شناسایی معیارهای اثربخشی برنامه های آموزش الکترونیکی درس کار و فناوری از دیدگاه صاحب نظران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

پیشینه و اهداف:

 در طی سالیان گذشته با توجه به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات، شاهد تغییرات بنیادی و فزاینده ای در آموزش عالی بوده ایم. امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان بخش جدایی ناپذیر و تلفیق شده محیط کار و کلاس درآمده و شیوه های کسب و کار، برقراری ارتباط و یادگیری را تغییر داده است. هنر و علم تعلیم و تربیت با رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات تلفیق شده و رویکرد جدیدی در یادگیری را به نام یادگیری الکترونیکی به وجود آورده است.  یادگیری الکترونیکی به عنوان پاردایم جدید آموزش مدرن مطرح می گردد و بسیاری از آرمان های آموزشی را از جمله یادگیری در مکان و زمان، یادگیری مشارکتی، خودارزیابی و خودراهبردی تحقق بخشیده است. به همین دلیل در طیف گسترده ای از فعالیت های آموزشی به کار برده می شود و بسیاری از مدارس، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در حال تدارک دیدن و آماده کردن برنامه های آموزش الکترونیکی هستند. هدف پژوهش حاضر،شناسایی معیارهای اثربخشی برنامه های آموزش الکترونیکی درس کار و فناوری از دیدگاه صاحب نظران می باشد. رویکرد پژوهش کیفی و از روش نظریه زمینه ای اشتراوس و کوربین  استفاده شده است.

روش ها :

جامعه پژوهش صاحب نظران حوزه آموزش، برنامه ریزی فناوری های نوین و درس کار و فناوری می باشند که به صورت هدفمند تعداد 18نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مقوله بندی باز، محوری و گزینشی استفاده شد.

یافته ها

براساس نتایج به دست آمده یک چارچوب اثربخشی ماتریسی از عوامل زمینه ای، علی، بازدارنده، راهبردها و پیامدها شکل گرفت. بدین صورت که تدوین چارچوب اثربخشی برنامه های آموزش الکترونیکی به عنوان مضمون فراگیر شامل عوامل مذکور بودند. هر یک از این دسته ها خود دارای ابعاد گوناگونی در مضامین پایه می باشند. بدیهی است که یافته های این پژوهش امکان ارزشیابی اثربخشی برنامه های آموزش الکترونیکی درس کار و فناوری در نظام جمهوری اسلامی ایران را فراهم آورده است.

نتیجه گیری

هدف این مطالعه شناسایی معیارهای اثربخشی برنامه های آموزش الکترونیکی درس کاروفناوری از دیدگاه صاحب نظران بود. براساس نظر مصاحبه شوندگان زمانیکه این عوامل به صورت مطلوب پدیدار شوند و زمینه های مطلوب بودن آن ها فراهم گردد، کسب فرصت های جدیدیادگیری، همگام شدن باتکنولوژی های روزجهانی، صرفه جویی دروقت،انرژی وهزینه، رشدودگرگونی جامعه کاروفناوری، رسیدن به یادگیری مادام العمر، رسیدن به اهداف برنامه های آموزش الکترونیکی درس کاروفناوری، صرفه جویی درهزینه های اضافی ومازاد، رسیدن به اهداف بالادستی، تعامل باسایرجوامع بشری، بهره وری کاردرمحیط کسب وکار، بهبودمهارت های کاربردی، بالابردن مهارت های فردی فراگیران و امکان یادگیری درحین کاربیش ازپیش خواهد شد. همچنین افزایش متقاضیان ورودبه دوره، افزایش رضایت مندی مخاطبان، افزایش سرعت یادگیری، ارتقاءدانش فناوری اطلاعات مدرسان وفراگیران اتفاق می افتد.

زبان:
فارسی
صفحات:
891 تا 900
لینک کوتاه:
magiran.com/p2291008 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!