ارزیابی مدل فراتشخیصی لینچ برای اختلالات درونی سازی در رابطه با هراس اجتماعی: مدل یابی معادلات ساختاری

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

مدل لینچ، یک مدل فراتشخیصی جدید است که به تبیین اختلالات درونی سازی می پردازد. مطالعه حاضر، بخش های مهم این مدل را  در رابطه با هراس اجتماعی، به عنوان یک اختلال درونی سازی، مورد بررسی قرار می دهد.

روش کار

در این مطالعه، 521 دانشجو از سه دانشگاه  (دانشگاه تهران، دانشگاه شاهد و دانشگاه آزاد- واحد علوم پزشکی تهران) در سال تحصیلی 95-1394 با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و از طریق پرسش نامه هراس اجتماعی، مقیاس کمال گرایی چندبعدی فراست (خرده مقیاس های کمال گرایی ناسازگارانه)، پرسش نامه دوسوگرایی در ابراز هیجان، مقیاس امنیت و لذت اجتماعی و پرسش نامه مشکلات بین فردی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری، نرم افزارهای SPSS نسخه 22 و AMOS نسخه 22 مورد تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها

مدل ذکر شده برازش خوبی را نشان داد ( :9/2؛ RMSEA: 06/0؛ CFI: 98/0؛ GFI: 98/0؛ AGFI: 96/0). مطابق با نتایج به دست آمده، سبک مقابله ای بیش کنترل گرایانه (شامل بیش کمال گرایی، دوسوگرایی هیجانی، مشکلات بین فردی و فقدان امنیت اجتماعی) میانجی رابطه بین کمال گرایی والدینی و هراس اجتماعی هستند (اثر غیرمستقیم کمال گرایی والدینی بر هراس اجتماعی از طریق بیش کنترل گری: 35/0، 001/0  <p).

نتیجه گیری

به نظر می رسد که مدل فراتشخیصی لینچ برای اختلالات درونی سازی در زمینه هراس اجتماعی مورد تایید باشد. بر این اساس، کمال گرایی ناسازگارانه والدینی به سبک مقابله ای بیش کنترل گرانه منجر می شود؛ این سبک مقابله ای نیز به نوبه خود به هراس اجتماعی منجر می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
313 تا 320
لینک کوتاه:
magiran.com/p2258156 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!