پیشگیری از تشکیل هیدرات گازی توسط میدان مغناطیسی در ازدیاد برداشت از مخازن نفتی با استفاده از روش فرازآوری با گاز

چکیده:
یکی از مسائل مربوط به گاز طبیعی، پدیده ی تشکیل هیدرات های گازی است. بسیاری ترکیبات گاز طبیعی در ترکیب با آب تشکیل هیدرات می دهند که این معضل از مهم ترین مشکلات تولید، فرآورش و انتقال گاز است. امروزه در چاه های تولیدی کشور به علت افت فشار مخزن و افزایش گرانروی سیال، با مشکل تولید نفت روبرو هستیم. بنابراین متناسب با سناریوی تولید از مخزن از روش های ازدیاد برداشت مانند تزریق گاز و آب یا فرآزآوری با گاز استفاده می گردد. اما با تمام این تلاش ها همچنان مشکلاتی در به کارگیری روش های مذکور وجود دارد. مثلا شرایط گاز فرازآوری از لحاظ سرعت زیاد و ماهیت گاز (که از آب اشباع است) به گونه ای است که معمولا در محل نصب صفحات کاهنده روی خطوط لوله انتقال گاز به چاه شاهد تشکیل هیدرات هستیم.
در تشکیل پدیده ی هیدرات، پیوند هیدروژنی باعث می شود آرایش مولکول های آب در جهت خاصی متناسب با تشکیل ساختار بلوری قرار گیرند. با بررسی اثر میدان مغناطیسی بر تشکیل هیدرات مشخص شد میدان مغناطیسی به عنوان یک ممانعت کننده عمل کرده و از تشکیل هیدرات جلوگیری می کند. این اثر در فرآیند فرازآوری چاه های نفتی با گاز بسیارحائز اهمیت است و به طرز چشم گیری می تواند از اتلاف بخشی از انرژی به صورت جریان برگشتی، کاهش تولید ناشی از مسدود شدن خط تزریقی و آلودگی حاصل از سوختن گاز برگشتی جلوگیری نماید و سلامت نیروی انسانی را تامین کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
66 تا 70
لینک کوتاه:
magiran.com/p1749585 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!