بررسی مقایسه ای میزان انحراف اپیکال متعاقب استفاده از سه نوع وسیله روتاری به روش کارخانه و یک روش اصلاح شده

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
خطاهای حین کار مثل ترانسپورت کانال و از دست رفتن طول کارکرد بیشتر مرتبط با فایل های استنلس استیل که انعطاف پذیری کافی ندارند، می باشد. همچنین انحراف آپیکال ممکن است توسط نوک برنده یا غیربرنده وسایل روتاری ایجاد گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسی بقا و حفظ انحنای واقعی کانال با استفاده از سه نوع وسیله روتاری جدید یعنی Hero624 (Micro mega)، Race (Brasseler) و K3 (Sybron endo) می باشد.
روش بررسی
جمعیت مورد مطالعه ریشه های مزیوباکال دندانهای مولر دائمی خارج شده انسان با طولی بین 19-23 میلی متر و انحنایی بین 20-40 درجه (برحسب قانون اشنایدر) می باشد. گشودگی ابتدایی حداقل به اندازه فایل شماره ده و حداکثر به اندازه فایل شماره 15 دستی بود. نمونه گیری به روش آسان انجام شد و نمونه ها در شش گروه بیست تایی قرار گرفتند. در سه گروه اول کانال ها به ترتیب طبق دستورالعمل کارخانه سازنده با وسایل روتاری Hero624، K3، Race آماده سازی شدند. اما در گروه چهارم، پنجم و ششم قبل از شروع اینسترومنت کردن با فایل های روتاری و پس از برقراری گشودگی آپیکال با فایل شماره 15، ابتدا بخش کرونال کانال ها به روش Passive step back با استفاده از گیتز گلیدن شماره 1-3 و پیزوریمر شماره دو آماده سازی شد و سپس با به کاگیری فایل های دستی نوع K از شماره 15-30 به صورت کاملا منفعل و تنها جهت برقراری بیشتر گشودگی بخش میانی و آپیکال کانال اینسترومنت شد و پس از آن به به کارگیری فایل های روتاری Hero، K3و Race کانال ها به ترتیب در گروه های چهارم، پنجم و ششم اینسترومنت شدند. جهت بررسی نتایج از آنالیز واریانس، آزمون دانکن و استفاده شد.
یافته ها
میانگین زاویه انحراف آپیکال در نمونه هایی که به روش توصیه شده توسط کارخانه سازنده وسایل روتاری Race، K3و Hero اینسترومنت شده بودن، به ترتیب: 1.37±2.21، 0.79±1.65 و 1.12±2.79 درجه و در نمونه هایی که با روش اصلاح شده در ترکیب وسایل روتاری، دستی و گیتز گلیدن و پیزوریمر توسط فایل های Race، K3و Hero آماده سازی شده بودن، به ترتیب 1.40±2.10، 1.23±1.93 و 1.57±2.64 درجه بود. میانگین انحراف آپیکال در سه گروه اول که طبق دستورالعمل کارخانه سازنده اینسترومنت شده بودند یعنی Hero624، K3، Race دارای اختلاف معنی دار است (P<0.05). اما روش آماده سازی کانال طبق دستورالعمل کارخانه سازنده و یا با کمک روش اصلاح شده در هیچ یک از انواع فایل های روتاری تفاوت آماری معنی داری را در میزان انحراف آپیکال ایجاد نمی کند (P<0.05).
نتیجه گیری
استفاده از روش اصلاح شده با کاربرد توام فایل های دستی، روتاری و گیتز گلیدن علی رغم اینکه به روشنی مراحل کار را آسان می کند، اما تفاوت آماری معنی داری را در میزان انحراف آپیکال در مقایسه با روش توصیه شده توسط کارخانه سازنده ایجاد نمی کند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
30
لینک کوتاه:
magiran.com/p280560 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!