مولفه های گزارش خطاهای پرستاری در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1399

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

انسان جایز الخطا است و خطا به عنوان جزیی از واقعیت و جدایی ناپذیر از زندگی انسان به حساب می آید. گزارش خطا به عنوان یک شاخص راهبردی جهت جلوگیری از خطا تعریف می شود. مدیران پرستاری باید شرایطی در محیط های کاری فراهم سازند که پرستاران بدون ترس از عواقب گزارش خطا بر میزان گزارش دهی خطاهای رخ داده بیافزایند. این مطالعه باهدف تعیین مولفه های گزارش خطاهای پرستاری در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1399 انجام شد.

روش بررسی

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی بوده و جامعه پژوهش پرستاران شاغل در بخش های مختلف بستری عمومی و ویژه بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده است. تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران و باتوجه به تعداد اعضای جامعه پژوهش، 336 نفر تعیین شد. نمونه گیری حدودا 2 ماه و به روش تصادفی طبقه ای نسبی انجام شد. ابزار مورداستفاده پرسش نامه محقق ساخته مولفه های گزارش خطاهای پرستاری بوده که روایی آن به روش اعتبار محتوا براساس نظر 10 نفر از اعضای هییت علمی در حوزه پرستاری مراقبت های ویژه و مدیریت پرستاری تایید شد و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ میزان 0/78 محاسبه شد. داده ها با استفاده از نسخه 16 نرم افزار SPSS و از طریق تحلیل توصیفی و آزمون های استنباطی کولموگروف- اسمیرنوف، وی کرامر و من ویتنی تجزیه وتحلیل شدند.

یافته ها

میانگین تجربه خطاهای پرستاری برابر با 80/29 درصد و میزان گزارش دهی خطاها نیز برابر با 32/64 درصد بود. نگرش پرستاران نسبت به گزارش خطا مثبت و ترس و موانع مدیریتی مهم ترین علت عدم گزارش خطاهای پرستاری بود. بین گزارش خطا با نوع بخش، بیمارستان، تجربه خطا، روش گزارش خطا و تجربه پرستاران ارتباط معنادار وجود داشت (0/001˂P).

نتیجه گیری

گزارش خطاهای پرستاری در این مطالعه، علی رغم فراوانی وقوع خطا و نیز نگرش مثبت پرستاران نسبت به فرایند گزارش خطا، بسیارکم بود. به نظر می رسد تدوین برنامه راهبردی در ثبت خطاهای پرستاری و ایجاد سیستمی بی نام، موثر و کارآمد برای گزارش خطا، یک ضرورت برای مدیریت پرستاری در جهت ایجاد زمینه مطلوب در گزارش خطاهای پرستاری و غلبه بر موانع موجود باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
374 تا 391
لینک کوتاه:
magiran.com/p2579405 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!