مقایسه اثر شدت تمرینات ویبریشن کل بدن و هوازی با دو شدت مختلف بر قدرت عضلانی و تعادل مردان سالمند: یک کارآزمایی بالینی تصادفی، یک سوکور

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

سالمندی فرآیندی است که با گذشت زمان اتفاق می افتد و منجر به تغییرات منفی ساختاری و عملکردی در بدن، سیستم ها، بخش ها و بافت های مختلف بدن می شود. تمرینات ویبریشن کل بدن (WBV) به عنوان یک جایگزین کارآمد برای بهبود عملکرد جسمانی در سالمندان به نظر می رسد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه تاثیر یک دوره تمرینات ویبریشن کل بدن و هوازی با دو شدت بالا و پایین بر قدرت عضلانی و تعادلعضلات مردان سالمند بود.

روش شناسی

36 مرد سالمند (با میانگین سنی 16/2±83/65 سال؛ قد 9/2±26/169 سانتیمتر؛ وزن 62/2±04/77 کیلوگرم؛ شاخص توده بدن 69/0±86/26 کیلوگرم بر مترمربع) به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب و بر اساس مقادیر وزن آزمونی ها همسان سازی شدند و به طور تصادفی به سه گروه: شدت زیاد (12=N)، شدت کم (12=N) و کنترل (10=N) تقسیم شدند. تمرینات ویبریشن در دو گروه شدت بالا و پایین به ترتیب با فرکانس 40 و 25 هرتز و دامنه 3 میلی متر بود و به صورت متناوب (یک دقیقه WBV: 35-30 استراحت بین ست ها) به مدت 30 دقیقه، سه جلسه در هفته و به مدت هشت هفته با وضعیت های مشخص روی پلت فرم دستگاه اعمال شد. در تمرین طناب زنی شدت بر اساس مقیاس بورگ در سطح 14 و 13 با 35-30 پرش در دقیقه برای هر دو گروه اعمال شد . آزمون های قدرت ایزومتریک دست، بلند شدن و نشستن روی صندلی و آزمون بلند شدن و رفتن به ترتیب جهت ارزیابی شاخص های قدرت عضلانی در اندام فوقانی و تحتانی و تعادل پویا در پیش آزمون و پایان هشت هفته انجام شد. از روش آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. سطح معناداری (05 /0= α) در نظر گرفته شد.

یافته ها

شاخص های قدرت عضلانی در اندام فوقانی و تحتانی و تعادل پویا در گروه های تمرینی با شدت بالا و پایین در مقایسه با گروه کنترل بهبود معناداری نشان داد (05 /0p <)؛ اما بین دو گروه تمرینی در هیچ کدام از شاخص های موردنظر تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 p>).

نتیجه گیری

به نظر می رسد هر دو شدت برنامه ترکیبی ویبریشن و هوازی سبب بهبود شاخص های قدرت عضلانی در اندام فوقانی و تحتانی و تعادل پویای مردان سالمند شده است. با توجه به میانگین و شاخص های بهبودیافته (اما غیر معنادار) این تحقیق در گروه با شدت بالا، انتخاب شدت بالا (فرکانس 40 هرتز) نسبت به شدت پایین (فرکانس 25 هرتز) اثرات مفید بیشتری به همراه خواهد داشت.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 11
لینک کوتاه:
magiran.com/p2305938 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!