آرشیو چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷، شماره ۲۱۹۰۷
اخبار کشور
۳

بهره برداری از نخستین کارخانه تولید سلول های انسانی در غرب آسیا

نخستین کارخانه تولید سلول های انسانی یا بنیادین در ایران و غرب آسیا با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر بهداشت به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، اسحاق جهانگیری قبل از آغاز آیین بهره برداری از این دستاورد علمی از خط تولید و کشت سلول های بنیادین در واحد فناورانه پیشرفته شرکت ایرانی «سل تک فارمد» بازدید کرد.

این مجموعه با همکاری بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و پژوهشگاه رویان وابسته به جهاد دانشگاهی و با سرمایه گذاری 500 میلیارد ریال در زمینی به وسعت هزار و 300 متر مربع در جنوب غرب تهران راه اندازی شده است.

6 محصول اصلی بر گرفته از سلول های بنیادی در این کارخانه تولید می شود و بیش از 260 نیروی متخصص به صورت مستقیم و غیر مستقیم در آن مشغول به کار هستند.

دارو های پایه سلولی برای درمان بیماری های ویتیلیکو، قلبی و عروقی، آرتروز و بیماری های پوستی از محصولات این کارخانه با فناوری بالاست.

این کارخانه که در حوزه سلول های بنیادی و طب ترمیم فعالیت دارد، تا پایان سال 97 و بعد از تایید وزارت بهداشت، هفت داروی دیگر برای درمان بیماری های شبکه های عصبی، ام اس و گوارشی وارد بازار خواهد کرد.

تنها تعداد انگشت شماری از کشور های جهان دانش و فناوری تولید این محصولات را در بخش سلول های بنیادی دارند و اهمیت این دارو ها در استفاده از سلول های بنیادین بیمار و کشت آن در محیطی حساس و قرنطینه (ایزوله) است که بعد از کشت به بدن بیمار تزریق می شود.

دانش صنعتی سازی تولید دارو های سلولی در ایران همزمان با جهان آغاز شده است و بومی سازی آن هزینه 30 هزار دلاری این نوع درمان را به دو هزار دلار در داخل کشور کاهش داده است.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در مراسم بهره برداری از نخستین کارخانه تولید انبوه فرآورده های سلولی افزود: بهره برداری از این کارخانه سندی بر توانایی کشور و اتکا به جوانان و نخبگان است.

محمد مخبر دزفولی با تاکید بر اینکه در ستاد اجرایی چارچوبی را برای خودمان تعیین کرده ایم، افزود: براساس این چارچوب باید فعالیت ها در محدوده اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و اشتغال زایی باشد و تا کنون بیش از 450 هزار فرصت شغلی به ویژه در مناطق محروم ایجاد کرده ایم.