شناسایی و تدوین مدل توسعه شایستگی های کارآفرینانه اعضای هیئت علمی دانشگاه ها

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

اعضای هییت علمی یکی از ذی نفعان اصلی نظام آموزش عالی و رکن اصلی و تاثیرگذار در عملکرد دانشگاه ها به شمار می آیند. شناسایی شایستگی های کارآفرینی اعضای هییت علمی، راهی به سوی افزایش کیفیت دانشگاه ها به شمار می رود. هدف از پژوهش حاضر ارایه ی مدل توسعه شایستگی های کارآفرینانه اعضای هییت علمی می باشد.

روش بررسی

این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه ی اجرا ترکیبی (کیفی و کمی) بود.جامعه ی پژوهش در بخش کیفی 25 نفر ازخبرگان و اساتید کارآفرین دانشگاهی ودر بخش کمی اعضای هییت علمی مرتبط بادفاتر رشد و کارآفرینی در دانشگاه های کشور به تعداد 1500 نفر بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 306 نفر تعیین شد. در بخش کمی، از پرسشنامه محقق ساخته حاصل از یافته های بخش کیفی استفاده شد. روایی بخش کمی از طریق اعتبار صوری و محتوایی و پایایی ازطریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های کدگذاری باز، محوری و انتخابی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزهای SPSS و PLS استفاده شد.

یافته ها: 

 نتایج بدست در بخش کیفی، عوامل موثر بر توسعه شایستگی های کارآفرینانه اعضای هییت علمی را در قالب 5 شاخص اصلی (شایستگی های کارآفرینانه اعضای هییت علمی ،مهارت ها، شایستگی های شخصیتی، عوامل تسهیل گر کارآفرینی و عوامل مداخله) و 82 شاخص فرعی نشان داد. بر اساس این یافته ها؛ مدل توسعه شایستگی های کارآفرینانه اعضای هییت علمی طراحی گردید و نتایج بخش کمی نشان داد که مدل تحقیق از برازش مطلوبی برخوردار است.

نتیجه گیری: 

کارآفرینی اعضای هییت علمی یک چارچوب چند بعدی و پیچیده می باشد. عوامل مختلفی مانند ویژگی های فردی کارآفرین، ،مهارت ها، رهنگ و،ساختار،سازمانی در توسعه این شایستگی ها موثر می باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
43 تا 51
لینک کوتاه:
magiran.com/p2415323 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!