بررسی خستگی بر اساس دو معیار سنجش خستگی در بیماران همودیالیزی بیمارستان بعثت شهر همدان

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
خستگی از عوارض بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه است که به منظور بررسی آن در بیماران دیالیزی از معیارهای آن استفاده می شود. استفاده از این معیارها به پرستاران برای برنامه ریزی بهتر در تشخیص خستگی کمک می نماید. لذا تحقیق حاضر با هدف تعیین فراوانی خستگی در بیماران همودیالیزی بر اساس دو معیار سنجش دیداری خستگی و شدت خستگی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها
در این پژوهش توصیفی تحلیلی، اطلاعات از 200 بیمار همودیالیزی در بیمارستان بعثت شهر همدان به روش سرشماری در سال 1391 بوسیله سه پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک، شدت خستگی و نمودار تصویری روتن جمع آوری گردید. پرسشنامه ها با روش اعتبار محتوا و پایایی پرسشنامه با آزمون مجدد تایید شد. استخراج اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری خی دو و فیشر انجا م گردید.
یافته ها
آزمون آماری فیشر با سطح معنی دار 5 درصد توافق بین پرسشنامه شدت خستگی با معیار دیداری در رده بندی افراد در سه گروه خستگی شدید ،خستگی متوسط و عدم خستگی را نشان نداد.
نتیجه گیری
یافته های پژوهش نشان داد معیار تصویری روتن و پرسشنامه شدت خستگی در بررسی شدت خستگی بیماران همودیالیزی تفاوت معنا داری ندارند .اما به دلیل ساده تر بودن و تطابق معیار سنجش خستگی روتن با پژوهش های قبلی این معیار برای بررسی خستگی در پژوهش های بعدی پیشنهاد می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
33
لینک کوتاه:
magiran.com/p1539530 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!