جداسازی هلیکوباکتر پیلوری به روش PCR از آفت های دهانی بیماران مبتلا به آفت های راجعه دهانی در سال 1381 در شهر رشت

چکیده:
مقدمه
آفت های راجعه دهانی (RAS) Recurrent Aphthous Stomatitis اختلالی است که به صورت زخم هایی محدود به مخاط دهان مشخص می شود. به دلیل شباهت های بافت شناسی که بین زخم پپتیک (Peptic ulcer) و آفت های راجعه دهانی مشاهده شده و چون ضایعات آفت های دهانی اغلب به درمان با آنتی بیوتیک های وسیع الطیف مثل تتراسایکلین پاسخ می دهند، و نقش هلیکوباکترپیلوری که در زخم پپتیک مشخص گردیده، پیشنهاد شده که این باکتری ممکن است در توسعه زخم های آفتی راجعه دهان دخالت داشته باشد. با وجود این، فقط مدارک محدودی در مورد کلونیزه شدن یا نقش احتمالی هلیکوباکترپیلوری در زخم های آفتی دهان وجود دارد.
هدف
در این مطالعه خواسته شده است تا با انجام آزمایش Polymerase Chain Reaction (PCR) بر روی نمونه های برش زده زخم های آفتی به دنبال حضور احتمالی هلیکوباکترپیلوری در این زخم ها باشیم.
مواد و روش ها
در این مطالعه از آفت های دهانی بیماران مبتلا بهRAS، به وسیله برس های دندانی نمونه برداری شد، و به منظور تعیین هلیکوباکترپیلوری از نمونه ها، آزمایش PCR، که یک روش بسیار دقیق و حساس برای جدا سازی هلیکوباکترپیلوری در نمونه های زخم آفت های راجعه دهان و نمونه هایی از مکان های دیگر دهان است، انجام گرفت. در کلیه این بیماران همچنین تست سرولوژی به روش ELISA برای تعیین میزان آنتی بادی IgG ضد هلیکوباکترپیلوری نیز به عمل آمد. بر روی تمام بیماران هر دو آزمایش PCR و ELISA انجام گرفت. بیماران مورد نظر، دارای آفت های راجعه دهانی فعالی بودند که از خرداد ماه سال 81 تا خرداد ماه سال82 به آزمایشگاه مراجعه می نمودند.
نتایج
50 مورد ازبیماران مبتلا به RAS مورد مطالعه قرار گرفتند که محدوده سنی 18 تا60 سال داشتند و میانگین سنی آنان 30/11± 38/32 سال بود، تعداد 26 نفر (52 درصد) از نظر تست ELISA مثبت شدند و از یک بیمار (2درصد)، با انجام آزمایشPCR، DNA هلیکوباکترپیلوری به دست آمد.
نتیجه گیری
طبق نتایج به دست آمده از این مطالعه، DNA هلیکوباکترپیلوری در زخم های آفتی این بیماران، حتی در آنهایی که آنتی بادی(IgG) ضدهلیکو باکترپیلوری آنها در مطالعه مثبت گزارش شده دیده نمی شود و این احتمال وجود دارد که این باکتری هیچ دخالتی در آفت های راجعه دهانی بیماران نداشته باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
33
لینک کوتاه:
magiran.com/p203590 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!