مقایسه تاثیر تزریق اپیدورال نرمال سالین با بیکربنات سدیم بر مدت بیحسی حاصل از تزریق اپیدورال لیدوکائین 2% در بیماران تحت جراحی شکستگی استخوان ران

پیام:
چکیده:
مقدمه
بی حسی اپیدورال یکی از روش های موثر ایجاد بی حسی رژیونال برای اعمال جراحی مختلف – کوچک و بزرگ می باشد. طولانی بودن بلوک حسی و حرکتی به دنبال بی حسی اپیدورال، با اقامت طولانی تر بیمار در ریکاوری و نیاز بیشتر به مراقبت های پس از بی هوشی همراه است.
یکی از نیازهای اساسی، محدودکردن زمان بستری و کاهش عوارض ناشی از بی حسی اپیدورال می باشد لذا استفاده از روش هایی که بتوانند باعث ترخیص زودتر بیمار از ریکاوری و کاهش مدت زمان بلوک حسی – حرکتی و سیستم سمپاتیکی گردد، ضروری به نظر می رسد.استفاده از تزریق اپیدورال محلول های کریستالویید یکی از روش های موثر در این زمینه است.
هدف
دراین بررسی پژوهشگر به مقایسه تاثیر تزریق اپیدورال دو محلول کریستالویید – نرمال سالین و بیکربنات سدیم به منظور دستیابی به بهترین اثر پرداخته است.
مواد و روش ها
این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی و دو سویه کور است. به این ترتیب که60 بیمار ASA I-II تحت جراحی ترمیم شکستگی استخوان ران بطور اتفاقی به دو گروه مساوی (هر گروه 30 بیمار) تقسیم شدند و همگی پس از جایگذاری کاتتر اپیدورال، تحت بیحسی اپیدورال با تزریق 20 میلی لیتر محلول لیدوکایین2% قرار گرفتند.
پس از ایجاد سطح بیحسی مناسب بیمار تحت جراحی قرارگرفت. پس از پایان جراحی، بیمار به ریکاوری منتقل و از طریق کاتتر اپیدورال مقدار 15 میلی لیتر محلول کریستالویید – نرمال سالین یا بیکربنات سدیم – تزریق و سپس کاتتر خارج گردید.
بیماران هر 15 دقیقه از نظر تعیین سطح بلوک حسی و حرکتی تحت معاینه قرارگرفتند.
سطح بلوک حسی بر اساس درماتوم نخاعی بلوک شده و سطح یلوک حرکتی با استفاده از درجه بندی تعدیل شده Bromage مورد ارزیابی قرار گرفت و یافته ها در فرم خاصی ثبت شدند.
داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آزمون t-test و Anova با نرم افزار SPSS10 آنالیز گردیدند.
نتایج
سن متوسط بیماران در گروه نرمال سالین? ?+/-?? سال و در گروه بیکربنات سدیم 11-/+43 سال بود.
در گروه نرمال سالین بیماران زن 13 نفر و بیماران مرد 17 نفر بودند. در گروه بیکربنات سدیم بیماران زن 15 نفر و بیماران مرد هم 15 نفر بودند.
میانگین برگشت بلوک حسی توسط محلول بیکربنات سدیم 92 دقیقه و 50 ثانیه در مقایسه با نرمال سالین 99 دقیقه و 25 ثانیه بود. همچنین میانگین برگشت بلوک حرکتی با بیکربنات سدیم 89 دقیقه و 25 ثانیه در مقایسه با نرمال سالین 94 دقیقه و 50 ثانیه بود.
زمان برگشت بلوک کامل حسی و حرکتی با محلول بیکربنات سدیم سریع تر ازمحلول نرمال سالین بود نتایج بدست آمده از نظر آماری معنی دار بودند. (p<0.05)
نتیجه گیری
با توجه به یافته ها، به نظر میرسد که استفاده از تزریق اپیدورال محلول بیکربنات سدیم نسبت به نرمال سالین در پایان عمل جراحی استخوان ران باعث برطرف شدن سریع تر بی حسی و بی حرکتی ناشی از بلوک اپی دورال با لیدوکایین 2% ونیز باعث کاهش مدت زمان اقامت در ریکاوری و تحمل بهتر بی حسی می گردد.
از این روش می توان برای بیمارانی که تحت بی حسی اپیدورال جهت جراحی قرار گرفته اند، سود برد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
46
لینک کوتاه:
magiran.com/p326167 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!