تبیین ساختار تاب آوری در سالمند مبتلا به بیماری مزمن

چکیده:
مقدمه
یکی از اهداف مهم حرفه ای پرستاران در مراقبت از سالمندان، افزایش تاب آوری می باشد. تحقیقات کمی مختلفی بر روی تاب آوری سالمندان مبتلا به بیماری مزمن در دنیا انجام شده، اما در کشور ما هیچ مطالعه ای (چه کمی و چه کیفی) در این زمینه صورت نگرفته است. هدف از انجام تحقیق حاضر، تبیین ساختار تاب آوری در سالمندان مبتلا به بیماری مزمن بود.
روش
این پژوهش به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام گردید. شرکت کنندگان با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. بدین منظور، با 22 سالمند مبتلا به بیماری مزمن، طی 24 جلسه مصاحبه صورت گرفت. حداقل و حداکثر زمان مصاحبه 25 و 75 دقیقه بود. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید و با روش پیشنهادی Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
چهار درون مایه شامل «منابع پشتیبانی، وضعیت رفاهی، کاهش بهره مندی و نگرش به سالمند بیمار» از یافته ها استخراج شد که می توانند دیدگاه سالمندان مبتلا به بیماری مزمن پیرامون ساختار تاب آوری در بستر فرهنگی- اجتماعی خاص جامعه ایران را به تصویر بکشند.
نتیجه گیری
نتایج پژوهش حاضر مفاهیم مهمی از ساختار تاب آوری در سالمندان مبتلا به بیماری مزمن را آشکار ساخت که می تواند به ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی جهت درک منابع موثر بر تاب آوری و برنامه ریزی های مراقبتی جامع برای رشد و افزایش تاب آوری سالمندان کمک نماید.
زبان:
فارسی
صفحات:
314 تا 325
لینک کوتاه:
magiran.com/p1756053 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!