بررسی الگوی آشکارسازی و وضعیت حمایت اجتماعی افراد HIV مثبت

پیام:
چکیده:
مقدمه
آشکارسازی وضعیت ابتلا به HIV از عوامل مهم در پیشگیری و کنترل این بیماری به شمارمی آید. هدف از پژوهش حاضر، تعیین الگوی آشکارسازی وضعیتHIV و وضعیت حمایت اجتماعی درک شده افراد مبتلا می باشد.
مواد و روش ها
116 نفر از افراد HIV مثبت مراجعه کننده به مراکز مشاوره رفتاری به طور تصادفی انتخاب شدند. وضعیت حمایت اجتماعی با پرسش نامه خودایفای نوربک و وضعیت آشکارسازی با دو سوال بررسی گردید.
نتایج
میانگین سنی افراد تحت مطالعه 7/7± 7/36 سال بود و 4/72% از افراد نمونه مرد بودند. 2/42% از افراد، آلودگی از طریق رابطه جنسی، 44% ازطریق تزریق با سرنگ آلوده و 8/13% نیز دیگر موارد انتقال را ذکر نمودند. از میان این افراد، 1/62% وضعیتHIV خود را آشکار کرده بودند. در تحلیل رگرسیون لجستیک، میزان آشکارسازی، با متغیرهای سن، جنس، تعداد CD4، تحصیلات بالاتر از دیپلم و حمایت اجتماعی کارکردی پیشگویی شد.
نتیجه گیری
بیش از نیمی از افراد، وضعیت خود را برای حداقل یکی از اعضای شبکه ارتباطی خود آشکار کرده بودند. آشکارسازی کمتر زنان می تواند ناشی از نگرش جامعه درباره این بیماری باشد. حمایت اجتماعی کارکردی می تواند از عوامل مهم در آشکارسازی وضعیت ابتلا باشد. نتایج این پژوهش لزوم توجه بیشتر به برنامه های آموزشی در افراد مبتلا و شبکه ارتباطی آن ها، درمورد اهمیت آشکارسازی را نشان می دهد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
101
لینک کوتاه:
magiran.com/p1093813 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!