طراحی و اعتبارسنجی الگوی آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) برای کارکنان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

پیشینه و اهداف:

 گسترش سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات در سراسر جهان در دهه های اخیر، افزایش بهره های علمی کسب وکار در مشکلات اطلاعات ناموزون و کاربرد فناوری ارتباطات و ساخت جامعه اطلاعاتی بین تمام کشورها در جهان را گسترش داده است. درحالی که به طور گسترده پذیرفته شده است که فناوری اطلاعات و ارتباطات پتانسیل ایجاد فرصت های اقتصادی، ترویج تغییرات اجتماعی و سیاسی در جامعه، فراهم آوردن دسترسی به دانش، ایجاد محرک و زمینه برای به اشترک گذاری عملی به بهترین شکل ممکن در تمام زمینه های زندگی را فراهم می کند، فرایندهای واقعی آگاه سازی در سراسر جهان کاملا نامتقارن هستند. برعکس، درحالی که انقلاب دیجیتال مرزهای دهکده جهانی را گسترش داده است، اکثریت قریب به اتفاق جهان از این اتفاق آشکار جدا نشده است. هدف از پژوهش حاضر طراحی و اعتبارسنجی الگوی آموزش فاوا برای کارکنان است.

روش ها

جهت طراحی، تدوین و ساخت ابزار پژوهش با استفاده از مصاحبه و تحلیل کیفی مولفه هایی شامل مفاهیم پایه فناوری اطلاعات، به کارگیری رایانه، واژه پرداز، صفحات گسترده، پایگاه داده، ارایه مطلب و اینترنت استخراج شده است. و بر اساس مولفه های فوق پرسشنامه ای با 35 گویه تنظیم گردیده است. جامعه آماری پژوهش کارکنان حوزه ستاد وزارت آموزش وپرورش درسال تحصیلی 96-1395 می باشند و حجم نمونه مطالعاتی آن 280 نفر در نظر گرفته شده است که با استفاده از نمونه گیری تصادفی به منظور اعتبارسنجی بیرونی انتخاب شده اند. پایایی ابزار پرسشنامه در این پژوهش مقدار 92/0 برآورد گردید که نشان از پایایی بالای ابزار طراحی شده داشت.به منظور بررسی روایی مدل تحلیل ساختاری روش های تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی، تحلیل مسیر و برازش بکار گرفته شده که نتیجه تحلیل اکتشافی شامل هفت مولفه شد که همگی دارای همبستگی مثبت بودند.

یافته ها

در پایان نتیجه تحلیل عامل تاییدی به دست آمد و شاخص های برازش در مولفه های آموزش فاوا مورد ارزیابی قرار گرفتند که نشان از برازش مطلوب و مناسب دارد.

نتیجه گیری

اقدامات لازم در جهت تبدیل الگوی پیشنهادی آموزش مهارت های فناوری اطلاعات و ارتباطات به برنامه آموزشی مدون قابل اجرا به عمل آید. این اقدامات شامل بازنگری در روش آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات کنونی، تدوین مواد آموزشی و تدوین دستورالعمل ها و ضوابط اجرایی و فراهم نمودن تمهیدات لازم جهت اجرا می باشد. در انجام اقدامات لازم برای تدوین و اجرای آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات باید هماهنگی با الگوی هفت نوع از مهارت های آموزشICDL  پیشنهاد شده فراموش نگردد. آموزش های مستقلی به نام مهارت های کاربردی رایانه قرار داده شود و کتابی با همین نام، راهنمای اساتید، و سایر مواد کمک آموزشی طراحی و تدوین گردد. و یا به طور چندرسانه ای انجام پذیرد. با توجه به اجرای این آموزش ها بارویکرد جدید در حوزه ستاد وزارت آموزش وپرورش می توان به کلیه معلمان کشور نیز این آموزش ها داده شود و با بازنگری و اطلاعات لازم در بدو استخدام کارکنان و همین طور دوره های ضمن خدمت کارکنان ملحوظ گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
203 تا 218
لینک کوتاه:
magiran.com/p2291629 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!