بررسی معیارها و مولفه های موثر بر راه اندازی سامانه های هوشمند شهری با تاکید بر اولویت پلیس هوشمند (مورد مطالعه: استان مازندران)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (بدون رتبه معتبر)
چکیده:

شهر هوشمند و سامانه های هوشمند شهری، واژه هایی هستند که امروزه در صنعت نوآوری شهری به دفعات شنیده می شوند. رویکردی جدید که در شهرهای خواهان توسعه و تحول با بهره گیری از ظرفیت ها و دستاوردهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای حل چالش های جامعه شهری و ارتقاء کیفیت زندگی در همه ابعاد تلاش می کند. در کنار تمامی موضوعات مرتبط با توسعه شهری و خدمات شهروندی، یقینا توجه به ایمنی و امنیت جامعه شهری یک موضوع ضروری است، از همین رو امروزه در بسیاری از شهرهای پیش گام در حوزه شهر هوشمند، طرحی مدون و جامع با تمرکز بر راه کارهای حمایت از فعالیت های پلیس (یعنی دریافت گزارش تماس اضطراری، کنترل ترافیک، فعالیت گشت زنی، فعالیت تحقیق و فعالیت پیش گیری) به منظور کاهش نرخ جرم و واکنش سریع به شرایط اضطراری و امدادی، اهداف شهر هوشمند امن را با راه اندازی سامانه های مورد نیاز پلیس پیگیری می کنند. در پژوهش حاضر هدف بررسی معیارها و مولفه های موثر بر راه اندازی سامانه های هوشمند شهری با تاکید بر اولویت پلیس هوشمند است که با توجه به ماهیت کاربردی پژوهش، سعی برآن شده است ضمن شناسایی چالش ها و فرصت ها، با در نظر گرفتن تمامی عوامل تاثیرگذار، اولویت بندی دقیقی از مولفه های اصلی و زیرمولفه های موثر بر راه اندازی سامانه های شهر هوشمند مورد تاکید پلیس در شهرهای استان مازندران انجام شود. نتایج بر اهمیت 4 دسته از عوامل اصلی در ایجاد شهر هوشمند و سامانه های هوشمند شهری تاکید دارد که عبارت هستند از عامل قانونی، عامل فنی و تکنیکی، عامل اقتصادی و عامل عملیاتی که به منظور شناسایی دقیق تر و ارزیابی معیارها برای هر دسته از عوامل، زیرمعیارهای مرتبط شناسایی شد و با تکمیل پرسش نامه اهمیت هر یک از موارد با استفاده از نظرات خبرگان این حوزه، ارزش گذاری و ضریب اهمیت هر یک با استفاده از روش ahp فازی و انجام مقایسات دودویی انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش علاوه بر شناسایی چالش ها و فرصت ها، میزان اثرگذاری و یا همان اولویت مولفه موثر بر راه اندازی سامانه های هوشمند شهری را به صورت ارزش گذاری و رتبه بندی نشان می دهد، که بر اساس نتایج به دست آمده مولفه عامل قانونی، عامل فنی و تکنیکی، عامل اقتصادی و عامل عملیاتی به ترتیب اولویت های اول تا چهارم جدول رتبه بندی را کسب کردند. هم چنین پس از رتبه بندی عوامل اصلی تمامی زیرمولفه ها به تفکیک رتبه بندی و وزن دهی شدند. نکته قابل توجه دلایل کسب رتبه های برتر و از آن مهم تر دلایل کسب رتبه های پایین برای هر یک از مولفه ها و زیر مولفه ها می باشد که اشاره به چرایی و راه کارهای پیشنهادی از نکات قابل تامل در این پژوهش است.

زبان:
فارسی
صفحات:
73 تا 96
لینک کوتاه:
magiran.com/p2567437 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!