کلونیزاسیون همزمان باکتری های غیر هلیکو باکتر و هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به گاستریت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

شناخت الگوی جمعیتی میکروب های معده و ارتباط تفاوت های آن در ایجاد و پیشرفت گاستریت می تواند کمک زیادی به فهم مکانیسم ایجاد این بیماری و طراحی مسیرهای درمانی پیشگیرانه از پیشرفت آن کند. در این مطالعه تالش شده است تا کلونیزاسیون همزمان عوامل باکتریایی در گروه بیماران دچار گاستریت مزمن مورد بررسی قرار بگیرد.

روش بررسی

در این مطالعه، تعداد 168 نمونه ی بیوپسی معده از بیماران مراجعه کننده به بخش گوارش بیمارستان فیروزگر تهران که دچار ناراحتی های گوارشی بودند جمع آوری گردید. نمونه های بیوپسی در بخش پاتولوژی با روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین مورد بررسی هیستولوژیکی قرار گرفتند و در محیط کشت اختصاصی هلیکوباکتر تحت شرایط رشد میکروایروفیل و محیط کشت های بالد آگار و مک کانکی آگار تحت شرایط هوازی از نظر حضور هلیکوباکتر پیلوری و سایر باکتری ها بررسی شدند. تعیین هویت ایزوله های هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از روش های تست اوره آز سریع، کشت و روش مولکولی PCR و تعیین هویت سایر باکتری ها توسط بررسی بیوشیمیایی و فنوتیپی انجام شد.

یافته ها

در این مطالعه فراوانی عفونت هلیکوباکتر پیلوری 4/27 درصد تخمین زده شد. میانگین سنی بیماران در دو گروه مبتال و غیر مبتال به عفونت هلیکوباکتر پیلوری یکسان بود. 5/87 درصد از کل بیماران مبتال به گاستریت مزمن بودند که بین وجود گاستریت مزمن و ابتال به عفونت هلیکوباکتر پیلوری از نظر آماری تقریبا ارتیاط معنادار بوده است)001.0: <value-P .)از میان 140 ایزوله از نمونه های بیوپسی معده بیماران مبتال و غیر مبتال به هلیکوباکتر پیلوری، باکتری های جدا شده متعلق به 12 جنس و 3 شاخه باکتریایی بودند. بیشترین باکتری های جدا شده بر حسب جنس به ترتیب شامل استرپتوکوکوس، استافیلوکوکوس، میکروکوکوس، اشرشیا کلی، باسیلوس، انتروکوکوس، کلبسیال، سودوموناس، انتروباکتر، سیتروباکتر و پروویدنسیا بودند. شاخه های پروتیوباکتریا و فرمی کوتس غالب ترین و شاخه اکتینوباکتریا کمترین شاخه باکتریایی شناسایی شده بودند. همزمانی عفونت هلیکوباکتر پیلوری با سایر باکتری های ایزوله شده بویژه با جنس های استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس دیده شد.

نتیجه گیری

حضور جنس های مختلف باکتریایی در بافت معده بیماران مبتال به گاستریت در غیاب هلیکوباکتر پیلوری پیشنهادکننده نقش احتمالی آنها در بروز یا پیشرفت این بیماری است. انجام مطالعات تکمیلی جهت تعیین ارتباط استقرار این باکتری ها با مصرف داروهای تعدیل کننده اسیدیته معده و تغییرات پاتولوژیک می تواند در پیشگیری و درمان بیماری گاستریت مفید باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
17 تا 24
لینک کوتاه:
magiran.com/p2475454 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!