آرشیو پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷، شماره ۶۹۴۱
سیاسی
۲
درنگ

«اف ای تی اف» و عینک بدبینی

یکی از کارشناسان حقوقی مرکز مبارزه با پولشویی در دیداری روایت می کرد که خیلی از همکاران او و حتی تیم مذاکره کننده مرتبط با مسائل اف ای تی اف و از جمله میثم نصیری احمدآبادی رئیس مرکز مبارزه با پولشویی که اخیرا حاشیه هایی برایش ساختند، قبل از دولت اعتدال مشغول به کار بوده اند و حتی در تقسیم بندی های مرسوم، جزو اصولگرایان محسوب می شوند. او می گفت که برخی رسانه هایی که پیش از این مدام خبرها و نظرهای آنها را پوشش می دادند، حالا با برجسته شدن بحث های مربوط به لوایح 4 گانه دیگر هیچ خبری از آنها کار نمی کنند. به گفته او، حالا حتی دوستان اصولگرایشان هم حرف شان را نمی خوانند، چون همه چیزهای فنی، سیاسی و جناحی شده است.

این کارشناس حتی این را هم اضافه کرد که سابقه و علت تصویب قانون مبارزه با پولشویی بخوبی نشان می دهد که مراوده ما با اف ای تی اف از چه زمانی آغاز شد و در چه دولتی به اهمیت همکاری با این نهاد پی بردیم، اما حالا که دولت عوض شده و دولت اعتدال سر کار است، با ما که هنوز همان افراد هستیم و همان جهت گیری های سیاسی را داریم، به صورت دیگری برخورد می شود.

واقعیت این است که بحث های مربوط به اف.ای.تی.اف، فنی و البته قابل فهم است. منتقدان و مخالفان براحتی در گفت وگوها با کارشناسان مرتبط می توانند زوایای مختلف و البته محسنات آن برای کشور را دریابند. چنانکه کارشناس حقوقی مرکز پولشویی در روایت خود برای خبرنگار «ایران» توضیح داد که بتازگی کارشناسان مرتبط با اف ای تی اف به یکی از شخصیت های اصولگرا که عضو مجمع تشخیص هم هست مراجعه کرده و جزئیات مذاکرات و توصیه های اف ای تی اف، محتوای لوایح و حق شرط های ایران را برای او تشریح کردند. در پایان مذاکره، این چهره سیاسی از کارشناسان خواست هرچه زودتر دیدگاه های خود را با بزرگان حوزه و سیاست هم مطرح کنند تا آنان هم متوجه شوند که اف ای تی اف، این هیاهوی رسانه ای و سیاسی نیست، بلکه توصیه هایی است که ما به آن نیاز داشته ایم.

بر همین اساس از یک سو می توان بر مسئولان مرتبط خرده گرفت که چرا از ابزارها و شیوه های مختلف موجود برای ارتباط بر قرارکردن با مخالفان استفاده نکرده اند و همزمان بر مخالفان هم ایراد گرفت که چرا آنها بدون کسب اطلاعات فنی و تخصصی پیشداوری کرده و موافقان و رقیبان سیاسی خود را ترسو و خائن و بی غیرت خوانده اند. البته در این میان برخی هم هستند که گویی مواجهه آنها با موضوعات سیاسی خارج از چارچوب های منطقی و تنها بر اساس منافع جناحی تعریف شده خودشان است و بر این اساس هیچ توضیحی هم آنها را قانع نخواهد کرد. مضاف بر اینکه چه بسا عینک بدبینی و بی اعتمادی هم به چشم داشته باشند. به هر روی به گفته این کارشناس حقوقی، اف ای تی اف بیشتر از آنکه نیازمند این همه هیاهو باشد، مستحق گفت وگو و تبادل اطلاعات و نظرات است.