مقایسه فراوانی عوامل خطر بروز یبوست در سالمندان با و بدون یبوست در بیمارستان حضرت رسول (ص)

پیام:
چکیده:
اهداف شناخت عوامل خطر و شیوع آن ها در بروز یبوست سالمندان در این مطالعه مدنظر بود. یبوست مشکل شایعی در سالمندان است و در سالمندان آسیب پذیر به عوارضی نظیر احتباس ادراری و بی اختیاری سرریز منجر می شود. توجه به گرفتن شرح حال دقیق برای شناسایی عوامل خطر، از مصرف بی رویه مسهل و عوارض آن در این گروه سنی جلوگیری خواهد کرد.
مواد و روش ها این مطالعه مورد شاهدی بر روی صد بیمار 65 سال و بالاتر انجام شد. 50 نفر از آن ها یبوست داشتند و 50 نفر یبوست نداشتند که به کلینیک بیمارستان حضرت رسول اکرم مراجعه کرده بودند. برای تجزیه وتحلیل آماری از نرم افزار آماری 16.SPSS v استفاده شد.
یافته ها نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که فراوانی عواملی نظیر مصرف چندین دارو، مصرف داروهای بلاکرکانال کلسیم، مصرف داروهای آنتی کولینرژیک، تحرک نداشتن، دهیدراتاسیون، رژیم غذایی کم فیبر و نیز بیماری هایی همچون دیابت، هیپوتیروئیدیسم، سکته مغزی، بدخیمی، نارسایی کلیوی و پارکینسون به طور معنی داری در سالمندان دچار یبوست بیش از سایر سالمندان بدون این مشکل وجود دارد. از سوی دیگر، فراوانی مصرف مواد مخدر و افسردگی در دو گروه اختلاف قابل توجهی نداشت.
نتیجه گیری شناخت عوامل موثر در بروز یبوست در جمعیت سالمندان و سنجش فراوانی این عوامل اهمیت بسزایی در درمان و بهبود اجابت مزاج ایشان دارد و با حذف عوامل خطر می توان از مصرف بی رویه مسهل ها در این جمعیت آسیب پذیر جلوگیری کرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
78 تا 89
لینک کوتاه:
magiran.com/p1717126 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!