مروری بر غشاهای نانوفیلتراسیون پلیمری سولفونه شده و عملکرد جداسازی آنها پس از سولفوناسیون: با تاکید بر حذف رنگ از پساب صنایع

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
جایگزین کردن فرآیندهای جداسازی متداول با فرآیندهای غشایی، حفظ مقادیر کلان انرژی را به دنبال خواهد داشت. برای این منظور طراحی غشاهایی با شار انتقال جرم بالا و دوام طولانی ضروری است. برخی از پلیمرهای سنتزی یا مصنوعی خصوصیات فیزیکی-شیمیایی و بازده جداسازی مناسبی داشته و به طور گسترده در ساخت غشاهای پلیمری استفاده می شوند. بااین حال، برای بهبود عملکرد غشاهای پلیمری، به ویژه برای کاربرد در تصفیه آب و پساب، روش های مختلفی وجود دارد که سولفوناسیون یکی از مهم ترین آنهاست. در فرآیند سولفوناسیون با ایجاد گروه های سولفونه در ساختار غشای پلیمری، خاصیت آب دوستی آن افزایش می یابد. با قراردادن گروه سولفونه بر زنجیر پلیمر می توان دامنه وسیعی از غشاها با خواص آب دوستی و آب گریزی متنوع تهیه نمود. این مقاله مروری، به بررسی روش سولفوناسیون در اصلاح عملکرد پلیمرهای بکار رفته در ساخت غشاهای نانوفیلتراسیون می پردازد. نتایج پژوهش ها نشان می دهد که رفتار غشا پس از سولفوناسیون از جنبه های مختلف بهبود می یابد و میزان این بهبود، رابطه مستقیمی با درجه سولفوناسیون، خواص ذاتی پلیمر و ویژگی های موردنظر دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
328 تا 361
لینک کوتاه:
magiran.com/p2702901 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!