بررسی سیستمی مکانیزم های فعال بر سرانه ی آب شهری و منابع آب تخصیص یافته ی آن با اولویت توسعه ی پایدار (مطالعه موردی: شهر بیرجند)

پیام:
چکیده:
با توجه به گسترش روزافزون جمعیت و تقاضای آب و خشک سالی های پی در پی و کمبود بارش، بحران آب به ویژه در مناطق خشک ایران به یک معضل اساسی تبدیل شده است. یکی از راهکارهای مهم برای مقابله با این بحران در بخش شهری، مدیریت تقاضا و مصرف آب است که این امر مستلزم شناخت مکانیزم های موثر بر مصرف و تقاضای آب در بخش مصرفی در راستای تحقق اهداف مدیران و برنامه ریزان در زمینه ی مدیریت جامع و یکپارچه ی منابع آب می باشد. این مطالعه با هدف بررسی سیستمی الگوهای ساختاری حاکم بر سرانه ی آب شهری و منابع آب شهر بیرجند واقع در استان خراسان جنوبی و با استفاده از نرم افزار Vensim، جهت دستیابی به توسعه ی پایدار در زمینه ی آب شهری طی سال های 1392-1387 انجام گرفته است. نتایج نشان داد که با ادامه ی الگوی مصرفی موجود در منطقه میزان سرانه ی آب مصرفی شهروندان رو به افزایش بوده و موجب افت سطح آب زیرزمینی دشت بیرجند می گردد. همچنین می توان دریافت که بکارگیری سیاست های دولتی در بخش آب و نیز صرفه جویی در مصرف توسط شهروندان به صورت هم زمان، به طور میانگین با کاهش 03/30 درصد در سرانه ی آب شهری نسبت به الگوی مصرفی موجود، به عنوان روشی موثر در تغییر الگوی مصرف و به تبع آن کنترل مصرف آب شهری، می تواند به طور قابل ملاحظه ای روند افزایشی افت سطح آب زیرزمینی منطقه را به طور میانگین به میزان 47/28 درصد تقلیل نماید.
زبان:
فارسی
صفحات:
433 تا 443
لینک کوتاه:
magiran.com/p1631022 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!