیر وابسته مربوط به متغیر مستقل می باشد.

    نتیجه گیری

    بنابراین رفتار درمانی دیالکتیک در کاهش اضطراب فراگیر سواد آموزان نهضت موثر است لذا مربیان باید به این نکته توجه داشته باشند.

    کلیدواژگان: رفتار درمانی دیالکتیک، اضطراب فراگیر، سوء مصرف مواد مخدر در نوجوانان
  • عزیز منتی*، دکتر کیوان شعبانی مقدم صفحات 211-222
    مقدمه و هدف

    هدف تحقیق حاضر، تاثیر طراحی و عناصر آن بر رضایتمندی مشتریان و کیفیت ادراک شده اماکن ورزشی در استان های غرب کشور(کرمانشاه، کردستان، همدان، ایلام و لرستان) در دهه 90-1380می باشد.

    روش شناسی

    روش تحقیق در این پژوهش روش توصیفی و از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری این تحقیق 4000 نفر از مشتریان (ورزشکاران)اماکن ورزشی سر پوشیده غرب کشور که سابقه 6 ماه فعالیت ورزشی داشته را شامل می شودکه به روش نمونه گیری تصادفی دسترس و هدفمند و طبق فرمول کوکران تعداد 400 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند .جهت جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه طراحی اماکن ،کیفیت خدمات و رضایتمندی شامل سوالات با طیف پنج گزینه ای لیکرت استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط برخی از اساتید و متخصصان مدیریت ورزشی مورد بررسی و تایید قرار گرفت و میزان پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب به میزان 89/0 ، 84/0 و 85/0 بدست آمد.جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمارهای توصیفی و آزمونهای استنباطی نظیر آزمون کلوموگروف اسمیرنوف ،تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    نتایج

    نتایج تحقیق نشان داد بین طراحی اماکن و عناصر آن بر رضایتمندی مشتریان اماکن ورزشی غرب کشور استانهای (ایلام ،همدان،لرستان وکرمانشاه) رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد بین طراحی اماکن و عناصر آن بر کیفیت ادراک شده اماکن ورزشی غرب کشور رابطه معنی داری وجود دارد .

    کلیدواژگان: کیفیت ادراک شده، رضایتمندی مشتریان، طراحی
  • اکرم پور رضاییان*، بهروز زینتی، مریم غلامی غلباغی، شبنم امیری صفحات 223-230
    مقدمه و هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر، ارزیابی و مقایسه سرمایه روانشناختی دبیران تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی دلفان بود. روش پژوهش، علی مقایسه ای است.

    روش شناسی

      آزمودنی های پژوهش شامل کلیه دبیران تربیت بدنی(88 نفر) و غیر تربیت بدنی(360 نفر) دلفان بودند. کلیه دبیران تربیت بدنی به روش تمام شمار به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شدند. در مورد دبیران غیرتربیت بدنی، با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کوهن، گرجسی و مورگان، تعداد 175 نفر به عنوان حجم نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شد. برای سنجش سرمایه روانشناختی از پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز(2007) استفاده شد. روایی پرسشنامه به شکل صوری مورد تایید استاد راهنما قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ، مقدار 83/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده، با توجه به عدم طبیعی بودن بودن توزیع، از آزمون یو من ویتنی و آزمون فریدمن استفاده شد.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان داد که بین سرمایه روانشناختی دبیران تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی و ابعاد آن (شامل خودکارآمدی، امیدواری، تاب آوری و خوش بینی) تفاوت معنی داری وجود داشت(05/0≥P). همچنین بین اولویت بندی عوامل سرمایه روانشناختی در بین دو گروه تفاوت وجود داشت.

    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، خودکارآمدی، امیدواری، تاب آوری و خوش بینی
  • مریم مزیدی*، بهروز خداداد، الهام شهاب پور، مسعود خرسندی کلور صفحات 231-244
    مقدمه و هدف

    کمردرد به عنوان یکی از شایعترین بیماری های اسکلتی عضلانی شناخته شده است. هدف از آن مقایسه تاثیر شش هفته تمرینات مکنزی و برنامه آموزشی سلامت کمر بر درد، کیفیت زندگی و کنترل حرکت بیماران دارای کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود.

    روش شناسی

    45 بیمار مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی(میانگین سن 24/3± 02/34سال) با استفاده از پرسشنامه کبک در سه گروه تمرینات مکنزی(15=n)، برنامه آموزشی سلامت کمر(15=n) و کنترل(15=n) قرار گرفتند. آزمون های کنترل حرکت لوماجوکی(2007)، پرسشنامه رولاند موریس و مقیاس بصری درد به ترتیب برای سنجش کنترل حرکت، کیفیت زندگی و ارزیابی درد کمر در ابتدا و پس از شش هفته تمرین مورد استفاده قرار گرفتند. از آزمون تحلیل کوواریانس و تعقیبی سیداک به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در سطح معنی داری 05/0 در نرم افزار SPSS نسخه22 استفاده شد.

    نتایج

    بهبودی قابل توجهی در کنترل حرکت، کیفیت زندگی و میزان درد گروه تمرینات مکنزی و برنامه آموزشی سلامت کمر مشاهده شد. بهبودی در گروه برنامه آموزشی سلامت کمر قابل توجه تر بود، اما از نظر آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.نتیجه گیری: یافته های نشان داد هر دو برنامه تمرینات مکنزی و برنامه آموزشی سلامت کمر در بهبود کیفیت زندگی و کنترل حرکت بیماران کمردرد مزمن غیراختصاصی موثر هستند. برای نتایج قطعی تر، پژوهش های آینده باید به بررسی اثرات طولانی مدت برنامه های تمرینات مکنزی و آموزشی سلامت کمر در درمان بیماران کمردرد مزمن غیراختصاصی با حجم بزرگ تر بپردازند.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی سلامت کمر، تمرینات مکنزی، کمردرد مزمن غیراختصاصی، کیفیت زندگی، کنترل حرکت
  • حمیده سلطانی*، محمدرضا صادقیان، حسین صمدی صفحات 245-253
    مقدمه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازی های اگزرگیم و سنتی بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی کودکان دارای تاخیر حرکتی 9-7 ساله شهر یزد انجام شد.

    روش شناسی

    طرح پژوهش آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه مورد پژوهش تمام کودکان 9-7 ساله دبستانی شهر یزد در سال تحصیلی 98-97 بودند که به صورت تصادفی انتخاب و داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. در نهایت 60 نفر که متناسب با اهداف تحقیق بودند انتخاب شدند. پس ازآن پیش آزمون با استفاده از آزمون رشد حرکتی درشت (TGMD-2) انجام گرفت و بر اساس نمره کسب کرده در این دو آزمون، داوطلبان به صورت تصادفی در 3 گروه مساوی (n =20) اگرزگیم، سنتی و کنترل جای داده شدند. گروه اول برنامه اگزرگیم (دو و میدانی، بولینگ  وفوگپلی) را در 8 هفته (هر هفته 2 جلسه) اجرا کردند. گروه دوم برنامه تمرینی سنتی (تمرینات حسی - حرکتی) را در 8 هفته (هر هفته 2 جلسه) اجرا کردند. گروه سوم گروه کنترل که در آن داوطلبان بدون فعالیت سازمان دهی شده بودند.

    نتایج

    نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد که تمرینات اگزرگیم و سنتی بر مهارت های حرکتی درشت کودکان 9-7 ساله تاثیر مثبت دارد و بین تمرینات سنتی و اگزرگیم در بحث مهارت های حرکتی کودکان 9-7 ساله تفاوت معنی داری وجود ندارد. این دو نوع برنامه ی تمرینی نسبت به گروه کنترل تاثیر بیشتری داشتند (05/0P

    کلیدواژگان: اگزرگیم، سنتی، مهارتهای حرکتی درشت
  • الهام شهاب پور*، حمید آقاعلی نژاد صفحات 254-261
    مقدمه و هدف

    با توجه به اهمیت انجام گرم کردن و تاثیر آن بر مکانیزم های فیزیولوژیکی پویایی اکسیژن مصرفی دوره ریکاوری ،پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر شدت گرم کردن بر پاسخ پویایی اکسیژن مصرفی دوره ریکاوری پس از فعالیت بیشینه ی پیوسته در بازیکنان بسکتبال زن انجام پذیرفت.

    روش

      7 بازیکن بسکتبال زن با میانگین سنی  52/1 ± 21  سال ، قد 72/3 ± 8/166 سانتی متر ، توده بدن  76/5 ± 85/60 کیلوگرم و میانگین شاخص توده بدن 72/1 ± 7/21 کیلو گرم بر متر مربع و حداکثر اکسیژن مصرفی برابر با 40/3 ± 44/41 میلی لیتر بر کیلو گرم بر دقیقه  در این پژوهش شرکت کردند. پس از اندازه گیری Vo2max، آزمودنی ها در دو جلسه جداگانه، دو پروتکل گرم کردن متوسط و شدید را اجرا و سپس فعالیت بیشینه پیوسته (پروتکل بالک و ویر)، تا رسیدن به حد واماندگی انجام دادند. تمام گازهای تنفسی در طی فعالیت و 10 دقیقه از ابتدای دوره ریکاوری با استفاده از دستگاه تجزیه گاز های تنفسی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی همبسته استفاده شد.  

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش در نصف زمان ریکاوری و نصف زمان ریکاوری نبض اکسیژن تفاوت معنی دار مشاهده نشد (05/0<p).

    نتیجه گیری

    گرم کردن بدون توجه به شدت آن، سبب بهبود اجرای ورزشی می شود اما روند تغییرات اکسیژن مصرفی در دوره ی ریکاوری پس از این دو نوع پروتکل ورزشی مشابه می باشد.

    کلیدواژگان: پویایی اکسیژن مصرفی دوره ریکاوری، گرم کردن، فعالیت بیشینه پیوسته
|
  • Mohammad Hussein Sahimnia *, Mehdi Roozbahani, Muhammad Jalivand Pages 183-195
    Introduction & Objective

    The main objective of this study was to evaluate the effect of two months of handball training on the creativity of students aged 7 to 8 years in Dezful.

    Methodology

    Seventy volunteer students were randomly divided into two groups of thirty-five, and formed test and control groups. The experimental group was trained for handball for two months and the control group continued their daily activities. In a pre-test and post-test design, the creativity of both groups was measured using the Thinking Thinking Creativity in Practice and the Torrance Movement.

    Became Results

    The results of the data analysis using T-test showed that the experimental group had significantly more creativity than the control group (P≤0.05). The findings of this study indicate that there is a significant difference between the mean of creativity indices among the students of the experimental group with the control group students. These findings suggest that the provision of activities such as handball in the research team has led to the development of indicators of creativity (fluidity-imagination).

    Conclusion

    It seems that the learning of handball in this age due to the interaction of the child with his colleagues and the ball has led to their creativity growth.

    Keywords: creativity, handball, thinking, growth, Education
  • Leila Bavand Poor * Pages 196-202
    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the level of social trust among female teachers in Kermanshah. In this research, a survey method has been used to examine the factors affecting the level of social trust among female teachers. Also, documentary and library methods have been used to formulate theoretical foundations and research literature. Data gathering tools in this research are: questionnaire, internet, vector picks. Our statistical community in this research is female teachers (high school and high school) in district 1 of education in Kermanshah province. In this research, a random sampling method was used. The statistical population was 900 people, the sample size was calculated by the Cochran formula, which is 270. The results of Pearson correlation coefficient showed that there is no significant difference in the mean of social trust, but those with higher social relations also have more social trust and the lower their social relationships, the less they will be. .
    Keywords: Social Capital, Social trust, Social Acceptance
  • Mostafa Bahrami *, Nahide Bakhtiari, Zaynab Haji, Zainab Fathi Pages 203-210
    Introduction & Objective

    This is a quasi-experimental study with control group and experimental group with pretest-posttest design. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of dialectical behavioral therapy on GAD general anxiety and drug abuse in teenagers in Delphan.

    Methodology

    The statistical population of this research is adolescent drug users in Delfan. Entry requirements for subjects include scores of 14 and above in the Beck Depression Test and no treatment, such as medication or psychotherapy, in the field of depression at the time of the research. Research instrument, Dialectic Behavioral Therapy Program, Generalized Anxiety Scale (GAD).

    Results

    The results of KVA analysis indicated that there was a significant difference between the scores of the two groups (P = 0.001 and F = 0.49 (= 38), respectively) and the true zero-point hypothesis was not confirmed. Therefore, the hypothesis of the research on the effectiveness of dialectical behavioral therapy is confirmed by GAD's general anxiety. As shown by Eta, there is a significant relationship between the pre-test and post-test of GAD general anxiety (Eta = 0.19). The effect size is 0.57, which indicates that 57 percent of the change in the dependent variable is related to the independent variable.

    Conclusion

    Therefore, dialectical behavior therapy is effective in reducing the overall anxiety of literacy students, so educators should pay attention to this point.

    Keywords: Dialectic behavioral therapy, Pervasive Anxiety, Drug Abuse in Adolescents
  • Aziz Minti *, Keivan Shabani Moghaddam, Keivan Shabani Moghaddam Pages 211-222

    The purpose of this research is to determine the effect of design and its elements on customer satisfaction and perceived quality of sporting facilities in the western provinces of the country (Kermanshah, Hamadan, ilam and Lorestan) in 1380s decades. The research method was descriptive and correlational And the statistical society of this research includes 4000 clients of Indoor sports hall in the western part of the country that have a history of six months of physical activity. By random sampling method, available and targeted sampling method and according to Cochran formula, 400 individuals were selected as sample size. .In order to collect data, three questionnaires were used including designing places, service quality and satisfaction questionnaires with Likert scale. The faculty and content validity of questionnaires were reviewed and approved by some professors and sports management specialists and the reliability of the questionnaire was 0.89, 0.84 and 0.85, respectively, using Cronbach's alpha. Descriptive statistics and inferential statistics such as Kolmogorov-Smirnov test, one-way ANOVA and Pearson correlation coefficient were used to analyze the data.The results of the research showed that there is a significant relationship between the design of the premises and its elements on the satisfaction of the customers of western sports facilities in the provinces of Ilam, Hamadan, Lorestan and Kermanshah. Also, the results of the research showed that there is a significant relationship between the design of the premises and its elements on perceived quality of sporting facilities in the west of the country

    Keywords: Perceived Quality, Customer Satisfaction, Design
  • Akram Pur Rezaian *, Behrouz Zeinati, Maryam Gholami Gholbaghhi, Habnam Amiri Pages 223-230
    Introduction & Purpose

    The purpose of this study was to evaluate and compare the psychological capital of physical education and non-physical education teachers in Delphi. The research method is causal comparative.

    Methodology

    The subjects included all physical education teachers (n = 88) and non-physical education (n = 360) dolphins. All teachers of physical education were considered as sample size by the whole number method. In the case of non-physical educators, 175 individuals were selected by simple random sampling method using the sample size table of Cohen, Georgia, and Morgan. The psychological capital questionnaire of Lutz (2007) was used to measure psychological capital. The validity of the questionnaire was formally approved by the supervisor. Reliability of the questionnaires was calculated 0.83 using Cronbach's alpha test. To analyze the data, due to abnormal distribution, U Mann Whitney and Friedman tests were used.

    Results

    The findings showed that there was a significant difference between the psychological capital of physical education and non-physical education teachers (including self-efficacy, hope, resilience and optimism) (P≥0.05). There was also a difference between the two groups regarding the prioritization of psychological capital factors.

    Conclusion

    It can be concluded that the topics discussed in explaining the results of this study are likely to have generality and applicability for teachers of physical education as an athlete community.

    Keywords: psychological capital, self-efficacy, hope, Resilience, optimism
  • Maryam Mazidi *, Behroz Khodadad, Elham Shahabpour, Masoud Khorsandi Kolur Pages 231-244
    Introduction & purpose

    Backace is the one of the most common muscle skeletal disases kwon. The aim of this study was to comparison the effects of 6-weeks McKenzie and back school education exercises on pain, quality of life and movement control of patient’s with chronic non-specific low back pain.

    Methodology

    45 paitients with chronic non-specific low back pain (mean age34.2±3.24years) were selected using the quebec questionnaire and were divided in three groups of McKenzie exercises (n=15), back school education program(n=15) and control(n=15). Lumajaki movement control test, Roland Morris questionnaire and visual analoge scales were respectively used to measure movement control, quality of life and low back pain at the base line and after 6 weeks exercising. Analysis of covariance and Sidak post hoc tests were used to data analysis at a significant level of 0.05 in SPSS software (Version22).

    Results

    The result indicated that Wells’ metacognitive therapy on reducing anxiety, increasing happiness, improving emotional intelligence and modifying strategies cognitive emotional regulation have been significant effects.

    Conclusion

    Findings of this study revealed that both of McKenzie and back school education exercises are effective in patient with non-specific chronic low back pain. To obtain more conclusive results, future reaserch should investigate the effects of long-term McKenzie and back school education exercises in the treatment of patients with chronic non-specific low back pain with its large sample size.

    Keywords: chronic non-specific low back pain, Quality of Life, movement control, McKenzie exercises, back school education exercises
  • Hamideh Soltani *, Mohammad Reza Sadeghian, Hossein Samadi Pages 245-253
    Introduction & Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of exergame and traditional games on the development of fundamental movement skills in 7-9 year old children with developmental motor delay in Yazd.

    Methodology

    The experimental design of this study was pretest-posttest with control group. The study population consisted of all children aged 7–9 years of primary school in Yazd in the school year 97-98 who were randomly selected and participated in this study voluntarily. Finally, 60 individuals were selected that fit the research objectives. After that the pre-test was performed using TGMD-2 and based on the scores obtained in these two tests, the volunteers were randomly divided into 3 equal groups (n = 20). The first group performed the Exergame program (athletics, bowling, and wrestling) for 8 weeks (2 sessions per week). The second group performed the traditional training program (sensory-motor training) in 8 weeks (2 sessions per week). The third group was the control group where the volunteers were organized without activity.

    Results

    The results of the analysis of covariance showed that exergame and traditional exercises had a positive effect on fundamental movement skills of 7-9 years old children and there was a significant difference between traditional and exergame exercises in motor skills discussion of 7-9 years old children. Does not exist. These two types of training programs were more effective than the control group (P

    Keywords: Exergame, traditional, Fundamental movement skills
  • Elham Shahabpour *, Hamid Agaali Nejad Pages 254-261
    Introduction & Purpose

    Corresponding Author Address: Department of Physical Education, Faculty of Humanities, Tarbiat Modarres University, Hamid Agha-Ali Nejad, Tehran, Iran.

    Background and Aim

    Regarding the importance of warming and its effect on the physiological mechanisms of oxygen consumption in the recovery period, the present study aimed to investigate the effect of warming intensity on the response to oxygen consumption dynamics of recovery period after continuous maximal exercise in female basketball players. Done.

    Methodology

    Seven female basketball players with mean age of 21 /1 1.52 years, height of 166.8 3 3.72 cm, body mass of 60.85 5 5.76 kg and mean body mass index of 21.7 ± 1.72 In this study, the maximum oxygen consumption was 41.44 ± 3.40 ml / kg. After measuring Vo2max, the subjects performed two moderate and intense warm-up protocols in two separate sessions and then continued maximal activity (the Balck and Weir protocols) to reach the exhaustion. All respiratory gases were collected during the activity and 10 minutes from the beginning of the recovery period using a respiratory gas analyzer. Data were analyzed using paired t-test.

    Results

    According to the results of the study, there was no significant difference between half recovery time and half recovery time (P <0.05).

    Conclusion

     Regardless of its intensity, warming improves athletic performance, but the process of changes in oxygen consumption in the recovery period after the two exercise protocols is similar.

    Keywords: Oxygen dynamics of recovery period, Warming up, Continuous maximal activity