بررسی تاثیر نزدیکی جغرافیایی بر هم انتشاری دانشگاه و صنعت در ایران با استفاده از مدل گرانشی نیوتون

چکیده:
زمینه و هدف
به دلیل اهمیت ارتباط علمی میان دانشگاه و صنعت، بسیار مهم است که عوامل موثر بر این ارتباط شناسایی شوند. بر این اساس، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر نزدیکی جغرافیایی بر همکاری دانشگاه و صنعت انجام شده است. شاخص همکاری در این پژوهش، میزان هم انتشاری دانشگاه و صنعت در نظر گرفته شده است.
روش پژوهش: این پژوهش با رویکرد علم سنجی فضایی انجام گرفته است. در این بررسی هم انتشاری های دانشگاه و صنعت در ایران در فاصله سال های 2010- 2014 در نمایه استنادی گسترش یافته علوم از پایگاه وب او ساینس (تامسون رویترز)مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی تاثیر نزدیکی جغرافیایی، از مدل گرانشی نیوتون استفاده شده است که در ارتباط با همکاری های پژوهشی بیان می کند که میزان هم انتشاری دانشگاه و صنعت، به میزان انتشارات هر کدام و فاصله ای که میان آن دو وجود دارد، بستگی دارد.
یافته ها
نتایج حاصل از به کارگیری مدل گرانشی نیوتون نشان داد که در بازه زمانی پنج ساله 2010 تا 2014 در پایگاه وب او ساینس، در هم انتشاری دانشگاه و صنعت در سطح ملی، عامل جغرافیایی عامل تاثیرگذار بوده است. بر این اساس میان فاصله جغرافیایی و هم انتشاری دانشگاه و صنعت ارتباط معکوسی برقرار است، بدین معنی که هرچه فاصله جغرافیایی میان پژوهشگران دانشگاهی و صنعتی بیشتر می شود، میزان هم انتشاری میان آن دو کمتر می شود.
نتیجه گیری
از یافته های این پژوهش، می توان در سیاستگذاری های پژوهشی استفاده کرد، به شکلی که با توجه به جریان محلی دانش دانشگاهی و کثرت واحدهای دانشگاهی در مناطق مختلف، صنایع و دانشگاه ها بتوانند از مزایای هم انتشاری با یکدیگر استفاده کنند و از طرفی با فراهم آوری امکانات ارتباط برای پژوهشگرانی که در یک منطقه نیستند، این امکان برای پژوهشگران فراهم شود که همتایان پژوهشی خود را بیابند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
55
لینک کوتاه:
magiran.com/p1688203 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!