آرشیو یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، شماره ۴۳۳۲
استان ها
۱۸

لزوم انتقال بار تردد مردم خوزستان از جاده به روی ریل ها

محمد علاف پور

دنیای اقتصاد – اهواز: مدیرکل راه آهن جنوب با اشاره به کاهش تلفات جاده ای و استهلاک جاده ها در صورت انتقال بار تردد از جاده به روی ریل ها گفت: از نظر هزینه ای تردد با قطار حدود یک پنجم هزینه تردد جاده ای است و مردم می توانند با بهترین قطارهایی که برای آنها در نظر گرفته شده است، در استان خوزستان تردد کنند.

عبدالکریم درویش زاده با اشاره به جابه جایی شمش و ورق های عریض در استان توسط راه آهن جنوب اظهار کرد: سال گذشته حدود 2 میلیون و 200 هزار تن شمش از شرکت فولاد خوزستان در اهواز از طریق راه آهن به بندر امام در ماهشهر منتقل شد.

وی با اشاره به توجه مجموعه استان به بخش راه آهن، ادامه داد: اگر این حجم از کالا قرار بود از سوی حمل ونقل جاده ای جابه جا شود، باید 110 هزار تریلر در جاده های خوزستان تردد می کرد که این عدد با احتساب بازگشت تریلرها به 220 هزار تردد در جاده میان اهواز و بندر امام می رسید. مدیرکل راه آهن جنوب افزود: حذف این حجم از تردد از جاده ها علاوه بر اینکه بار ترافیکی جاده های خوزستان را کاهش داده است، استهلاک و تلفات جاده ای را نیز به همان میزان کاهش داده است. اگر بتوانیم بار تردد را از جاده به روی ریل ها انتقال دهیم گام بزرگی در زمینه کاهش تلفات جاده ای و بحث استهلاک جاده برداشته ایم. درویش زاده اظهار کرد: اگر شرکت گروه ملی فولاد و کارخانه فولاد کاویان که در درون شهر اهواز قرار دارند، در پیک مصرف خود کار کنند، یک میلیون و 600 هزار تن از محصولات شرکت فولاد خوزستان را مصرف می کنند و این به معنی آن است که 80 هزار کامیون از فولاد خوزستان باید به سمت این دو کارخانه تردد کنند. در این زمینه اگر بتوانیم همین ترددها را کاهش دهیم خدمت بسیار بزرگی در شهر اهواز برای کاهش بار ترافیک انجام داده ایم. وی ادامه داد: یکی از راه های کاهش تصادفات و کاهش بار ترافیکی جاده ها، انتقال بار از جاده به ریل است. هزینه حمل بار در ناوگان ریلی از فولاد خوزستان تا بندر امام تقریبا یک سوم حمل و نقل جاده ای است و در ناوگان حمل و نقل ریلی، به صورت یکجا می توانیم حدود 5 تا 6 هزار تن بار را در این مسیر انتقال دهیم.