بررسی و تحلیل جرایم سازمان یافته فراملی از منظر اسناد و حقوق بین الملل

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

 پیچیدگی جرایم متاثر از گذشت زمان و فناوری اطلاعات و ارتباطات از طرفی اشکال جدیدی از جرایم را پدید آورده و از طرفی دیگر مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و بازیگرانی را پدیدآورده که در جغرافیایی فراتر از حکمرانی کشورهای جرایم خود را اجرایی نمایند. جنبه ی فراملی بودن و سازمان یافتگی جرایم زمینه این را فراهم آورد تا کشورها به این نتیجه برسند که می بایستی بصورت فعال به موضوع ورود کنند مولفه های سازمان یافتگی در کنار فراملی بودن و بروز جرایم نوپدید هرگونه اقدام را با مشکل مواجه می ساخت تا اینکه عزم جامعه جهانی در مواجهه با موضوع جایگاه خود را پیدا نمود. باندهای تبهکاری از فرصت‌های به‌ دست‌ آمده از جهانی‌ شدن و سهولت‌ ارتباطات بین‌المللی‌ و برداشته‌ شدن مرزها، نقش‌ و قدرت خود را در فراسوی مرزها گسترش داده و نه‌ تنها یک‌ جامعه‌ و ملت‌ را مورد تهدید قرار می‌دهند بلکه‌ امنیت‌ جهانی‌ را نیز به‌ خطر می‌اندازند. محقق در این جستار سعی دارد تا به بررسی و تحلیل جرایم سازمان یافته فراملی از منظر اسناد و نظام حقوق بین الملل بپردازد.

روش تحقیق:

 پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و جمع آوری اطلاعات آن به روش کتابخانه ای صورت گرفته و اطلاعات به دست آمده به روش تحلیلی توصیفی بررسی گردیده است. لذا با عنایت به آنکه اطلاعات حاصل با استفاده از ابزار کتابخانه ای گردآوری شده است از کتب، مقالات و منابع اینترنتی و سایر منابع پژوهشی معتبر و در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی به صورت فیش برداری استخراج گردیده است تا بدین وسیله مهم ترین مصادیق جرایم سازمان یافته شناسایی و مورد کنکاش قرار گیرد.

یافته ها و نتایج

 آنچه از ساختار و بافتار باندهای تبهکاری سازمان یافته بر می آید ناظر بر این است که، سازمان های تبهکاری به راحتی با محیط فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی پیرامون خود سازگار می شوند و با برقراری ارتباطات کارآمد محلی از کمترین امکانات موجود بیشترین بهره وری را کسب می کنند، کثرت نوظهور گروه های سازمان یافته در سطح‌ منطقه‌ و جهان چیزی است‌ که‌ امنیت‌ جهان را واقعا تهدید به‌ تضعیف‌ می‌کنند و ضرورت دارد تا قوانینی‌ در سطح بین‌المللی وضع و همکاری های راهبردی انتظامی‌ باید بهبود یابند، و در غیر اینصورت جرایم‌ بین‌المللی‌ جوهره دولت‌ها را تهدید می‌کنند. توان بالقوه جرایم‌ سازمان یافته‌ نه‌ تنها برای وارد کردن صدمه‌ شدید، بلکه‌ بدتر از آن، برای نابودی اقتصادهای کلان است‌ و در نتیجه‌ امنیت‌ بین‌المللی‌ قاطع‌ترین‌ وظیفه‌ کنترل پلیسی‌ برای گسترش اقدامات موثر و یکنواخت‌ به‌ منظور کاهش‌ و جلوگیری ازجرایم‌ بین‌المللی‌ است.‌

زبان:
فارسی
صفحات:
63 تا 105
لینک کوتاه:
magiran.com/p2503500 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!